• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronumun babamı araması

Herkese gunaydin gercekten kafayi yemek uzereyim. Babam ve calistigim ofisin sahibi ortaokuldan arkadaslar zaten staj yaparken de o vesileyle girmistim daha sonra da ise basladim. Babamin arkadasi kurucu patron bir de mudurumuz var ayrıca , ramazanda kadin personeller islerini bitirdiklerini şefe gosterdikten sonra 16.00 da paydos edebiliyor. Ramazan boyunca bu şekilde ilerledik dün de saat 16.00 olmaya yakın şefe yazıları yazdığımı, kontrole gittiğimi ve bir işimin kalmadığını söyledim her zamanki gibi (işimi 13.00-14.00 arası bitirmiş oluyorum zaten) daha sonra şefim de o gün izinli olan kişinin masasındaki dosyanın acil olduğunu ve yapmam gerektiğini söyledi. Saat de 16.00 olmaya çok yakındı bende saat 4 de çıkmam gerektiğini daha önce söylemiş olsaydı yapabileceğimi söyledim, o da agresif bi tavırla bana zaten bu erken çıkma muhabbeti olduğundan beri işi saldığımızı falan söyledi. Alakası yok bu arada herkes aynı şekilde işini canla başla bitirmeye çalışıyor. Neyse ben o sırada yapmayacağımı 5e kadar orda olan erkek çalışanların yapabileceğini ve saatin 4 olduğunu çıkmam gerektiğini söyleyip çıktım, şefimiz de sinirlenip patronu aramış?? Hayır yani git müdüre söyle tamam mı kalkıp da patronu aramak ne demek ya? Bende bu olayları sabah işe hazırlanırken babamın bana nasihat vari konuşmasıyla öğreniyorum. Şefim gidiyor patrona söylüyor iş yapmadığımı ve erken çıktığımı(!) patron da kalkıp babamı arıyor, babam da gelmiş bana iş yerinde daha sakin olmamı ve verilen işleri yapmam gerektiğiyle alakalı nasihat çekiyor??

Saçmalığa bakın sinirden çıldırmak üzereyim. Bu sinirle gidip şefime bağırıp çağırmak istiyorum bu kadar ufak bi olayı büyülttüğü için ama yapmamam gerektiğinin de farkındayım. Sadece ne yapmam gerektiğini ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Yeri geldi gece yarılarına kadar çalıştık, ekmek aslanın ağzında dedik. Biz ezilen bir nesiliz genel olarak onu gectim de, sizin yaptığınız da abartı.. Belli ki Ramazan ayı boyunca bu şekilde yapilmis ki sonu da geldi Ramazan'ın. 1 saat geç çıksaydınız da acil olan işi bitirseydiniz ne olurdu, bu kadar laf işitmeye gerek var mı?

Babanızı aramış, çünkü bir kez daha olursa işten çıkaracaklar.
Konu sahibi bunu iyi niyetle yazdım. Diğerleri gibi sinirlenmedim. Dediğim gibi bir tane daha anlaşmazlık çıkarsa direkt çıkış verecekler, bu ön hazırlık. Bakın özel sektörde o kurumsal büyük şirketler bile öyle kolayca insan harcıyor ki hiçbir fikriniz yok. Size kadınsınız diye erken çıkma izni veren bir şirket bulmanız yeni mezun halinizle imkansız. Ben de yeni mezun olarak sektör şartlarını gördüm, o yüzden size iyi niyetle diyorum ki alttan alın. Buradan çıkarırlarsa çok üzülürsünüz. Ve lisede dershanede bir öğretmenim vardı, kadın kaç yıllık tecrübeli ama öğrencilerle anlaşmazlık yaşamıştı. Öğrenciler şikayet etti çok ters diye. Kadın ertesi ders direkt tavrını değiştirdi. Hiç bunlar öğrenci, ne hadle beni şikayet ederler demedi ve o hoca sonra işinde sevildi ve diğer yıl da dershanedeydi. Yenisiniz, alttan alın.

