- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #21.461
benimle aynı kromozomda ayşe diye bir arkadas vardı yanlıs hatırlamıyorsam. Hitucim tanıstırmıstı. ama sorun onda mıydı esınde mı onu tam hatırlamıyorum. o dogal hamıle kalmıstı. ama senın burada asıl ogrenmek ıstedıgın kadında benım numaralardakı translokasyon var mı??? bılemıyorum ama tahmınımce hangı numaralar oldugu farketmezmıs gıbıme gelıyor. nıhayetınde translokasyon dıye dusunuyorum.
olabılır canım, ben de dusunuyorum onu bazen. hatta bu konuda nıspeten sanslı oldugumu da dusunuyorum kı eger sebep buysa dogal hamıle kalamamam ıcın , en azından dusuk yasamadım. ama dusuk yasaya yasaya normalıne de denk getırecektık belkı bılemıyorum chnbcım ınan.
epıdural ıle yapıyor artık yıllardır herkes zaten. genel anestezili sezeryan kalmadı. rahatmıs , yapanlar oyle dıyor. tabıı ılk bebek sezeryan olunca mecbur ıkıncısı de oyle.
ben de sezeryanım :)
canım hosgeldın .
cok sevındım oncelıkle kolay olmasına, kısa surmesıne, canının yanmamasına.
sen tedavıyı zaten ne zaman dusunuyorsun kı? ılk adetınden sonra gıdersen ınsalah temızlendıkten sonra beklemen mı gerekıyormus tedavıye kadar bır sure?
canım evet chnb gıbı dusunuyorum ben de. mantıklı gelıyor o dusunce. yoksa neden ? bır sebebı var mutlaka.
ama morfolojı duzelmıyor benım bıldıgım. gecmıste arastırmıstım epey.
yapısal bır sey dıye bılıyorum
Sağol güzelim. Şubata sarkabilir. Operasyondan 1 ay kadar sonra kontrol olacak, daha rahim filmi var. Doktor 2-3 ay bekleyin dedi. Ne diyeyim hayırlısı olsun.
Peki doktorlar hamile kalamama sebepleri arasında morfolojiyi göstermedi mi hiç?
inan sorduysam bile cevabını hatırlamıyorum guzelim.
Ne yapayım canım ya. Kolposkopi bitti şimdi operasyonu bekliyorum
meraba kızlar.testim 116 çıktı. doktorum perşembe günü keseyi görmek için çağırdı. neden bu kadar inanmakta zorlanıyorum bilemiyorum. belki pazartesi eşimin iş yerinde beta hcg baktırırım tekrar emin olmak için.
Lave canım ben tüm kromozomlarda aynı olduğunu düşünmüyorum. Ben mi yanlış hatırlıyorum. Seninle konuşmuştuk sanki. Delikız ,Turkuaz'da olan kromozom bozukluğunda sağlıklı bulunma ihtimali daha yüksek demiştin sanki. Ki gerçekten de onlar ilk denemede sağlıklı buldular. Bana da mantıklı geldi. Yanılıyor muyum ? O nedenle diyorum ki birebir seninle aynı bozukluktan olup hamile kalan bir bayan varsa sağlıklı bulunamaycak galiba gibi bir şüphemiz kalmaz. Bulunabiliyormuş deriz. Ki zaten öyle de doğrulamak açısından
bizim durumumuz hemen hemen aynı lave
hem sayı hem hareketlilik hem morfoloji hem de translokasyon olunca doğal kalamıyoruz galiba
erkek infertibilitesiyle ilgili keçi boynuzu , e vitamini , çinko vs.....
kullanarak olumlu sonuçlar alanlar var
kısmet
demekki böylesini yaşamak varmış
bizim durumumuz hemen hemen aynı lave
hem sayı hem hareketlilik hem morfoloji hem de translokasyon olunca doğal kalamıyoruz galiba
erkek infertibilitesiyle ilgili keçi boynuzu , e vitamini , çinko vs.....
Kullanarak olumlu sonuçlar alanlar var
kısmet
demekki böylesini yaşamak varmış
en sevmediğim marka chiccoKızlar chicconun bakım setinde indirim var,bebek bakım çantası ve ürünleri 45 tlye düşmüş haberiniz olsunnn
gözünaydın maş.meraba kızlar.testim 116 çıktı. doktorum perşembe günü keseyi görmek için çağırdı. neden bu kadar inanmakta zorlanıyorum bilemiyorum. belki pazartesi eşimin iş yerinde beta hcg baktırırım tekrar emin olmak için.
