Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar meraba. Durumum şöyle - Ocak ayında başarısız ilk denememi yaptım. Şimdi 2 denemeye hazırlık yapıyorum ve doktor bana PGT teklif etti ama ben kabul etmedim vazgeçtim. Ben vazgeçtim doktor da ısrar etmedi)))) Bence benim halimde bu fazla ve onların tarafından tamamen bi dolandırıcık. Çünkü benim genel sorun tüplerde ve ben 1 tane dış gebelik geçirdim. Tüm tahlillerimiz iyi eşimin sperm sayısı de iyi bi de çocuğu var ilk evlilikten. yani çok erken bence bu prosedur için. Ama eğer lazım olursa en azından yaklaşık masraflara hazır olmayı istiyorum. O yuzden fiyat cıvarı yazarsınız çok sevinirim. Geçen ve bu senedeki PGT fiyatları bildirirmiziniz lütfen?
ege unv 5,600 pgt + tup

Maysa2011 Maysa2011 merhaba Can'ım. Nasılsın? Yazdıkların çok dikkatimi çekiyor merak ettim o yüzden soruyorum yanlış anlamazsan.

Bi çocuğun varmış Allah bağışlasın. Ama genetik hasta anladığım kadarıyla. Bi mesajında ailede yok onda doğuştan oldu yazmışsın. Ailede genetik hastalık yoksa novo olmuşsa tüp bebek önermezler çünkü tekrarlama riski çok çok düşük.
Çocuğundaki hastalık nedir tam olarak? Kromozomsal mı? Tek gen mi? Çekinik genlerden geçmiştir sülaleden muhakkak ama yine anne ve babada taşıyıcılık yoksa tüp bebek önermiyor doktorlar bu yüzden sorma gereği duydum Cnm.
Canim ilgin için saol evet cocugum genetik hasta ama bu tek genmi çekinikmi onlar ne bilmiyorum bile.ama cocugum nf1 hastasi esime bana bakildi bizde bisey yok aile ve sülaleden gelen bisey deilmiş bizde Allahtan geldi diyoruz zaten doktorum diyo bidaha olmaz senin saglikli bebegin olur diyo ama biz cok uzulduk oglumda bidaha yasamak istemem .bi merkezle görüstum saglikli bile olsaniz genetik hasta bebegin varsa PGT öneriyoruz ve yapilmali dedi

eastnbull eastnbull canım içime kurt düşürdün kızz acaba başka test tahlil yapmama gerek varmı? Cocuguma gen tatlili yapildi kesin tanı koyulunca anne babaya bakmak zorundayiz dediler baktilar temiz cikti sizden gelen bisey deil dediler eger sizden olsaydi anne babalariniza kardeşlerinize bakacaktik dedi ama gerek yok kardesinde cikarmi dedim hayır bu ihtimal yok denecek kadar cikmaz rahat olun dedi

Canim tabiki tek embroyodan da ikiz okur tek yumurta ikizo ama biraz düşük bir ihtimal. Doktorlar yasal degil diyor ama isteyince 2 tane koyuyorlar canım ya
İnşallah hayırlısı olur..Ben de belirttim iki embryo olmaz mı diye,kesinlikle yasal değil,olmaz dedi.

Hayatcım gözün Aydın..maşallah anestezisiz üstesinden gelmişsin ben yaptıramadım anestezisiz..Allah bundan Sonrasını kolaylaştırsın inşallah..tek transferde çok düşükmüş ikiz olması..bizde doktoru aradık ikiz istiyoz diye siz bilirsiniz dedi..bize Bıraktı tabi zorluklarını anlatarak..pazartesi ye kadar düşünün karar verin dedi..ben hala kararsızım ..Allahım hayırlısı ne ise o olsun diyorum..

Canlısu yeniden niye o iğneleri kullanıp tedavi olacaksın ki..dondurulmuşların varmış madem ve maddi olarak zorlanıcaz diyorsun..o zaman onlara yapılsın chg..dondurulmuşlarada yapılabiliyor chg..hem daha az masraflı olur hem sen bir daha eziyet çekmek zorunda kalmassın canım..

