- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #21.821
önce bi selam ver günaydın deKızlar bna bir care çok Kotu kabizim tam 35 gündür tık yok bende
Dün yapayım dedim hay demez olaydım bi kanadı bi kanadıki
Zaten olmadı sindi piponun üstüne oturamiyorum
İkinmakla bebeğe Bişey olur mu çok korktum dün gece ağladım bebek düşer diye
Bu kabizligi nasıl gideririm bana yardım edin çatlayacağım artık
istersen son çare lavman kullan.bt enama isimli lavman hamilelikde de kullanılıyor.istersen doktoruna sor tabi önce. Lavmanla sorunu çözersin diye düşünüyorum
tulip tekrar gözünaydın
gördünmü bak artık inandın mı
hadi bakalım hayırlısı inş.
aminn..
herkese günaydın
yine sabahın köründe ayaktayım
diyetin gözü kör olsun
saat 7 ile 8 arası kahvaltı saatim ,bu saatte bişey yiyesim gelmiyorki ,zorla yiyorum işte
Kızlar bna bir care çok Kotu kabizim tam 35 gündür tık yok bende
Kızlar bu arada bır sey soracagım sıze...
Sızın translokasyon raporunuz verılırken yanında fotoları da verıldı mı?
Ben yurtdısında da bızım dertten muzdarıp olan bır gruba uyeyım, bugun onlarla yazısırken yok kırılan parca kısa kol mu uzun kol mu dıye bır konusma ıcınde buldum kendımı.
Ben ne oldugunu bılmedıgımı soyledım , onlar da fotografı yok mu dedıler. Yok dedım.
Neyse avustralyadan bır kız bana yardım ettı , netten baktı benım numaraları ve kırılan noktaları alıp.
Sonra da acaba kırılan parcanın buyuk veya kucuk olmasına gore saglıklı yumurta elde etmemız arasında bır baglantı olup olmadıgını sordum. Tabı exper degıller ama kız bana bıldıgı kadar yardımcı olmaya calıstı.
Kırık parca buyukse erken gebelık kayılarına neden olur veya hamıle olursunuz anlamadan regl olursunuz dedı.
Kucuk kırık parcalarda daha ılerı evre sorunlar yasanır dedı. Bılemıyorum ne kadar dogru tabı ama kafamı karıstırdı.
Bu soyledıgı dogal yolla hamıle kalmak tabıı, tupten bahsetmıyorum.
Soyledıgıne gore benım 1 kromozomun baya buyuk bır parsası kırıkmıs.
Var mı bılgınız, yorumunuz
Hadi hayırlısı cnm benim inşallah sağlıkla ilerliycek kalp atışınıda duyucaksın ...kızlar hamileyim... siz bunu zaten biliyordunuz ama ben bir türlü söyleyememiştim. kesemizi gördük iki hafta sonra kalp atışı için çağırdı. darısı burda tüm bebek isteyenlerin başına.
Ay cnm sorma gelen misafire bişey diyemio insan ama çocukla gelip 2 mt öteden kızım yapma diyen kadını alıp camdan atasım gelioKızlarrrr çok yoruldumm bidaha asla misafir çagırmıycammm..Ayy belime agrılar girdi inanınnn
Gelen misafirler çocukluydu,insan bi çocuguna sahip çıkarr her yerde yedi içti kırıntı döktü ayy çok sinirlendimmm
Rahat insanlardan nefret ediyorummmm,ben çok kuralcıyım sanırımmm..
hepinizi çok öptümmm iyigecelerrrr
Kızlar bna bir care çok Kotu kabizim tam 35 gündür tık yok bende
Valllahi cnm şaşırdım banada verdiler benim testimdede kırık yerler belli istersen tarayıp sana göndereyim yeditepede Ayşegül hanım var doç. kendisi genetik uzmanı istersen sorarım cnm doğrulugu nedir diye ..
Hadi hayırlısı cnm benim inşallah sağlıkla ilerliycek kalp atışınıda duyucaksın ...
