pgt Yaptıran Arkadaşlar Sizleri Buraya Bekliyorum

ağzından bal damlıyor inşallah banada nasip eder. toplam kaç embriyo gitti. ve toplamda ne kadar tuttu son tedavin. hakan beyemi bülent beyemi gittin.
en son tedavimde 4 embriyo pgt ye girdi iki tanesi sağlıklı çıktı.ikiside tutundu çok şükür.
aslında drum hakan beydi ama trasferim bayrama denk geldiği için hakan tatildeydi trasferi bülent hoca yaptı.

diğer üçünde sağlıklı embriyo bulunamadımı. en büyük korkum embriyonun bulunamaması hadi bulundu ya tutumazsa senden kuvvet aldım inşallah bizde yakında başlıycaz.. cok mutlu ol sağlıklı gebelik yaşa inşallah canım

ilk tedavimde hiç sağlıklı embriyo bulamadık canım.ikincide iki tane bulundu ama bir tanesi trasfere uygun görüldü,üçüncüde yine sağlıklı embriyo bulamadık.dördüncü tedavide nasip etti rabbim.inşaallah siz bukadar beklemezsiniz ve hayırlısıyla sağlıkla en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz..

bugece cok soru sordum ama kusura bakma derdimi anlayacak tek kişi sensin sanırım hepsinde aynı ücretimi ödediniz bize 4250+600+emriyo başına 100euro dediler ilki sorunlu oldu diyelim ikincidedemi aynı ücreti talep ediyorlar ona göre bütcemizi hazırlayıp tedaviye başlayalım diyoruz ikli olmazsa ikincininde parasını toparlayıp öyle başlıyca manen cok harap olmayız en azında belki ikincide olur inşallah.

canım ben de ilkinde aynen senin dediğin ücreti ödedim.diğerlerinde ise indirimli ücret ödedim.bunun için pazarlığı biraz sıkı tutmak gerekiyo.2. de ve 3. de nekadar ödediğimi hatırlamıyorum ama 4. tedavimde 2400+600 ödedim anatolyaya.her defasında biraz daha indirim yapıyorlar.bu yazdığım fiyat birazda bize özeldi çünkü ödediğimiz ücretler ödememiş göründü madur olduk onun için son tedavimde baya yardımcı oldular.her tedavide ortalama 300-400 tl iniyorlar.canım şimdi gitmem lazım yarın erken kalkıyoruz.sorun olursa yaz canım.Allahtan bi mani olmazsa mutlaka cevaplamaya çalışırım.
not:genlaba ödediğin ücret sabit.ama nakit türk parası olarak ödersen ordada indirim yapıyorlar.

merhaba kızlar, günaydııın

maya tüpbebekte yaptık, pgt genlab labratuarında yapılıyor

bizim 8 yumurtadan 4 ü pgt ye gitti (290euro+4x103 euro)

2 tanesi geçti, hamileyim çok şükür ama daha ultrasonda görmedik hayırlısı inşallah
cümlemizi kavuştursun rabbim sağılcakla

merhaba,

bende umut tüp bebekde pgt yaptırıcam.Arkadaşınızdan bahsetmişsinz.Pgt gerçekden faydası olmuşmu arkadaşınıza bilgi verebilirseniz minnetdar kalırım. dün bir doktora gittim pgt denilen işlemin para tuzağından başka bir şey olmadığını binlerce kromozomdan sadece 5-6 tanesine bakmanın hiç bir faydası olmaduğını söyledi.

bu doktorların yorumlarını duydukça göbeğim çatlıyor gülmekten... gerçekten bu ülkede tıp diploması almak bu kadar koaly olmamalı..
doktorun insanda binlerce kromozom olduğunu mu söyledi :)))))))))))
valla bak eşim de biyolojici şuan gülmekten ölüyoruz birlikte.... :)))))))

insanda topu topu 46 kromozom var canım, bir sonraki muayenende hatırlat....
ve sende ya da eşinde translokasyon ya da tek gen hastalığı varsa PGTden başka şuan için şansa bırakmak dışında bir çözüm yok....

