Peşimizi bırakmayan babaanne laneti

Canim seni anlayabiliyorum...

Benzer bi durumda bizim basimizda ama tek fark amcaninda arada goturuyor olmasi...
Benim babaannemde yatalak sayilir yuruyemez yani, sadece tuvalet ihtiyacini giderebiliyor onuda tuvaleti alt ust ederek...benneyaptımki

Kizi ve oglu yurt disinda kaliyor bu yaz oglu gitmek olurda anneme bakmak zorunda kalirim diye
izin filan yapmadi, birak bakmayi babami arayipda anamiz ne halde diyip arayip sormuyorlar bile
dur bakalim bugunlerin yarinlarida var, kimsenin ettigi yanina kalmaz onlar neler yasayacak neler gorecek Allah buyuk!a.s

Kizi bu yaz gittiginde gideli 10 gun olmustu daha gidip anasini gormedi, annemde hakli olarak hayiflaniyor tek evladi sen degilsin ununu elemis elegini asmislar gelsinler birazda onlar baksin diyor ama dedigiyle kaliyor!

10 gun sonra gelip kizi anasini goturuyor anneme dedigi laf sen mecbursun bakmaya ben degilim kocam el 3 haftadan fazla bakamam ben tatil yapmaya geldim evimde yatacak kalkacak yer yok diyor!

Gelde deli olma!

Annemin emegini eline veriyorlar bi guzel be $....z kadin sen oz evladi oldugun halde
hayiflaniyosun ne demek sen bakmaya mecbursun mecbur bakacaksin, bu da el saglikligi iste!kötükedihüso

Annemin cok gucune gidiyo haliyle evde 4 erkek var 1 de babam 5, 2 kardesimde cok kucuk onlarla da ilgilenmesi lazim diyecegim annemin yuku cok ama cok agir yine de ben anneme aman anne kalbini kirma bugun varsa yarin yok idare et, senin de evlatlarin var odulunu ilerde alacaksin, kulu bilmiyorsa Allah biliyor diyorum...benneyaptımki

Diyecegim o ki hakli da olsaniz idare etmeye calisin tabii ki yaslidir herseyi yapmaya, huzursuzluk cikarmaya hakki vardir demiyorum yapmasa iyi olur ama oluyo iste boyle seyler, kendini uzmemek icin
bi is bulup calismaya bak sen, hem kafan dagilir, hem de evden uzaklasirsin...:teselli:
Babana gelince
o sekilde konusup hakaret etmeye hic hakki yok o kadar cok biliyosa eve gelir gelmez
hemen pc basina oturacagina biraz annesine zaman ayirsin, halini hatrini sorsun gonlunu alsin...:tomato:

Dilerim bian evvel sikintilarindan uzaklasirsin...:1hug:

inşallah canım herşeyin en güzeli hepimizin olsun inşallah herşeyden önce sağlık ve huzur olsun.. :Saruboceq:

senin sorunun babanla bence
babannenle değil

evet babamlada sorunum var beni hiç anlamıyo bütün gün evdeyim ot gibi yaşıyorum bi yere gideceğim zaman bi bahane bulur göndermemek için bende hep ders çalışıyorum derslerim bi umut oluyo bana kurtulmak için öyle sürekli gezen baba parasıyla gününü gün eden biri de değilim ihtiyacım olduğunda utana sıkıla para isterim ama ailesine acımayanhiçbişeyi takmayan har vurup harman savuran insanlar daha kıymetli ailelerinin gözünde bende bunu anlamıyorum

Maalesef aman onlar büyük,aman onlar yaşlı diyerek hakaretlerini yuttuğumuz sürece gerisi geliyor bunun...
Evet ben de severdim babaannemi,bir zamanlar,amaan yaşlı ne dediğini bilmiyor artık derdim..
Taa ki anneme ve babama yaptıklarına birebir şahit olana dek..
Hiç kimse kusura bakmasın,benim ailemin canını yakan,diğer oğlunu ayırıp kardeşleri birbirine düşüren kişiye sadece yaşlı diyerek hürmet etmem,saygı göstermem çok zor..
O anne olmayı becerememiş,evlatlarına nasıl tatlı davranacağını bilememişse benden de sıcak torun tavırları hiç kimse beklemesin..Çok üzgünüm çoook
Çok şükür Allahıma ben görüşmüyorum bayramlar dışında.. Bayramlarda da sadece nasılsın sorusuna cevap veriyorum..
Şimdi bin pişman görünse de onun kalbinin içindeki en ufacık iyi niyet zerresinden şüpheliyim..Kendi evladının,gelinin,torunlarının geleceği ile oynayan,saymadık küfür hakaret bırakmayan bir kadınla işim olmaz..
Arkadaşım inşallah baban gerçekleri görür de senin de annenin de daha fazla üzülmesine müsade etmez.:teselli:

Laale yine de şanslısın ki artık sadece bayramlarda görüyormuşsun benneyaptımki
dün gece resmen sinir krizi geçirdim en son allahım beni kurtar diye gece yarısı sürekli bağırarak tekrarladığımı hatırlıyorum benneyaptımki
Sabah kalktığımdada herkes ne oldu sana dedi gözlerim şiş altları çukur ağlamaktan bile yoruldum en iyi niyetli sözlerimde bile söylencek bişey buluyo geçen gün dedim ki afedersiniz babaanne lavoboya tükürdüğün zaman bi su dök dedim kuruyo kalıyo orda vay vay vay vaay diyo başlıyo söylenmeye kızmaya ben elimde fırça vimle onun yaptıklarını mı temizliycem hergün lavoboya bi su dökmek çok mu zor yapamıycak olsa neyse ama söyleyincede ben kötü oluyorum sinir sistemim bozuldu artık :a015:

malesef bende hep güvediğim ve acıdığım insanların yüzünden bu hale geldim zincirleme gibi arka arkaya gösterdiler gerçek yüzlerini biz hep acıdık acıncak hale düştük ne yazık ki ama değmedi olan bize oldu benneyaptımki

Allah sabır versin, nedense bu yaşlı kuşak fena oluyor sadece onlar değil 60 lı yaşlardaki kadınlar da çok zalim olabiliyorlar, ben yaşlandığımda onlar gibi olmayacağım.

Kimseye zulüm yapmayacağım, zalimlerden olmayacağım.

Şimdi de yapmıyorum zaten. Ama ne oluyor ezilen ben oluyorum olsun gene de yapmam herkesin ameli kendine. Gün ola devran döne bu dünyadaki hiçbirşey sonsuza dek sürmez, ne hakaret ne dayak ne aşağılama...

valla cnm allah yardımcınız olsun baban ayıp etmiş öyle söylemekle bence hiç kafana takma bizde şu gün oldu gün görmedik babaannem yüzüne ama artık babam korumuyo bizden yana yani ne bayram yaşattı ne düğünümüze geldi bizim adımızı it etti ben diyorum allah ıslah etsin mezarında yatamaz o kadın diyorum ne dim valla rabbim bol bol sabır versin bize

ALLAH razı olsun....
muhteşemsin....

İnsan, insan olacak. İnsan olmanın hakkını verecek. Sırf yaşlı diye yaptığı onca kötülüğe rağmen Ben bu arkadaştan babaannesine karşı sevgi duymasını, şefkatli olmasını bekleyemem. Arkadaşın yerinde bende olsam aynını yapardım gibi geliyor..

Yaşlılara karşı çok zaafım vardır aslında. Onları her zaman ilgiye, sevgiye, bakıma muhtaç olarak görürüm herkes gibi. Ama başta söyledimya aksi, kötü, ağzından tek bir iyi laf çıkmayan, sürekli sızlanan, bağıran çağıran birine yaşlıda olsa saygı gösteremem, sevemem kimse kusura bakmasın. Bana bir gelene ben iki giderim ama fazlası yok. Herşey hakedene yapılır. Ben ne kadar iyi niyetliysem karşı taraftanda aynı şeyi beklerim.Ben "aman kırılır gücenir, gönlü hoş olsun" diye birşey söylemezsem, karşı tarafta aynısını yapmak zorundadır, iyi geçim için. Aksi taktirde konu sahibi arkadaşımızınki gibi bir tablo çıkar karşımıza.

Babaannemi çok severim, tontoşum benim o. Çünkü emeği çok bizde. Yaz tatillerini dört gözle beklerdik küçükken, biran önce tatil olsunda yaylaya babaannemizin yanına gidelim diye. O hiç gocunmadı onca kalabalıktan onca torundan. Tam 9 toruna bakardı bütün bir yaz okullar açılana kadar. Tek başına, ha birde dedem vardı, onun pek bir fonksiyonu yoktu ama. Şİmdi 75 yaşında, Allah uzun ömürler versin.

