Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Mesajları işaretledim birden bilgisayar kapandı...

İnciciğim üzülme diyemiyorum canım. İnşallah bundan sonrası iyi olacak. Biz dışarıdaydık o yüzden yazamadım. Sonra iğneye gittim geldim.

Fsh muhabbeti olmuş. Ben 10 kasımda gittiğimde Nur Hanım muayene etti ve bana yaşına göre rezervimin az olduğunu söyledi ama test filan istemedi.2 gün sonra Arda Lembete gittim. O da iyi rezervin dedi. Benim kürtajdan sonra kanamam azaldı ve adet sürem uzadı bu yüzden ben test yaptırmak istiyorum dedim. Drde fsh,amh istedi. İşin ilginci fsh 5.9 du sanırım yaniiyiydi ama amh 0.3 geldi. Dr de evet biraz tuhaf dedi bu kadar farklı çıkması. Yanlış mıdır dedim yok yanlış çıkmaz dedi. Yani diyeceğim rezerv için sanırım fsh tek yeterli değil...

İnciciğim bu yumurta sayısının artırılma yolu olmalı zayıfsın demekle olmaz.Ne yapılacaksa yeni tedaviden önce mutlaka dr ile konuş. Evet sayı önemli değil diyoruz tabi Allah isterse olur ama bence sayının çokluğu moral olarak bile iyi geliyor...

Leaveciğim güzel mesajlar yazmışsın senarist, oyuncularla ilgili.Öyle canım gerçekten...

Canım benim bu süreçte buradaki arkadaşalr gibi sen de hep yanımda oldun. Allah razı olsun. Tatlım benim yumurta sayımda problem yokmuş hatta fazlaymış ama büyümelerinde sıkıntı var ilaç dozu az olduğu için. Doğal yollardan nasıl büyütebilirim onlara da bakacağım. Nil'İn söylediği kürlerle ilgileneceğim. Zayıflık meselesi ilaç dozuyla alakalı. Ohs olmasın diye az doz ilaç almışım.

Ne demek canım ben de dinleneyim biaz ağrım var... Öpüyorum canını sıkma...

Kayınvalidemlerin gelişi 2 hafta ertelendi. Grip olmuştu, doktor 10 gün evden çıkmasın demiş. Cumartesi eltimler gelecek sadece. Onlar gittikten sonra da kayınvalidemler gelecek.

Bu tedavinde iste mutlaka. Zaten her gün kan alıp bakıyorlar bir de buna baksınlar.

Kızlar benim isteyen hormonum yüksek çıkmış hormon testinde bu ne anlama geliyor diye sordum buradaki doktoruma iste öyle dedi acayip sınır oldum kadına ya ne anlama geldinide anlatmadı bu ne anlama geliyor siz biliyormusunuz yarın bide üniversite hastanesine gidecem orda yaptircam

Kayınvalidemlerin gelişi 2 hafta ertelendi. Grip olmuştu, doktor 10 gün evden çıkmasın demiş. Cumartesi eltimler gelecek sadece. Onlar gittikten sonra da kayınvalidemler gelecek.

inci yazdıklarını okudum transfer olamış üzüldüm. dualarım sizlerle inşallah hepimiz Sağlıklı bebeklerimizi alırız kucağımıza.moralini bozma lütfen herşeyin bir zamanı var. herişte bir hayır var öpüyorum seni. rabbim dualarımızı hz. zekeriyanın duası gibi kabul etsin

Nilcim cevabin icin tesekkur ederim. Ben de oyle biliyordum. Rezervvneyse o, sadece kalite artiyor. E bizim derdimiz de aslinda kalite degilki, yai en azindan kendim icin soyleyeyim mesele dogru kroozomlu embryonun olusabilmesi yani bu da duzgun kromozomlu yumurta uretmeye baglu. Bunun icin de elimden gelen hic bir seyyok. Bal tarcin falan da bana bor fayda saglamaz. Dogru dusunuyorum degil mi? Cumhur beyle yani genetikci ile en son koustugumda bana senin yapabilecegin hic bir seyyok, deneyip bakacagiz dedi.

Bence de erken catladi nil. Bunu bana soylemediklerini dusunuyorum. Bir de ben deneyimli bir hastayim. Boyle bir sey soyleseler susmayacaktim. Ama ilk tedavim olsaydi o zaman bunye denilirdi , baska bir sey denilirdi , ben de bir sey diyemezdim .
Bu sefer kisa protokol deneyeceklermis oyle dediler. Bundan once hep kisa olmustu benim ve toplanan yumurta sayilari hep 10 un ustuydu. Gerci yasim da gencti tabi 2-3 sene onceydi
Düşürmek için ne yapılıyor? Fazla yumurta olması iyi değil mi ama?
dusurmek icin sanirim ilac veriyorlar guzelim. Ama yine aciklanmasi gereken bir konu var yani benim anlamadigim. Fsh yuksekse rezerv az diyoruz yani oyle biliyoruz. E bu fsh i da dusurebiliyorlar, o zaman rezerv mi cogaliyor gibi bir soru da geldi benim aklima? Yumurtanin cok olmasi elbette ki iyi canim.

Selocum yazdigii anlayamadim ben.

çok haklısın lavequne iğneler çok sinir bozucu bende transfer iptal olunca hepsini kırıp atmıştım boşu boşuna morardı diye alkol ve sıcak havlularla ancak iyileşmişti ahh ahh sizi çok iyi anlıyorum arkadaşım...ama bu üzüntülerin arkasında süprizlerinde olabileceğini unutma...