Hayatcım gözün Aydın..maşallah anestezisiz üstesinden gelmişsin ben yaptıramadım anestezisiz..Allah bundan Sonrasını kolaylaştırsın inşallah..tek transferde çok düşükmüş ikiz olması..bizde doktoru aradık ikiz istiyoz diye siz bilirsiniz dedi..bize Bıraktı tabi zorluklarını anlatarak..pazartesi ye kadar düşünün karar verin dedi..ben hala kararsızım ..Allahım hayırlısı ne ise o olsun diyorum..
Teşekkür ederim canım, anestezisiz hayatta yapamam diye düşünürdüm ama bir anda gelişti herşey.Burası da baya iyi geldi bana,arkadaşların desteğiyle rahat girdim ve kısa sürdü öyle fazla bir ağrı da olmadı.İnşallah senin hakkında da en hayırlısı ne ise o olsun canm.Şansın varsa iki tane embriyo koydurt bence.

Hmm şimdi daha iyi anladım canm.O da fish falan dedi ama o an pek anlayamadım.Bir dw ilk olacağı için tek embriyo transfer edilebilirmiş.İki istedim yasal değil dedi.Ancak üçüncü deneme dw olurmuş,inşallah üçüncüye gerek kalmaz.Sezeryan şansım azalıyor,ikiz olmasını da ayrıca isterdim o yüzden.Tek embriyoda ikiz şansım var mı?Bir bilgin var mı canm?Üç sezeryan oluyor,birdaha getiremem çünkü.

canım benim de ilkti ama iki embriyo konuldu doktora göre değişiyormu anlamadm ki yasal konusunda da bir sıkıntı yoktu ben araştırmıştım o demese de ben çift isteyecektim..

canım benim de ilkti ama iki embriyo konuldu doktora göre değişiyormu anlamadm ki yasal konusunda da bir sıkıntı yoktu ben araştırmıştım o demese de ben çift isteyecektim..
Canım söyledim ben de sezeryan hakkım kalmıyor diye,bazı yerlerillegal çalışıyor,burası legal falan dedi.Çok kararlıydı,kesinlikle yasal değil dedi.Keşke iki embriyo konulsa keşke..İnşallah tutar ve hayırlısıyla ikiz de olsa oohh değmeyin keyfime..:))

Canım söyledim ben de sezeryan hakkım kalmıyor diye,bazı yerlerillegal çalışıyor,burası legal falan dedi.Çok kararlıydı,kesinlikle yasal değil dedi.Keşke iki embriyo konulsa keşke..İnşallah tutar ve hayırlısıyla ikiz de olsa oohh değmeyin keyfime..:))
Canım ısrar et yaa sanki beleş yapiyo para ödüyosun enek veriyosun söyle iki koy belki birinden biri tutunur şansim yüksek olur de ısrar et başka merkezler iki koyuyor de eger sezeryan hakkim az olmasa ısrar etmezdim de bence bidaha konuş

Canım ısrar et yaa sanki beleş yapiyo para ödüyosun enek veriyosun söyle iki koy belki birinden biri tutunur şansim yüksek olur de ısrar et başka merkezler iki koyuyor de eger sezeryan hakkim az olmasa ısrar etmezdim de bence bidaha konuş
Ben bir daha konuşacam canım,inşallah kabul eder ama ilk söylediğimde yaklaşımı okadar kesin ve netti ki bir daha söylersem sert konuşur gibi me geldi.

Ben bir daha konuşacam canım,inşallah kabul eder ama ilk söylediğimde yaklaşımı okadar kesin ve netti ki bir daha söylersem sert konuşur gibi me geldi.
Yaşın kaç canim yaa çook çok ısrar et bizim durumumuz farkli pgt var saglikli mi ne cikacak be olacak bilmiyoruz bu kadar skntili parasal yönden yorucu biseye girihoruz bari iki tane olsun

Yaşın kaç canim yaa çook çok ısrar et bizim durumumuz farkli pgt var saglikli mi ne cikacak be olacak bilmiyoruz bu kadar skntili parasal yönden yorucu biseye girihoruz bari iki tane olsun
Otuz iki yaşındayım canım,çok ısrar ederim ama yapan yerler var ama burası legal çalışıyor yasal değil dedi.İlki Allah korusun tutmazsa,ikinci denenir o da tutmazsa üçüncü de ancak iki embriyo olur diyor.Öyle konuşunca da dicek bişey bulamadım.Ama şansımı yine denicem.Bir de aklıma takılan sağlıklı olma ihtimali %95,risk %5 dedi.Acaba bu cgh yöntemi için mi yoksa fish yöntemi için mi geçerli.Omega balık yağı verdi,bugün kullanmaya başladım.