Birde eşimin anneannesi var 83 yaşında, aksi, yüzü gülmez garip bir nine. Hiç sevmem. Gelipte bende bütün bir kış kalsın istemem. Çünkü dedimya herşey karşılıklı. Benim o kadar güleryüzüme, samimiyetime cevap gelmezse bende ne şevk kalır nede saygı.

senn yazdıklarını okudumda megersem tek ben değilmişim aynı seyleri yasayan benm babamlada konusulmaz o hep haklıdır o hep bilir ve bizi hep asaglar buna annemde dahil hep benm evimde yasıyorsun benm yemegimi yiyorsun diyip durur bunlar en güzelleri dahada kötüleri var sen yine söyleyebiliyorsun ben hiç söyleyemiyorum içime ata ata en ufak üzülmemde midem bulanıyo babaannem olcak kadın bizle kalmıyo ama köyden buraya yetiyo bende sevmem babaannemi ölsün bile diyorum ben calısıyorum da dostum yok deme en güzel dost sensin kendi dostun kendine ii davran

Sağol arkadaşım :1hug: onlar büyük oldukları için herşeyi onlar biliyolar sanıyolar işte bende söyleyemiyodum hep içime atıyodum ama patladım işte Babam normalde duygusaldır hassastır ama onunla aynı fikirde değilsen kızdığı zaman böyle ağır şeyler söyler iki gündür gönlümü almaya çalışıyo söylediklerinden pişman olduğu belli ama benim o lafların etkisinden kurtulmam kolay olmıycak :1no2:

al işte al birini vur ötekine aynısı 24 yasındayım ve hala karısır bi yere giderim saat verir bir sürü sey yasıyorum ama gönlünü aldı diyelim içinde kalıyo cok basit bir örnek olacak ama bardagı kırdın yapısır ama kırık bir şeklde bende babama öleyim evet cok iiiler cok seviyolar ama insanoglu işte ALLAH bize sabır versin güzel seyler düşün kendi geleceğine odaklan

senin babaannen benim anneannem hemen hemen aynıydı. kimselerle gecinemezdi.okadar cocugu vardı kimselere gitmezz inadına yapar gibi tepemize çöker herkesi duygu sömürüleriyle sömürürrdü.huysuuzz aksiii tatminsiizz bencilll umutsuuuz biriydi resmen.annemin hayatını yedi bitirdi evden disari 5dk salmazdı yırtardıı kendinii nereye gidiyoon o.. olcaan otur evdeee! bana gelince benden nefret ederdiii.annem yokken buldugu yerdee itekler cimdikleerr kufurler hakaretler eder kovalardi beni.surekli benim kimin cocugu oldugumun belli olmadıgını yollu olacagımı anneme soyler beni göndermeye cabalardı.öldügüü son ana kadaar ondan nefret ettim igrendim.yıllarca ölsede kurtulsam dedim.o sekilde bir cocukluk gecirdim acıkcası.Allah gunah yazmasın ama yoklugunu bikere bile aramadım.hakkımı da arıcam bigun oteki dunyada.babaannem deseniz beni cok severdi.evlatlık alındıgımı bildigi haldee asla belli etmez hediyeler alır basımı okşardı.gonlumu hoş etmeyi heep becerirdii.öksüzün yetimin hakkını gözetirdi.Allah ondan razı olsun.ama onunda anneme eziyeti cok oldu.babamı aşırı pısırık yetiştirdiginden dibinden ayırmaz kendini besletirdi.bize gelince az olurdu herşeyy.yıllarca eziyeet cekti annem sonunda oda rahmetli oldu.ortada kimse kalmadı tam rahat edicez aile olarak ohh dediimm derken babam bunaklık hastalıgına yakalandı.şimdii annemi harcayıp ezdigi ailesi onun yuzune dahii bakmıyor.bize muhtaç bicimde yasıyor.onunda eziyeti ayrı sınav iştee.icler acısı hem onun hem bizim halimizz.aklıı gidip geliyor.
velhasıııllll arkadasım ne olursa olsun giden gitse bile geriye kalandan gene bişiler biniyor insanın üstüne.belki bizler icinde aynısı gecerli olacak. oyuzden kendi yaşlılıgınıda düsün ona gore davran.iyi davran varsın o kötü olsun.hak Allah görüyoryaa kul görmesede oluurr..
ha onlar ölüp göçmeden bana ve aileme rahat yok dedigini duyar gibiyim:) çile denen şey varyaa o çekileceksee elbeeet gelir çektirir.ölsede gitsede baskasından baska seyden gelir yapısır insana. onun icin hayırlısını istemek lazım.beterinden korusun rabbim demek lazımm..

ay kusum benimmm niye hiç bahsetmedin kız bundan ?? kpss oss derken hayat fonksıyonlarımız durmus desene...
benımde babanem bızı hıc sevmez aynı duruma benzıyor sevmeyız bırbırımızı gerçi bizim hiç saygısızlıgımız olmamıstır ama durup duruken nıye sız domuz gibi bakıyorsunuz der:))) bızde hiiçç oralı bilem olmayız yani değil domuz gibi bakmak kendisine baktığımız bile yoktur ama o öyle kabul eder ,bizde artık onu öyle kabullendık yapcak bişe yokki huylu maalesef huyundan vazgeçmez be tatlım takma kafana keşke tüm büyükanneler benim ANANEM gibi olsaaa....