Ay cnm sorma gelen misafire bişey diyemio insan ama çocukla gelip 2 mt öteden kızım yapma diyen kadını alıp camdan atasım gelioyaaa bir kalk yapma de ne sinirler yaaa
Canım tedavideyken bendede olmuştu ilaçlar yapıo doktorunla görüş yanlış bilmiyorsam eger folbiol yada elevit yapıodu çok zorlama kendini , ama zorladın diede korkma ...
Doktorunu ara cnm magnezyum verir olmazsa hemen ishal oluosun ...
Hepinize günaydın kızlar nasılsınız ...
günaydın zilli zarifeGünaydın cnmm
Mecbur yiyceksinnn,iştahını açacak yemeklere bak netten
Olmadı gel bana elmalı pasta ye
Mervem canımm lama falan yapma riske atma..Ben transferden sonra kabız olmuştummm,bol kayısı yedim ve yeşilfasulye yemegi yedim lifli gıda oldugu için anında düzeldiii..Korkma canım niye düşsün bebeginnn
Bak şimdi sen kalk kuru kayısı ye üstüne ılık su iç,akşamada yeşil fasulye yap yee inşallah düzelir kuzummm
Bu arada üzüm hoşafı falan da iyi gelirrr bide zeytin yagı içebilirsin yarım çay bardagından azzz
Çok geçmiş olsun kuzucum doktorunu aramayı ihmal etme
günaydın zilli zarife
diyetteyim diyorum ula duymuyormusun
istediğimi yesem ne ala ama diyet listesinde ne varsa onu yiyorum mecburen
o da 2 dilim peynir, 5 zeytin, 1 yumurta ,1 bardak süt, 5 tane badem , yeşillik ,1 dilim esmer ekmek
gel de ye bakalım
Mervecim benim bildigim resiprokal ve dengeli translokasyonun ayni seyler oldugu. Ikisi de ayni sey yani parca kaybi yok. Valla bana mantikli geliyor biraz , ne bileyim hic hamile kalamadigim icin biraz da buna bagladim galiba. 15 nolu parca sanirim baya buyuk bir parca ve yurtdisindakilerin soyledigine gore buyuk parca kopmalarinda normal gebe kalma sansi saglikli sekilde zormus. Cok erken kayip oluyormus.
Mattikacim,
Doktor da ayni senin dediklerii demisti. Homozigot olsaydi onemliydi ama heterezigot cok onemli degil dedi.
Benimki resiprokal canim, yani dengeli. Kromozom sayisinda eksiklik yok ama dedigin gibi iki kromozom arasinda parcalar kopmus yer degistirmis.
O zaman olur da hamile kalirsam bunun onlemini alalaim diyorsun di mi? Igne kullanmak gibi. Bu protein vs.. Testleri de yapilirsa o zaman kesin lesiyor sonuc sanirim.
Canim evet biliyordukama tekrardan tebrik ediyorum!
Yurtdisindaki kizlarin dedigi de buyuk parca kopmalari var ise hamile kalabilirsin ama erken zamanda kaybedersin regl oldugun icin sen anlamzasin bile dediler. Ben dededim ya adet gecikmesi yasarim 1 hafta 10 gun falan zaman zaman. Belki de aslinda hamile kaliyorum ama dusuyor mu diye dusundum.
Ben bugun yazdim benim kromozom detaylarini kizlara. 2 15 q13q21 ilk defa bugun ogrendim q nun uzun kol demek oldugunu. Hatta dedim ya kiz sagolsun internetten bir siteye girip benim numaralarimi yazip bana fotolarini gonderdi. Ben bir sey anlamadim o ayri ama yazmis bir de yanilmiyorsam 15 no icin, bundaki parca degisimi cok buyuk diye. Ya tabi takilmamak gerek ama merak ettim bugun forumda yazisirlarken.
Canim hayirlisiyla kucagina al. Sen de bir mucizeyi gerceklestirdin. Erkekte sorun olmasi bir nebze hafifletiyormus problemi ama ne
olursa olsun buyuk mucize. Insallah tatlim dedigin gibi olur, saglikla olur insallah.
Incicim seninle benim pihtilasmalarimiz ayni mi?
Günaydınnn canımmm
Sabaha kadar kasıklarıma agrılar girdi hazademm,ben bu halimle birinin evne gittigim zaman durmuyorummm..
