Patates kızartmanın püf noktaları nedir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar kilisli bir komşum patatesi toz biber kimyon sarımsak ve tuzla harmanlayıp bu şekil kızartıyor mükemmel oluyor tavsiye ederim

kızlar pekı bısey sorcam patatesı kızartmadan once dondurucuya koyuyolar dograyıp hanı zaman tasarrufu ıcın hazır cıkarp kızartıolar hemen, bu durumda patates sadece dogranıp mı konuyo dondurucuya ya da baska bı yontem mı war

evet dilimleyip koyuyosun parmak şeklinde bildiğmiz gibi

ben kızartmadan 15,20 dakika sütün içinde bekletiyorum.kağıt havluyla kurulayıp,kızartma tenceresinde kızartıyorum.harika oluyor.yalnız yağın iyi kızması gerekiyor.ve sıcakken tuzluyorum.denemeni tavsiye ederim.

arkadaşım yukarda denediğimiz yöntemi dene olmazsa ne dersen de.başka teknik aramayın olay budur.bu hafta eşime patates kızarta kızarta bi hal oldum adam bayıldı yemek yapma patates kızart dio ya:asigim:

alt tarafı patates kızartması dersin ama ne çok yapılış şekli varmış fisfisfis patates kızartmasına bayılan biri olarak deneyeyim bende tek tek bu yöntemleri bari

açıkçası bi pts kızartması için okadar ugraşası gelmiyo insanın :)

patatesi doğra kaynar suya at 5 dakika dursun rengi hafif değişince çıkar kağıt havlu üzerine sonra kızgın yaga at tuz serp. afiyet olsun

bende aynen bu şekilde yapıyorum. çok az kaynatıp süzeceksiniz ve kızgın yağda kızartacaksınız. çıkarınca da tuz.
hem bu şekilde hiç ama hiç yağ çekmiyor. çünki içine su çekmiş oluyor arkadaşlar..
kilo sorunu olanlar dikkate alabilir.. hem bu yöntemi ahmet maranki tavsiye etti..patlıcanıda böyle kızartıyorum . bilginize..

kesinlikle bu şekilde hiç yağlı olmuyor...ben dilim dilim kesip haşlıyorum sonra kızartıyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim..en güzel tarafı yağsız olması...

arkadaşlar ben patatesleri doğradıktan sonra ve yıkadıktan sonra hemen tuzluyodum ve tavaya o şekilde koyuyodum..önerileriniz için teşekkürler..bide bunun tavayla alaksı var galibaa..ölemi acaba

Patatesi soyduktan sonra yika, dilim dilim kestikten sonra yikama yikarsanda guzel suzdur.
Tavaya bol yag koy nerdeyse tavanin yarisi kadar (Tabi patatesine gore)
Sonra yagi iyice kizdir (1 parca ekmek at ekmek kizarmaya baslarsa yag hazirdir)
Patatesleri tuzlamadan duzenlice yani her patates yaga tamamen batacak sekilde tavaya dok
Sonra hiiiic karistirma karistirirsan sekli bozuluyor biraz kizarinca cevirirsin.
Iyice kizarinca cikar ve tuzla bu kadar.Kapagi kapatirsan bencede yumusak olur.

Patatesleri soyup yıka. Sonra kağıt havlu ile kurula sulu kalmasın dilimleyip kızart çıkarınca hemen tuzla yağ çekmiyor ve kıtır kıtır oluyor...

arkadaşlar başka bir öneride benden;
dilimleyip haşladığım patatesleri,çırpılmış yumurta sarısına ve daha sonra galete ununa batırıp kızartıyorum çok lezzetli oluyor..bağaratta ekliyorum yumurtanın içine koku falanda yapmıyor...çok lezzetli oluyor tavsiye ederim...

patates kızartması için yağı bol olmalı bide tuzlama, süzdükten sonra çok kızgın yaga koy...
tencereyi dolduracak şekilde koyma patetesleri,ne kadar az koyarsan o kadar güzel kızarır tane tane...

Zaten dondurulmuş patatesler de bu şekilde pişirildiği için gerçekten çok lezzetli oluyr bende denemenizi öneririm,ama yok ben sadece kızartıp yemek istiyorum diyorsanız taze patates dönemini beklemeniz gerekiyor,sapsarı kıtır kıtır oluyor valla o zaman da..:1rolleyes:.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…