• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PEDAGOG YARDIMI

siz işteyken, çocuğu yanınızdamı götürüyorsunuz? nasıl anlamassın cümleyi ?

Bu forum kültürü türkiye'de rahat 15 20 senedir var. Hepsi de aşağı yukarı aynı sistemde çalışıyor, siz bunu dahi kullanmayı bu kadar senede öğrenememişken, bu güzide(!) fikirlerinizi neden ciddiye alalım?

Benim oğlumda 3,5 yaşında bugün bende konu açtım benzer şekilde .Konu hakkında fikrim yok maalesef ama annesiz büyüyen çocuk meselesini görünce yazmak istedim .
Ben oğlumu tek başıma büyüttüm yani anneanne ,babaanne,bakıcı ,kreş vs deneyimi yok .Çalışmadım bu süre boyunca .Buna rağmen oğlum aşırı hareketli ,inatçı ,dönem dönem aşırı hırçın vs.
Yakın zamanda eşimin yegenleriyle birlikteydim .Büyük 6,küçük 3 yaşında.Anneleri sadece ilk 1 yıl yanlarında olabildi bunun dışında anneanne-babaanne baktı çalışıyor çünkü .Ve inanın tavırlar aynı oğlumdan hiçbir degisik tarafı yok.
Aksine daha konuşkan ,daha girişken ve anneden daha bağımsızlar .Oğlum daha içe kapanık ve bana bağımlı kaldı onların yanında mesela .Belki o anki ortam da etkili olabilir ama öyleydi .
Açıkçası anneyle büyüyünce de hırçın olan , agresif olan yine oluyor çalışan anneleri uzmenin anlamı yok .

Benim oğlumda 3,5 yaşında bugün bende konu açtım benzer şekilde .Konu hakkında fikrim yok maalesef ama annesiz büyüyen çocuk meselesini görünce yazmak istedim .
Ben oğlumu tek başıma büyüttüm yani anneanne ,babaanne,bakıcı ,kreş vs deneyimi yok .Çalışmadım bu süre boyunca .Buna rağmen oğlum aşırı hareketli ,inatçı ,dönem dönem aşırı hırçın vs.
Yakın zamanda eşimin yegenleriyle birlikteydim .Büyük 6,küçük 3 yaşında.Anneleri sadece ilk 1 yıl yanlarında olabildi bunun dışında anneanne-babaanne baktı çalışıyor çünkü .Ve inanın tavırlar aynı oğlumdan hiçbir degisik tarafı yok.
Aksine daha konuşkan ,daha girişken ve anneden daha bağımsızlar .Oğlum daha içe kapanık ve bana bağımlı kaldı onların yanında mesela .Belki o anki ortam da etkili olabilir ama öyleydi .
Açıkçası anneyle büyüyünce de hırçın olan , agresif olan yine oluyor çalışan anneleri uzmenin anlamı yok .
güzelim, ben çalışan anneler suçlu anlamında yazmadım ama çalışan annelerin çocukları, heleki küçük yaş olanlar çok özlem çekiyorlar...lafı nereye çekersen, oraya gidiyor tabiki...en az 3 yaşına kadar anne çocuğuyla olmalı, avrupadada bu böyle...3 yaş sonrası kreşe verilir...
ayrıca çok kibar yazım şekliniz beni çok mutlu etti, teşekkkür ederim..seviyelice tartışabilmek, çok güzel bir erdemdir...

Annesiz büyümek diye bir tabiri asla kabul edemem. Ölmüş değiliz. İşe gidiyoruz diye çocuklarımızla ilgilenmiyor, sevmiyor değiliz. Üzülmüyorum çünkü kendimi biliyorum çocuğumu biliyorum ama çok kızıyorum bilinçsizce yapılan yorumlara. Konu sahibi anne zaten dertli ona böyle bir şey yazmak resmen kötü kalplilik.

güzelim, ben çalışan anneler suçlu anlamında yazmadım ama çalışan annelerin çocukları, heleki küçük yaş olanlar çok özlem çekiyorlar...lafı nereye çekersen, oraya gidiyor tabiki...en az 3 yaşına kadar anne çocuğuyla olmalı, avrupadada bu böyle...3 yaş sonrası kreşe verilir...
ayrıca çok kibar yazım şekliniz beni çok mutlu etti, teşekkkür ederim..seviyelice tartışabilmek, çok güzel bir erdemdir...
Rica ederim .Tartışma amaçlı yazmadim ama çalışan annelerin ne kadar vicdan azabı çektiğini üzüldüğünü biliyorum .En son işte görümcem de gördüm ağladı sinriinden ben buyutemedim diye mi böyle hircinlar ,yaraamzlar vs diye .O zaman dedim bak benimki de öyle şuan ve ben hep evdeydim .Yani daha önce aramda sorun yaşadım ama o haline çok üzüldüm .O yüzden dedim çalışan anneleri uzmenin anlamı yok diye.

