- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #20.821
mrb kızlar. bir embriyonun daha gelişimi durmuş. elde var dört. onların durumu iyi imiş. yarın biyopsi yapılıp pgt ye gönderilecekmiş. embriyolog yarın aramayacağım dedi. bende eğer değişiklik olursa arayın dedim. yani yarın embriyolog arasın diye değil aramasın diye bekleyeceğim. cuma akşamı veya cumartesi sabahı sonuçlar belli olur dedi. nedense ben sağlıklı çıkmıyacak diye değilde embriyolar o güne kadar dayanamayacak diye korkuyorum. sanırım benim yumurta rezervim ve kalitem kötü. 35 yaşındaki halimi düşünemiyorm bile.
Yok cnm yaptırmadım çok şükür ikili taramam iyi çıkıca doktorum gerek görmedi.
Ay cnm sorma bende öle deliyim yaa eşim çok kızıo bi keresinde armut yiyordum bir ısırdım içinde kurt aman allahım fırlattım kayınbabamın üstüne :))))
Pazartesi canım eşimin doğum günü
dün bir yazı okudum ve sonunda gerçekten içim cız etti ve ağladım sizlerle de paylaşmak istedim
5 Ekim: Bugün var edildim. Buradayım. Varım. Müthiş bir duygu bu. Var olduğumu henüz annem ve babam bilmiyor. Bir elma çekirdeğinden bile küçüğüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varım ya; Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varlığımı ve benliğimi hissedebiliyorum. Bir kız olacağım ve baharda çiçekleri seveceğim.
19 Ekim: Biraz büyüdüm. Kımıldamam mümkün değil. Annem henüz farkında değil ama onun kanıyla besleniyorum. Kalbini dolaşıp gelen sımsıcak kan bana geliyor. Beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissediyorum. Annem beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacağım.
23 Ekim: Hiç göremediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı. Dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum. Bu "el"in dokunduğu yerler dudağım damağım oluyor. Düşünün bir yıl sonra bu elin dokunduğu yerde tebessümler açacak, güleceğim. Dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek. Herhalde önce "anne;" diyeceğim. anne duyuyor musun beni? Seninle konuşacağım. Sana güleceğim. Kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim… Nasıl olur? Varım ve gülücükler sunacak dudaklarım da olmak üzere ya… Hem sonra bir ekmek kırıntısı ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle değil mi anneciğim? Ah bir konuşabilsem;
27 Ekim: Bugün pek mutluyum. İçimde tatlı bir kıpırtı başladı. Artık bir kalbim var. Kalbim atmaya başladı. Hayatım boyunca böyle atıp duracak. Sevgilerle dolduracağım kalbimi. Tıpkı anneminki gibi... Annem bedeninde iki kalbin birden atmaya başladığını bilseydi ne kadar sevinirdi; Duyuyor musun anne?
2 Kasım: Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarım ve bacaklarım da biçimlenmeye başladı. Hele bir büyüsün kollarım bak nasıl kucaklayacağım seni anneciğim. Şu ayaklarım da tamamlansın da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.
12 Kasım: Ah evet… Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük şeyler. Aman Allah;ım parmaklarım da çıkmaya başladı. Bunlarla çiçek toplayacağım, annemin elini tutacağım, kalem tutacağım. Belki de güzel bir şiir yazacağım. Anneciğim, orada mısın? Ellerimi ellerinin arasına koymak için sabırsızlanıyorum.
20 Kasım: Oh, nihayet.. Annem doktora gitti. Burada olduğumu öğrendi.. Yaşasın; doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmış. Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun anneciğim? Seneye kalmaz kollarının arasında olacağım…
25 Kasım: Artık babam da burada olduğumu biliyor. Fakat henüz kız olduğumun farkında değiller. Onlara sürpriz yapacağım..
10 Aralık: Bugün yüzüm tamamlandı. Artık iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarım ve yanağım var… Anneme benziyorum galiba…
13 Aralık: Artık çevreme bakabiliyorum. Etrafım çok karanlık ama olsun. Yine de mutluyum. Yaşıyorum ve varım. Kısa bir süre sonra gün ışığını görebileceğim, renkleri ve çiçekleri tanıyacağım. Rüyamda gördüm. Dünyada gökkuşağı diye bir şey varmış.. Onu çok merak ediyorum.. Anneciğim, babacığım sizin yüzünüzü de göreceğim. Tanışacağız…. Mutlu olacağız. Gülüşeceğiz..
