Peki siz olsaydınız ?

Ne kadar saçma hir dusuncesi varmis. Bu kafadaki bi adam nasıl memur olmuş.

Sanki yoldan geceni memır yapiyolar.
Insanlar calisip cabaliyip kazanamiyor. Madem iş kuracak. Önce isini kursun memurlugu birakmadan. Bakti guzel gidiyor biraksin memurlugu.oyle yok yere iş bırakırsa donsuz kalır haberi yok.
Sonuçta 33 yasina gelmis o yastan sonrada sanmasın ki eski aklım yerinde aynı şevkle calisirim sınava. Hayat yorgunlugu canı ders çalısmak falan istemez. Kuzeninde memurmuş. Onun maasına güvenir helede hiç calismaz. Saçmalamasın. Özel is kurunca sanki hiç sorumlulugu olmayacak. Bu devirde ekmek aslanin agzinda degil afedersiniz taaa g.tunde.

Ne gibi öncelikler bunalr para biriktiriyordu zaten ama artık katlanamıyor muş

Kamudan daha rahat özel sektör mü var?

Öncelikleri belliki eş sahibi olmak değil, iş sahibi olmak. Bir kere eğer olmazsa kamuya geri dönerim diye bir seçenek yok. Bu adam 33 yaşında 25 yaşında yeni mezun kamuya girip aradığını bulamamış genç birisi değil. Bunca yıldır çalışmış ne hikmetse tam evlilik öncesi işsiz kalmayı göze alıyor. Karşısındaki kişi desteklemezse ben senin için hayallerimden vaz geçtim olacak bu ilerde yüzüne vurulabilir, desteklerse büyük maddi sıkıntılar çekebilirler. Yani önceliği kariyerine vermiş. Memur olmasına rağmen alım satım, internet üzerinden yapılan satışlarla ek geliri olan bir sürü insan var.

Eleştiriyorum ama adamın sağlam bir sermayesi varsa, mantıklı kurup yürütebileceği bir iş varsa desteklenebilir. ama öyle olsa bu yaşına kadar beklemezdi. Çalışmayı sevmeyen işten kaçan adam ileride sıkıntı yaratır zaten. Benim tanıdığım yeni mezun bir doktor devlet görevinin yanında iki ayrı özel hastanede nöbet tutuyor sevdiği kızın ailesi ille de ev istediği için bir an önce para toplamaya çalışıyor.

Yani ben biraz optimist bir insanım kabul ediyorum, ama bu şekilde de önür geçiyor ya.
Ben sıcak baktım o yüzden, siz de kaygı duymakta haklısınız, isterseniz erteleyin. Ama böyle bir maceraya başlarken yanında olmazsanız bazı şeyleri yitirebilirsiniz.

Memurlar 2.bir işte çalışamaz. Dolayısıyla çalışırken kendi işini kuramaz

Hiç çalışmama gibi bir lüxü yok ve çalışmakta istiyor çalışmayı da seviyor okumayıda işi rahat olsa eminim ki kesinlikle bırakmazdı bıkmış artık Başka çaresi kalmamış

Ay valla kusura bakmayın ama kk yı içi geçmiş teyzeler basmış, memur da memur, ne diyelim herkes nasıl mutlu ise öylesi olsun kendisi için.

Ben yine de böyle maceracı, risk alan insanları takdir ediyorum ve başarılı olmalarını unut ediyorum. Başarısız olunsa da insan üzülmez beya, hayatta denemedim bunu demeyeceğini bilerek mutlu olur.

Kabul ediyorum sonuna kadar destekçisiyim

:) bir ömür mutsuz olmasından iyidir

PammukSeker guvenebilecegi kimsesi yok annesi babasi kardesi vs. Onun adina yapsın. Memuriyeti birakinca alir uzerine. Gerci bu devirde kimseye guvende olmaz ki. Amam napiyim canim birakmayi versin o zaman memurlugu. Yada biraksin naparsa yapsin bizene

Nerden biliyorsun Allah askina bunlar fakir avuntusu zenginler mutsuz zenginlerin huzuru yok azicik asim agrisiz basim su devirde fakirinde zengininde huzuru yok... s
Ornekleri cok fazla etrafimda.. fakir avuntusu ne demek.. sanki fakirleri ezer gibi bir cumle kurmussunuz.. fazla para azdirir bazilarini demek istiyorum.. bilmem anlatabildimmi.. sevgi para uzerine kuruluyorsa, burada sorun var demektir.. sevgi parayla satin alinmaz diyorum.. umarim anlamissinizdir..

Özel sektörde çalışmak ve özelde iş kurmak çok farklı birbirinden. Özel sektörde çalışan ve halinden memnun olanlar "neden olmasın" şeklinde yaklaşmışlar ki haklılar.

Ama özelde iş "kurmak" çok zor. En az 6 ay hiç kar etmeyecek, ayrıca kira, stopaj, vergi, iş yeri sigortası, her türlü fatura, çalışan maaşı, çalışan sigortası, tabela vergisi, muhasebeci ücreti vs vs vs vs vs vs, boyunu aşar. İyi bir birikmişi olması gerek. 6 ay sonra müşteri kazanmaya başlayınca dengeyi kurar, 1 sene sonra kar etmeye başlar. Tabi işler yolunda giderse. Gitmezse batırır.

Kuzen çalışıyor mu diye aklıma geldi ilk sayfayı okuyunca çünkü adamın güvendiği bir yer olmalıydı ama yazmış zaten. Kamuda çalışıyormuş. Yani işler iyi gitmese de eve giren bir maaş olacak! Bu hayalini gerçekleştirmek için kamuda çalışan, maaşlı biriyle evlenmeyi planlaması mı gerekiyormuş? Kuzeninizle tanışmadan önce neden gerçekleştirmemiş bu hayalini?

Ayrıca ben erkeklerin "iş zor, ağır" vs söylemlerini kabul edemiyorum. Kadınlar bile daha erken saatte yola koyulup daha çok saat çalışıyor, hamile hamile çalışıyor, geceli gündüzlü çalışıyor ama şikayet etmiyor. Bana şımarıklık gibi geliyor.

Neyse uzattım.

Madem 10 senedir çalışıyor kamuda, bi zahmet işinden istifa etmeden 1 senelik "ÜCRETSİZ İZİN" alsın. Eğer işi beceremezse geri döner en azından. Becerirse istifa eder.

Bu arada kuzeniniz de evlenmesin, beklesin bu 1 seneyi. Çünkü forumda işi yürütemeyen, sürekli zarar eden ama buna rağmen yiğitliğe bok sürdürmemek için işini kapatmayan erkekleri de okuduk. Yani kuzeninize işi becerdiğini ispatlasın önce. Beceremezse de geri dönsün kamuya.

Sonra evlensinler.

Ücretsiz izn öyle kolay verilmiyor bir açıklaması olmalı

Ağzına sağlıkkk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…