Dün kararımı verdim dogurana kadar akşam misafiri çagırmıycammmZaten ondan sonrada çagıramam
O ne beee hayatta doymam ben onla
Ara yemekten saymam yazdıklarını
Nerden çıktı bu diyetteee,inşallah normal yemek düzenine bir an önce geçersin cnm yoksa hamsiler içerde delirebilir
Benmde bugün şeyime bi agrılar giriyor anlamadımSızlayıp duruor kasıklarımmm oyyy oyyy yoruldum valla artık
şekerim az yüksek çıktıya diyetisyen sağolsunO ne beee hayatta doymam ben onla
Ara yemekten saymam yazdıklarını
Nerden çıktı bu diyetteee,inşallah normal yemek düzenine bir an önce geçersin cnm yoksa hamsiler içerde delirebilir
Benmde bugün şeyime bi agrılar giriyor anlamadımSızlayıp duruor kasıklarımmm oyyy oyyy yoruldum valla artık
Lave bak simdi sen yazinca hatirladim benimde gunum cok gecerdi doktor banada demisti
Belkide gebe kaliyorsun ama sen farkinda olmadan kaybediyorsun dili cok iyi bilmedigim icin esim aciklama yapiyordu
Bende surekli sorup esimi sikmak istemiyordum belkide sorsaydimnbu uzun kisa parca meselesini bizede anlatirdi
Ayy cnm sana ders olsun çağırma bir daha vallahi bende almıycam almıycam diorum yinede alıorum misafir sonra bel ağrısınden ölüorum ...
Aa izcim ben bunu bilmiyordum bende 2 ve 7 kromozomlarda sorun var ayriyeten yazdığın gibi 15p 13q yazıyo parantez icindeLavecim evet, benzer yorumlari genetikcilerden duydum.
Yalniz buna cok takilmamak gerekiyor. Gercekten oyle. Bunlar kanitlanmis gercekler degil, olasiliklar dahilinde yorumlar.
Mesela.... yer degistiren parcanin buyuk olmasi bebek kaybi ihtimalini artiriyor ancak buna karsin soyle bi faydasi var: bebek dusmediyse cok buyuk ihtimalle sorunsuz bi bebek.
Kirilan parca buyuklugu disinda hangi kromozomda parca degisimi oldugu da benzer sekilde yorumlaniyor. Ilk kromozomlar daha buyukmus genelde.
Bu detaylari cok dinledim ama buralara takilmamak lazim cidden.
Bu arada benim test sonucumda foto uok. Ama ben kirilim yerlerini biliyorum
P ya da q sembolleri olmali lavecim test sonuc kagidinda. Ornegin 1,2 (p 15, q17) gibi... buna benzer bisi goruyor musun bi bak bakalim. Bu kirilan parcanin buyuklugiyle ilgili bi bilgi zaten.
Naz ne tesaduf dun aksam ayni agrilari bende yasadim ilk kizimdada dogumdan once alt tarafim cok agiriyodu
Yuruyemiyecek durumdaydim doktora gidiyordum bisey yok deyip yolluyorlardi 1 hafta cektim
Ama sukur bu sabah gecti agrim devam etseydi dogum diye korkmaya baslamistim
Cok yorma kendini uzanip dinlenmeye calis faydasi oluyor canim
şekerim az yüksek çıktıya diyetisyen sağolsun
ama ara öğünlerde meyve ve süt
ana öğünlerde de çorba ,sebze yemeği ,et ,salata filan var
aç kalmıyorum ama istediğim şeyleri yiyemiyorum
ayrıca bu diyet tamamen bebişleri beslemeye yönelik
tamamen calsiyum ,protein depolu bir diyet o açıdan çok ii ama işte damak tadı olarak yediğinden keyif alamıyorsun
hmasiler için katlanıyorum ne yapayım
senin bu şeyine giren ağrılar beni öldürecek
geçmiş olsun nasıl bir ağrı
tekmedir belki ağrı değildir
Nazefsa HazaDe sagolun kızlar annem mercimek çorbası bide hosaf koydu ocağa şifa olur inş
Bebeğe de Bişey olmaz inşallah demi sagolun icimi rahatlattiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?