Yani bu olay ramazan süresi boyunca 1 sefer olmuşsa siz haksızsınız. Çeşitli zamanlarda bunu bile isteye size yapmışsa haklısınız.
pozitif ayrimciligi is yerinde begenmeyen bir kesim var ya
mesela "ben erkegim diye neden ramazanda ondan cok calisayim, ayni maasi alayim" diyen
bu kisiye hakli da diyemezsin haksiz da.
ya da cocuklu kadina pozitif ayrimcilik oldugu icin gece nobetine hep kendisi kalmak zorunda olan hemsire "cocugum yok diye mi bu eziyeti cekiyorum" dese ona haklisin da diyemezsin haksizsin da
burada da aslinda "kadinlar narindir az calissin ramazanda" demiyorlar. "kadinlarin colugu cocugu kocasi var, yemek yetistiremez, erken ciksinlar bu ay" diye bir pozitif ayrimcilik var. haliyle de is kitlenecekse 2 cocugunu okuldan alip eve kosturup yemek yapacak ayse hanima degil, bekar - baba evinde hazir yemek yiyecek konu sahibine kalmis. "neden evli kadinlara degil de bana is kitleniyor" da diyebilir, ama ona "hakli da diyemezsin haksiz da" diyemiyorum cunku zaten o kadinlara yapilan pozitif ayrimcikik sayesinde erken cikiyor kalan gunlerde:)

Ayrıca her zaman acil bir iş çıkabilir. İşyeri size güzellik, jest yapmış mecbur olmadığı halde, o zaman siz de iyi niyetli olarak işyerinin haklarını gözetmelisiniz..

mesela "ben erkegim diye neden ramazanda ondan cok calisayim, ayni maasi alayim" diyen
ya da cocuklu kadina pozitif ayrimcilik oldugu icin gece nobetine hep kendisi kalmak zorunda olan hemsire "cocugum yok diye mi bu eziyeti cekiyoruk" dese ona haklisin da diyemezsin haksizsin da
burada da aslinda "kadinlar narindir az calissin ramazanda" demiyorlar. "kadinlarin colugu cocugu kocasi var, yemek yetistiremez, erken ciksinlar bu ay" diye bir pozitif ayrimcilik var. haliyle de is kitlenecekse 2 cocugunu okuldan alip eve kosturup yemek yapacak ayse hanima degil, bekar - baba evinde hazir yemek yiyecek konu sahibine kalmis. "neden evli kadinlara degil de bana is kitleniyor" da diyebilir, ama ona "hakli da diyemezsin haksiz da" diyemiyorum cunku zaten o kadinlara yapilan pozitif ayrimcikik sayesinde erken cikiyor kalan gunlerde:)
Bence sürekli olarak nöbet gibi zor işleri bekar insanlara vermek doğru değil, onun hayatı yok mu iş dışında fakat Ramazan 1 ay ve 1 kez bir şey istemişler. Zaten erkekler hep o saatlerde çıkıyor, şef de "Biz çalışıyoruz o saate kadar, hanımefendi istemiyor yeni haliyle" demiştir.

Herkese gunaydin gercekten kafayi yemek uzereyim. Babam ve calistigim ofisin sahibi ortaokuldan arkadaslar zaten staj yaparken de o vesileyle girmistim daha sonra da ise basladim. Babamin arkadasi kurucu patron bir de mudurumuz var ayrıca , ramazanda kadin personeller islerini bitirdiklerini şefe gosterdikten sonra 16.00 da paydos edebiliyor. Ramazan boyunca bu şekilde ilerledik dün de saat 16.00 olmaya yakın şefe yazıları yazdığımı, kontrole gittiğimi ve bir işimin kalmadığını söyledim her zamanki gibi (işimi 13.00-14.00 arası bitirmiş oluyorum zaten) daha sonra şefim de o gün izinli olan kişinin masasındaki dosyanın acil olduğunu ve yapmam gerektiğini söyledi. Saat de 16.00 olmaya çok yakındı bende saat 4 de çıkmam gerektiğini daha önce söylemiş olsaydı yapabileceğimi söyledim, o da agresif bi tavırla bana zaten bu erken çıkma muhabbeti olduğundan beri işi saldığımızı falan söyledi. Alakası yok bu arada herkes aynı şekilde işini canla başla bitirmeye çalışıyor. Neyse ben o sırada yapmayacağımı 5e kadar orda olan erkek çalışanların yapabileceğini ve saatin 4 olduğunu çıkmam gerektiğini söyleyip çıktım, şefimiz de sinirlenip patronu aramış?? Hayır yani git müdüre söyle tamam mı kalkıp da patronu aramak ne demek ya? Bende bu olayları sabah işe hazırlanırken babamın bana nasihat vari konuşmasıyla öğreniyorum. Şefim gidiyor patrona söylüyor iş yapmadığımı ve erken çıktığımı(!) patron da kalkıp babamı arıyor, babam da gelmiş bana iş yerinde daha sakin olmamı ve verilen işleri yapmam gerektiğiyle alakalı nasihat çekiyor??