canım baya bunalmışsın....
ne yazıkki yaşlılarda ezerek bir yere konumlanmak gibi bir huy oluyor....
İnşallah bizler de böyle olmayız....
tamam baban fazla sert çıkmış.. ama sen gene de seviyeni bozma...
en kısa zamanda bir meşgale edin ki kafan dağılsın.. içine attıkça kafana taktıkça daha da bunalırsın...

bencede bunları kafana fazla takma bazı insanlar yaşlanınca çekilmez oluyorlar babaneni aklı başında olmayan bir bebek gibi düşünürsen işin kolaylaşır bence babanın ve babanenin her dediğine tamam de yine kendi istediğin gibi davran sonuçta senin büyüklerindir hem bu şekilde davranırsan vijdanında rahat olur diye düşünüyorum
en iyi çözüm yolu kendine aklı başında babanında onaylayacağı bir iş bulup çalışman gibi gözüküyor allah yardımcın olsun

ben yaşlıları pek severim şükürki hep iyileri denk geldi bana...bana öyle geliyor ki en çok istedikleri değer görmek,ilgi görmek...aynı şeyler benim başıma gelse nasıl davranırdım bilemiyorum büyük konuşmakta istemem ama elimden geldiğince sabretmeye çalışırdım...bana yapılan değilde aileme yapılan çok batar benim gözüme buna fırsat vermemek için her işini ben görmeye çalışır anamı ondan uzak tutmaya çalışırdım sanıyorum...

canım benim yaşamayan bilemez. şimdi gurbaa prensesin yazdıklarını okudum, onun yerinde olsam ben de öyle davranırdım, ama ben seni daha iyi anlıyorum çünkü benzer şeyleri yaşadım senle. yine de bravo diyorum o yorgunluk arasında o kadar özveri, herkes yapamaz. ama işte, bu sevgilerin temeli güzel atılırsa ancak böyle güzel sonuçlar çıkıyor.

ihtiyar yaşlı diyorsunuz vs. eyvallah. ama hepimiz burada en az 20 yılı devirmiş insanlarız, bu babannelerin 20 yıl evvelki ortayaşlı hallerini de biliyoruz. orta yaşlıyken de yaptıklarıyla şimdiki birse, hatta katlanarak artıyorsa benim içimden gelmez sevmek. ha sevmiyorum da hürmetimde eksiklik mi gösteriyorum, asla. öyle bir hürmetsizliği ben yapmaya kalksam, ki kalksam diyorum bakın, babam beni bir saniye düşünmeden evlatlıktan reddeder. sonnnn derece ailesine bağlı biridir benim babam da, ama göstermelik. el iyisi. rabbim affetsin beni de arkasından konuşuyorum. ama evime giren ve bizimle birkaç gün geçiren herkes bu gerçeği anlıyor.

keşke benim babannem de anneme iyi davranmış olsaydı, ben annemin evlendiği yaşa geldiğimde sanki torunu değil de eliymiş gibi aynı kötülükleri bana yapmasaydı, babama laflarımı çevirtip çevirtip taşımasaydı aramızı bozmasaydı.

ben de isterdim babannemi sevmek. şimdi benim annemin babannesi (maşallah diyin) bizde kalıyor. yaşını söylemiyim ama 3 haneye yakın diyeyim. Allaaahh bir döküyo bir saçıyo yerken, bir şey duymuyo ne dediğimizi anlamıyo. Ama anneme bunlar hep komiklik geliyor, severek döktüğünü siliyor, duymasa dediğimizi "tontişim de tontişim" diye seviyor bişi yok diyor. küçüklüğünden beri çok iyi anlaşmış hep babannesiyle annem. rahmetli ananeme bir kötü lafını hatırlamıyor babannesinin.

şimdi biz sonradan gelen olduumuza göre, iş büyüklerde bitiyor. ben anneme kötü davranan bir insanı sevemem. bitti. Allah herkese herşeyin hayırlısını nasip etsin ne diyeyim.

ally senin babanın başka bir çeşidi bende var...neyseki boşandılar..babanı hasta ruhlu olarak gör..hakaretleri üzerine alma..sen onun söyledi sıfatları haketmediğini düşünüyorsan da hiç üzülme...babaannene de tez zamanda hidayete ersin,anneciğine de allah sabır versin..babanın katlanamadığnı sen neden çekiyorsun ki...gelsin kendi konuşşun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…