24 Aralık: Kulaklarım daha iyi duyuyor artık. Anneciğim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. Benim kalbimin atışlarını da sen duyabiliyor musun? Hatta sesini bile tanıyabiliyorum. Sesin ne kadar tatlı… Hiç duymadığım bir şey bu… Güzel ve sağlıklı bir kız olacağım. Kollarında uyuyacağım, yüzüne bakacağım, o tatlı sesini dinleyeceğim. Benim için ninni de söyleyecek misin anneciğim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka… Beni koklayacaksın.. Çok seveceksin, değil mi?
28 Aralık: anne burada bir şeyler oluyor. doktor abla neden mutsuz bakıyor böyle... Sen acı çekiyor gibisin. Kalp seslerin değişti... Sustun. Benimle niye konuşmuyorsun anne? anne… anne… Anneciğim… Yüzümde soğuk bir şey hissediyorum. anne, yüzümü parçalıyorlar... anne bir şeyler yap… anne… Kolumu çekiyorlar anne… Canım yanıyor anne... anne… Ayaklarımı parçalıyor bu şey anne... Beni sana bağlayan damarı kopardılar anne… anne kalbimi parçalıyorlar… Anneciğim… anne… anne… An…
Kürtajınız tamamlandı hanımefendi geçmiş olsun.
,Her hafta sonu olur mu
inci o zaman eşimin yapacağı tripleri düşünemiyorum bile:)
ne zaman arkadaşlarla buluşsak,hep trip yapar da bana sağolsun:)
neden canım trip yapıyor üzüldüm şimdi.
Selamlar kızlar. Geçmişi okuyayım dedim ama maalesef artık yetişemiyorum. Mattikacığım tebrik etmiş onu bile yeni gördüm.Bugün testi tekrarladım. Şükür değerim katlanmış. Problem yok. Nur Hanım ile telde görüştüm. 3 hafta sonra kese ve kalp atışıiçin gideceğim. Ama az önce sinirden kudurdum yaaa.. Doktor jele geçmemi söyledi. Eczaneden istedim. Sigorta şirketim ödememiş. işgüzarlar. Neymiş illa rapor istiyormuş. Ya diyorum doktorun reçetesi var tehşis var. Pahalı bir ilaç ya takla atıyor ödememek için. 75 TL 'ymiş.İçinde de 15 tane varmış. Yani sadece 15 gün gidecek.. parasında da değilim de sigortaya o kadar para öderken bu saçma hareketler sinirimi bozuyor.
ben de jel kullanıyorum canım. crinone jel. sgk anlaşmalı bir yerden yazdırıp adım. bana iğne vermedi dr.
sağol inci teyzesi iyiyiz, tsh yüksekliği ile ilgili hastanelerdeydik bugün.. iyi olcak inş.
sen nasılsın?
mattika ikinci alınan kanın sonucu çıktı mı?
üzülme canım,kalan dört tanesinin inşallah en az 2 tanesi sağlıklı çıkar..
inşallah turkuazcığım ama inşallah o zamana kadar dayanabilir bizim embriyolar. baksana patır patır dökülüyor.
Saolll kuzucukkk
Nerelerdesin sen kaç saatirrr bakımmmm
Ayy tühh yaaa... Canım ben aşağıya eczaneye indiğimde aramışsın..Offf yaaaa.. 75 TL gitti. Boşu boşuna.. Artık bir dahakine aile hekimime yazdırayım. Bu reçeteyi işyeri doktoru yazmıştı. Bakalım reçeteyi ve ilaç küpürünü istedi uyuz sigorta. Göndereyim belki öder. Ödemezse de başımın gözümün sadakası olsun onlara
Naz canım benim çok sağol.. 2. kutuyu SGK'dan alırım artık.
mrb kızlar. bir embriyonun daha gelişimi durmuş. elde var dört. onların durumu iyi imiş. yarın biyopsi yapılıp pgt ye gönderilecekmiş. embriyolog yarın aramayacağım dedi. bende eğer değişiklik olursa arayın dedim. yani yarın embriyolog arasın diye değil aramasın diye bekleyeceğim. cuma akşamı veya cumartesi sabahı sonuçlar belli olur dedi. nedense ben sağlıklı çıkmıyacak diye değilde embriyolar o güne kadar dayanamayacak diye korkuyorum. sanırım benim yumurta rezervim ve kalitem kötü. 35 yaşındaki halimi düşünemiyorm bile.
sağol inci teyzesi iyiyiz, tsh yüksekliği ile ilgili hastanelerdeydik bugün.. iyi olcak inş.
sen nasılsın?