Yoksa anladım çalışan anneler kötü demiyosunuz ama yine de annesiz büyüyen deyince evet farklı anlaşılabilir .Yoksa tabiki çocukta ,anne de ozluyodur .

Yine de kalan vakitte telafi edebilirler diye düşünüyorum .Mesela ben evdeyim ama çalışmayı seven bir insanım ve benim için bu eziyet .Ve inanın oyun oynamaktan sıkıldım .Nefes alamadigimi hissediyorum bazen .Ama calissam kendimi daha iyi hissedecegime ,kalan vakitte 2 saat bile olsa daha istekle vakit gecirecegime çok eminim .

Allah herkese yardım etsin tabiki :)

P pardon_ama seviyeli tartışmadan bahsedebilmek için, önce bizim buna
uymamız gerekiyor.
İlk karşı cevabınızda 'zamanla anlarsın cnm'
yazdınız hatırlarsanız.
Ayrıca konu sahibine sadece seviyeli yorum yaparak değil empati yaparak da yardımcı olabiliriz.
Burda konu çalışan anne de değil zaten.
'Yok ben konuyu buraya da getirmek istiyorum' diyorsanız -ki buna hakkınız var- daha açık,anlaşılır ve çalışan anneleri rencide etmeyecek şekilde yazmak uygun olur.

Çocuklarla çalışan bir anne ve eğitimci olarak ben de mümkünse ilk 24 ay,tercihen 36 ay çocukla anne ve babasının ilgilenmesini,
bakım vermesini tavsiye ederim.
Bunu uygun bir üslupla tavsiye etmekle,
'çalışan annelerin çocukları sorunlu olur' demek arasında çok fark var.
Geçtiğimiz Pazar Hürriyet gazetesinde Prof.Selçuk Şirin'le yapılmış röportajda eğitimli,çalışan,üreten annelerin çocuklarının gelişiminin daha ilerde olduğu yönünde yapılmış araştırmalardan bahsediyordu
Selçuk Hoca.
Okumanızı tavsiye ederim.

Bir de biz bu forumda iddalı cümleler kuranların,
hele de konu çocuklarsa,
konuyla ilgili eğitimini,tecrübesini ve donanımımı sorgularız.
En kötü ihtimalle bunu hangi bilimsel yayında veya akademik kaynakta okudunuz?
Diye sorarız.
Aklınızda bulunsun.

bana sizin yaklasiminiz da cocugu geriyor gibi geldi.

Erkek cocugu kiz cocuguna benzemez, biraz daha az medeni oluyorlar kizlara gore maalesef.

Bir de surekli anlatiyorum vs yazmissiniz, bunu da cok onermiyorlar, bir sure sonra cocuk dinlememeye basliyormus.

4 yasina kadar evde bakilmis ve sosyal ortama adapte edilmemis bir cocuk gordum ben yazdiklarinizda,
yasi geregi daha fazla sosyallesmeli, ya krese baslatin ya da haftasonlari ona ozel ev disi aktivitelerle degerlendirin bu sureyi.

uymamız gerekiyor.
yazdınız hatırlarsanız.
Ayrıca konu sahibine sadece seviyeli yorum yaparak değil empati yaparak da yardımcı olabiliriz.
'Yok ben konuyu buraya da getirmek istiyorum' diyorsanız -ki buna hakkınız var- daha açık,anlaşılır ve çalışan anneleri rencide etmeyecek şekilde yazmak uygun olur.

Çocuklarla çalışan bir anne ve eğitimci olarak ben de mümkünse ilk 24 ay,tercihen 36 ay çocukla anne ve babasının ilgilenmesini,
Geçtiğimiz Pazar Hürriyet gazetesinde Prof.Selçuk Şirin'le yapılmış röportajda eğitimli,çalışan,üreten annelerin çocuklarının gelişiminin daha ilerde olduğu yönünde yapılmış araştırmalardan bahsediyordu
Selçuk Hoca.

hele de konu çocuklarsa,
Diye sorarız.
Aklınızda bulunsun.

sizinde söylediğiniz gibi kimse keyfinden çocuklarını bırakıp işe gitmiyor...zaten anneler kendisi bakamadığı için vicdan azabı duyuyor... bir de çalıştıkları için çocukları böyle hırçın demenin kimseye faydası yok...

uymamız gerekiyor.
yazdınız hatırlarsanız.

