Peşimizi bırakmayan babaanne laneti

Ben bu tür insanları anlamıyorum inanın kii....
Yaw gelin herseyi ayagına getiriyoo sana bakıyo daha ne istiyon Allah razı olsun güzel kızım dicene yaptıklarına bakkk yazıklar olsun sona anlıcak ama hatasını kıymetini cok gec olacakk
Hem annene hemde sana yaptıkları hiç dogru degil ama ona sorrr kendi haklıdır hep kendi dogrudur
Anlatsan hiçbişi degişmez bence konusmak care olmaz böyle insanlarla
Babana gelince kendi yapmadıklarını sizden bekliyo oda size yükleniyooo belkide cıkıs yolunu bu görüyo onlar büyük kızamam laf diyemem saygıdan deyip gücü size yetiyo ancak görüldügü gibi
Ayrıca eve gelip pc ye yada tv basına gecmekte bir kaçış sorunlardan sorulardan
Dayanmak cekmek bu durumu cok zor insnaın psikolojisi bozulur yaaa
Allah yardımcın olsun cnm kolay gelsin rabbim sizlere sabır versin inş

Sağol canım ben hep haksızım onların gözünde babama veya babaanneme bişey söyleyemeiyorum ki asla saygısızlık etmedim ama ne zaman kendi fikrimi söylesem hemen üste çıkarlar hemen hakaret ederler kendileri haksız olamaz hiçbir zaman....

başka çocukları varken de devamlı sizde kalması çok anlamsız geliyor bana.
her çocuklarında eş zamanlı kalsalar, hem çocuklarının yükleri azalır, hem de daha keyifle ağırlanırlar.
hep evlatlardan sabır,anlayış bekleniyor ama büyüklere de çok iş düşüyor.
diğer çocukları bakmazken sizin evinize yıllardır geliyorlar. bunun karşılığı bu olmamalı.
yaşlı olunca daha bir alıngan oluyorlar ama geline,torunlarına sevgiyle yaklaşsalar aynı şekilde karşılık bulurlar.
bazı insanlar bunu mecburiyet gibi gördüklerinden bir hayır duası da etmez:1no2:

ben babanıza kızdım ama. annesinin gönlünü hoş etmesi gereken ilk başta kendisi, sizi zorlaması yanlış. annesi o kadar emeğini, babanıza vermiş.
siz yine de ters davranmayın babaannenize.
nasıl olsa sizle kalıyor, yaşayacağınız sürtüşmeler birlikte yaşamı daha da güçleştirir.

babannenmi diyo senin yaşindakiler doğuruyo diye babanmi canim:uhm:
en iyisi bi iş bul hem kafan dağilir hem aile fertlerini fazla görmezsin:teselli:
insan bazen aileside olsa çekemiyor yaşadiklari fazla geliyor çok iyi anliyorum seni

iki amcam bi tanede halam var halam nadiren alıyo hasta kanser diye pek göndermiyoruz ama amcamın biri üç senedir bakmıyo diğer amcamda alıyo neyseki 6 ay bizde 6 ay onlarda kalıyo

allah sabır versin canım
yaslılar bazen aksi olabiliyor
duymazdan görmezden gel
yapabilecek cok fazla bişeyin yok
ne babnneni ne de babanı değiştiremezsin maalesef

bazılarınız çok ağır eleştirmiş arkadaşlar...
ya da benim de başımda olduğu için bana da ağır geldi...
aynı durum bizde de vardı canım, 4 gün önce gitti çok şükür babamın annesi...
belki herkes yaşlıdır yazıktır diye bakıyor, aslında anlıyorum...sizlerin anlamadığınız da yaşamadan anlatılamayacak bişey olduğu...
6 aydır bizdeydi, bu 6 ay içinde annemin vücudunda yüksek tansiyondan kaynaklı damar çatlakları morarmalar oluştu, ilk morarmaya başladığında hiçbir hastalığı ciddiye almayan eniştem anneme kanser taraması yaptırdı...hastaneye taşındı günlerce annem, artık bir hipertansiyon hastası ve ilaç bağımlısı, bu süreç içinde o kadın hala aynı tavrına ve çirkinliklerine devam etti...değişmedi, değişmeyecek...ne kadar iyi davranırsan davran, yaşlıdır aman olsun dersen de kötü insan kötüdür...
kimse kusura bakmasın ama artık onun hiçbişeyi umurumda değil...çünkü ebnim 45 yaşındaki annemin sağlığı ve hayatı onun sağlığından ve hayatından çok daha önemli...

