• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronumun babamı araması

Herkese gunaydin gercekten kafayi yemek uzereyim. Babam ve calistigim ofisin sahibi ortaokuldan arkadaslar zaten staj yaparken de o vesileyle girmistim daha sonra da ise basladim. Babamin arkadasi kurucu patron bir de mudurumuz var ayrıca , ramazanda kadin personeller islerini bitirdiklerini şefe gosterdikten sonra 16.00 da paydos edebiliyor. Ramazan boyunca bu şekilde ilerledik dün de saat 16.00 olmaya yakın şefe yazıları yazdığımı, kontrole gittiğimi ve bir işimin kalmadığını söyledim her zamanki gibi (işimi 13.00-14.00 arası bitirmiş oluyorum zaten) daha sonra şefim de o gün izinli olan kişinin masasındaki dosyanın acil olduğunu ve yapmam gerektiğini söyledi. Saat de 16.00 olmaya çok yakındı bende saat 4 de çıkmam gerektiğini daha önce söylemiş olsaydı yapabileceğimi söyledim, o da agresif bi tavırla bana zaten bu erken çıkma muhabbeti olduğundan beri işi saldığımızı falan söyledi. Alakası yok bu arada herkes aynı şekilde işini canla başla bitirmeye çalışıyor. Neyse ben o sırada yapmayacağımı 5e kadar orda olan erkek çalışanların yapabileceğini ve saatin 4 olduğunu çıkmam gerektiğini söyleyip çıktım, şefimiz de sinirlenip patronu aramış?? Hayır yani git müdüre söyle tamam mı kalkıp da patronu aramak ne demek ya? Bende bu olayları sabah işe hazırlanırken babamın bana nasihat vari konuşmasıyla öğreniyorum. Şefim gidiyor patrona söylüyor iş yapmadığımı ve erken çıktığımı(!) patron da kalkıp babamı arıyor, babam da gelmiş bana iş yerinde daha sakin olmamı ve verilen işleri yapmam gerektiğiyle alakalı nasihat çekiyor??

Saçmalığa bakın sinirden çıldırmak üzereyim. Bu sinirle gidip şefime bağırıp çağırmak istiyorum bu kadar ufak bi olayı büyülttüğü için ama yapmamam gerektiğinin de farkındayım. Sadece ne yapmam gerektiğini ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Napabilirsin ki ben anlamadım sen şefin çık derse o saatte çıkarsın e çık dememiş ? Derdin neydi çok anlamadım ama bu hareketinin sonucu normalde kovulmak babandan gördüğün nasihat zoruna gittiyse kendi emeğinle bi işe gir de millete bu hareketleri normal bi iş yerinde yapabiliyor musun gör

Bu iste Türkiyenin kanayan yarasi hak etmeyenler hak etmedikleri yerde hak edenler kasiyerlik yapiyor

Sosyal cürümenin bir örnegidir konu sahibi

O kadar cabasiz bir sekil de is sahibi olmuski

Sorsan Ben okudum okuyup is bulamayan zibilyon insan var bu memlekette herkesin Ankara da dayisi yok

Isi ciddiye almamanin da sebebi bu kiymetini bilmiyorsun aramadin cünkü ayagina geldi simarik seni
Kız bi de sinirlenmesi hdhdjdjjd hani kendimi düşünüyorum tamam hadi vardı gücümüz bende bu fırsatı kullandım yani şu halde “bile” kalkıp babamdan uyarı yesem çok zoruma gider ya hani ite kaka bile yapamıyorum demek ki diye bi yüzüm kızarır bi şeklim değişir hala haklı gibi bağırsam çağırsam peşinde hdhdhdh

işte bir şeyi kolay elde edince böyle nolduğunu şaşırıyorsun cahil özgüveni geliyor insana. insanda azıcık minnet duygusu olur elindekinin kıymetini bilir. adamlar insiyatif almış güzellik yapmış hanım kız kendine hak olarak görmüş. ne güzel memleket ya valla. o işe girerken bir sürü mülakattan geçilseydi bir sürü yerden red alıp sonra kabul alsaydın bir işe sahip olmanın kıymetini bilirdin
Zaten çalışmadığını da söylemişler babasına canla başla çalışıp 1 saatin lafını yaptığı falan yok yani boş boş duruyor orda herkes mesaiye kalırken prenses erken çıkıyor bir de 4’te 4 bir de memurdan daha rahat hanımefendi bir de sinirden çıldırmış

