Patavatsız arkadaş

Arkadaşın çok terbiyesiz. Bir insan dış görünüşe önem veriyor olabilir, senin nisanlini da fiziksel olarak beğenmiyor olabilir de, hayırdır ya? Bunu direkt yüzüne söyleyecek kadar cesareti nerden buluyor. Başkasının nişanlısına çirkin demek o fesadin ne haddine. Benim boyle bi arkadaşım olacak " öyle bi nisanlim olacağına hic olmasın daha iyi" diyecek de ben onu o masaya mihlamiycam. Gereğinden fazla sakin davranmissin. Bu kıza yuz verme. Senin canini acitacagini bile bile bunları söylüyor senin uzulecegini düşünmemiş mi, o kadar akılsız olacağını sanmam. Sanki nisanlin ona bi kötülük mu yapmış da bu kadar kotu yorum yapıyor. Eminim kendi çok çirkin olduğu için başkasının fiziksel görüntüsüne bu kadar takmış vaziyette. Bir daha boyle bir şey ima ederse "kızım kimse sana bakmiyo istediğin kişileri elde edemiyosun diye bu kadar fesatlanma ben gayet mutluyum için güzel olsa sen de bulurdun ama yok iste kendi derdine yan" de. Herkes yerini haddini bilsin. Gerekirse çıkar o terbiyesizi hayatindan. Ha bir de nisanlina bunlardan bahsetme üzülür sonra.
İnsanların tipiyle görünümüyle alay eden kişiler düzgün lafla yola gelmezler. Ezeceksin onları yalniz birakacaksin ki adam olsunlar. Allahın komplekslisi.

Ayy sinir küpü oldum. Canım burda seni suçlu bulan sen de niye boyle şeyler soruyosun ki dürüst davranmış iste diyenlere aldirma. Bu sitede gelenek olmuş artik hakli olan tarafta bi kusur bulmaya çalışmak. Sormamissin zaten de velev ki sordun. Yahu boyle cevap mi verilir. Çocuğunuzun tatlı olacağını hic sanmam diye. Tövbe yarabbim ya. Boyle kezolarin bi taraflarını el birliğiyle kaldiralim da tepemize çıksınlar ağızlarını yaya yaya canimizi acitmaya calissinlar. Sana tek tavsiyem vur kir parçala.

valla o patavatsız da, siz de baya öylesiniz.

sizin cevaplarınız da bana ağır geldi açıkçası.
Ya yine ban yiycem de allah aşkına konu sahibinin ne patavatsizligi var bana açıklar misin. Salağın teki senin nisanlin tipsiz öyle sevgilim olacağına hic olmasın demiş açık açık. Boyle şeyler insanin psikolojisini bozar. Napsin kız sussun mu ? Ki susmuş bile sayılır yani içine atmış. Allah askina sırf kusur bulmak için hata aramayin. Boyle laflar ettikçe konu sahibi kendini suçlu hissedip o patavatsiza daha fazla prim vericek.

yok neden ban yiyeceksin ya, konuşuyoruz şurada değil mi :)))

valla benim psikolojim bozulmazdı verdiğin örnekte, önce onu söyleyeyim.

ama tabi ki hoş değil.

konu sahibini patavatsız bulduğum durumlar ise;

-"en azindan benim bir sevgilim var"

- Ha düsünebilir tabiki, begenmek zorunda degil. Ama düsüncelerini kendine saklasin bir zahmet. Nedense kiskanclik seziyorum ama bilemedim.

bu ikinci kısımdan hoşlanmamamın sebebi, konuya yorum yazanlar da genelde yüzüne niye söylüyor demişler gerçi ama, bence kimse kimse için yalan söylemesin, bunu beklemek bana patavatsızlıkla eşdeğer geliyor.