ben de pgt gebesiyim Allahıma şükürler olsun... ama ne doktorlar gördüm bu güne kadar... eşimin kromozom dizilişi 45 XY 13-14 robertsonian... bunu raporda gördü... Aaaaa raporu hatalı yazmışlar insanda 46 kromozom olur dedi.... ben oturup doktora robertsonian translokasyonun aslında ne olduğunu, neden 45 yazıldığını açıkladım düşün.... bundan bir önceki doktorum da benim tek yumura ikizlerini görüp sizin yumurta iki spermle döllenmiş dedi... daha tek yumurta ikizi nasıl oluşur bilmiyor.. iki sperm bir yumurtayı döllerse mol gebelik olur bunu bilmiyor... bunlar KOSKOCA istanbulda oluyor... koca şehirde böyle doktorlar çalışıyor işte....

hakkatan insanda binlerce kromozom mu varmış yaaa :))) karnım ağrıyorrrr :))))))))

Ben de defalarca tüp bebek denemesi yaptirip bir türlü saglikli gebelik elde edemedigim icin PGT yöntemini denemeyi düsünüyorum bu tedavimde ..

Insallah Rabbim saglikli embriyo bulmayi nasip eder ..

Gercekten cok pahali bir tedavi tüp bebek + PGT ..

Bana da PGT nin daha cok embriyolari zedeleyici , gereksiz bir yöntem oldugunu söyleyen doktorlar oldu ..

Ve belki de onlarin yüzünden 2 kez düsük , 2 kez kimyasal gebelikler yasadim...

Eger öyle ise ALLAHA havale ediyorum onlari ..

Insallah PGT nin faydalarini görmeyi nasip eder Mevlam ..

Tek umudum o.

Herseyi denedik cünkü ..

sılacım merhaba benimde 3 düşüğüm var 2si doğal 1i aşılama ile banada kısa yol pgt düşünüldü ama gel görki ben pgt li tüp bebekle hamile kalamadım doğal yolda bile 2 kere hamile kalmış biri olarak ama tabi nasip kısmet rabbim nasip etmeyince olmuyor rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun inşallah....

Tek umudum o.

Herseyi denedik cünkü ..

merhaba cnım...pgt para tuzağı değildir.bahsettiğim arkadaşım pgt06 idi.oda sana yazmış zaten.pgt yapılan tek embriyo ile tek yumurta ikilerine hamile şuan.

NURYUS01 merhaba canım;
diğer topicten yazmak istedim burda yazyım dedim... geçen hafta burdaki doktoruma gittim... ona çok güğveniyorum gerçekten pgt için bana memorial dedi... semra hanımın ekibini önerdi... hastaneye mail attım.. zira balıkesir den geleceğim için ön bilgi amaçlı... sağolsun oranın doktoru güvenç bey dün aradı... baya bilgi verdi telefonda... haziran ayında inşallah ön görüşme için gidicez... genetik testlerimiz falan da yapılacak... bana memorial dan 1950 eoru tüp bebek paket, 1500 tl ilaçlar, embriyo başına 140 euro da pgt için dediler... gerçi parası da çok mühim değil sonucunda inşallah bebeişlerimize kavuşuruz... para yerine bir şekilde konur... ben pgt nin para tuzağı olduğunu düşünmüyorum kaldı ki ben geçirdiğim 3 operasyonda yaklaşık 2000 tl sırf ameliyat parası harcadım bunun yanında bir de doktor muayene ücretleri var... fazla fazla pgt parası yani...sana pgt para tuzağı diyen doktarlar gibisi çok... banada hala elimde genetik sonucu olmasına rağmen siz bir kez daha normal yollardan deniyin diyen doktor oldu... takma kafana onları boşver... ben çok araştırdım pgt yi... herşeyin başında senin moralini yüksek tutman ve doktoruna güvenmen çok önemli... diğer topicte hemen başlamak istiyorum yazmışsın...bence bir kaç ay bekle... vücudun biraz kendini toplasın... hem sen de kafanı topla... biz tedaviye ramazandan sonra başlıcaz hayırlısıysa... haziranda da genetik testlerimiz yapılacak... 1-2 ay sonra geliyormuş sonuçlar... sen de nolur kendini üzme kafana da takma... hatta eşinle şöyle başbaşa romantik bir tatile git falan...:)))) hazır bebiş de yokken... gelişmeler de haberdar et beni mutlaka... Allah kolaylık versin....