Kız bi de sinirlenmesi hdhdjdjjd hani kendimi düşünüyorum tamam hadi vardı gücümüz bende bu fırsatı kullandım yani şu halde “bile” kalkıp babamdan uyarı yesem çok zoruma gider ya hani ite kaka bile yapamıyorum demek ki diye bi yüzüm kızarır bi şeklim değişir hala haklı gibi bağırsam çağırsam peşinde hdhdhdh
Babacığı azarlamamış bile nasihat vermiş adamcağız

tüm arkadaslarin söyledigine ek
kontrole gittiğimi ve bir işimin kalmadığını söyledim her zamanki gibi (işimi 13.00-14.00 arası bitirmiş oluyorum zaten)
her gün isini 1de 2 de bitiriyorsan 3-4 saat ense yapiyorsun demektir (hatta beste ciktiginiz gunlerdr 4-5)
belli ki cok aranilan insan degilsin, suyun ısindi
babani aramasi evet sacma ama sonucta torpille girmissin. seni direkt kovsa babana olanlari kendi tarafindan anlatacaksin, ister istemez seni kovan dostuyla arasina mesafe girecek. ve baban hakli olarak diyecek ki "benj niye aramadin"
adam da bunun önüne gecmis, sizi kovmadan babanizi arayip durumu kendi tarafindan anlatmis.
Bu açidan yaptigi dogru bir hareket.
sizi ise aldirirken de profesyonel olmamis ama o zaman zorunuza gitmemis, ama simdi profesyonel olmamalari zorunuza gitmiş.
ironik

Adamlar size 16'da çıkma hakkınızı "işiniz bittiği sürece" vermiş. Yani işiniz bitmediyse o saatte "banane, benim sürem doldu, başkası yapsın, ben çıkacağım" diyerek çıkamazsınız. O işin de erkeklerin veya sizin yapacağınıza da siz karar veremezsiniz, şefiniz karar verebilir. Demek ki başkalarının da işi var ki size verildi o görev. Kaldı ki iş size taktığından değil işin aciliyetinden dolayı verilmiş. Haksızsınız.
Birilerinin aracılığı ile torpille girdiğiniz iş yerinde daha da dikkat etmelisiniz. Babanızı araması yanlış, direk sizinle konuşmalıydı. Ama ileride durum tekrarlarsa ve sizi işten çıkarırlarsa olası bir arkadaşına mahcubiyeti önlemek için direk babanızı aradı muhtemelen.
Bir ay boyunca erken çıkıp erkekler ile aynı maaşı alacaklar, birde üstüne mum dikip benim saatim doldu banane erkekler yapsın demiş.
Sanki idari izin değilde resmi izin saat 4 de çıkması 😁
Sorsan hakkını aradı işte, seneye bunun yüzünden kimse 4 de işten çıkamayacak sonra gelip burda is arkadaşlarım bana mobbing uyguluyo diyecek

Son düzenleme:
Bir ay boyunca erken çıkıp erkekler ile aynı maaşı alacaklar, birde üstüne mum dikip benim saatin doldu banane erkekler yapsın demiş.
Sanki idari izin değilde resmi izin saat 4 de çıkması 😁
Sorsan hakkını aradı işte, seneye bunun yüzünden kimse 4 de işten çıkamayacak sonra gelip burda is arkadaşlarım bana mobbing uyguluya diyecek
her is yerinde vardir yapilan jesti hakkı sanıp b.kunu cikartan ve "iyi niyetimizi suistimal ediyorlar" diye daha da yapilmamasina neden olan boyle insanlar.
konu sahibi gibi 2 kadin daha olsa seneye "izin isteyeni erken gondeririz, yine basimiza is acmasin" diyip kimseye erken cikis vermeyecekler

Son düzenleme:
her is yerinde vardir yapilan jesti hakkı sanıp b.kunu cikartan ve "iyi niyetimizi süistimal ediyorlar" diye daha da yapilmamasina neden olan boyle insanlar.
konu sahibi gibi 2 kadin daha olsa seneye "izin isteyeni erken gondeririz, yine basimiza is acmasin" diyip kimseye erken cikis vermeyecekler
Özel sektörün kuralı budur, sana bir imkan sunulduysa kıymetini bilip ona göre davranmalısın sende özveri de bulunmalısın bazen.
Yoksa iş veren sadece yasal olan haklarını verip çekilebilirde, adam iyi niyet göstermiş insiyatif tanımış erkekler bu uygulamaya ses çıkarmamış.
Şu olayda ramazanda erkekler 1 saat önce çıkacak kadinlar çalışacak dese vallahi kiyameti koparirdı kadinlar 😂
Baksana adamin iyi niyetinden bile maraz doğu vermiş yani, kadın patron bazen daha iyidir sanırım.

