Patates kızartmanın püf noktaları nedir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar bendende size bir püf noktası bir yakınımızda yemiştim. Patatesi aliminyum tencerede kızarttı ve inanılmaz lezzetli oldu. Çıtır çıtır tavsiye ederim arkadaşlar bir deneyinlülülülülülü

bence yağda patates kızartmasına son ne gerek varki, patatesler doğranır içine çok az bi tatlı kaşığı kadar yağ konur birazda tuz isteyen karabiber pulbiber de ekler fırına verilir 20-25 dk. da hazır yağda kızarmış patatesten çok daha lezzetli çıtır çıtır üstelik sağlıklı patates kızartmaları elde edilir şiddetle tavsiye ediyorum deneyin hihoyyyt kaydirigubbakcemile5 :lepi:

arkadaşlar yağa bir iki damla limon damlatırsanızda patatesler çıtır çıtır oluyor naniknanik ama daha fazla damlatmayın yoksa yemekte baya zorlanırsınız çok çıtır oluyorcokacimcoook

size çok teşekkür ederim sayenizde aynen hazır patates gibi oldu yaptım ve dolaba koydum çıkarıp kızartıyorum çok rahat oluyor :1hug:

2 aşamalı olduğu için biraz uğraştırıyor insanı ama doğru gerçkten patatesler çıtır çıtır oluyor

arkadaşlar hepsi iyi güzelde patatese birde un nişasta eklersek tombiş tombiş olacağız şimdide tombişim zaten korka korka şimdi kızartıcam öyle güzel anlatıyorsunuz ki yememek mümkün deyil hepimize afiyet olsun hadi mutfağa alkisalkisalkis

yeni çıkan bir alet var.tefalin actifry diye.deneyen var mı acaba?

şahsen bi kızarma canavarı olarak tavsiyem bol yagada kızarcak ve sulu olmıcak patatesler yani süzeceksiniz aklınızda olsun kızlar bilmeyenler için ama genelde herkes biliyo bnce ama hatılatim dedimm iyy kızartmalr pişince bi zahmet bnana da yollsanıza

tefalin mınnacık firitözü var bende o kadar muhteşem kızartıyor ki...bak gece mece demıcem pişircem şimdi. oldu mu şimdı canım istedi mafoldumben :a015:

kızlar yıkamak doru degıl tuzuda ben sonradan atarım kızartır ustune atarım hemen emer kızartmadan atar vede yıkarsanız bırbırıne yapısır gec kızarır sıcrar

ben de o minik fritözlerden kullanıyorum hem fazla yağ ziyan olmamış oluyor hem de pratik oluyor ..... bi de tuzunu ben de kızardıktan sonra ilave ediyorum ...beyaz patatesin kızartması lezzetli olur bu arada

ben 3 senedir sinbonun fritözünü kullanıyorum ve coda güzel oluyor içi yumuşak dışıcıtır en iyi patates fritözle oluyor

güzel kızartmanın sırrı patateste bence :) kırmızı patatesi duyanınız varmı bilmiyorum ama kabukları hafif kırmızımsı penbemsi oluyor. için yine normal patates. nasıl kızartırsanız kızartın hep çıtır çıtır cips gibi oluyor yerimseniben her mevsimde ve heryerde bulunmuyor ben adanada yaşarken 5-6 kez denk gelmiştim bolca almıştım aldığımda. gerçekten güzel oluyor :)

kendimi bildim bileli marketlerde poşetlerde satılan soyulmuş dilimlenmiş ön kızartma yapılarak buzluğa atılmş kızartmalık patateslerden alıorz..kesinlikle tavsiye ederim..çıtır çıtır ve nefis oluyor..

ben hiç denemedim.bu şekilde alınan patates de fırın tepsisinde yağ olmadan da kızartılabiliyor mum acaba?
bir de fiyatı normal patates kilosuna göre nasıl?fiyatı tuzlu mudur?

buzluktan çıkarttıktan sonra erimeden kızgın yağa mı atacaz yoksa erimesini mi bekleyecez?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…