Selçuk Hoca.

hele de konu çocuklarsa,
Diye sorarız.
Aklınızda bulunsun.
CANIM, UZMANLARIN KİMİ ÖYLE DİYOR, KİMİ BÖYLE DİYOR..HİÇ BİR KONUDA ONLARDA HEMFİKİR DEĞİLLER....ACABA KONU SAHİBİNİN, CEVABA VERDİĞİ, ALAYCI VE HATTA CAHİL DİYE SARF ETTİĞİ SÖZLERİ NEDEN İRDELEMEDİNİZ ACABA...

CANIM, UZMANLARIN KİMİ ÖYLE DİYOR, KİMİ BÖYLE DİYOR..HİÇ BİR KONUDA ONLARDA HEMFİKİR DEĞİLLER....ACABA KONU SAHİBİNİN, CEVABA VERDİĞİ, ALAYCI VE HATTA CAHİL DİYE SARF ETTİĞİ SÖZLERİ NEDEN İRDELEMEDİNİZ ACABA...
Arkadaşım konu sahibi ben değilim. Cahil cahil yazıyorsunuz dedim hala da arkasındayım. Ayrıca büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geliyor forumda.

Arkadaşım konu sahibi ben değilim. Cahil cahil yazıyorsunuz dedim hala da arkasındayım. Ayrıca büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geliyor forumda.
[/QU
konu neden size geliyor bilemiyorum..ben doğru yere yazıyorum..

Konu bana gelmiyor siz beni konu sahibi sanıp laf sokuyorsunuz ama konu sahibi ben değilim diyorum. Konu sahibi size cahil yazmadı alay etmedi onu yazan bendim diyorum :)

konu sahibi benim , benim hanımefendi....biraz öncede söyledim...ben sizinle hiç tartışmadım bile ...karıştırıyorsunuz üyeleri ....

Merhaba, ben de anladım sizi aslında ve çalışan bir annenin çocuğu olarak hak da verdim açıkçası. Tabi ki benim annem de keyfinden çalışmıyordu, beni büyütebilmek için çalışmak zorundaydı ama bunun idrakına o yaşlarda varacak durumda değildim ki ben, haliyle özlüyordum, her çocuk da özlüyordur, her anne de. Hayat mücadelesi sonuçta, her şeyin artısı da var eksisisi de, keşke Avrupa ülkelerindeki şartlara sahip olabilsek ve herkes çocuğu ile daha fazla zaman geçirebilse tabi, ama maalesef şu an durumumuz bu, bu şartlara uyum sağlıyoruz bir şekilde.

Konu bana gelmiyor siz beni konu sahibi sanıp laf sokuyorsunuz ama konu sahibi ben değilim diyorum. Konu sahibi size cahil yazmadı alay etmedi onu yazan bendim diyorum :)
benim gözümde cahil, başkalarının fikirlerine önem vermeyendir....üniversite bitirmek cahilliği almaz, sadece meslek öğretir
Merhaba, ben de anladım sizi aslında ve çalışan bir annenin çocuğu olarak hak da verdim açıkçası. Tabi ki benim annem de keyfinden çalışmıyordu, beni büyütebilmek için çalışmak zorundaydı ama bunun idrakına o yaşlarda varacak durumda değildim ki ben, haliyle özlüyordum, her çocuk da özlüyordur, her anne de. Hayat mücadelesi sonuçta, her şeyin artısı da var eksisisi de, keşke Avrupa ülkelerindeki şartlara sahip olabilsek ve herkes çocuğu ile daha fazla zaman geçirebilse tabi, ama maalesef şu an durumumuz bu, bu şartlara uyum sağlıyoruz bir şekilde.
çok şükür, anlayan birileri olmasına seviniyorum, çok teşekkür ederim size, önyargısız okuduğunuz için...

bizler de zaten hanımefendinin söylemek istediği konuda hemfikiriz ama bunun söyleme tarzı bu değil...annesiz büyüyen çocuklar böyle oluyor demek hoş değil yani...

Ben tanımadığım,samimiyetim olmayan kişilere 'canım' diye hitap etmem,
bana da böyle hitap edilmesinden hoşlanmıyorum.

Forum kuralları gereği yorumlarda büyük harf bağırmak anlamına geldiğinden kullanmıyoruz.

Selçuk Hoca,herhangi biri değil,
eğitim konusunda rüştünü ispat etmiş bir bilim adamı ve öğrenci yetiştiren bir Hocamızdır.
O nedenle kendisinin düşüncelerini,
onunla aynı eğitim ve uzmanlık seviyesinde olmadığım için tartışmayı kendi haddime görmüyorum.

Tam olarak konu sahibinin verdiği hangi cevaptan bahsettiğinizi anlamadım.
Yorumlara geri dönüp bakacağım.

Back
X