Saçmalığa bakın sinirden çıldırmak üzereyim. Bu sinirle gidip şefime bağırıp çağırmak istiyorum bu kadar ufak bi olayı büyülttüğü için ama yapmamam gerektiğinin de farkındayım. Sadece ne yapmam gerektiğini ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
İşiniz 1-2 gibi bitiyorsa 4 e kadar ne yapıyorsunuz?

babanızın dükkanı değil çantanızı alıp ben 4te çıkıyorum diyip çıkamazsınız😂 onlar kadınlara insiyatif olarak vermişler saat 4ü ama çıkış saatınız normalde 4 değil bu işi yap diyorsa yapacaksınız yok erkekler yapsın falan yanı postalarlar adamı anında babanıza verilen haber bir uyarı aslında 2. affetmezler

Torpille girdiğiniz için mi iş yapmak istemiyorsunuz?

Şimdiye kadar gördüğüm her torpilli sizin gibi, hep ayrıcalık istiyor göremeyince de saldırganlaşıyor yada pasif agresif tavırlar sergiliyor..

Kendinizi düzeltin Dünya sizin etrafınızda dönmüyor.

Madem, iş bulmuşsunuz kıymetini bilin kazandığınızı helali ile kazanın.

torpilli olduğu için şımarık diyenlere katılmıyorum.. çünkü bu kız genel olarak zaten şımarık :D açtığı konuları net hatırlamıyorum ama nicki çok net aklımda ve nickini görünce aklımda beliren bir profil var. Hep haksız olduğu halde kendisini haklı sanan (haklı gibi davranan demiyorum, cidden haklı olduğunu düşünüyor) biraz çirkef biraz agresif biraz nazlı/prenses ama zeki bi kız. gıda mühendisi gibi bir şey olarak kalmış aklımda emin değilim ama vasıfsız bir meslekten de değil yani.

bayadır herkesin bu kadar aynı fikirde olduğu bir konu okumamıştım, tebrik ediyorum, ne kadar haksız olduğunu sen anla :D yüz verdik ayıya geldi s*çtı halıya vakası tam olarak:D neyse zaten ramazan da bitti haftaya 4'te çık da görelim bakalım:D

Konu sahibi yazıp kaçmışsın.Torpille işe girince böyle oluyor demek ki" banane ben çıkacağım banane" ....Acil gelen hastalara kayıt aç,düzenle derken çıkışım 7 leri buluyordu evet ben fazla emek veren taraftım ama torpilli olsaydım yine şu tavrı göstermezdim....

ya da cocuklu kadina pozitif ayrimcilik oldugu icin gece nobetine hep kendisi kalmak zorunda olan hemsire "cocugum yok diye mi bu eziyeti cekiyorum" dese ona haklisin da diyemezsin haksizsin da
Çok çok çok haklısın ben olayı sadece kadın personel gözü ile baktım çoluk çocuk karıştırmadan, bekar erkeklerde ramazanda çok zorluk çektiler. Ancak bazen şefler takabiliyorlar geçen günde benim başıma geldi sanki iş üzerime zimmetlenmiş gibi davranıldı bende alttan almadım. Konun ramazanla da bir ilgilisi yoktu. Hani bu tarz bir konuysa diye değerlendirmiştir.