hadi bakalım inci geç olsun güç olmasınKızlar selam. Hemen haber vereyim :)Titreye titreye gittik doktora. Doktor sağolsun çok iyi davrandı. Yalnız eşimle çok gergindik. Neyse kolposkopiyi oldu. 5 dakikalık bir işlem. Benim rahim ağzında ve içinde hücre değişiklikleri olmuş. Ekranda ben de gördüm. Bembeyazdı ve beyaz beyaz kareler vardı. Muayene esnasında doktor bunların olmaması lazım deyince ben koptum. Dedim eyvah. Eşim de duymuş, kendimi kaybettim diyor. İşlem bitti. Odaya geçtik. Bir baktım eşimin yüzü bembeyazNasıl korkmuş kuzum. Doktor sakince anlatmaya başladı. Adet sonrası ufak bir operasyonla o bölgeleri temizleyeceğiz dedi. Tedaviyi biraz ertelemek gerekecek dedi. Temiz çıksın da sonuç tedavi olur Allah'ın izniyle. Benden böyle kızlar. Geçmişe bakayım az :)
ben de 69 kiloyumAy kızlar ben 81 kilo oldum...
hep unutuyorsun nazChnbbb dogur artıkkkkSıra bana gelsinnnn kızzz
valla ben de 20 ye yaklaşabilirim tulip belli olmazartık bayağı çıkmış göbeğin canım. ama dediğin gibi ikiz olduğu anlaşılmıyor. ben gebeliğimde 23 kilo aldım biliyor musun. öncesinde çok zayıftım. yani senin inci için söylediğin bende gerçekleşti.
.
sağolasın laveDelikiz herseyin yolunda olmasina cok sevindim.
senin bu netin necilik nazKuzucuklarrr ben geldimmm
Çok şükür kotamız yenilendi,10 gündür nete giremedim ne kötü
Bende kızımda çok iyiyiz şükür..
Dün kan hapım bittiginden hastaneye gittim devlete,Gitmişken kızımada baktı doktor,1 kiloyu geçmiş maşallahh
İnşallah saglıkla gelir dünyaya bebegimmm..
Eşim pazartesinden itibaren yıllık izne ayrılıyor ,son zamanlarımız artık bol bol gezeriz diyor
Bebegin beşigine falanda bakcaz.
Daha kıyafetide yok dogru düzgün yavrumunn
Ayın 6.da randevum var kendi doktoruma..
Hepinizi çok öptüm yarın yine girerimm iyigecelerrr
akasyam bana mı sordun yanlış kişiye mi sordun acep :26:Canımcım sana prenantal tanı falan demediler mi ? PGT yanılma payı yüzdesi falan verilmedi mi ? Merak ettim :26:
..
evet oyle bırseyler konusmustuk ama sankı tek gen hastalıgı veya translokasyon olarak konusmus olabılırız. translokasyon ayrı bır mesele cunku tek gen veya senın yasadıgın Incımın yasadıgı Rosamın yasadıgı ayrı seyler. bır de senınle 13-14 konusmustuk. 13-14 robertsonıan da ayrı bır mesele. onun sansı daha yuksek dıye konusmustuk galıba kı bunu Cumhur bey de onaylamıstı. ama benım bıldıgım 13-14 dısındakı tum kromozom translokasyonları aynı sey. kızlar yorumunuz var mı bu konuda?
evet benzer durumlar canım.
bızım sayı ve hareketlılıkte sorun yok aslında ama morfolojı %1.
herhalde ondan olmadı fogal gebelık, ay ne bıleyım Adacım ya ben sıkıldım artık bılıyor musun? senelerdır aynı seyın etrafında don dolas aynı noktaya gel.
Allah boyle yazmıs, beterınden saklansın, tek derdımız bu olsun. ne dıyeyım ınan artık dıyecek bır sey bulamıyorum.
zor ama onu bılıyorum.
Ay cumartesi o mucize sesi duyucaksın cnm Allahım sağlıkla kucagınada almayı nasip etsin inşallahhhh ....Şükür bugünümüze. Sürekli uyku halim var. İşyerinde bile gözlerim kapanıyorOnun harici bulantım yok. Cumartesi kalp atışı ve kese için gideceğiz. Bu arada pıhtılaşma testlerini yaptırayım dedim. Aklımda kalmasın diye. Ama sağolsun Acıbadem çok ciddi bir kazık yani. Allah insanı hastanelere düşürmesin eksik de etmesin.
Ay sorma cnm ya delirdim resmenYakında olsaydı gider basardım valla kuzummmNiye açmıyorlarki gerizekalılarr ayy sinir oldummm
meraba kızlar.testim 116 çıktı. doktorum perşembe günü keseyi görmek için çağırdı. neden bu kadar inanmakta zorlanıyorum bilemiyorum. belki pazartesi eşimin iş yerinde beta hcg baktırırım tekrar emin olmak için.
mozaik ve 13-14 için daha şanslı diye konuşmuştuk
ben de sıkıldım canım
ama pes etmiycez
eşin ne diyor bu duruma bir planınız var mı
insanlar bana evlatlık al demeye başladılar ya kafayı yiycem
Canım dogru dıyorsun da bu kosullar altında nasıl cok umutlu olabılırım?
Beyın gecmıs deneyımlerı onume serıyor, muhakeme yaptırıyor bana.
