Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Benim ablam hamile kalmaya çalışıyor. Eniştem iki kez ameliyat oldu. 2. Ameliyatta ablam böbrek verdi. Şimdi onun tek böbreği var. Bu PGT yöntemi ile hamile kalması mümkün müdür?Herkesin istediği bebeğe kavuşması dileğiyle.

Çok geçmiş olsun. Tek böbrek hamile kalmaya engel değil benim bildiğim. Doğal gebelik oluşmuyorsa önce bir tüp bebek doktoruyla görüşmesini tavsiye ederim.

Zaten ablamda pek bi sıkıntı yok. Sanırım eniştemin sperm kalitesi düştü ameliyat sonrası aldığı kortizonlar neticesinde. Cevap için teşekkürler :)

tuliprosa canım rabbim sabır versin,ne söylesek boş....

kızlar çok üzüldüm,hiç böyle bir şey okuyacağım düşünmemiştim,Allah yardımcısı olsun...

kızlar nasılsınız?neler yapıyorsunuz?benim kayınvalidemler geldi,okul yorucu,evde 5 dk vaktim yok,

ne kadar iyi olacağımı bu aralar tahmin edersiniz sanırım:)

naz canım çok geçmiş olsun,inşallah bir daha olmaz

canım hastanede 320 tl indirimsiz, femicalde 300 tl. kontrol süresi 15 gün alınmıyor... Ama 16 gün olsa alıyorlar hastanede( nasıl olduysa bu sefer almadılar sırf nst ücreti aldılar...

Chnb canım bu arada dün Nur Hanım'la konuşurken bana gebelik oluşunca rahim ağzını sürekli kontrol etmek gerekecek dedi İşte ben de ondan korkuyorum dedim :)

Ah canım inşallah gerek kalmaz serklaja filan iyi bir operasyon olsun...

Zaten ablamda pek bi sıkıntı yok. Sanırım eniştemin sperm kalitesi düştü ameliyat sonrası aldığı kortizonlar neticesinde. Cevap için teşekkürler :)

Rica ederim. Dediğim gibi önce bir tüp bebek uzmanıyla görüşmeleri gerek. Pgt, genetik sorunu olanlara yapılıyor. Böyle bir sorun yoksa pgt'ye de gerek yok.

sağ ol canım. ben de yarın gidiyorum dr ye...

Naz sana da geçmiş olsun bu arada.

Teşekkür ederim canımm allah razı olsunn..

Sagolll canımmm allah razı olsunn..Kaynanötörlü evde pek huzur olmaz

Ortada fol yok yumurta yok gebeliği düşünüyorum :26: Yarını hayırlısıyla bir atlatayım da...
Ben kaçıyorum kızlar. Allah'a emanet olun. Güzel sonuçlarla görüşmek üzere inşaallah...

sağ ol canım. ben de yarın gidiyorum dr ye...

chnb canım doğuma mı gidiyorsun yoksa?bu aralar pek giremediğim için takip edemedim,

naz canım kaynanatörlü yaşam cidden çok zor,çöpü çöp üstüne koymadı diye bir terim var ya,aynen öyle geldiğinden beri...

koştur koştur yemek yapıp okula geliyorum,neyse bugünü de kazasız belasız atlatırsam inşallah yarın gidecekler

hoşgeldin turkuaz
boşver kaynanayı kendini odaklama onlara
çok uzun kalmazlar inş.
senin de yaklaşıyor vakit hadi bakalım sıra sende inş.

ben de sabah 7 de kalkıyorum naz geç kalkmıyorum
malum kahvaltı saatini geçirmemek için
eşimle beraber yapıyoruz sonra onu işe gönderiyorum
erken kalktığım için zaten sızıyorum gün içinde

yapsın tabi hiç acıma boşver
elini yaksa da zamanla yakmamayı da öğrenir bi bakarsın usta ütücü olur
Chnb canım bu arada dün Nur Hanım'la konuşurken bana gebelik oluşunca rahim ağzını sürekli kontrol etmek gerekecek dedi İşte ben de ondan korkuyorum dedim :)
inci hele bi hayırlısyla hamile kal da gerisini sonra düşünürsün
şimdiden bunları düşünüp moralini bozma
ne abdireler atlattık biz burda
inş. senin için de güzel şeyler olacaktır