babam dedi canım ben iki sene öncesine kadar çalışıyodum hiçbi zaman yük olmamaya çalıştım herşeyimi kendim aldım tel.den çoraba kadar milletin çocukları gününü gün ediyo ben yük olmamak için bayramdan bayrama kont. alıyorum ama babam her sinirlendiğinde olduğu gibi senin bu eve ne katkın var sen kimsin ki bişey olamadın senin yaşındakiler doğuruyo dedi ben evlenmeye yada işe girmeye kalksam ona da izin vermez önceden de istedim hep çalışmak okulunu bitirmeden olmz diyodu hep ama şimdi yük olmaya başladım demekki bide kavga ederken tamam çalışcam o zaman dedim düzgün bi iş bulursan çalışırsın dedi bişeyi de beğenmez ama ne olursa olsun çalışıcam artık dayanamıycam

babanızın yaptıklarını değil birey olarak sizin yaptıklarınızı değerlendirecegim...

bir babannem var ki canımdan üstündür tek sacının teli bile...
kışı burda bizimle gecirir dedemle beraber, yazın dönerler memlekete...
her akşam iş çıkısında gider yemegini hazırlar oturur onlarla yer, kaldırır, yıkar 2 sohbet eder öyle giderim eve...
yorgun olmuyor muyum?
elbette oluyorum....
moralimin bozuk, canımın sıkkın oldugu gunler olmuyor mu?
mümkün mü, ben de insanım...
dedemin yaşı ve hastalıgı nedeniyle eskisi kadar guclu değil hafızası
her akşam aynı soruları soruyor
"kızım sirkette yemek çıkıyor mu?"
"kızım yabancılar geliyor mu?"
"kızım nerelere mal gonderiyorsunuz" ve daha onlarcası...
diyemiyorum ki "off dede dün sordun cevap verdik hergun hergun de sorulmaz ama..."
cunku biliyorum kırılır, incinir, gucune gider...

hadi bunları geçtik "seviyorsun da ondan yapiyorsun" diye düşünebilirsin...
ehh bi de anneanne faktoru var
Allah eksikliğini gostermesin sevmeyiz pek birbirimizi
cunku gormemiş bizi buyurken, tanık olmamış fiziksel gelişmelerimize, soguguz, uzagız
annemi çok üzer, yüklenir, anlamsız bahanelerle ağlatır onu...
ehh dayanamıyorum buna haliyle
bundan 4 yıl once henüz toyken annemi merdivenlerde ağlarken gorup sebebini ogrendigimde büyük bi kavga etmiştim kendileriyle...
o muhterem insan evimizde bu kış...
ve ben yine babanneme nasılsam ona da aynı olmaya ozen gosteririm
pek konusmaz benimle, ortak paydamız yoktur cunku
ama yine de konusturabilmek icin espriler yaparım sıcak davranırım ki kendini evinde hissedebilsin...
çok üşür, klima çaliştirmayi da bilmez
ki zaten ısınamıyor klimayla malum eski toprak
sırf o üşümesin diye evde kaldıgım tek gun olan pazarları herzamankinden daha erken kalkıp sobayı yakarım
cunku erken kalkıyor, yatamıyor biliyorum...
oysa annem onun kızı
şüphesiz çok seviyor annesini
ama o yatıyor buyuk bi gonul rahatlıgı ile...

diyecegim o ki
bu dünya olumlu dunya
insanların olumsuz yonlerini gorurseniz hep, değil onları sevebilmek, katlanamazsınız bile...
düşünün, o da bir zamanlar gencti, onun da kimseye ihtiyacı yoktu arkadaşları vardı dostları vardı...
oysa şimdi?
bi güler yüze bi tebessüme samimiyetle onune getirilmiş 1 tabak corbaya muhtaç...
hepimiz yaşlanacagız...
sonumuzun ne olacagi belli mi?
gün gelip beliniz bukuldugunde size nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de öyle davranın yaşlılara, muhtaçlara....
bahaneler uretmeden
"ama o şöyle şöyle bi insan" demeden...
seytanın vesveselerine gelmeden...

görüyorum ki söylediklerim sizin algılayabildiğiniz kadar .................

allahım girmiyeyim diyorum şu konuya ama dayanamıyorum illaki bişeyler söyliyeceğim -tatlicadiarzu-
güzel kızım benim
bizim algımılamamızda hiç bir sorun yok sadece bakış açılarımız farklı a.s
bende çok güzel şeyler kuşlar böcekler kelebekler le büyümedim
alkolik bir babanın her gün ondan şiddet gören geçim sıkıntısı çeken bir ailenin çocuğuydum
gece yatağımda gözyaşlarımla bu sıkıntıların biteceğini güzeli hayal ettim
şükürler olsunki
allahım tüm bu hayallerimi gerçek etti a.s
güzel düşün ki güzel olsun diyoruz
benim babanneciğimde az değildi
babam bizi döverek evden çıkardığında
zavallı anneciğim gidecek kapı aradığında kendine
babanneciğim hemen bizim eve gelir biz tekrar eve dönünceye babama bakar işini yapardı a.s
onu madur etmez karısının yokluğunda evladım perişan olmasın derdi :çok üzgünüm:
benim babanneciğim tam 10 yıl oldu vefat edeli asla ona kötü demedim
hatta çok özlüyorum
buda demektirki
asıl olan insanın içindeki sevgidir
bence kendine iyilik yapmak istiyorsan insanı sev
sevki pozitif olasın
sevki insan olmanın bir anlamı olsun :teselli:
kötü kötüyü getirir
insanı seven hayatı boyunca mutlu olur a.s
benden bu kadar der ve bu konuya bir daha dönmemek üzere çeker giderim
(not nedenmi ilgilendim öyle küçüksünki sana kıyamadım )a.s

