pgt Yaptıran Arkadaşlar Sizleri Buraya Bekliyorum

merhaba pgt yaptırdınız mı

bende pgt yi yeni yaptıran ama neğatifle sonuçlanan biriyim. 12 yumurtamdan 8 döllendi pgt yapıldı 2 sağlam embiriyo var denildi ve 4.gün transfer yapıldı.anlamadım şu; sağlam deniliyor rahim çok güzel ne koysan tutar diyor ama sonuç bizi maf etti.her defasında ümitlenip bunu yaşamak bizi öyle yıktıkı artık heralde birdaha tüp bebek düşünmemeye kadar gitti.
neyse arkadaşım daha yeni olduğu için bu kırizi bu sefer atlatamadım.afedersiniz.fiyatına gelince ben ssk olduğu için tüp bebek 800 ytl pgt içinde 1000 dolar verdik türk parasıylada hepsine 2.500 ytl ödedik.inşallah her şey gönlünüzce olsunnnnnnnnn.

merhaba arkadaşlar
beni hatırlarsınız belki....
ben 4 düşük yaşadım. ben de kromozom translokasyonu tespit edildi. tüp bebek ve pgt ye karar verildi. 15 tane yumurtam toplandı 9 tanesii embriyo aşamasına gelebildii.. :) bunlardan sadece 2 tane embriyom testi geçebildii.2 tane transfer edildi. şimdi hamileyim ve allah ıma şükürler olsun şimdilik herşey yolunda çok şükürr..:Saruboceq:

ümidimiz kaybetmeyelim arkadaşlar. allah hepimizin kucaklarına meleklerini almayı nasip etsin:Saruboceq:

tebrikler canım allah kucağına almayıda nasip etsin darısı bize inşallaha.s.

aminn canım sizin için dua ediyorum bizim durumumuz farklı
ilk önce döllensin sonra sağlıklı çıksın diye dua ediyoruz pgt iki aşamalı bi işlem bizim için.
onun için sizi çok iyi anlayan biri olarak dualarımla yanınızdayımm

arkadaslar 9 dan fazla embriyosu pgt ye giden varmi
ben arastirmaya gectim bu pgt aleti 9 dan fazla numune almiyor mu acaba
iki ayri merkezdede 9 tanesi pgt ye gidince bende suphe olustu bu suphemi curutecek kimse yok mu

2 defa bebek oluşmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım.doktorlar pgt yaptırmam gerektiğini söylüyorlar.ama aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum.sanırım pgt deneyip hamile kalan kişiler çok değil.

sevgili eyetkiner bendede dengeli translokasyon var. sorum şu tüp bebeği ve pgt yi nerde ne kadara yaptırdın bende izmirdeyim doktorunu da yazarsan sevinirim selamlar

Selam Arkadaşlar,
bizde pgt yaptırdık...6 embriyodan 2 tanesi sağlıklı çıktı ve 2 tanesini transfer ettiler.bugün kan sonucumu aldım, pozitif çıktı hala şoktayım.şimdilik tutmuş gözüküyor ama asıl 2 hafta sonra ultrasonla bakılacak ozaman keseler görünürse emin olacağız
pahalı bir test..ama Ankarada Genart tüp bebek merkezinden Prof.Dr.Volkan Baltacı yaptı testi..(daha önce bir kliniğe daha sormuştuk ücreti..embriyo başına 200 ytl mi 200 dolarmı demişlerdi) .ama Genart da kaç emriyo olursa olsun toplam 500 dolar alınıyor..daha hesaplı yani..
herkese kolay gelsin.hayırlı haberler dileğiyle...

sevgili elifimm 83,
Pgt için ne kadar çok embriyo olursa daha iyi deniyor..şans artması açısından.hatta bizim yumurtalar az olduğunda, dr.lar çok yumurta elde etmeliyiz dediler..

Canım bende pgt ile tüp bebek yaptıracağım. Ocağın başında başlıyacağız. Bizde Genart'ta gidiyoruz. Benim genetiğimde sorun var. Birde eşime bakmak istediler. Onun genetik sonucunu bekliyoruz. Volkan Bey'le grüştük.6. MİCRO OLACAK.

canım hayırlı olsun Yüce Rabim sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla kucağına almayıda nasip etsin.birkaç sorum olacak cevaplarsan sevinirim.genetik bi probleminizmi vardı yoksa tekrarlayan negatif sonuçtan dolayımı pgt yaptırdınız?kaçıncı denemeniz?problem kimden kaynaklanıyor?sağlıkl güvenceniz nedir?tüpü nekadar yaptırdınız?biz emekli sandığına bağlıyız ve pgt için 1200 dolar demişlerdi bize .Allaha emanet ol canım öptüma.s.