allah yardımcın olsun canım
çok zor öyle de insan birşeylere yardımcı olur

çalışıyorsun bir de nasıl vicdan bu ya

benim tahlillerim çıktı

pıhtılaşma çıktı birinde

senin sonuçların çıktımı

Arkadaşlar Merhaba,
Dertleşip birbirimize dayandığımız, söyleştiğimiz, içimizi boşalttığımız, tecrübelerimizi paylaştığımız bu yerde bir takım yanlış üsluplarla birbirini inciten mesajlar gördüm, üzüldüm biraz açıkçası.

Bizler, bu sayfayı takip edip tecrübeleri dinleyenler ve kendi tecrübelerini paylaşanlar PGT yi araştıran, onda umut arayan insanlarız. Hiç kimse pgt konusunda otorite olmadığının farkında.
Bir kere buradaki insanlara genetik hastalık ya da genetik problem taşıyıcılığı teşhisi konulmuş durumda. Neticede genetik bu sorunun muhtemel gebelikte yeni bireye aktarımının önlenmesi için bir yöntem geliştirilmiş: PGT.

Tanımı şöyle:
"Preimplantasyon genetik tanı (PGT) belirli bir genetik hastalık yada kromozom bozukluğu taşıyan embriyoların daha gebelik oluşmadan ayrılması amacı ile uygulanmaktadır. "
Amaç, bir mesajda okuduğum gibi üreme yöntemlerinden biri değildir.

Ha, dediğiniz gibi, pgt nin ve pgt tüp ile yapıldığından, tüp bebek yönteminin dezavantajları elbette sonucu etkileyecektir.
Nitekim bunları forumun daha önceki mesajlarında görebiliriz. (Ben de spontan denemek için çırpınanlardanım bir süredir, olmadı.) İnce çizgi şu. Herkes tırnaklarıyla birşeyler kazıyor, duygusal devinim hat safhada ve en önemlisi dezavantajlara rağmen genetik sorununun (ilaçla, ameliyatla tedavisi mümkün olmayan bir sorunla ömür boyu yaşayacak olanların sorununun) bebeğine geçmemesi için insanlar, bebeğini düşükle kaybetmemek için, -Allah muhafaza- engelli birey dünyaya getirmemek için didiniyor. Evet, çünkü ne yazık ki böyle risklerimiz var bizim. Ve ne yazık ki mesela benim sağlıklı bir bebek dünyaya getirme ihtimalim 1/6 olarak bildirildi bana. %50 değil, %30 değil, %20 bile değil. Bilmem anlatabildim mi? Ve PGT, bir mesajda okuduğum gibi üreme yöntemlerinden biri değil. En baştan hastalık taşıyıcı kromozomun embriyoya geçip geçmediğini görüyor sadece. Filtreleme gibi birşey. %80'den fazla başka risklerin varsa PGT'nin risklerini kabul etmek zorunda kalabilirsin.

Olay bu.

Destek olalım ya birbirimize.........

Ohh iyi ol cnm vallahi bu san ders olsun bundan sonra iş miş yaparsan kırarım bacaklarınııı heee
.Kızlar herkese selam. Allah nasip ederse ben yarın ameliyat oluyorum. 1 gün hastanede kalacağım. Dualarınızı eksik etmeyin... Sizi ve kuzucuklarınızı çok öpüyorum. Allah'a emanet olun.
Allahım yardımcın olsun canım benim tüm dualarım seninle ..
Allahın izniyle sağlıkla yarın bize haber vericeksin.Dualarım kalbim seninle inan incim ...
Canımmm ne yapıyorsunnn süt geldimi memişlerden kontrol ediyormusunnn???
Yok cnm vallahi sen söleyince baktım gelmiooo

Akasyam yeditepeyi nie düşünmüosun hem riskli gebelik doktoru hemde hastane oluşu iyi tabi ama sen bilirsin ben çok memnunum oluş hanımdan
Allah kavuştursun cnm benim sağlıkla gider gelir inşallah...

İiyiyiz cnm özletiosun kendini arada gel bari, tuliprosa hepimizi çok etkiledi allah yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…