Atiyorum sen çirkin bir kadinsin. Nisanlisin ve nisanlinin arkadaşı senin arkandan ayy goha mi çok çirkin öyle nisanlim olacağına yalniz kalırim daha iyi zaten çocuğunuz da çirkin olur , dediğini farzet. Başka diyecek bir şeyim yok:) eminim alinmazsin eminim. Herkes ne kadar olgun yav hic bir şeye alinmiyo kirilmiyo. Maşallah.
Kızcağız kırıldığı için verilmesi gereken cevabın onda biri ağırlığında bir Cevap vermiş ve suçlu bulmissun . küfür bile etse hakliydi cunku çirkinliği başlatan konu sahibin arkadaşı. Başlatan her zaman haksizdjr.

bu kişinin en yakın arkadaşınız olmasına şaşırdım ben. aranızdaki iletişim sıkıntılı. biz en yakın arkadaşımla kavgalarımızı yüz yüze yaparız, sizinkisi biriktirmek, bir de o kadar laf yedikten sonra kimse benim böyle konuşamaz demek; komik duruyor açıkçası. arkadaşınız çirkin bulmuş olabilir, o sırada geyik yapmış olabilir. kaldı ki " benim en azından bir sevgilim var" diye bel altından vuruyorsanız, " öyle olcağına hiç olmasın" lafını da kaldırmasını bilmeniz gerekir. arkadaşınızın verdiği cevap hoş değil, sizin yaklaşımınız da.

En yakınım bile olsa bu tip eleştirilerine kulak tıkıyorum ve canımı sıkmıyorum öneririm.
Kuzguna yavrusu anka görünüyor gerçekten.Ben arkadaşlarımın kocalarına bakıp en iyisi benimki çok şükür diyorum onlar da bize bakıp öyle diyordur.Aleni eleştriler de aldığım oldu, ben sevmişim beğenmişim ne canımı sıkıcam.
Siz bir de benim canımı yakanın canını yakarım demişsin.
Beim evlenmeyi kafaya takıp evlenemeyen bir arkadaşım var mesela çok severim o da şekilcidir çok özellik arar. Ama kalkıp ben onun yanında ay çocuğumuz güzel olur gibi nispetvari konuşmalar yapıp canını yakmıyorum.
Sizin en başta onun yanında bu konuşmaları yapmanız yersiz. Sonrasında da kız hadi size laf soktu o söz denir mi? Benim öz kuzenim sevgilime neler dedi neler. Ben sadece ayıp ediyorsun lütfen dedim geçtim. Kendi utandı şimdi kendini affettirmek için eşimin dibinden ayrılmıyor çünkü mahcup oldu. Ben ona sen önce sevgili bul desem haklıyken haksız olurdum. Ayrıca bu bel altı vurmak olurdu.
Orada size bunu dediğinde daha kibar bir şekilde bunları söylemen hoşuma gitmiyor lütfen yapma deseniz konu bitecekti.
Bel altı vurup ağır laf etmişsiniz.

aslında fark şurada sanırım.

şimdi eşim adına konuşmayayım, yine kendimden örnek vereyim.

millete laf eden, diyelim x'in sevgilisi ne kadar çirkin diye 3. bir kişiden konuşuyoruz, ben arkadaşımı yine uyarırım. çok patavatsız bir kişi ile arkadaşlığımı sorgularım.
ama en yakın arkadaşım dediğim kişiye, daha önceden bu konuda hiç uyarımın olmadığı bir kişiye darılmam kırılmam. bu arkadaş herkese bal-şeker benim sevgilime böyle davranıyor değil ki.
konu sahibi dedi, diğer insanlara da aynı tavır içerisindeymiş, yine kendi dedi dış görünüşe önem verdiği için sevgili beğenmiyormuş.

Bebek konusunda böyle tiksinircesine igrenircesine bir yüz ifadesiyle hayir demesine bozuldum ben. Bunun üzerine verdigim cevap tamam cok dogru bir davranis degildi ama o anki saskinlikla agzimdan cikti iste. O son sözüm oldu zaten birdaha konu hakkinda konusmadim. Gecen hafta yine benzer bir sekilde konusunca iyice sinirlendim ama ses cikarmadim, yine haksizim sanirim :)

Arkadaşlığın da bir ömrü olduğunu düşünenlerdenim. Arkadaşınız sizin kirilacaginiz anları bilemiyor siz de fazlaca uzuluyorsunuz. Gerçekten iyi bir arkadaşsa oturun konusun. cidden rahatsız olduğunuzu anlatin.Susmakla duzelmez çünkü