Umutlu olabılecek tek bır nokta goruyorum ben o da rabbım nasıp ettıyse olur deyıp yapacagını yap ve bekle. Ama boyle kolay olmuyor ıste . ısın dogrusu bu aslında. Ne dusunsek ne etsek bos bılıyorum ancak ıste ancak..oyle kolay degıl o kadar hıc bır seyı dusunmeden ve sankı hersey olumluymus gıbı kendıne pembe bır dunya yaratarak yasamak. Belkı de hayal gucu genıs olan ınsanlar ıcın kolay , belkı de bende hayal gucu eksık.
Ama hayallerde mantıklı verıler uzerıne kuruldugu zaman guzeldır , yoksa sonuc hayal kırıklıgı olmaz mı?
tuliprosa ne güzel artmş değerin, allah sağlıkla kavuştursun bebeğine..
akasya ben gebeliğimi 8.haftada öğrendim ozaman başladım iğneye. pıhtılaşma karmaşık bi konu, kesin bi zamanı yok. tedbiren yaptırıyosun, varsa da öğrenince başlarsın, inş yoktur.
chnb diyet yapmıyorum ama dikkat ediyorum, hiçbir kıyafetim olmuyo vermek zorundayım
benim de olmayacak eminim. canım hastaneden çıkarken ne giydin? ben yine hamile pantolonu ile çıkarım sanırım...
delikız nasıl çok aldın ya diyetisyen kafayı yemiş beni görse kovar herhalde...
diyet zordur eminim...
benim de olmayacak eminim. canım hastaneden çıkarken ne giydin? ben yine hamile pantolonu ile çıkarım sanırım...
delikız nasıl çok aldın ya diyetisyen kafayı yemiş beni görse kovar herhalde...
diyet zordur eminim...
delikız referans aralığı hakkında bilgim yok...
mattika benim 42 beden hamile pantolonum.. bu gidişle doğuma kadar o da olmayacak... of ya...
kızlar grip aşısı aldırdım hemşire görümcem vuracak birazdan...
dr m şiddetle tavsiye ediyor bebeği de 6 ay koruyormuş. kış bebeği olacaklar ne de olsa...
en sevmediğim marka chicco
hiç beğenmiyorum nazım
çok sıradan ve düz modelleri var
dayımın kızı da almış bu setlerden
ama çantaları bana çok donuk geliyor
ben daha renkli ve çok amaçlı bişey bakacağım
bunlar bana okul çantası gibi geliyor
gözünaydın maş.
ne güzel işte hamilesin daha emini var mı
insan inanamıyor ama hayırlısıyla bi sorun çıkmayacak içini ferah tut
hadi bakalım inci geç olsun güç olmasın
hayırlısıyla tüm sorunları hallet öyle gir tedaviye
operasyon da umarım çabucak geçer biter
ben de 69 kiloyum
çok almamışsınki 14 kilo sadece
bakalım ben kaç olacağım
hep unutuyorsun naz
ondan sonra sıra bende
sen benden sonrasın
valla ben de 20 ye yaklaşabilirim tulip belli olmaz
birden kilo alırsam şaşırmayın
sağolasın lave
ama senin bu umutsuzluğuna kızıyorum ben
ne yaş ne istatistikler ne yaşadıkların ...
hepsi boş
kısmetinde varsa mutlaka olur
hergün ne mucize haberleri duyuyoruz
RABBİM inş. hakkında hayırlısını bir bebek sahibi olmak olarak kılmıştır ve zamanı gelince inş. olur
senin bu netin necilik naz
bi kullanıyorsun bi bitiyor ne nane bu iş
vınn filan mı kullanıyorsun
aklın fikrin gezmede
ne fingirdek hamiş çıktın başımıza ula
doğru düzgün kıyafet mi
ben hiç bişey almadım o ne olacak
bu arada maş. eylüle anası gezenti ama o içerde tıpış tıpış büyüyor
akasyam bana mı sordun yanlış kişiye mi sordun acep :26:
sorunu anlamadım da :26:
selam herkese
sabah 9 dan beri doktordayım
100 gr şeker yüklemem yapıldı
aç durmak yordu beni
hep uyudum valla halsizlikten
şekerim sınır değerde çıktı
doktor ikizlerde çok normal bir durum karşılaşıyoruz sürekli ama kontrol altına da almamız lazım dedi
kontrol altında olman şart yoksa ilerde iice yükselebilir dedi
diyetisyenle görüştüm
diyet listesi verdi
bi de diyet çıktı başıma
bi de bana diyetisyen biraz fazla kilo almışsın dedi
dedim nasıl yani normal gebeler daha çok alıyor
onlara bakma sen işte normalde şu kadar alman lazım vs olayına girdi
15 günde bir şekerim ölçülecek
diyetisyen de takip edecek bir yandan
biraz demir eksikliğim çıktı
hapı günde 2ye çıkardı
saat 16,30 da eve geldim ölü gibiyim
benden de haberler böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?