canım benım yasadıgın bazı seylerı az cok bılıyorum..
bence sen bır ımtıhandasın sabret guzelım emınım kı yasadıgın bu sıkıntılar...
gun gelıp sana mukafat olarak mutluluk olarak donecek ...
baban ayıpların en buyugunu yapmış..ama malesef kı buyukler bazen ...
annelık yada bablık vasfına burunup her seyı deme gergı buluyorlar...
kırılıp uzulecekmı dıye dusunmeden...
uzulme canım...ınanıyorum kı her seyın en guzelı senın olucak ve bunlar gecıcek...
sevgı ve sabırla kal ally.cık
senin sorunun babanla bence
babannenle değil
teşekkür ederim...sana taş atana sen ekmek at derlerdi bana eskiden...
her ekmekten sonra bir taş daha yedik biz...bu yüzden de kimse kusura bakmasın ama hep taş yediğim birine ekmek atabilecek kadar melek değilim ben...
ona hiçbişey borçlu değilim, hayatıma zarardan başka bişey vermedi...bize zarar vermesin de artık, ne hali varsa görsün...
babanızın yaptıklarını değil birey olarak sizin yaptıklarınızı değerlendirecegim...
bir babannem var ki canımdan üstündür tek sacının teli bile...
kışı burda bizimle gecirir dedemle beraber, yazın dönerler memlekete...
her akşam iş çıkısında gider yemegini hazırlar oturur onlarla yer, kaldırır, yıkar 2 sohbet eder öyle giderim eve...
yorgun olmuyor muyum?
elbette oluyorum....
moralimin bozuk, canımın sıkkın oldugu gunler olmuyor mu?
mümkün mü, ben de insanım...
dedemin yaşı ve hastalıgı nedeniyle eskisi kadar guclu değil hafızası
her akşam aynı soruları soruyor
"kızım sirkette yemek çıkıyor mu?"
"kızım yabancılar geliyor mu?"
"kızım nerelere mal gonderiyorsunuz" ve daha onlarcası...
diyemiyorum ki "off dede dün sordun cevap verdik hergun hergun de sorulmaz ama..."
cunku biliyorum kırılır, incinir, gucune gider...
hadi bunları geçtik "seviyorsun da ondan yapiyorsun" diye düşünebilirsin...
ehh bi de anneanne faktoru var
Allah eksikliğini gostermesin sevmeyiz pek birbirimizi
cunku gormemiş bizi buyurken, tanık olmamış fiziksel gelişmelerimize, soguguz, uzagız
annemi çok üzer, yüklenir, anlamsız bahanelerle ağlatır onu...
ehh dayanamıyorum buna haliyle
bundan 4 yıl once henüz toyken annemi merdivenlerde ağlarken gorup sebebini ogrendigimde büyük bi kavga etmiştim kendileriyle...
o muhterem insan evimizde bu kış...
ve ben yine babanneme nasılsam ona da aynı olmaya ozen gosteririm
pek konusmaz benimle, ortak paydamız yoktur cunku
ama yine de konusturabilmek icin espriler yaparım sıcak davranırım ki kendini evinde hissedebilsin...
çok üşür, klima çaliştirmayi da bilmez
ki zaten ısınamıyor klimayla malum eski toprak
sırf o üşümesin diye evde kaldıgım tek gun olan pazarları herzamankinden daha erken kalkıp sobayı yakarım
cunku erken kalkıyor, yatamıyor biliyorum...
oysa annem onun kızı
şüphesiz çok seviyor annesini
ama o yatıyor buyuk bi gonul rahatlıgı ile...
diyecegim o ki
bu dünya olumlu dunya
insanların olumsuz yonlerini gorurseniz hep, değil onları sevebilmek, katlanamazsınız bile...
düşünün, o da bir zamanlar gencti, onun da kimseye ihtiyacı yoktu arkadaşları vardı dostları vardı...
oysa şimdi?
bi güler yüze bi tebessüme samimiyetle onune getirilmiş 1 tabak corbaya muhtaç...
hepimiz yaşlanacagız...
sonumuzun ne olacagi belli mi?
gün gelip beliniz bukuldugunde size nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de öyle davranın yaşlılara, muhtaçlara....
bahaneler uretmeden
"ama o şöyle şöyle bi insan" demeden...
seytanın vesveselerine gelmeden...
sağol canım biliyodum zaten babamın öyle hakaretler edeceğini çünkü onunla konuşulmaz hemen kendini savunur hep o haklıdır ben hiç bişey bilmem zaten benneyaptımki bu çile biter mi bilmiyorum ama bu dünyada hiç dostum yokmuş onu anladım :a015:
senn yazdıklarını okudumda megersem tek ben değilmişim aynı seyleri yasayan benm babamlada konusulmaz o hep haklıdır o hep bilir ve bizi hep asaglar buna annemde dahil hep benm evimde yasıyorsun benm yemegimi yiyorsun diyip durur bunlar en güzelleri dahada kötüleri var sen yine söyleyebiliyorsun ben hiç söyleyemiyorum içime ata ata en ufak üzülmemde midem bulanıyobabaannem olcak kadın bizle kalmıyo ama köyden buraya yetiyo bende sevmem babaannemi ölsün bile diyorum ben calısıyorum da dostum yok deme en güzel dost sensin kendi dostun kendine ii davran
Sağol arkadaşım :1hug: onlar büyük oldukları için herşeyi onlar biliyolar sanıyolar işte bende söyleyemiyodum hep içime atıyodum ama patladım işteBabam normalde duygusaldır hassastır ama onunla aynı fikirde değilsen kızdığı zaman böyle ağır şeyler söyler iki gündür gönlümü almaya çalışıyo söylediklerinden pişman olduğu belli ama benim o lafların etkisinden kurtulmam kolay olmıycak :1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?