Son düzenleme:
Sevgili Hituci,
Biz, biraz tesadüf sonucu genetik test yaptırmamız gerektiğini öğrendik.eğer öyle olmasaydı, sanırım birkaç başarısız deneme yada düşük yaşayacaktık..(gerçi ultrasonla henüz bakılmadı.10 gün sonra bakılıp keseler görününce rahatlayacağız.) PGT(preimpantasyon genetik tanı) yi ilk duyduğumuzda nedir ne değildir die merak etmiştik.Biz Ankara Üniv-Tıp Fakültesinde tedaviye başlamıştık.(sperm azlığı sebebiyle) Prod.dr.Kaan Aydos, direkt tüp bebek önerdi..ama bizim geçen yıl ekimde başlayan tedavimiz, yine şanssızlıklar sonucu mayısa kadar kaldı.tüp bebek malzemesi olmadığı için üniv.de..Sağlık bakanlığı ve maliye arasındaki para ödenmemelri dolasıyla, Üniv.hastanelerinin tıbbi malzeme ihtiyacı karşılanmıyordu.bu ay gelecek dendikçe bekledik ama mayısa kadar malzemeler gelmedi..bizde beklemek istemediğimizden, başka yerlere gidelim die düşündük.Başkent üniversitesi Hastanesine Hulusi Zeyneloğlunu önerdiler bize..ama orası Özel hastane olduğu için (SGK yine bir miktarnı karşılıyordu ama yinede pahalı olacaktı) sadece danışmaya gittik. Hulusi bey, öncelikle ona gelen çiftlere mutlaka Genetik test yaptırdığını sonrasında tedaviye başladığını, bu test sonucuda 1 ayda çıktığını söyleyince Tekrar ank.üniv.bekleyelim diye düşündük..Ve bu genetik test aklımaza takıldığı için Kaan beye danıştık, ank.üniversitesinde "moleküler ve sitogenetik genetik analiz raporu" alabileceğimizi, sonucunu alana kadar da malzemelerin geleceğini söyledi.bu rapor alınınca bir sorun varsa PGD yapılması gerekirmiş.o da Özel merkezlerde yapılıyormuş.ve malesef eşimin genetik haritasında kromozomal bozukluk(dengeli translokasyon) tespit edildi..biz bunu tesadüfen öğrendik.normalde tekrarlayan düşüklerde bu testi yaptırıyorlamış.biz başta bunu yaptırınca ve olumsuz bir durumla karşlaşınca PGT yaptırmamız şart oldu. Dr.larımız iğnelere başladıktan ve yumurtalar toplandıktan sonraki aşamada, embriyolar döllendikten sonra, döllenen embriyoların tranferinden önce yapılması gerektiğini söylediler.ve Volkan beyle tanıştık..ama ben daha öncesinden bir merkeze daha sordum baya pahalı dendi.embriyo başına para alıyorlarmış..ama Genartta Volkan beyler, kaç embriyo(8-10 tane bile olsa) olursa toplam 500-600 dolar alıyorlar.en uygunuydu yani..sağlıklı olanları seçtiler şimdilik tutmuş gözüküyor kan testi sonucuna göre.ama ultrasona kadar biz yinede tedirginiz.
şimdi maliyete gelince; biz tedaviye başlarken SGK, herşeyi ödüyordu sadece ilac in 300 ytl ödeniyordu.(ilaç toplamı normalde 1.500 civarı) ama 1 ekim itibari ile 1.denemelrde 400 ytl, 2.denemede 300.ytl hastaneye ödeniyor ayrıca ilaçlarda da artış oldu)
biz bu aralık ayında yaptırdığımız için: hastaneye 400 ytl +dr.için özel muayene ücreti ödedik: toplam 1350 YTL)
PGD testi için 1100 dolar ödedik(bizim için yurtdışında prob gelmişti çünkü) eğer ellerinde prob ları varsa 600 dolar ödeyecektik(
dediğim gibi bizim şanssızlıkalrdan dolayı asalında ilk tüp bebek denememiz gibi gözüksede 2.hakkımızı kullanmış olduk( çünkü biz haziranda ilk iğneler başlaıdğımızda yumurta toplama işlemi sırasında henüz prob gelmediği için toplanan ve döllenen yumurtaları dondurdular 3 tane)..PGT için çok sayıda embriyo şansı arttırdığı için, biz ikinci dönem iğnelere başladık ama ondada az yumurta geliştiği için iptal edildi toplama işlemi.:) 3. kez iğnelerede kasım sonu aralık başı başladık, yine iğneler yine o süreç ve sonunda 4 aralıkta yumurtalar toplandı ve seçildi..dondurulanlarda çözüldü..toplam 6 tane PGT için test yapıldı ve 2 tanesi sağlıklı çıktı:) ve onlar transfer edildi..özetle; biz sgk imkanından pek yararlanamadık..ama Ankara üniv.de ; 1.deneme 400 yt 2.deneme 300 ytl alınıyor. ayrıca ilaç parası...ama eğer dr.un toplama işlemine ve tranferine girmesi istenirse extra 900 ytl özel ücret ödeniyor..yoksa embriyologlar yapıyor işlemi..

