haklı olabilirsin :1no2:
bende yıllardır tv lerde huzur evlerinde gördüğüm o yaşlıları kimler arayıp sormuyor diye düşünüp dururdum fisfisfis
demekki bunlar kötü nineler ve dede ler miş :1no2:
allah yardım etsinki kötü olup o köşelere düşmeyelim biz
yandıkki yandık :1no2:
torunların gelinlerin kızların tahammülü yok :1no2:
hiç kimsenin bana anneme hakaret etmeye küfür etmeye hakkı yok babannem olması bu hakları ona vermiyo elden ayaktan düşünce tabiki bakılır en başta İNSANLIK vazifesidir ama o ben kendimi bildim bileli bütün kış bizde kendisinden bu kadar nefret ettirmeseydi o zaman hala ortalığı karıştırma derdinde
evet bazı yaşlılar da yaşlılıklarını bilmiyolar.
yaşları ilerledi diye etraflarındaki herkesin yörüngelerinden ayrılmamasını istiyolar
saygı kazanmak için çaba göstermeden beklemek kolaylarına geliyor.
peki halanla konuşsanız annesiyle konuşsa biraz sert çıksa sizinle konuştuğunu belli etmeden?
canım keşke lanet demeseydin.. yaşlılar tıpkı bebek gibi olurlar belkide senin babaannenden nefret etmenin tek sebebi babandır.. eminimki baban farklı yaklassaydı hepiniz anlayışla karşılardınız... ve babanın senin bu eve ne katkın var demesi çok yanlış.... seni doğururken eve katkıda ol diyemi yaptı hem o sana bakmakla yükümlü kesinlikle calışma canım... ama sen yinede babana kötü bişey deme herşeye rağmen o senin baban... bol bol dua et herşey yoluna girer inşallah Rabbimin izniyle öpüyorum seni hemşerim....
ben çok yanlışım herhalde fisfisfis
asıl olan insanı sevmektir
babannne dede annnanne hiç farketmez a.s
istisnalarda kaideyi bozmaz canım yerimseniben
bırak ninelerimiz bizim dünyamızdaki temiz nineler olsun
dedelerimiz tombul tombul buruşuk yüzlü al yanaklı olsun
dokunmayın onlara :çok üzgünüm:
Gülsüm Sultan teşekkür ederim yorumun için... Bende hep sustum içime attım ne babama ne babaanneme tek kelime söylemedim ama buraya kadarmış bugün herşeyi göze aldım ve patladım artık ben onları çok anlamaya çalıştım ama onlar beni anlamaya çalışmadılar ben sustukça onlar üstüme geldi benim konuşmaya hakkım yok ya... Bu babaanneler neden böyle ama suç babamda amcamlar hep haklıyı haksızı ayırdılar ama babam her durumda annesini haklı gördü ezdirdi bizi...napalım kader böyleymiş...
Canim hayatta bazi seyler ve insanlar vardir onlari degistiremesin, kabullenmek lazim,
Baban annesine gelme diyemez fakat size karsi daha anlayisli olabilir, fakat olmuyor onunda kapasitesi bu kadarmis diyeceksin...:teselli:
Rahatsizliklarini dile getirdin baban sana ilk etapta sert cikisti fakat ne malum simdi senin dediklerini düsünüp, ya kizda hakli dememesi...sen elinden geleni yapiyorsun ve yaptin gerisi onlara kalmis...
Bir problemin varsa cözeceksin, cözemiyorsan onu problem haline getirmeyeceksin..şutarafagitti
Canim seni cok iyi anliyorum. Bu kadar nefret ederken nasil sevgi gosterebilirim dioyorsun. Evgi gostermesen de susmussun. nefretini negatif enerjini yaymissin. O da bundan zevk almis.
Yani bu yol ise yaramamis. yani ne yapsan babani degistirmezsin. eger oyle bir kadinsa ki anladigim eziyetten zevk aliyor siz uzuldukce daha cok neselenecektir.
Tersini dene. Hos geldin babaannecigim de. elini op yanaklarina saril seni cok ozlemisim de. sevdigi yemeklerden yaptim bakalim begencek misin de? en sevdiginn tatliyi aldim ama sadece sana baskasina yok de?
yaslilar ne kadar aksi olsalar da bir noktalari var kirmak lazim. Ne kadar nefret etsen de bak bir de bunu dene. butun hirsini kinini yut. ne bileyim sevdigi bir seyi yap. bak yaavas yavas o degisecek sen de degiseceksin. baktin tuttu. ama sabirli olacaksin. 1-2 gunle olacak sey degil, digerlerini de ogutlersin. topyekun hareket klazim yoksa 1 omur boyu cekersiniz.
Köylü kadın nerde hizmetçi görmüşte sizi hizmetçi gibi kullancak??
inanın bana da çok acımasız geldiniz?
yaşlı insanlar, onlar atalarınız, babanızın annesi, babası.
yazık......
Peşimizi bırakmayan babaanne laneti
konu başlığını okuyunca babaannen lanet etti ve peşinizi aksilikler bir türlü bırakmıyor sandım....
içeri girip okumaya başlayınca gerçeğini anladım ve babaannesine "lanet" okuyan birisine hiç bir tavsiyem olamayacağı için çıkıp gidiyordum ki gençliğine cahilliğine vererek yazmaya karar verdim.
Babaannen çok yaşlıysa yapılacak pek birşey yok, klasik olacak ama idare edin diycem..Duymazdan gelin ne bileyim..
Ama fazlaca yaşlı değilse, gerçekten samimiyetle konuşabilirsin, neden böyle davrandığını, hepinizin çok üzüldüğünü vs. sakince , gerçekten içten konuşabilirsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?