- 16 Ekim 2015
- 392
- 258
- 53
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #35.581
Kaç yıllık evlisin canım..ben 30 yaşındayım 4.5 yıl oldu evleneli..senn başka çocuğun var mı peki..olsun canım geç olsun güç olmasın napalım..evet pgt dahil 10 bin..normal tüp daha ucuz..Ben 37 yaşındayım.belki sen benden daha gençsindir:)
Kaç yıllık evlisin canım..ben 30 yaşındayım 4.5 yıl oldu evleneli..senn başka çocuğun var mı peki..olsun canım geç olsun güç olmasın napalım..evet pgt dahil 10 bin..normal tüp daha ucuz..
Sadece pgt canım zaten tümüne baktırmaya gerek yok bizimkinde..9 taneden 1 i down sendromlu çıktı..8 i de ilgili 13 14 krozoma bakıldı onlar da sağlıklı çokmadı..tümüne bakılsaydı elde kalan 1 i de belki de olumsuz çıkacaktı elimizdr embriyo kalmayacaktı..:)) zaten ttanslokasyon sorunu olanlara cgh gerek yok pgt yeter dedi doktorlar..cgh çok daha pahalı boşuna okadar parayı vermiş oluruz..Sen tüm kromozomlara baktirdin mi yoksa sadece pgt mi?
Hmm anladım canım.İnsallah ikinci denemende sagsalim kucagina alirsin bebegini.Bizimki tek gen hastalığı o yüzden sanırım bizim için cgh daha uygun olacak.Dra henüz gitmedik ama yakında gitmeyi düşünüyoruz.Sadece pgt canım zaten tümüne baktırmaya gerek yok bizimkinde..9 taneden 1 i down sendromlu çıktı..8 i de ilgili 13 14 krozoma bakıldı onlar da sağlıklı çokmadı..tümüne bakılsaydı elde kalan 1 i de belki de olumsuz çıkacaktı elimizdr embriyo kalmayacaktı..:)) zaten ttanslokasyon sorunu olanlara cgh gerek yok pgt yeter dedi doktorlar..cgh çok daha pahalı boşuna okadar parayı vermiş oluruz..
Gebeliklerin pgt li olanlarmıydı sağlıklı embriyo trasnfer ediliyor ama duşme olasılığı yuksekmi bundadaSadece pgt canım zaten tümüne baktırmaya gerek yok bizimkinde..9 taneden 1 i down sendromlu çıktı..8 i de ilgili 13 14 krozoma bakıldı onlar da sağlıklı çokmadı..tümüne bakılsaydı elde kalan 1 i de belki de olumsuz çıkacaktı elimizdr embriyo kalmayacaktı..:)) zaten ttanslokasyon sorunu olanlara cgh gerek yok pgt yeter dedi doktorlar..cgh çok daha pahalı boşuna okadar parayı vermiş oluruz..
canim ayni sorunlari ben de yasadim gittigim doktorlar bir sorun olmadigini soylediler sadece genetik raporumda 13 .kromozomda normal degerlerde artis saptanmistir yaziyordu.Bir cok doktor bu bir problem degil dedi boyle zaman gecti ama kromozomlarda artis ve azalislar dusuge sebep olabiliyormus kanitlabmis bir sey olmasa da... demisti gittigim bir doktor.ben de pgt yaptirdim simdi ocakta transferim yapilacak .S
Slm. 4 duşuk yaşadım.hepsi doğal yoldan oldu. Ama hiç kalp atışı goremedik. Tum genetik , kan tahlilleri yapıldı ne eşimde ne ben de allaha şukur sırun yok. Artık tup bebek deniycez. Ben pgt yi tesadufen duydum. Yakın bi zamanda izmirde bir profa goruşmeye gidicem.şifayı duşunuyorum.fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?
Hmm anladım canım.İnsallah ikinci denemende sagsalim kucagina alirsin bebegini.Bizimki tek gen hastalığı o yüzden sanırım bizim için cgh daha uygun olacak.Dra henüz gitmedik ama yakında gitmeyi düşünüyoruz.
4 gebeliğim kendilipinden doğal yolla..sonra tüp bebek denedik 1 tane sağlıklı çıktı ona rağmen tutunmadı anlamadık bizde..nasip değilmiş dedik..Gebeliklerin pgt li olanlarmıydı sağlıklı embriyo trasnfer ediliyor ama duşme olasılığı yuksekmi bundada
canm senn ilk pgt demi oldu ?Gebeliklerin pgt li olanlarmıydı sağlıklı embriyo trasnfer ediliyor ama duşme olasılığı yuksekmi bundada
Hayır ilki normal tup bebekdi şuan ki hamileliğim pgtli merak ettmde normale bakılnca bundada duşuk olma olasılığı varmı sağlıklı embriyo seçilip transfer edldi yacanm senn ilk pgt demi oldu ?
Aynen canım doktorlar bize zaten cgh tek gen hastalığı için bakılır demişti işte..sizinki translokasyon gerek yok zaten sağlıksız olursa hangi kromozomlarda olacağı belli o yüzden o kromozomlara yöneliyrz bi de 21.kromozm down sendromu var mı die bakıyrz dedi
Amin canım inş hrpimiz de bebişlerimize kavuşuruz..siz denediniz mi peki hiç tüp bebek..
Teşekkür ederm halen bi korkm varda pazartesi kalp atışına gtcem 6 hafta 4 günlük oluyor inşallah duyulurHylhyl1 canım benim bildiğim pgt de sağlıklı olanlar transfer edildiği için düşük olmaması lazım.Düşükler zaten genellikle sağlıksız olduğu için düşüyormuş, öyle biliyorum.
Canım tedirgin olma benimki düşmedi benimki tutunmadı sadece..belki rahim uyum sağlamadı kabul etmedi tutanamadı bilmiyrm tutsa normal gelişirdi çünkü pgt olduğu için..Teşekkür ederm halen bi korkm varda pazartesi kalp atışına gtcem 6 hafta 4 günlük oluyor inşallah duyulur
İnşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın canım.Tutunmuş birkere Allah'in izniyle herşey normal gelişir. Olumsuz şeyler hiç düşünme.Teşekkür ederm halen bi korkm varda pazartesi kalp atışına gtcem 6 hafta 4 günlük oluyor inşallah duyulur
Yarına kalp atışı için doktora gtcem kesemiz buyumuştu içinden minicik beyaz bişey oluşmuştu bir hafta önce oyledi yarına inşallah kalp atışını duyarız halen içimde korku var hadi kalp atışnda sorun olursa diyeİnşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın canım.Tutunmuş birkere Allah'in izniyle herşey normal gelişir. Olumsuz şeyler hiç düşünme.
Yarına kalp atışı için doktora gtcem kesemiz buyumuştu içinden minicik beyaz bişey oluşmuştu bir hafta önce oyledi yarına inşallah kalp atışını duyarız halen içimde korku var hadi kalp atışnda sorun olursa diye
İnternette doktorlar 6-7 haftada duyulur duyulmazsa sorun olduğunu anlarz demişler. Korku oluştu içimde inşallah duyarızOlmaz Canım içini ferah tutu. Ama biraz erken olacak. Ben ilk gittiğim Zaman'larda Dr ben görüyorum kıpırtı ama erken bi iki hafta sonra size dinletirim demişti. Ve gerçektende duymuştuk. Korkma o yüzden sorun gördükleri an söylüyor Drlar.
İnternette doktorlar 6-7 haftada duyulur duyulmazsa sorun olduğunu anlarz demişler. Korku oluştu içimde inşallah duyarız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?