Patates kızartmanın püf noktaları nedir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben kapağını açık yapıyorum
ama fritözdede ilk yağını koyduğun zamanlardada güzel oluyor

ince ince dilimle patatesleri ve kızgın yağa koyduktan sonra ateşi kıs, kapak hep açık kalsın, bütün patateslerin yağı emdiğinden emin olunca (yaklaşık 5dk) ateşi açıp kızarmasını bekle ve karıştırma.. çok güzel oluyor.. bence eşine çaktırmadan hazır kızartmalardan al çözülmesini beklemeden kızgın yağda kızart.. bidaha başka patates yiyemeyecektir..

kızlar kızlar kızlar bana kızmayın ama bugün bikere daha yaptım patates yemeğine benzedi soğudum artık yaa teflonda yaptım bizimkinin dibi çizilmiş galiba yine yapıştırdı patatesleri aliminyumda da denedik yine yapıştırdı tavada zaten güzel olmuo

teflon tava+bol kızgın yağ+kuru patates+kapak kapalı+kapağı kızarmaya başlayana kadar açma+kızarmaya başlayana kadar hiç karıştırma+tuzu da kızarmaya başlayınca at

:)

bende patatesi dilimledikten sonra yıkıyorum nişastası gidiyor kağıt havlu üstünde kuruluyorum kızgın yağda kızartıp tabağa aldıktan sonra tuzunu atıyorum tuzunu kızartırken atarsak yağ yanıyor a.s.

teflon tava+bol kızgın yağ+kuru patates+kapak kapalı+kapağı kızarmaya başlayana kadar açma+kızarmaya başlayana kadar hiç karıştırma+tuzu da kızarmaya başlayınca at

:)

kkapalı olunca terleyip yumuşamazmı

KARAYAĞIZIM, bu tarif senin için
KITIR PATATES NASIL YAPILIR;
1-Derin bir tencereye yaklaşık 3 parmak kalınlığında sıvı ayçiçek yağı konulur ve ateşe oturtulur.
2-yağ kızarken ortaboy portakal büyüklüğünde 2 adet patates soyulur ve yıkanır ister kibrit çöpü, ister küçük elma dilimi şeklinde dilimlenir.
3-hiç yıkamadan tuzlanır.
4-kızgın yağa atılır dikkat; yağ çok kızgın olursa patetesler haşlanır içi pişmez yağı çok kızdırıp yakmamaya dikkat edilir.
5- yaklaşık 3-4 dakika sonra delikli süzgeçle hafifçe karıştırılır.
6- 10 dakika sonra delikli süzgeçle kağıt konulmuş tabağa alınır cıtır cıtır patetesler hazıır.

PÜF NOKTASI:
1- pazardan kızartmalık patetes isteyerek alın bu patatesler kalın kabuklu olur ve soyarken biraz sert olduğunu hissedersiniz.
yumuşak ve beyaz pateteslerden ise yemek güzel olur ve çabuk pişer bu nedenlerden dolayı patetesin cinsi önemli

2- patetes yumuşak olduğu ya da evde kızartmalık patetes olmadığı zaman HAYDİ SIRRIMI VERİYORUM lülülülülülü patetesleri dilimledikten sonra yukarıdaki miktardaki patetese yarım çorba kaşığı kadar NIŞASTA serpip karıştırıp tuzladıktan sonra kızartıyorum.

Eee daha ne diyeyim bunu yap sonra görüşelim canım öptüm afiyet olsuun.

dün sabah annem yaptı busefer yine eski tavada yaptık ben bildiğimden şaşmam dedi çekil şurdan dedi ben yaparım dedi veeeeeeeeeeeeeee;
çıtır çıtır patatesleri koydumu önüme valla kıskandım annemi ya:):):)
ama yinede hepsini yedim

kimi patatesleri KIZARTMADAN ÖNCE yıkayın diyor kimi yıkamadan kızartın diyor ..yazanların sayısına göre kızartmadan önce yıkayın diyenlerin sayısı yüksek...sonuç olarak kızartmadan önce nişastası gitsin diye yıkamalı mıyım ?

k:uhm:

bencede kızartmadan önce ıyıce yıkayıp kurulamalı ben öyle yapıyorum ve bol kızgın yagda kızartıyorum.peçete üzerine çıkarıp bırazda istege baglı tabıkı tuz atıyorum offfff valla canım cekmedı desem yalan olur .....

arkadaşlar patatesleri unlayıp kızartmayı denedinizmi mükemmel oluyor. isteğe bağlı baharatta kullanabilirsiniz şiddetle tavsiye ediyorum

patatesleri dilimledikten sonra beyaz suyu çıkana kadar yıkıyorum arkadan bol tuzlu suda en az 15 dk bekletiyorum.Sonra bol yağda kızartacağım kadarını alıp havlu peçete içinde kuruyoyor ve tavaya atıyorum hiç ellemiyorum.iyice kızarınca birkaç kere çevirtiyorum.Tuzlu sevenler hemen üzerine tuz ekelemesin o zaman yumuşuyor.patatesler çok az soğuduğunda tuz ekereseniz kıtır kıtır olur.Afiyet olsun.Birde böyle deneyin...HulyaHulya da aynısını yazmış zaten tekrar yazdığım için özür dilerim

Son düzenleme:
Biz arkadaşımla yıllar önce yapmıştık ben ondaa gördüm.Doğradıktan sonra patateslere limon sıkıyor :1shok: kızarınca kıtır kıtır oluyor.Fazla değil birazcık yeter tadıda ekşi falan olmuyo

bende mc patatesleri akşamdan kocaman kocaman buzlara koyduğunu duymuştum.mcde bi yakınımız çalışıyo o demişti bende denedim buz kalıbındaki buzlarla oldu çıtır çıtır hem daha pratik.
kısaca yapılışı patatesi soyup doradıktan snra suyun içine bol buz atıp en az 3 saat bekletiyosun kızgın yağda kızartıyosun al sana çıtır patates:dance:

soyup doğradıktan sonra buzun içine birgün önceden koyuyoruz öyle değilmi??
birde ertesi gün buzluktan çıkardığımızda buzun erimesini bekleyecekmiyiz yoksa sıcak su falan koyup içine o şekilde mi eriteceğiz...CADIARZU

arkadaşlar patates kızartmasının lezetti birde patatesin cinsine bağlı gerçekten yeni aldığım patatesi kızarttık pul pul oldu hiç yenmedi ama başka zaman aldığımız patatesler (cinsi farklı demkki) çok da yeniliyor
demek cinside önemli belkide çıtırlığıda biraz buna bağladır..değilmi?

kızartırken yağa birkaç damla damlatmakla da oluyor eskiden yapardım öyle

aman kızlar canım nasıl istedi ya kıtır kıtır ....yemek bölümlerini okumayım canım çekmesin diyorum yine yapamıyorum... anlaşıldı bugün kendime kızartma yapacağım yemekte...:))

valla benim komşum yapar kahvaltıda bazen, özenmeden az yağlı tavaya koyar patatesler büyük etli olur ama hem çıtır hemde tadından yenmez.. fazla özenmekte iyi değil birde kızartmalık patates olması önemli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…