Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Gözünaydın canım Taşıyıcı olanın transferini kabul edecek misin yoksa tek mi transfer olacak?

sağol canım. taşıyıcı olanı da kabul edeceğim.
oğlumun hastalığını öğrendiğimde genetik doktorları şu açıklamayı yapmıştı. bu açıklama otozomal ressesif hastalıklar için geçerli tabi. toplumda her insan 5-10 tane bozuk gen taşır. ama sağlıklı olan diğer gen onun görevini de yapar ve insanlar hasta değil taşıyıcı olur. ne zamanki kendileri gibi taşıyıcı birisi ile evlenirler o zaman sorun teşkil eder. ama binlerce gen olduğu için çok nadir denk gelir.
bizim tek farkımız çocuğumuzun hangi hastalığı taşıdığını biliyor olacağız ve bunun önleminide almaya çalışırız. belkide sağlıklı olanda başka hastalıklar taşıyordur. allaha sığınıp kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız.

Maşallah CANIM tebrik ederim seni
Bak o kadar korkuyordun yersiz çıktı korkuların
Bence ikisinide transfer ettir.cok sevindim senin adina

merveciğim korkular hiç bitmiyorki. sabah merkeze yakın bir yerde kahvaltı yapıyorduk. beni aramışlar duymamışım. eşimi aramışlar. içimden dedim kesin gelmenize gerek yok embriyoların gelişimi durdu diyecekler. neyseki geliyormusunuz diye sordular. aslında vakit vardı ama emin olmak için galiba. az öncede telefonum çaldı baktım embriyolog arıyor. dedim kesin yanlış embriyoyu transfer ettik falan diyecek. neyse yanlış aramış başkasını arıyormuş. bende senaryo çok canım her fırsatta yazıyorum.

bu arada aldım ikisinide merveciğim bırakırmıyım kuzucukları hiç. gerçi diğer ikisine üzüldüm ama yapacak bir şey yok.

olsun canım bende zaten yeni okuyorum yazıları. bizim tek gen olduğu için anlaşılıyor. translokasyonda durum farklı sanırım.

çok sağol canım.

Kuzucukların sımsıkı tutunsun sana inşaallah canım. 10 gün kolaycacık geçsin senin için :)

amin canım. günler bir an önce geçsinde senib tedavi gününde

maşallah hamsilere hiç durmuyorlar yerlerinde. sen doğduklarında gör bir adakika oturtmayacaklar seni.

canım çok sevindim bebişlerin de 30 ekimde ce desinler...

delikız ikiz darbeleri daha fenadır tabi... aman hareketli olsunlar...

inşallah canım. hadi sende eşine oğluna kavuşuyorsun. allah ayırmasın.

güle güle canım. iyi bayramlar.

tuliprosa çok sevindim canım inş pozitifi de alıcaksın hayırlısıyla.

sağol canım.

Mervişim doktor ayarlandın mı ? Nereye gideceksin ? :26:

CANIM biz medipolden devam edeceğiz inşallah
Arzu hanımla vedalastik arzu hanım da tavsiye etti oradaki bi doktou
Arkadasım dedi du bakalım bayramdan sonra yine gidecez inş kontrole

Gözün Aydin CANIM oğlunu nasıl ozlemissindir şimdi
Bol bol hasret gider tadını çıkar

CANIM bakalım bayramdan sonra kontrole gideceğiz o zaman belli olur artık
Evet sanada öyle demişlerDi kısmeti varsa dünyada Bişey olmaz inş
Uykusuz geceler başladı şimdiden hele dogunca nasıl olacak

İncim güle güle iyi tatiller CANIM bol bol gez
Biz gelemiyoruz evden çıkamıyoruz sen gez CANIM

Tuliprosa CANIM hepimiz bu gidişle paranoyak olacağız
10 gun sonra inşallah hamileyim diye bize müjde vereceksin

CANIM biz medipolden devam edeceğiz inşallah
Arzu hanımla vedalastik arzu hanım da tavsiye etti oradaki bi doktou
Arkadasım dedi du bakalım bayramdan sonra yine gidecez inş kontrole

Anladım canım. Mervem sana amniyosentez önerdiler mi ? Bizden amniyosentez istediler. Daha doğrusu tavsiye ediyorlar. Ben çok kararsız kaldım.:26: Allah korusun bebeğin düşük riski var ya o yüzden çok tereddütteyim.

