Malesef öyleyim ve evlendikten sonra dahada artti bu durum son zamanlarda iyice moralim bozulmaya başladı çünkü artık cevremdekiler şahsi bişey sanıp yanlış anlamaya başladı..hayat kalitenizi etkileywn bi durumunuz war durdugunuz kabahat psikolojik destek alin acilen. ne demek nasilsin iymisin diye bile soramiyorum. bu noktada daha da oturmayin; gidin gorusun bi psikologla.
Bende yiyemem yemek yemek sofrasında sona kalmamaya dikkat ederim..Doktorum çekingen olduğumu anladı, hastanede çalışıyordum ve yemekhanede yemek dahi yiyemiyordum, ilaç tedavisi uyguladı, 1 ay sonra şipşak geçti. Belki kullandığım ilaçlar yaradı belki de ben sosyal fobik olduğumun farkına vardım ve rahatsızlığım üzerine gittim bilemiyorum. Ama 1 ayda atlattım.
Doktora gidin ve durumunuzu anlatın, Emin'im geçecektir.Bende yiyemem yemek yemek sofrasında sona kalmamaya dikkat ederim..
Bir klinik psikoloğa gidin. Sıradan psikologlardan fazlasını bilirler. Asıl terapist onlardır. Eğer gerek görürlerse sizi psikiyatriste yönlendiriler zaten. Psikiyatristlerin çoğu terapist değildir. Ticari mantıkla terapini ben yapacağım derler. Ama umursamayın. Pek de faydalı olamazlar. Yine klinik psikolog seçimi yaparken de iyi araştırın.Sanırım tam olarak o. Psikiyatriyemi gitmeliyim psikologami acaba ?
Sizde kaygı bozukluğu var. Mutlaka bir psikiyatriste gidin.Bende de var aynısı canım malesef be şu aralar tavan yaptı küçük şeyleri çok büyütürüm Herşeyden Kaygı ve Endişe duyarım Hayatım zehir gibi oldu yani kısaca
Yorumlarımdan mı anladınız ? Psikiyatrist ilaç veriyor sadeceSizde kaygı bozukluğu var. Mutlaka bir psikiyatriste gidin.
Evet yorumlarınızdan çıkardım. Ben de daha önce benzer sıkıntılarla tedavi gördüm. Haklısınız genelde psikiyatri ilaç veriyor ve çoğu zaman terapiye ihtiyaç yok diyor. Ama bana göre mutlaka terapiyle desteklenmeli. Ayrıca bunu klinik psikolog yapmalı.Yorumlarımdan mı anladınız ? Psikiyatrist ilaç veriyor sadece
Bende düşünüyorum klinik psikolog hatta bir tane denedim ama faydasını göremedimEvet yorumlarınızdan çıkardım. Ben de daha önce benzer sıkıntılarla tedavi gördüm. Haklısınız genelde psikiyatri ilaç veriyor ve çoğu zaman terapiye ihtiyaç yok diyor. Ama bana göre mutlaka terapiyle desteklenmeli. Ayrıca bunu klinik psikolog yapmalı.
Cnm bende de aynı sorunlar var özellikle göz teması kuramiyorum çok özgüvensizm ve yakında evleneceğim eşime bile göz teması kuramam diye çok korkuyorum terapi ye gideceğim ilk kez yarın. Sen terapi ye gittiğinde faydasını gördün müEvlenmeden önce bir dönem gittim yine gitmeyi düşünüyorum..
Ben kendi gözlerime bile bakamıyorum aynadaGaliba çekingen bir yapınız var. Ailenizin sizi dışa dönük yetiştirememesi, 'aman çocuğumuza zarar gelmesin' korkusu ile dozajı kaçırıp içe kapanık büyütmesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Mesela şöyle yapın, tek başınıza çıkın alışveriş yapın. Oradaki mağaza görevlileri ile falan diyalog kurmaya başlayın. Diyalog kurdukça (tanımadığınız insanlarla) açılırsınız diye düşünüyorum. Herkes etten-kemikten. İnsanız hepimiz, neden çekineceksiniz ki? Göz teması için de inadına insanların gözlerine bakın konuşurken. Özgüven jest-mimiklerinizden de belli olsa da en çok göz teması ile belli oluyor. Aynanın karşısına geçin boş zamanınızda gözünüzün içine bakarak kendinizle konuşun. Gülmeyin ama bu çok geliştiriyor.
Aynısı bende de var. Ve göz teması kuramiyorum kimseyle kendimle bileBen de sizinle ayni durumdayim.Sosyal fobim var.Asiri cekingenim, en ufak biseye cabucak sinirlenip karsilik veremedigim icinde aglarim genelde :/ Hayattan, herkesten nefret eder hale geldim. Yasamak istemiyorum cok zor geliyor her sey. Psikiyatriste gidecegim insaAllah.Duzelmek cok istiyorum, normal insanlar gibi olmak istiyorum, mutlu olmak istiyorum
Evet yorumlarınızdan çıkardım. Ben de daha önce benzer sıkıntılarla tedavi gördüm. Haklısınız genelde psikiyatri ilaç veriyor ve çoğu zaman terapiye ihtiyaç yok diyor. Ama bana göre mutlaka terapiyle desteklenmeli. Ayrıca bunu klinik psikolog yapmalı.[/QUO klinik Psikolg derken nasıl cnm anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?