Mc patatesi gibi çıtır istiyorsanız bol kızgın yağa patatesi atın üstü azcık kabuklanana kadar bekletin pişmeden rengi değişmeden çıkarın atın buzluğa güzelce soğusun çıkarın buzluktan çok kızgın yağa atın güzelce kızartın deneyinOLMAZSA ne derseniz diyn bana.
Patatesleri keyfince dilimledikten sonra, bol tuzlu suda 10-15 dk beklet ( suyunu bıraksın diye). Sonra çıkarıp yıka ve güzelce kurula. Derin bir tencereye bol yağ koy ve iyice kızdır. Patatesleri içine at ama tencereyi patatesle doldurma, her seferinde bir parça at. Sonra hafif kızarınca çıkar, yağını süzdür. Tenceredeki yağı yeniden kızdır. Yağ kızınca patatesleri tekrar içine at. Ateş hep maksimumda olmalı. Kısık ateşte çok yağ çeker. Yalnız ikinci kızartmada çok çabuk kızarıyor, başında bekle. İstediğin gibi kızarınca çıkar ve hemen tuzla. Afiyet olsun...
size çok teşekkür ederim sayenizde aynen hazır patates gibi oldu yaptım ve dolaba koydum çıkarıp kızartıyorum çok rahat oluyor :1hug:
yeni çıkan bir alet var.tefalin actifry diye.deneyen var mı acaba?
kendimi bildim bileli marketlerde poşetlerde satılan soyulmuş dilimlenmiş ön kızartma yapılarak buzluğa atılmş kızartmalık patateslerden alıorz..kesinlikle tavsiye ederim..çıtır çıtır ve nefis oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?