Patates kızartmanın püf noktaları nedir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
ya arkadaşlar patates kızrmam güzel olmuyorr..kimisi kapağını hep kapat kapalı dursun diyo kimisi açaık dursun diyo..offf yaa ben kıtır kıtır olsun istiyorumm..lütfen çok istiyorum bunu marifetli hanımlar tarifiniziz bekliyorumm öptüm sizi canlarımmmmm:teytey:

ben acık kalması gerektıgını dusunuyorum acıkcası ayrıca kızartmalık patates alırsan cıtır cıtır olacagına emınım

şimdii bacım patatesleri kızartmalık doğra ve bolca yıka ilk püf nokta budur patetesin üzerinde nişasta kalmamalı.2. iyice süzdür ve yağı süper bir şekilde kızdır patatesleri at içine ve çıkar çıkmaz tuzla.çok lezzetli oluyor ve çıkar çıkmaz tuzladığın için yağ çekmiyor.

haaa tabi patates seçimin iyi olmalı
bu ara teze patates çıktı onunla kızartıyorom çıtır çıtır oluyor
aaayy canım çekti kııız.yarın sabah güzel bi kızartayım

Mc patatesi gibi çıtır istiyorsanız bol kızgın yağa patatesi atın üstü azcık kabuklanana kadar bekletin pişmeden rengi değişmeden çıkarın atın buzluğa güzelce soğusun çıkarın buzluktan çok kızgın yağa atın güzelce kızartın deneyinOLMAZSA ne derseniz diyn bana.

bunu hıc duymamıstım dogrusu bende dnıcem

yağı biraz tuzlamalısın kızarttıktan sonrada sakın kapağını kapatma aksine yumuşak oluyor o zaman..

patatesleri soyup kestikten sonra bol su ile yıkıyorum. sonra kağıt havlularla kuruluyorum. herhangi tavada bol yağ olursa iyi olur kızartıyorum ama tuz atmadan tuzu sonra kızardıktan sonra atıyorm kesinlikle yapışmıyor ve kıtır kıtır oluyor.kapağı kapatılırsa buharı dışarı çıkmadığı için yumuşak oluyor gibi geliyor bana oyüzden açık kızartıyorum.

tencerenin kapgi acik yada kapali önemli degil sürekli karistirma birde tuzunu kizarmadan koymaŞeniz
yinede tutturamazsan fritös al cok kolay oluyor

haaa tabi patates seçimin iyi olmalı
bu ara teze patates çıktı onunla kızartıyorom çıtır çıtır oluyor
aaayy canım çekti kııız.yarın sabah güzel bi kızartayım

ahh benimde canım çekiyo ama yapıncada midem bulanıo amannnnn :a015::a015:

aaaa çok ilginç ilk defa duydum valla ama o da çok uzun sürmezmi canım yaaa:sm_cool:

yağı biraz tuzlamalısın kızarttıktan sonrada sakın kapağını kapatma aksine yumuşak oluyor o zaman..

nebiliim benim bi arkadaşım kapanı kapatıp yaptı hiç açılmayacak dedi bide ocağa koyuyo bayağa bi zaman bakmıyo bile sonra bi bakıyo ki çıtır çıtır ama ben denedim aynısını yanmış güzelim patateslerjeyyarjeyyar:çok üzgünüm:

arkadaşlar ben patatesleri doğradıktan sonra ve yıkadıktan sonra hemen tuzluyodum ve tavaya o şekilde koyuyodum..önerileriniz için teşekkürler..bide bunun tavayla alaksı var galibaa..ölemi acaba

akşam akşam canım patates kızartması çekti kızlar negüzel anlatmışsınız öle gözümde canlandı resmen :1hug:

akşam akşam canım patates kızartması çekti kızlar negüzel anlatmışsınız öle gözümde canlandı resmen :1hug:

valla benimde çekti burnuma kokular geliyo aman allahımmm sende yap ye canım hadi ama kiloya dikkat:teytey:

süperfresh patates al fritöze at hem pratik hem lezzetli valla ben öyle yapıyorumşakkıdı

bişey dıycem patatesleri buzluğa sıcakkenmı koyuyyosun..dolaba zararı olmazmıki acaba

Dışarda azcık soğutcan şekercim tabiiki zararlı sıcak sıcak koymak buzluğa.

bol yağa ve derin tencereye atmalısın patatesleri, sonra üste çıkmaya başlıyolar sararınca pişince yani, o zaman al bide patates cinsi iyi olmlı öncelikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…