Bacım manyak mısın ya . Normal çıkış saatin dört değil ramazan dolayısıyla tanınmış bi ayrılacalık sen bunu normal rutinin sandın herhalde djdkdkdk kaldı ki normal zamanlarda da mesai uzayabilir bundan doğalı yok . Senin gibiler çok tutulmaz iş yerlerinde . Bi daha düşünmeden kimseye artistlik yapmamanı öneririm

torpilli olduğu için şımarık diyenlere katılmıyorum.. çünkü bu kız genel olarak zaten şımarık :D açtığı konuları net hatırlamıyorum ama nicki çok net aklımda ve nickini görünce aklımda beliren bir profil var. Hep haksız olduğu halde kendisini haklı sanan (haklı gibi davranan demiyorum, cidden haklı olduğunu düşünüyor) biraz çirkef biraz agresif biraz nazlı/prenses ama zeki bi kız. gıda mühendisi gibi bir şey olarak kalmış aklımda emin değilim ama vasıfsız bir meslekten de değil yani.

bayadır herkesin bu kadar aynı fikirde olduğu bir konu okumamıştım, tebrik ediyorum, ne kadar haksız olduğunu sen anla :D yüz verdik ayıya geldi s*çtı halıya vakası tam olarak:D neyse zaten ramazan da bitti haftaya 4'te çık da görelim bakalım:D
kimya mühendisi de olabilir şimdi aklıma geldi de :D

O kadar şımarıksın ki. Hem torpillisin hem şımarık. Şefin sende neler gözlemledi bakalım da adam şikayet etmeye kadar gitti. Patrondan torpillisin adam tabiki onu arayacak kimi arayacak başka. Senin gibiler her iş yerinde istenmeyen ve sıkıntılı tipler maalesef. Piremses seni

Kadın personeller ramazanda işlerini bitirdikten sonra saat 16 :00 da cikabiliyorsa siz işinizi bitirdiyseniz sizin şef azar yemiş işi güzel idare edenedigi için yada karısına kocasına bozulmuş yada parası yok yada bı derdi var piyango da size vurmuş çok da matah iş değilse başka iş aramaya hız verin bu kafayla o şefin elinin altında ancak mazlumlar kalır .Yetki dediğin her insana verilmiyor naparsin kimisi kendini bı halt sanıyor.Fakat elemanı ile görüşeceğine çocuk azarlar gibi yapıyorsa sonrada şikayete gidiyorsa o yetkin biri değildir zaten profesyonel değildir o tarz insanlarla yalakalik yaparak geminixi yürütürsünüz ancak Delimi ne ramazanda koyulan kuralı o yok sayamsz işletme sahibine gider ve sizin sözünüzün üstüne söz söylüyor diyeceksiniz patronlar buna takiktir en çok buna sinir olurlar benim isletmemde benim lafimin üstüne şef kuralı yok sayamaz saat 16 00 da Ramazan boyunca bunu patron dediyse öyle olacak siz gidip bunu bir şekilde patrona soyleyecektiniz babanızın yerinde olsam izah ederdim kuralı koyan kim yıkan kim . Özel sektör de kurnaz olmak şart

Özel sektör de kurnaz olmak şart
Sizin dediğiniz kurnaz olmak değil işten kaytarmak ve şımarıklık. Kaldı ki sizin deyiminizle kurnaz olmaya çalışmış ama elinde patlamış. Bitirilmesi gereken acil bir iş varsa eli boş olana verilir. Şef kendini bi halt sandığından değil yani. Çalışma hayatını bilmediğiniz çok belli.

İşini bitirmeden banane banane ben 4’te çıkıcam diyerek çocukluk yapmışsın. Çocukluk yaptığın için babana şikayet edilmişsin. Direkt kovulsan daha mı iyiydi?
Hepsi 4 de cikmiyormu Ramazan boyunca tüm çalışanlar çıkıyor diye anladım konuyu

Back
X