Maşallah Ahmet ardamizakızlar, 15.00 da hastanedeydim Arda bey normal doğuma gitti. 2 saat sonra geldi... nil hanımla baktılar yine...
r.a. uzunluğu 2. 4 ya da 6 ydı ...unuttum 2 üzeri süper dedi...
bakalım adaşım ne yapıyor dedi Arda bey:)) bebek yine çok iri 3 kilo olmuş... maşallah dediler...
uzun boyluymuş uzun saçlıymış... muayene fazla uzun sürmedi eliyle yüzünü kapamış göremedik yüzünü...
sonra odasına geçtik ilaçlar aynı. cleksanı sordum doğum sonrası kullanacak mıyım? senin çok ciddi değil değil ama o zaman gelsin konuşuruz değerlendiririz dedi...
bayramda olmaz gibi görünüyor... olursa da sanırım ankarada olacakmış. nil hanım ve arzu hanım nöbetçiymiş onlar da yapabilirmiş...
ferplex fol günde 1 tane, proluton 34 ten sonra kesilecek...
down sendromlu bebekler az hareket edermiş anne karnında var mı böyle bir şey dedim yok dedi hem senin oğlan kımıl kımı dedi. hareketi iyiymiş...
benden haberler böyle...
Sorma bacım lavabodan çıkamıyorumki
Az once boğuluyordum zaten valla
Ay CANIM hiç korkma bence 4'ude dayanacak inş
Ve 2 tanesi sağlıklı çıkacak senin bizlere gore sansin daha yüksek demi
Biliyorsun kısmetten öteye geçilmiyor
kızlar, 15.00 da hastanedeydim Arda bey normal doğuma gitti. 2 saat sonra geldi... nil hanımla baktılar yine...
bakalım adaşım ne yapıyor dedi Arda bey:)) bebek yine çok iri 3 kilo olmuş... maşallah dediler...
uzun boyluymuş uzun saçlıymış... muayene fazla uzun sürmedi eliyle yüzünü kapamış göremedik yüzünü...
sonra odasına geçtik ilaçlar aynı. cleksanı sordum doğum sonrası kullanacak mıyım? senin çok ciddi değil değil ama o zaman gelsin konuşuruz değerlendiririz dedi...
bayramda olmaz gibi görünüyor... olursa da sanırım ankarada olacakmış. nil hanım ve arzu hanım nöbetçiymiş onlar da yapabilirmiş...
down sendromlu bebekler az hareket edermiş anne karnında var mı böyle bir şey dedim yok dedi hem senin oğlan kımıl kımı dedi. hareketi iyiymiş...
benden haberler böyle...
tam isabet olmuş canım.
ne güzel kutlanacak bir şey var önünüzde. eşiminde kasımda kutlamayı düşünüyorum. normalde her sene özel birşey yapmıyoruz.
nazefsa mahfettin beni şu an hıçkırıklarla yazıyorum beni. bu yazıyı okuyupta kürtaj yaptıracak vicdanda bir insan düşünemiyorum. aslında yazıyı okurken sonunu tahmin ettim ama o paragrafı okumak mahfetrti beni.
Sorma bacım lavabodan çıkamıyorumki
Az once boğuluyordum zaten valla
AKasya CANIM bende o jelden kullanıyorum
Kayıtlı oldugun saglık Ocağı'na git yazdır CANIM aile hekimine
Tabi yazarsa oda bi yalvar yakar yazdıyorduk basta şimdi alıştı doktor
Benim bide kan sulandirici iğnede var ya 2sini bir edip yazdırıyoruz
Bide 12. Haftaya kadar kullanilacakmis
Mecburen ne yapalım
kızlar, 15.00 da hastanedeydim Arda bey normal doğuma gitti. 2 saat sonra geldi... nil hanımla baktılar yine...
benden haberler böyle...
