Peşimizi bırakmayan babaanne laneti

hiç kimsenin bana anneme hakaret etmeye küfür etmeye hakkı yok babannem olması bu hakları ona vermiyo elden ayaktan düşünce tabiki bakılır en başta İNSANLIK vazifesidir ama o ben kendimi bildim bileli bütün kış bizde kendisinden bu kadar nefret ettirmeseydi o zaman hala ortalığı karıştırma derdinde

evet bazı yaşlılar da yaşlılıklarını bilmiyolar.

yaşları ilerledi diye etraflarındaki herkesin yörüngelerinden ayrılmamasını istiyolar

saygı kazanmak için çaba göstermeden beklemek kolaylarına geliyor.

peki halanla konuşsanız annesiyle konuşsa biraz sert çıksa sizinle konuştuğunu belli etmeden?

kimler konuşmadı ki ama o çok rahat bi insan lafını hiç esirgemez yapacağını yapar yine halam zaten kanser hastası onu da pek karıştırmak istemiyoruz napalım çekilecek çilemiz varmış bu arada babam geldi söylediklerine pişman olmuş ama iş işten geçti bi kere benneyaptımki

canim senin icin zor bir durum burada senin yapman gereken tek sey sabretmen, babaannen nede olsa aslinda baban ilgisini sizlere yöneltse ve durumunuzu anlasa cok iyi olacak. canim iyilik yine sende kalsin sen babaaannene lanet etme....sen sabret insaallah yakin zamanda durum degisir ve babaannen de yaptigi hatayi anlar....

canım keşke lanet demeseydin.. yaşlılar tıpkı bebek gibi olurlar belkide senin babaannenden nefret etmenin tek sebebi babandır.. eminimki baban farklı yaklassaydı hepiniz anlayışla karşılardınız... ve babanın senin bu eve ne katkın var demesi çok yanlış.... seni doğururken eve katkıda ol diyemi yaptı hem o sana bakmakla yükümlü kesinlikle calışma canım... ama sen yinede babana kötü bişey deme herşeye rağmen o senin baban... bol bol dua et herşey yoluna girer inşallah Rabbimin izniyle öpüyorum seni hemşerim....

çok bunaldım artık yıllardır babaanne stresinden babamda hem kendisi çalıştırmıyo hemde evde tek ben çalışıyom diyo maddi durumumuz kötü olsa neyse kendi annesinin yanında oturmuyo beni oturmak zorunda bırakıyo gerçekleri söyleyince de ben suçlu oluyorum benneyaptımki teşekkür ederim bu arada canım

Tatlim benim esimin bir Babaannesi vardi rahmetli yani inanki sürahi hanim yaninda halt etmis...benneyaptımki

Esim onla ve dedesinle sadece bir kis degil bir ömür gecirdi, Kaynanama yaptiklari, kardeslerine yaptiklari, bütün evi elinde avucunda tutmalari, laflari hakaretleri, öyle diktatör bir kadindiki hala nami yürür bizim orda, yani inan anlatmakla bitmez, lakin bugüne bugün esim veya kaynanam bir defa bile saygisizlik yapmamistir veya arkasindan kötü konusmamistir, kaynanam onu ölene kadar bakti yatalak oldu yedirdi icirdi...

Cok zor bir durumdur seni anliyorum, fakat insanlar yaslandikca cocuk gibi oluyorlar,
duyma, görme ve takma bazi seyleri, ölümlü dünya bitanem bugün varsalar yarin yoklar...

Sen yinede sayginda kusur etme yasliliklarina ver ve unutma simdi babaannene nasil davranisan yarin sende yaslandinmi ona göre mükafatini alacaksin...:teselli:

Allah yardimciniz olsun, annecegine bol bol sabir versin:Saruboceq:

guzelim,yazilarindan anliyorum ki,sen benide anlamamissin,(arkadas gibi...............)ama bi kere daha oku ve dusun ,CADIARZUCADIARZUher soba yanan evi sen gercekten sicak mi saniyosun,,,,,,,,,:1no2:-tatlicadiarzu-

ben insanlari severim,beni sevdikleri surece,kim olursa olsun.........
ne kadar ekmek,o kadar kofte misaliyerimseniben

bende sabretmelisin diyorum.yaşlılar çoçuk gibi olur.takma canım yap geç ne istiyo.sabret canım.kötü söz söylememeye çalış sonra içine dert olur,vicdan azabı çekersın keşke söylemeseydım diye.evet size zorluklar gecirtiyormuş okudum hepsini ama sana kısaca tavsıyem bu.

Gülsüm Sultan teşekkür ederim yorumun için... Bende hep sustum içime attım ne babama ne babaanneme tek kelime söylemedim ama buraya kadarmış bugün herşeyi göze aldım ve patladım artık ben onları çok anlamaya çalıştım ama onlar beni anlamaya çalışmadılar ben sustukça onlar üstüme geldi benim konuşmaya hakkım yok ya... Bu babaanneler neden böyle ama suç babamda amcamlar hep haklıyı haksızı ayırdılar ama babam her durumda annesini haklı gördü ezdirdi bizi...napalım kader böyleymiş...