Tuliprosa CANIM hepimiz bu gidişle paranoyak olacağız
10 gun sonra inşallah hamileyim diye bize müjde vereceksin

en ufak şeyden korkuyoruz. inşallah müjdeyi verebilirimcanım.

eğer hamile kalırsam ben de sorayım. isteyecekler mi bakalım.

Tuliprosa canım benim hastalığımda çocuğum taşıyıcı olursa ileride sağlam birisiyle evlense bile çocuğunun hasta olma ihtimali var. Mesela eşimde hiçbir şey yok ama ben taşıyıcıyım ve çocuğum sağlam da olabilir, taşıyıcı da hasta da. Ben amniyosentez konusunu konuşmuştum, istenilebileceğini söylemişti doktor. Ben hiç taraftar değilim ama o zaman ne olur ne biter bilmiyorum. Allah hiçbirimizi ikilemde bırakmasın.

arkadaşlar bende bir hafta kadar bayran tatiline gidicem.annemlere mersine gidiyorum.

cnhb canım gözün aydın.oh ne güzel ailen geliyor:)

evet canım cinsiyet kromozomlarıyle kalıtılan hastalıklarda ne yazıkki öyle. sen taşıyıcı olanı da kabul etmemen lazım yoksa kızında ilerde aynı sıkıntıları yaşar. sen hiç canını sıkma canım. allah inşallah bu çabalarımızı boşa çıkarmayacak. sağlıklı embriyon çıkacak seninde.

amniyosentez neden öneriyorlar testin ikinci bir tekrarını yapmış olmak için mi yoksa embriyodan yapılan inceleme amniyosenteze göre daha az güvenilir mi diye?

canım hayırlı olsun sıkı sıkı tutunsunlar inşaAllah.30 ekimde bu topik senin müjenle şenlensin inşaAllah.

allah razı olsun canım.

arkadaşlar bende bir hafta kadar bayran tatiline gidicem.annemlere mersine gidiyorum.

cnhb canım gözün aydın.oh ne güzel ailen geliyor:)

iyi tatiller canım.

İncimm sen daha önce hiç tüp bebek denedinmi?Gebelik hiç oluştumu?

Hayır CANIM ben yaptırmayacağım hiçbir test sağlıklı mı değil mı diye
Esimle öyle karar aldık eşimde artık geri dönüş yok dedi
Arzu Hanım'da ben sağlıklı olduğunu düşünüyorum sadece ikili test yaptir dedi
Ben onu bile yaptırmayacağım CANIM sen yaptırmayı düşünüyor musun
O riski göze alamam

Kızlar bu gece 100. günümü kutluyorumm:124::119::111:
Bugün eşimle baya bi yoruldukk,Alt açma seti ile havlusunu aldık kuzunun ikisi 100 tuttu
Alt açmasını battaniyeli aldık aziz bebenin 70 tlydi
Bebiş eşyaları ne kadar Pahalı yaa..

Evet ben de öyle düşünüyorum. Bir yandan da 25-30 sene sonra kim bilir ne gelişmeler olur diyorum. Kas hastalığı için dünyada çalışmalar yapıldığını biliyorum. Amin inşaallah güzelim. Hepimiz sağlıkla yavrularımıza kavuşuruz inşaallah. Amniyosentezi tekrarını yapmak bir nevi embriyoya yapılan incelemeyi doğrulamak için öneriyorlar.

İncimm sen daha önce hiç tüp bebek denedinmi?Gebelik hiç oluştumu?

Canım doğal yoldan hamile kalıp kalamadığımı bilmiyorum çünkü hiç denemedim. Bizde çocuk hasta olursa düşme gibi bir şey söz konusu olmadığı için cesaret edemedim Anlayacağın çocuk istediğimizde pgt için doğrudan hastaneye gittik

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…