Daha nişanlanmışsınız çocuk sohbeti yapıyorsunuz, hadi nişanlınızla yaparsınız romantik gelir de niye arkadaşınıza bebek fotosu gösterip bizimki de böyle olur muuu diyorsunuz? Başta bu bana nispet gibi geldi mesela.
Ben evlenmek isteyip evlenemeyen arkadaşımın yanında çocukmuş evlilikmiş lafı açmıyorum. Eski günlerdeki gibi çevremizdeki ortak arkadaşlar, son zamanlardaki yenilikler, gündem, iş güç falan gibi sohbetler ediyoruz. Kız zaten üzülüyor bir de ben ay çok mutluyum demiyorum içime sinmez zaten. Hele ki çocuk hayali kuracağım yanımda...
Belki de sürekli nişanlınız doğması muhtemel çocuklarınız falan arkadaşınızı sıktınız ondan böyle yaptı.
Bence sevgilisi yok diye üzülen insanın yanında bu tip konuşmalar yapmayın azıcık dikkatli olun.

Ya iste ben de sunu anlamıyorum konu sahibi niye arkadaşını uyarmak ya da düzeltmek zorunda. İlkokulda ogretiliyolar dış görünüşle ilgili alay edilmemesi gerektiğini. Ağzını yayarak sanki karar mercii kendisiymis gibi "hih çok çirkin yiaa" demek ne haddine onun. Allah yaratmış herkesi nişanlısı çirkin de olsa yakışıklı da olsa her düşündüğümüzü cesaretle söyleyemeyiz. Söylersek de artik bir şeyleri göze almisiz demektir. Ben değil konu sahibinde kusur bulmak daha agir konuşup o salağa haddini bildirmedigine kiziyorum. Cunku biri çıkıp buna yerini bildirmezse bu hasbalar is arkadaşına da der annesine babasına da der hatta çocuğuna bile der.

Bir kerede arkadasim bize yemege gelmisti (ailemle yasiyorum). Ona dedim ki "Senin cogu huyun ayni x'in huyuna benziyor (henüz nisanlanmadan önce), tam kafa dengisiniz, düsünsene lan siz evleniyormussunuz gibi seyler, tam hatirlamiyorum. Evet arkadasimla kendi aramizda lan'lu lun'lu konusuruz ama sadece aramizda
Verdigi tepki aynen su "iiiiiiiiiiiiiiiyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy".

siz de haklısınız :)

ben konuyu okuyan kişi olarak elbette arkadaşı haksız buldum.
ama konu sahibini de sütten çıkmış ak kaşık bulmadım.
bunu belirttim.
konu sahibi yorumları okuyup kendi durumuna göre benim yorumumu gözardı edebilir de, bir geriye dönüp bakabilir de.

bilemiyorum ki.
sanırım "en yakın arkadaş" dedikten sonrası bana ağır geliyor. en yakın arkadaşım için o bana ne derse desin sanırım ben aynı cümleleri sarf edemezdim, o yüzden de olabilir benim düşüncemin böyle olması.

Ammada buyuttunuz yani. Madem o kadar samimisiniz çirkin demesine niye aliniyorsunuz ? Ayy sizin çocuğunuz bunlardan daha tatlı olur dese hoşunuza mi gidecek yani ? Bi de kiskaniyo filan demissiniz... Rahat olun,kendinizide baskalarinida onemsemeyin bu kadar.

Ben ona fotograf falan göstermedim, o acti bana gösterdi degisik degisik bebekler. O an tek dedigim ay sence bizimkilerde böyle tatli olur mu laaaa? aynen bu sekilde konustum, evet cok kabayim tü kaka. Bukadar yani ne daha önce ne daha sonra bebek muhabbeti gecti. Ben hicbir zaman nispet yapmadim kendisine.

patavatsızlıkta birbirinizle yarışıyorsunuz.ayrıca aile değil akraba değil memnun değilsen kesersin ilişkini böyle bir yarışa gerek yk.
ayrıca yaşlar kaç deyip zıpzıp olasım geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…