çok geçmiş olsun canım,zaman lazım buda geçicek..seni çok çok çok iyi anlıyorum...ama laveguneyede dediğim gibi bu üzüntülerin arkasında süprizlerde olabilir...olmadıkça dahada güçleniyo insan sanki,yani bende öyle oldu daha çok inandım güvendim Allaha..
hituci mesela 4.de oldu onun sabrı sınavı da bizlere örnek...
bal çörekotu tarçın uygulayıp fayda göreni çok okudum bu isimde topik var...bende denedim adetin 2.günü 1 tatlı kaşığı şeklinde gerçi öbür ay hamileydim ama şifasına inandım...

İnanır mısın sadece 3 iğne oldum ama dün gece acıdan uyuyamadım. Otururken şekilden şekile giriyorum. Bu zor zamanları atlatmak nasip olur inşaallah hayırlısıyla.

Kızlar neredesiniz? Sadece eşimle ve sizlerle konuşabiliyorum. Düşünmemeye çalışıyorum, düşünürsem içinden çıkamamaktan korkuyorum. Kendimi dinlememeye uğraşıyorum.

Memorial Hastanesi Tüp Bebek ve Genetik Laboratuvarından Bir İlk Daha: 20 Bin Canlı Doğumda Bir Gözlenen Cam Kemik Hastalığı (Osteogenesis Imperfecta) İçin Embriyolarda Genetik Tanı Sonrasında Sağlıklı Bebek Dünyaya Geldi
45 yaşındaki Semir Aydınlı kemiklerin hafif bir dokunmayla bile kırılabildiği osteogenesis imperfekta (cam kemik) hastası olan 4 kardeşten biri, eşi 43 yaşındaki Mesude Aydınlı ise küçükken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bir bacağını kullanamıyor. Merkezimize başvurduklarında 2 yıllık evli olan Aydınlı çifti, Semir Bey’in taşıdığı genetik hastalığı taşımayan sağlıklı bir çocuk sahibi olabilmek için merkezimize başvurdular. Dünyada sadece sayılı merkezlerde yapılan bu genetik tanı sayesinde çift ilk denemelerinde başarıya ulaşarak Aralık ayında sağlıklı bebeklerine kavuştu.

Osteogenezis imperfekta (cam kemik) hastalığı
Osteogenezis imperfekta bir diğer adıyla cam kemik hastalığı kemik yoğunluğunda azalma ve kemik kırılganlığında artma ile seyreden, yaklaşık 20 000 doğumda bir görülen bir genetik hastalıktır. Öncelikli olarak kemik dokuyu tutmakla beraber, deri, bağ dokusu, tendon, göz akları (sklera), burun, kulak gibi birçok organı etkileyebilmektedir.

Vücudumuzun iskeletini oluşturan kemik dokusu basitçe protein ve minerallerden oluşan bir dokudur. Kemiğin yapısındaki kollajen adı verilen proteinler kemiğin esnekliğini, kalsiyum ve fosfor mineralleri ise sertliğini sağlar. Osteogenezis imperfekta hastalığında kemik dokusundaki temel protein olan kollajenin yapımında genetik bir bozukluk (mutasyon) nedeniyle kemik dokusu yapımında düzensizlik olur. Oluşan kemik dokusu dayanıksız, zayıf ve kırılgandır. Bu hastalığın ağırlık derecesine göre 4 farklı tipi bulunmaktadır. Ağır olgularda doğum sırasında özellikle kaburga kemiklerinde oluşabilecek kırıklar nedeniyle solunum yetmezliği gelişerek bu hastalar kaybedilebilir bu nedenle hasta bebeklerin doğumlarının sezaryenle yaptırılması son derece önemlidir. Hastalığın daha hafif tiplerinde ise düşme ve basit çarpmalarla kol, bacak kemiklerinde kolayca kırılmalar meydana gelir. Tekrarlayan kırıklar kollarda ve bacaklarda kalıcı şekil bozukluklarına (deformite) yol açabilir ve bu şekil bozuklukları sonucu kişi ayakta duramaz, yürüyemez hale gelir. En hafif şeklinde ise boy kısalığı ve kemik yoğunluğunda düşüklük olup kırık nadir görülür. Genetik analizler ile hastalığın tipi ve kalıtım özelliği konusunda daha ayrıntılı bilgi edinilebilir. Çok nadir görülen bu hastalık ailevi geçiş gösterdiğinde, anne veya babadan biri hastalığa sahipse çocukta hastalık riski % 50’dir.

Osteogenezis imperfektanın tedavisinde son yıllarda önemli ilerlemeler meydana gelmiştir. Bu tedaviler ile hastalardaki kemik kırıklarının sıklığı azaltılabilmekte, kalıcı iskelet deformitelerinin oluşması önlenebilmekte veya azaltılabilmektedir. Çocukta tekrarlayan kırıkların yol açtığı şekil bozuklukları oluşmadan tedavi başlanır ise tedavinin başarı şansı yükselmektedir.

Canım ya AKLIM BURADA.eŞİM İLGİ İSTİYOR OĞLANIN DA BANYOSU VS... Kusura bakma. Telefonunu çaldırdım ama duymadın sanırım. Aklım sende...

Kıyamam. Telefonu sessize almıştım canım, şimdi baktım kapanmış kendi kendine. Bir arıza da o veriyor benim gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…