Konum biraz karısık gelebilir detaylı anlatayım, dün kaynanama erişte kesmeye yardım ettim sabah 9 da gittim ben kv en küçük görümcem neyse bizim 2 saat boş vaktimiz vardı kayınvalidenin kızları görümcelerim yasadgmz semtte patlıcan fiyatı uygun diye 2 görümcem anne sen bize yap demişler kayınvalide de 40 kilo falan almıs. Bende dedim 10 kilo alıyım 2 saatlik boş vaktimizde yapalım kurusun neyse kaynanam yok sabah 9 da yapmamız lazm dı bu saatte kurumaz diyim aradan 10 dk gevmeyen benim kızların patlıcanını yapalım demesin mi e anne hanı kurumazdı! Dedim bende. Amacı ne anlayamadım neyse benimkileri eklemedi 15 kilo kadar patlıcanı da yaptık erişte nin basına oturduk benimkilere dokunmadı. Neyse aksam 6 kadar işlerini hallettim yarın sabah senin patlıcanı yapalım dedi uyanıklık yapıyor niye derseniz yarın halı yıkıycak 40 kilo kızlarının patlıcan siparişini yapıcak üstüne tekrardan mantı acıcak benim 10 kiloyu yarına bırakıyor ki mecbur kendi işimi orda yaparken kendi işlerini de bana yaptıracak. Neyse elime yapışmaz dedim iyi niyet gösterdim tamam gelirim, senin işlerini de yardım ederim dedim. O gün işlerini hallettim evime gecicem kapıdan cıkarken elime patlıcanlarımı tutusturdu al sen bunları sabah kendin hallet sonra da bana yardıma gel dedi, ben de beni kullandığını anlayıp anne kusura bakma ben bunları anca hallederim temizliğim de var gelemem dedim suratı düştü. Anladı uyanıklıgının işe yaramadığı söz verip birden elime işini hallet bana da yardıma gel diyip kabul etmeyince. Bende moralimin bozukluğunu hissettirmedm ve bugün de gitmek istemiyorum hepimizin patlıcan ücretini kv almıstı kilosu 1tl. Bana aldı diye köle gibi her işini yapıyım mı? Ben 3 senelik evliyim bir çöp istememişimdir annem sagolsun verir ben de yaparım. Erişte de verir biraz bana vericem diye de günlerce ona yardım etmemi mi istiyor hani verdiğim bedavaya gitmesin veriyorsam yapmak zorun da gibi mi düşünüyor ben öyle hissediyorum. 10 TL aldıgı patlıcan ücretini ödemek istiyorum erişte de verirse kabul etmiycem. Dün kestik bugünden için sana da verirsem yetmez tekrar kesiyim bugünden için halıyı da yıkatcak kızlarının kışlıgını da yaptıracak, amanne dedim ama kendimi salak yerine konuldugumu hissettim ve gitmiyorum. Eşime anlattım o da sinirlendi gitmiyorsun ben konuscsm dedi istemedim daha büyük problem çıkıcak olay büyümesin gitmeyim. Şimdi yaptıgım karar dogru demi kendimi izdirmek te istemiyorum kötü olmak istemiyorum aile yapılarını çözdüğüm için direk laf soksam sen bize ne demek istedin diye olay büyüycekte büyüyecek sözümü gülerek laf sokarak, salaga yatarak laf sokarak, uyguluyorum. Peki benim yerimde siz olsanız ne düşünür ne yapardınız benim yaptıgıma hak veriyor musunuz. Canımı cok sıkıyorum yorumlar da da cok safsın falan demeyin cok üzülüyorum kendimi ezdirdiğimi bilmek beni çok üzüyor ama yine de onlara karsı dik duruyorum umursamaz ve onlar laf soksa bile ben sizi tınlamıyorum gibi hisdrttiriyorum