Özel bir yerde yaptırmak isterseniz, Genart ı öneririm.çünkü hem PGT testi yapılıyor hem tüp bebek işlemi ayrıca ilaçlarıda uygun fiyata temin ediyorlarmış..diğer tüp bebek merkezlerinden daha uygun bir fiyata 4.500 YTL paket fiyat (sanırım ilaçlarda içinde..ayrıca Sgk,emekli sandığı çalışanlarına devletin sağladığı imkan uygulanıyor ve ayrıca taksit yapılıyormuş.) biz Ankara Üniversitesinde başladığımız için, dr.larımızdan da memnun olduğumuz için tedaviye orada devam etmek durumundaydık.ama eğer negatifle sonuçlansaydı, Genart'a gidecektik...baya masraflı bir yöntem ama diğer merkezlerde 6000ytl lere kadar çıktığını biliyorum..
Allah herkese kolaylık ve sabır versin..biraz uzun yazdım ama bizim durum karışıktı:)

Genart'ın reklamını yapmış gibi oldum ama Prof.Dr.Volkan beyin yaklaşımı o kadar içtendi ki ve sadece işini bilim için yaptığını para için olmadığını hissediyorsunuz.(Kendisi Tıbbi Genetik Profesörü)

canım paylaşımların için çok teşekkür ederim.bizde tedaviden önce öğrendik genetik sorun olduğunu.ilkinde hiç sağlıklı embriyo bulunamadı,ikincide ise iki tane bulundu birisi transfere uygun görüldü oda tutmadı.şimdi 3.yü denicez.bizim 13.ve 14 kromozomlarda sorun var.sizin kaçıncı kromozomlarda sorun?tekrar teşekkür ederim öptüm

Sevgili Hituci,
bizim 7 ve 21 nolu kromozomlarda sorun çıktı tam olarak bozukluk değilde taşıyıcılık da olabilirmiş..ama olasılıkmış bu.taşıyıcı olan kişiden; aileden birine genetiksel olarak geçebilirmiş..21 nolu kromozom için prob vardı ama 7 nolu kromozomu incelemek için yoktu onu yurtdışından getirdiler..21 nolu kromozom zaten down sendromu belirtisi..eğer bu PGD testi olmasaydı, belkide tutsalar bile 4.ay sonunda amniyosentezde sakat bebek görünecekti ve alınacaktı..ama henüz bir şey söylemek içinde erken sanırım..doğuma kadar.dua edip beklemekten başka birşey gelmiyor elimizden..
Sizin yeni denemeniz nerede başlayacak.Aksaraydamı? İnşallah olumlu sonuçlanır..eninde sonunda sağlıklı emriyo bulunabiliyormuş.Sabırla bekleyelim.size kolay gelsin.

arkadaşlar genetik test yaptıran veya sonuç alan arkadaşlarımız varsa deneyimlerimizi yazmaya devam edelim lütfen.bilgilerinize ve deneyimlerinize ihtiyacımız var sevgiler...

anjelikoz nerelerdesin?hamişlik nasıl gidiyo?keseleri gördünmü?umarım herşey yolundadır.sevgiler...

merhaba arkadaşlar
bu başlıgı yeni gördüm.biz de ilk denememizde yaptırmıştık pgt ama ben ikincide istemiyorum
bunu istemezsek yaptırmayabiliriz degil mi

merhaba arkadaşlar
bu başlıgı yeni gördüm.biz de ilk denememizde yaptırmıştık pgt ama ben ikincide istemiyorum
bunu istemezsek yaptırmayabiliriz degil mi

neden pgt yaptırdığına bağlı canım.eğer genetik bi problem varsa bunu yapmak zorundayız.ilkinde neden pgt yaptırdınız?hamilelik oldumu?ilk tedavin ve sonuçları ile ilgili bilgi verirsen sevinirim.sağlıcakla kal sevgiler...a.s.

selam kızlarrr...
sizleri uzun zamandır ziyaret edemedim..
pgt benim için tek tedavi oldu biliyorsunuz 4 düşükten sonra ilk defa bebeğimin bu kadar geliştiğini gördüm bu bile bi mucize... allah ım bana bağışlarsa temmuzda doğumum olacak. sizlere dua ediyorum umarım herşey yolunda gider. sizlerden hep iyi haberler almak dilegiyle sevgiyle kalın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…