PATRON DEDİ DİYE

KaramJS

Karagözlüsü
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2016
132
95
13
Merhaba hanımlar,

Ben bir ofiste çalışıyorum ve çay getir götür temizliği vs işlerle ilgileniyorum. Boş zamanlarımda da -çok boş zamanım oluyor ofis çok aktif değil- kendi mesleğim ile ilgili işi öğreniyorum. Yeni mezunum ve öğrenmem deneyim sahibi olabilmem için bu işe başladım. Öyle ya da böyle idare ediyorum. Şimdi size asıl konuya gelirsek; ben ofisin bütün işlerini yapmaya çalışıyorum sadece yapmam gerekenleri değil ofis dışındaki işlerle de ilgileniyorum. Patronumla ilk girdiğimde mutfak işleri ve ufak tefek temizlikler ve boş zamanlarımda kendimi geliştirmem olarak anlaştık. Bazen bunu neden ben yapıyorum desem de işimi öğrenene kadar sesimi çıkartmıyorum. Patronumun kız arkadaşı biraz sıkıntılı. Nedenini bilmiyorum ama benden haz etmiyor ve bende aslında zararsız bir insanımdır ofiste kıyamet kopsa dahil bile olmam yapım gereği. Bana dokunmasınlar canımı sıkmasınlar derim sadece. Şimdi patronun kız arkadaşı x , sürekli yiyecek birşeyler hazırlıyor erkek arkadaşına ofise geliyor ve o kadar pis bir kız ki mutfakta çay koyarken bile heryere çay döküyor ve ben de huylanıyorum cay sarı iz bıraktığında sinirleniyorum çamaşır suyuyla temizliyorum. Bu ve bunun gibi pis davranışları var.Arkasını düşünmüyor,ben topluyorum ki işim de bu zaten işimden ya da yaptıklarımdan gocunmuyorum. X yine birşeyler hazırlayacakmış ve cumartesi ofise gelecekmiş patron söyledi. Geçen geldiğinde hazırladığı dolmayı getirdiği borcamı içi dolu bir şekilde buz dolabında bırakmış ve bende temizlemedim. İçi dolu olduğu ve borcam ona ait olduğu için. Sanki temizlemem için özellikle bırakılmış gibi. Bende sadece ofise ait olanları ve boş bulduklarımı temizlemiştim. Şimdi x yine gelecek ve yine heryer pislik içinde kalacak bundan ziyade ban borcamını soracaktır, eminim. O karakterde bir insan. Cumartesi gunu getirdiği yiyecekleri de bırakacak öyle getirdikleriyle ben temizleyeyim diye temiz temiz alıp evine götürecek. Geçen yaptığında da aynısı oldu.
Bu durum beni oldukça rahatsız etmekle birlikte,üstüne birde x'in bana karşı iyi şeyler hissetmediğini de bildiğim için özel temizlikle ilgilenmek istemiyorum. Ama patrona bunu aksettirmeli miyim? Patron bana 'biz seninle bunun için anlaştık' derse ne yaparım? İşler bu kadar durmuş vaziyetteyken çalıştığım işi de keyfe keder bırakamam.. Ne yapmalıyım sizce nasıl davranmalıyım?

İşini yap ve gereksiz konularla meşgul etme kendini .Bu zamanda iş bulmak kolay değil .

Evet bende öyle düşünüyorum bu dönemde iş bulmak çok zor işimden de memnunum zaten. Ama bu durum canımı sıktığı için ne yapacağımı bilemiyorum. Sorun bulaşıkları yıkamak ya da peşinden toplamak değil, bunu kasıtlı yapıyor gibi davranması. Davranışı rahatsız edici. Yerini bil der gibi. Sanki bilmiyormuşum gibi. O yüzden can sıkıyor

İşinizi yapın bencede
Patronun sevgilisinin arkasını toplamak zorunda değilsiniz toplamayında
Köle değilsiniz çalışansınız

İşinizi yapın bencede
Patronun sevgilisinin arkasını toplamak zorunda değilsiniz toplamayında
Köle değilsiniz çalışansınız

Yanlış birşey de yapmak istemiyorum vasıtayla başladım buraya ve beni bu işe sokan akrabamıda utandırmak istemiyorum

Yapacak bir şey yok 1 eksik 1 fazla yıkayacaksın.Sonuçta patronun için hazırlıyor.Yani patronunun temizliği.

Sevgilisi size bişey emrettiğinde ben işimi yapıyorum de duymamazlıktan gel bazen güle güle diyeceksin şakaya deliliğe vurup

Emir niteliğinde hiç konuşmadı şimdi hakkını yiyemem. Ama tavrı ' bunu yapmak zorundasın zaten söylememe gerek yok' tavrında olduğu ve kendi pisliğini bile temizlemediği için ben temizlemek zorunda kalıyorum. Ama emretmedi diye emretmeyecek bir insan da değil oldukça burnu havada bir karakteri var ve geldiğinde konuşmayız bile. Böyle insanlardan uzak dururum ben.

Mutfak işi ve temizlikten sorumluysanız yıkamanız gerekir bence.Belki de kız sizin yasınıza yakın diye siz kötü hissettiniz kız sizden neden hoşlanmasın durduk yere.Ama böyle bi işi başta kabul etmemeniz gerekirdi bana kalırsa.

İci doluydu bakmadim x hanim/ y bey dersin
Bozulmus ya da yemedik derse de,yenmeyecegini bilmiyordum, yikamami istediginiz bulasiklari icleri bos sekilde lavaboya koyarsaniz yikamami istediginizi anlarim dersin olur biter.

Kız şu zamana kadar ofiste çok söz sahibi olmuş, bende akrabam vasıtasıyla girdiğim için benimle ilgili bir söz hakkında bulunamadı ilk geldiğim gün tek kaşı havada iki kere beni süzdü ve ben ona hoşgeldiniz dedim. Cevap bile vermedi. Ne anlayabilirim ki bu durumdan? İşi iyi öğreneceğim kişiler tarafından eğitiliyorum bu yüzden kabul ettim. Paraya da ihtiyacım vardı

İci doluydu bakmadim x hanim/ y bey dersin
Bozulmus ya da yemedik derse de,yenmeyecegini bilmiyordum, yikamami istediginiz bulasiklari icleri bos sekilde lavaboya koyarsaniz yikamami istediginizi anlarim dersin olur biter.

Ne çok samimi ne de çok resmi. İdeal bir cevap olur, teşekkür ederim :)

* Benzer yıka poşete koy isterse verirsin borcamı.
* Borcamı yemekle birlikte uzak bir çöpe at sorarsa haberim yok dersin.
Seç birini.

Senin patronun başkası.O kadın değil.
olaki derse , siz bana başta bunu söylememiştiniz dersin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…