canım ben sana tamamen katılmıyorum söylediğin bazı şeylerde haklı olabilirsin ama sonuçta onlar senin babaannen ve deden diğeride baban benim dedemle babaannem yıllardır kendimi bildimbileli yanımızda kalıyorlar benim dedemde aksidir biraz aynen senin dediğin gibi davranırdı anneme zavallı babam hep arada kalmıştır diğer çocukları bakmadı babamda bakmaktan hiçbi zaman erinmedi sonuçta onlar babası ve annesi babamın. sen kendi yerine koysana babanı sen olsan annene babana bakmazmıydın ne şartta olursa olsun :uhm:yaşlılık işte insanın ne olacağı belli değil yaşlılık bide bu başka bişi değil parayla değil bu işler sırayla ben allahtan korkarım diyemem senin gibi lenet falan allah korusun bi gün sende yaşlanıcaksın senin ne durumda olacağın bellimi boşver sen biraz sabır göster a.s

canim kiyamam ya sana aldirma sen onlara
en güzeli bi iş bulup kafani dağitmak ordan uzaklaşmak
insan çalişinca evini özlüyor onlarda seni özler
sorunlar azalir güzel haberlerini bekliyorum:1hug:
yaş kaç bu arada canim:asigim:

canım benım yasadıgın bazı seylerı az cok bılıyorum..
bence sen bır ımtıhandasın sabret guzelım emınım kı yasadıgın bu sıkıntılar...
gun gelıp sana mukafat olarak mutluluk olarak donecek ...
baban ayıpların en buyugunu yapmış..ama malesef kı buyukler bazen ...
annelık yada bablık vasfına burunup her seyı deme gergı buluyorlar...
kırılıp uzulecekmı dıye dusunmeden...
uzulme canım...ınanıyorum kı her seyın en guzelı senın olucak ve bunlar gecıcek...
sevgı ve sabırla kal ally.cık

çok geçmiş olsun canım... benneyaptımki

çok geçmiş olsun canım... benneyaptımki

teşekkür ederim...sana taş atana sen ekmek at derlerdi bana eskiden...
her ekmekten sonra bir taş daha yedik biz...bu yüzden de kimse kusura bakmasın ama hep taş yediğim birine ekmek atabilecek kadar melek değilim ben...
ona hiçbişey borçlu değilim, hayatıma zarardan başka bişey vermedi...bize zarar vermesin de artık, ne hali varsa görsün...

ben babamada anneme de bakarım hiç gocunmadan dedem vefat etti 6 yıl oluyo nerdeyse ben diyorum ki babaannem gelsin tabiki gelcek bende bakayım annemde baksın ama neden daha gençken eli ayağı tutyoken kendi evi kocası varken neden her sene gelip aylarca kalıyodu hizmetimi yapmak zorundasınız diyodu annemle babamın huzurunu bozuyodu neden? ne hakla elden ayaktan düşünce tabiki bakılcak ondan gocunmuyorum

çok teşekkür ederim canım benim :1hug:
inşallah bi iş bulurum kpss yede girdim bişey olur inş.
21 yaşındayım

ilk okudugumda yazdıklarını inan gecmiş gözümün önüne geldi durumuna cok üzüldüm inan kii
bende hemen hemen bu durumları yasadım ettim ama sonası önemli olan
bende sen gibi çıkış bulamıyodum hep bişiler yapmaya calsııyodum iyi hep güzel davranıyodum ama olmuyodu
ama hepsi gectiiiii gittii sonunda herkes hatasını anladı ve benim kıymetimide
cünküüü kötü dencek bişi yapmadım ki hep sevdim saydım
sanırım mukafatınıda rabbim verdiii hersey düzeldiii
sende sabret canım gecicektirrrr sen genede saygılı olll istemesende güleryüzle yap herseyiii
onlar naparsa yapsın sen biliyorum ki seviyosun onları hemde cokkk
bigün bizde yaslancazz bunu düşünnn sana nasıl davranılmasını istiyosan onlarada öyle davran
bana inan karsılıgını alcaksın er yada geccc sabır cnm sabırrr hersey cok güzel olcak !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…