Chnbcim oh cok sukur, her sey normal. Bayrami atlatman da iyi olacak insallah.
Turkuazcim evet aslinda yuzyuze gorusup dertlessesk ne guzel olurdu.
Kizlar simdi haberlerde dinledim. Amniyo yerine annenin kanindan bakilacakmis bebegin dnasina. Yeni yil gibi de ulkemizde uygulanmaya baslayacakmis, tam dinleyemedim, balkondayim. Ama duyabildigim bunlar. Guzel bir haber.
Akasyacim yazmistim ama tekrar cok sevindigimi belirtmek isterim. Allahin izniyle senin misyon tamamdir arkadasim
Rosacim, umudunnkaybetme , zaten o gidenler yasamayacak olanlar kesinlikle. 2. Gun gelisimleri durduysa zaten durum belli.
Kalan saglar bizimdir diyelim.
Mattikacim bebisinin sonucu cikti mi? Kacirdim miyoksa? Okudum ama rastlayamadim canim.
Merve senin bulantilar devam ha? :18:
Hazadecim nasilsin canim?
Incicim senin de Aralik'a az kaldi valla
Mne var suracikta 2 ay... Agzim burnum deyinceye kadar gececek.
Kizlar simdi haberlerde dinledim. Amniyo yerine annenin kanindan bakilacakmis bebegin dnasina. Yeni yil gibi de ulkemizde uygulanmaya baslayacakmis, tam dinleyemedim, balkondayim. Ama duyabildigim bunlar. Guzel bir haber.
Akasyacim yazmistim ama tekrar cok sevindigimi belirtmek isterim. Allahin izniyle senin misyon tamamdir arkadasim
Rosacim, umudunnkaybetme , zaten o gidenler yasamayacak olanlar kesinlikle. 2. Gun gelisimleri durduysa zaten durum belli.
Mattikacim bebisinin sonucu cikti mi? Kacirdim miyoksa? Okudum ama rastlayamadim canim.
Maşallah Ahmet ardamiza
Haberler guzel inş dogum bayramdan sonra olur
Bu arzu hanım benim arzu hanımmi:26:
ah canım benim ne kötüdür mide bulantısı. inşallah tez zamanda geçer. ama ne güzel bir nedenden dolayı bulanıyor miden.
evet canım kısmetten öte geçilmiyor. korkunun ecele faydası yok bekleyip göreceğiz.
maşallah canım her şey yolunda. down sendromunda ultrason bulgusuda olur heralde. doktorun ne diyor? benim oğlumun hastalığındada anne karnında hareketi az olurmuş. ama ben bilemedim normalmiydi yada azdı da ben mi anlamadım. sonuçta ilk gebeliğim. nasıl olması gerektiğini bilmiyorumki.
Ayy kuzummm valla bende çok üzüldüm okurken,dün bi forumda paylaşmıştı arkadaş..
Bende o paragrafı okurken çok agladımm
Ayyy yavrumm bi patates haşla ye kızz mide bulantını durdurur kıyamam sana
Canım tüp bebek tedavisi görüdügünüz için sizde 16. haftaya kadar kullanacaksınız..Bana o şekilde kullandırmıştı doktorum...
Hoşgeldinnn kuzummm ne güzel haberlerle geldin 3 kilomu olmuşşşMaşalllahhh kuzuma iyi gidiyorrrr,sen sezeryan olcaksın o zaman büyük ihtimal demi?
Ogluna söylede azıcık kilosundan kızıma versinn ,Yazık benm yavrum daha yeni 1kilo olmuşturr
Banada doktorum haraketli olması iyi bişey saglıklı oldguna işaret demiştii:44:
sağ ol canım. he, senin arzu hanım. hatta beklerken bebişli bir kadın vardı Arzu hanım normal doğum yaptırmış memnundu kontrole gelmiş...
canım sağ olAllahım sana da bu haftaları göstersin inşallah...canım bugün onu ben de sordum... evet dedi yakında gelecekmiş tr ye. cumhur bey de çalışıyordu bu konuda bana telde demişti...
canım yüzde 60 ta olurmuş ultrasondada. şunu sordum 6 da 1 risk çıkanda niye risk yüksek çıkıyor... ilerki haftalarda yüksek tansiyon olabileceğini gösterebilirmiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?