merhaba arkadasım.bizdede aynı problem var. 5 gun once yumurta topladılar benden 10 tane 5 tanesı tuttu ama 2 gunu gerıledi transfer olmadı yani.merak ettigim şey sen ne yaptın oldumu sızın.lutfen cvp yazarsan sevınırım.inş olmustur.

merhaba canım.. Allah yardımcın olsun.. inşallah bir daha ki tedavinde kısmet olur annelik..
canım bak hituciye sormuşsun ama kendisi şuan 29 (ya da 30) haftalık hamiş.. iki embriyo transfer edildi ikisi de tuttu çok şükür, Allahın izniyle iki kızı olacak...
canım benim tedavimde de sağlıklı tek bir embriyo bulundu... Allaha ne kadar şükretsek az tuttu.. tuttuğuna sevinirken 9. haftamda tek yumurta ikizleri olduğunu öğrendik.. tek embriyo transferinden ikizlere gebeyim, 17. haftam bitti, Allah izin verirse iki oğlum olcak...

PGT embriyoya zarar vermez canım.. işi şansa bırakm ak insana daha çok zarar verir.. bizdeki translokasyon yüzünden bir kere düşük yaşadım doğal yoldan, ikinci doğal yoldan hamileliğimde mol gebelik yaşadım, kanserin eşiğinden döndüm bu yüzden.. çok sıkı bir takipten geçtim.. gebe kalırken işi şansa bırakınca insanın başına türlü türlü şeyler geliyor, düşükler, kürtajlar.. emin ol bu daha zarar veriyor anneye ve daha masraflı oluyor.... hatta burda pek çok arkadaş zaten trasnlokasyon yüzüdne doğal yoldan gebe de kalamıyor.. bu yüzden bizim durumumuzda olanlar için PGT Allaha şükür ki var..
evet masraflı, sonucu beklemek çok zor.. bazen hiç sağlıklı embriyo bulunamayıp transfer iptal oluyor.. maddi manevi insanı yıpratıyor... bu da bizim kaderimiz...
aklınıza hiç kötü bir şey getirmeyin.. tedavinizi olun.. Rabbim izin verirse işte tek yumurta tek spermden iki bebek bile verebiliyor... Onun için olmaz diye hiç bir şey yok.. Allahtan herkes için hayırlısını diliyorum..
Rabbim inşallah kucaklarımızı tez zamanda doldurur...Aminn

canım merhaba pgt06 arkadaşım benim söyleyeceğim herşeyi yazmış.teşekkür ederim pgt06:))
bu arada benim 4. tedavimde tuttu bebişlerim.herşey nasip canım.bol bol dua et.
5 embriyonun pgt ye girdiği ve hiç sağlıklı çıkmadığıda oldu,2 tane girip ikisinin sağlıklı çıktığıda oldu.zor,yıpratıcı bi süreç buda bizim sınavımız herhalde.inşaallah en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla rabbim sizin içinde ol der.sağlıcakla kal...

Bizimde tüpbebek tedavimiz aşamasında 3 adet embriyomuzun genetik testinden gelen sonuç neticesinde transferimiz iptal edildi.
Genetik sonucumu sizinle paylaşmak istiyorum.

1.Embriyo = TRİZOMİ 13 ,
2.Embriyo = KOMPLEKS ANÖPLOİDİ ,
3.Embriyo = TRİZOMİ 13 Sonucu ile sonuç olarak : 13,18,21,X VE Y KROMOZOM PROBLARI İLE ANALİZ EDİLEN EMBRİYOLARDA TRANSFER İÇİN UYGUN NORMAL KROMOZOMA YAPIDA EMBRİYO BULUNAMAMIŞTIR sonucuna ulaşıldı

3 adet embriyonun maliyeti ise 675 tl oldu bana.

Peki arkadaşlar bunların bir tedavisi varmı araştıranlarımız oldumu acaba?

Herkese geçmiş olsun.

özelden attığın mesaja cevap yazdım canım umarım ulaşmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…