Canim hayatta bazi seyler ve insanlar vardir onlari degistiremesin, kabullenmek lazim,
Baban annesine gelme diyemez fakat size karsi daha anlayisli olabilir, fakat olmuyor onunda kapasitesi bu kadarmis diyeceksin...:teselli:

Rahatsizliklarini dile getirdin baban sana ilk etapta sert cikisti fakat ne malum simdi senin dediklerini düsünüp, ya kizda hakli dememesi...sen elinden geleni yapiyorsun ve yaptin gerisi onlara kalmis...

Bir problemin varsa cözeceksin, cözemiyorsan onu problem haline getirmeyeceksin..şutarafagitti

Karşılıklı konuşup anlaşmak lazım ama biz sakince konuşamıyoruz ne yazık ki benneyaptımki en iyisi oldukları gibi kabullenmek galiba bu zamana kadar değişen bişey olmadı bu saatten sonra da olmıycak....

Canim seni cok iyi anliyorum. Bu kadar nefret ederken nasil sevgi gosterebilirim dioyorsun. Evgi gostermesen de susmussun. nefretini negatif enerjini yaymissin. O da bundan zevk almis.
Yani bu yol ise yaramamis. yani ne yapsan babani degistirmezsin. eger oyle bir kadinsa ki anladigim eziyetten zevk aliyor siz uzuldukce daha cok neselenecektir.
Tersini dene. Hos geldin babaannecigim de. elini op yanaklarina saril seni cok ozlemisim de. sevdigi yemeklerden yaptim bakalim begencek misin de? en sevdiginn tatliyi aldim ama sadece sana baskasina yok de?

yaslilar ne kadar aksi olsalar da bir noktalari var kirmak lazim. Ne kadar nefret etsen de bak bir de bunu dene. butun hirsini kinini yut. ne bileyim sevdigi bir seyi yap. bak yaavas yavas o degisecek sen de degiseceksin. baktin tuttu. ama sabirli olacaksin. 1-2 gunle olacak sey degil, digerlerini de ogutlersin. topyekun hareket klazim yoksa 1 omur boyu cekersiniz.

Peşimizi bırakmayan babaanne laneti

konu başlığını okuyunca babaannen lanet etti ve peşinizi aksilikler bir türlü bırakmıyor sandım....

içeri girip okumaya başlayınca gerçeğini anladım ve babaannesine "lanet" okuyan birisine hiç bir tavsiyem olamayacağı için çıkıp gidiyordum ki gençliğine cahilliğine vererek yazmaya karar verdim.

benden sana acizane olarak abla tavsiyesi,kimseye asla lanet okuma ve asla beddua etme.

anladığım kadarıyla babaannen ilgi bekliyor ama sen gayet doğal olarak küçüklüğünden beri annenin de söylenmelerinin etkisiyle babaannene düşman olmuşsun nefret ediyor ve yanına gitmek konuşmak istemiyorsun.

senin yerin de olsam ne yapardım diyemeyeceğim çünkü ben senden çok daha zor şartlar altında korkunç bir psikolojik şiddet görerek büyüdüm. annemin psikolojik baskıları sonucu hayata yanlış bir evlilik yaparak başladım zaten. ama herşeye rağmen Allah rızası için annemi daima korudum kolladım ve hala da elimden geleni yaparım.

babaannen, öyle bir insan bence esprili yanlarını görerek yaşadığınız hayatı annen için de kendin için de eğlenceli hale getirmeye çalış. babanın annesinden yana olması çok doğru, babanı aranızda tercih yapacak durumlara getirecek hareketlerden ve sözlerden kaçınmanı şiddetle tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Köylü kadın nerde hizmetçi görmüşte sizi hizmetçi gibi kullancak??
inanın bana da çok acımasız geldiniz?
yaşlı insanlar, onlar atalarınız, babanızın annesi, babası.
yazık......

benim içimden ona hiç böyle sevgi gösterisi yapmak gelmiyo içimden gelmiyo dün sabaha kadar ağladım gözlerim şiş durumda aynaya baktığım zaman ondan bi kere daha nefret ettim başkalarının egosu yüzünden istekleri yüzünden bu hale düşmem haksızlık

Köylü kadın nerde hizmetçi görmüşte sizi hizmetçi gibi kullancak??
inanın bana da çok acımasız geldiniz?
yaşlı insanlar, onlar atalarınız, babanızın annesi, babası.
yazık......

görüyorum ki söylediklerim sizin algılayabildiğiniz kadar .................

teşekkür ederim lutfetmişsin

Son düzenleme:
Babaannen çok yaşlıysa yapılacak pek birşey yok, klasik olacak ama idare edin diycem..Duymazdan gelin ne bileyim..

Ama fazlaca yaşlı değilse, gerçekten samimiyetle konuşabilirsin, neden böyle davrandığını, hepinizin çok üzüldüğünü vs. sakince , gerçekten içten konuşabilirsin..

Artık yapacağını yaptı olan oldu yani.... Benim derdim de o değil zaten istemediğim halde onunla oturmak veya bişeyler yapmak babam kendisi otursa bende oturayım tamam ama istemediğimi bildiği halde beni zorluyo otur diye şimdi eskisi gibi hareketler yapmıyo ama geçmişteki olanları unutamıyorum sevemiyorum onu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…