Su konuya hic sasirmadim. Yeni nesil soyle boylecilik yapmak istemiyorum ama soyle 2024, 25 mezunu biri gelip yorum yapsa destek mi cikar konu sahibine cok merak ediyorum :)
Bi de bize diyorlar ya e biz kendimizi ezdirmiyoruz sizin gibi :)
Konu sahibi is yerlerinde hakkini ara, 6da mesai bitince is kabul etme (ki coook ekstrem durumlarda kabul etmelisin karsilikli anlayis icin yani) ama sen bu kurallari biraz yanlis anlamissin iste. Cidden yazik. Umarim seni isten cikarirlar da yerine yine senin yaslarinda ama gercekten calismak isteyen, ise ihtiyaci olan birini alirlar. Bu arada o sef seni cok fena mimlemistir haberin olsun :(

Gercekten yazık, bugun 5 yıldan sonra atandım diye hüngür hüngür ağlayan bir kızın videosuna denk geldim :110: Bir de Boyle simariklar var iste, torpille referansla bulmuşsun bir is, otur bari dizini kir halis hala simariklik pesindesin. Sana ben olsam markette raf bile dizdirmem hiçbir is ahlakin yok. Sen gezeceksin millet calisacak öyle mi, ayni parayı alıyorsanız ayni sims yaparsınız kucuk hanim senin baban var diye sen sultansın digerleri essek mi??? yazık gercekten nice genc is arayıp bulamıyor bir de boyleleri var.

Herkese gunaydin gercekten kafayi yemek uzereyim. Babam ve calistigim ofisin sahibi ortaokuldan arkadaslar zaten staj yaparken de o vesileyle girmistim daha sonra da ise basladim. Babamin arkadasi kurucu patron bir de mudurumuz var ayrıca , ramazanda kadin personeller islerini bitirdiklerini şefe gosterdikten sonra 16.00 da paydos edebiliyor. Ramazan boyunca bu şekilde ilerledik dün de saat 16.00 olmaya yakın şefe yazıları yazdığımı, kontrole gittiğimi ve bir işimin kalmadığını söyledim her zamanki gibi (işimi 13.00-14.00 arası bitirmiş oluyorum zaten) daha sonra şefim de o gün izinli olan kişinin masasındaki dosyanın acil olduğunu ve yapmam gerektiğini söyledi. Saat de 16.00 olmaya çok yakındı bende saat 4 de çıkmam gerektiğini daha önce söylemiş olsaydı yapabileceğimi söyledim, o da agresif bi tavırla bana zaten bu erken çıkma muhabbeti olduğundan beri işi saldığımızı falan söyledi. Alakası yok bu arada herkes aynı şekilde işini canla başla bitirmeye çalışıyor. Neyse ben o sırada yapmayacağımı 5e kadar orda olan erkek çalışanların yapabileceğini ve saatin 4 olduğunu çıkmam gerektiğini söyleyip çıktım, şefimiz de sinirlenip patronu aramış?? Hayır yani git müdüre söyle tamam mı kalkıp da patronu aramak ne demek ya? Bende bu olayları sabah işe hazırlanırken babamın bana nasihat vari konuşmasıyla öğreniyorum. Şefim gidiyor patrona söylüyor iş yapmadığımı ve erken çıktığımı(!) patron da kalkıp babamı arıyor, babam da gelmiş bana iş yerinde daha sakin olmamı ve verilen işleri yapmam gerektiğiyle alakalı nasihat çekiyor??

Saçmalığa bakın sinirden çıldırmak üzereyim. Bu sinirle gidip şefime bağırıp çağırmak istiyorum bu kadar ufak bi olayı büyülttüğü için ama yapmamam gerektiğinin de farkındayım. Sadece ne yapmam gerektiğini ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Yani bu olay ramazan süresi boyunca 1 sefer olmuşsa siz haksızsınız. Çeşitli zamanlarda bunu bile isteye size yapmışsa haklısınız. Babanızda kötü bir söz söylememiş sakin ol demim durumu ona bize izah ettiğin gibi izah edebilirsin. Şefine de sakinlikle abi, abla, beydendi, hanfendi ne diye hitap ediyorsanız ilk defa böyle bir şey oldu keşke söylemeseydin durduk yere gerildik diyin geçin ama alacağınız cevaplar canınızı sıkabilir hazırlıklı olun ve sakinliğinizi de koruyun

Gerçi o da doğru yanlışlıkla sıradan vatandaş gibi değerlendirdim 😂😂

İş bitmeden çıkılmaz ki. İlk işiniz olduğu belli.

Back
X