Otuz iki yaşındayım canım,çok ısrar ederim ama yapan yerler var ama burası legal çalışıyor yasal değil dedi.İlki Allah korusun tutmazsa,ikinci denenir o da tutmazsa üçüncü de ancak iki embriyo olur diyor.Öyle konuşunca da dicek bişey bulamadım.Ama şansımı yine denicem.Bir de aklıma takılan sağlıklı olma ihtimali %95,risk %5 dedi.Acaba bu cgh yöntemi için mi yoksa fish yöntemi için mi geçerli.Omega balık yağı verdi,bugün kullanmaya başladım.
canım bence çok ısrar etme. birkaç tane varsa doktorun dediği de mantıklı. bir tane koyulsun inşallah tutacak. eğer ki tutmazsa bir tane daha koyulur. sen çok ısrar etme herşeyde bir hayır vardır. dua et sadece. iyi düşün. çok stresli evet biliyorum ama bişeylerde çok ısrarcı olmamak gerekiyor sanırım.

canım bence çok ısrar etme. birkaç tane varsa doktorun dediği de mantıklı. bir tane koyulsun inşallah tutacak. eğer ki tutmazsa bir tane daha koyulur. sen çok ısrar etme herşeyde bir hayır vardır. dua et sadece. iyi düşün. çok stresli evet biliyorum ama bişeylerde çok ısrarcı olmamak gerekiyor sanırım.
Bir yandan öyle de düşünüyorum, hakkımız da hayırlısı olsun canım.Zor bir süreç mi?Canm neler yaşadın,nasıl geçti kısaca yazar mısın?

canım benim her dönem ayrı zor geldi bir sonrakini yaşarken önceki neymiş ki diyor insan. yumurta toplandı ohhs oldum çok ağır geçti o dönem.sonrasında adet bekledim gelince doktora gittik rahim yeterli kalınlığıa ulaşınca embriyolar çözüldü pgt ye gitti iğneler ilaçlar bekleme süresi derken. transfer günüm geldi çattı ama embriyolar hala makinadaydı çok stresli o gün çok kötüydüm stresten beynim uyuşmuştu. temiz çıkacak mı çıkmayacak mı diye. transfer için çağırdılar ancak makinadan henüz çıkmadı kontrol ediliyor ikinci kere dediler siz yine de kendinizi transfer olacakmış gibi ayarlayın gelin dediler. gittik merkeze orada beklerken embriyolog geldi temiz var transfer olacaksınız dedi. allah bir sevindim anlatamam. ağla zırla derken transfer oldu bitti sonra tuttu mu tuttmadı mı stresi . transferin 8. günü kan testi verdim pozitif sonrasında iki kere daha verdim pozitif yükselmeye devam etti çok şükür. şimdi de p.tesi günü kontrolü bekliyorum kese görünecek mi görünmeyecek mi diye. stresli çok sıkıntılı ancak bunları en azından tedavisi var işte.buna da şükür demeliyiz.

canım benim her dönem ayrı zor geldi bir sonrakini yaşarken önceki neymiş ki diyor insan. yumurta toplandı ohhs oldum çok ağır geçti o dönem.sonrasında adet bekledim gelince doktora gittik rahim yeterli kalınlığıa ulaşınca embriyolar çözüldü pgt ye gitti iğneler ilaçlar bekleme süresi derken. transfer günüm geldi çattı ama embriyolar hala makinadaydı çok stresli o gün çok kötüydüm stresten beynim uyuşmuştu. temiz çıkacak mı çıkmayacak mı diye. transfer için çağırdılar ancak makinadan henüz çıkmadı kontrol ediliyor ikinci kere dediler siz yine de kendinizi transfer olacakmış gibi ayarlayın gelin dediler. gittik merkeze orada beklerken embriyolog geldi temiz var transfer olacaksınız dedi. allah bir sevindim anlatamam. ağla zırla derken transfer oldu bitti sonra tuttu mu tuttmadı mı stresi . transferin 8. günü kan testi verdim pozitif sonrasında iki kere daha verdim pozitif yükselmeye devam etti çok şükür. şimdi de p.tesi günü kontrolü bekliyorum kese görünecek mi görünmeyecek mi diye. stresli çok sıkıntılı ancak bunları en azından tedavisi var işte.buna da şükür demeliyiz.
Allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin canım.Ohhs olmak ne.demek?Ağrı sızı oluyor mu?Ben rahim filminden çekiniyordum,onu da atlattım çok şükür.

yumurtalar toplandıktan sonra çok yüksek bir ihtimal değil tabi ama çok yumurtan toplanınca oluyormuş ben de yaşayarak öğrendim.

Back
X