Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

merhaba canım biz iyiyiz hamdolsun.inşallah sizlerde iyisinizdir.
chnb canım inşallah herşey yolunda gider.Allahım hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah.

Chnb icin ongordugum yumurta toplama tarihi tutmus sanirim ...Ptesi de insallah guzel haberlerini alalim.

Incicim daha iyi olmana cok sevindim.

Forumumuzda bir sessizlik hakim... Kimsecikler ugramiyor artik

Son düzenleme:
Chnb icin ongordugum yumurta toplama tarihi tutmus sanirim ...Ptesi de insallah guzel haberlerini alalim.

Incicim daha iyi olmana cok sevindim.

Forumumuzda bir sessizlik hakim... Kimsecikler ugramiyor artik

günaydın herkese hayırlı sabahlar...
evet canım bu ara topik durgun.
bana öyle geliyorki herkes nefesini tutmuş chnb nin tedavi sonucunu bekliyo :)))
ben öyleyim şahsen.
inşallah herşey güzel gider de hayırlısıyla sağlıklı embriyo bulunur ve tutunur.

Son düzenleme:
Benim de içime olacakmış gibi doğuyor Hadi hayırlısı inşallah. Bu aralar topiğimiz çok sessiz. Umarım bebek haberleri ile şenleniriz Bu arada ben de genetik testlerimi Memorial aracılığıyla yaptırmaya karar verdim. Cumhur Bey ile yazışıp teyitleştik. Testler için 1440 dolar istiyorlar. Artık para konusunu aşmaya çalışıyorum. Devlet hastaneleri ile uğraşmaktan bıktım. Devlet hastaneleri gerçekten çok yıpratıcı oluyor.

hayırlısı olsun Akasya'cım.
Test icerigin neydi bir hatırlatır mısın?
Evet haklısın, bır noktadan sonra para onemını yıtırmeye baslıyor lakın bu zorlu surecte artı senı yıpratacak her turlu unsuru elımıne etmeye gayret edıyorsun.
senı anlıyorum.

umuyorum bu forum sırayla ienliklerle dolsun, hepimizi tekere teker , arka arkaya , müjdeli haberleri verip, saglıkla bebeklerımızı kucaklarımıza alalım.

İnşallah hepimiz için hayırlı olsun canım.. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın. Benim testlerim TR'de yapılamayan oldukça pahalı testler. COL1A1 ve COL1A2. Cam kemik hastalığının bu genlerdeki bozukluktan kaynaklandığını düşünüyorlar. O yüzden ben tüp bebek yapmadan önce hangi genimde mutasyon olduğunu belirlemek zorundayım. Aslında COL1A1 testini devlet hastanesinin sevk ettiği özel laboratuvar aracılığıyla yaptırdım. Ama ekzonları eksik taramışlar. Bu eksikliği de Cumhur Bey tespit etti. Ben Cumhur Bey'e çok güveniyorum. Çok bilgili ve iyiniyetli biri. O eksikliği tespit edince devlet hastaneleri ile uğraşmaktan vazgeçtim. Bir de zaten bu testleri devlet aracılığıyla yaptırmak çok zor. Hiçbir laboratuvar bunları kabul etmiyor. Pahalı testler zarar ederim falan diyor. O yüzden Memorial aracılığıyla yaptırıyorum. Bebeğim sağlıklı olsun da parayı aşarız bir şekilde..

İnciciğim Selam tatlım. Umarım çok daha iyisindir. Gör bak herşey güzel olacak Sadece zamanını bekliyor. Zamanı gelmeden yaprak bile düşmüyor ..
Seninle yaptığımız eski yazışmaları okurken birşey dikkatimi çekti. Sen mutasyon bulunamadı demişsin. Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Benim de bulunamama ihtimali var. Siz bunu nasıl aştınız ? Cumhur Bey ne dedi ? Mutasyon bulunamasa da PGT yapabiliyorlar mı ?

Gunyadın herkese,

Gerci herkese diyorum ama kimsecikler yok
Akasya burada sanirim sadece.

Chnbnin yumurtalari sanirim toplanmistir.

Haber alan olursa bilgi versin lutfen .

Inci canim nasilsin?
Kizlar nerelere gittiniz Allah askina?

Günaydın kızlar ;

Ben buralardan. Arada gelip tüm topiği okumaya çalışıyorum Belki birkaç bilgi daha edinirim diye. Ama çookk fazla. Oku oku bitmiyor..

Canlarım nasılsınız chnb ile konuştum. 8 tane toplanmış. İnşaallah hepsi güzel güzel döllenir. Dua edelim. Kızlar yarın eltimler geliyor. Bugün vaktimin çoğunu mutfakta geçireceğim. İnşaallah yetiştirebilirim. Hepinizi çok öpüyorum.

chnb adına çok sevindim.inşallah sonuna kadar herşey böyle yolunda gider de bebeğine kavuşur.
inciciğim sanada kolay gelsin.
sana misafir olasım geldi valla.döktür bakalım.:)
akasya chnb mattika laveque angel...hepinize sevgiler...

iyi akşamlar kızlar , pgt hakkında sizden öğrenmek istediğim birşey var. benim ilk bebeğim trizomi 18 nedeniyle sonlandırılmıştı, sonra 2. gebeliğimde de düşük oldu, onun sonrasında eşim ve ben kromozom analizi yaptırdım karyotip analizi deniyor sanırım bunlar nromal çıktı, ama 3. gebeliğim de düşükle sonlandı, az önce ilk sayfaları okurken kromozom sayısı değil de ayrıntılı olarak kromozom dizilişleriyle ilgili bir testten bahsedilmiş, acaba benim böyle birşey mi yaptırmam lazım bir sonraki gebelik için, yani yaptırdığım karyotip analizi testi yeterli değil mi? sizler ne gibi tahliller yaptırdınız ?

biz de senin yaptırdığından yaptırdık, kanda kromozom analizi.
ama bu testte bant olayı var, burdan bi arkadaşın başına gelmiş tıp fakültesi 20 bantta bakmış normal çıkmış
özelde 100 bantta bakılınca sorun bulunmuş.
böyle bişey olabilir sizde de.
bahsettiğin diğer test hakkında benim bilgim yok.
inş bi sorun yoktur, sadece öyle denkgelmiştir o defalık

benimde size sormak istediklerim var cevap verirseniz çok sevinirim....karı kocada genetik hastalık taşıyıcılığı olduğu durumda pgt yönteminin olabildiğini duydum nedir bu pgt yöntemi ve nasıl oluyor devlet karşılıyomu bir çocuğu olanlarıda ...bu yöntem açıkçası beni çok korkutuyor ya hasta embiryo transfer edlirse diye nette çok fazla bilgi var ama tecrübeli insanlardan dinlemek daha uygun gibi geliyor

bu arada bebek isteyen herkese Rabbim nasip etsin ..inşallah hepinizin bebişleri olur....

Son düzenleme:

devlet karşılamıyo canım. ancak bazı hastalıklar var bir hasta kardeş olup da doğacak kardeş onun yaşamasını sağlıcaksa ödüyo.
ödemesi lazım ama ödemiyo işte.
taşınan hastalığa göre değişir, mesela bizde dengeli translokasyon var, eşim gibi taşıyıcı olan embriyo da sağlıklı sayılıyo ve transfer ediliyor.
hasta olanı ayırt ediyo testler ama taşıyıcıyı ayırt edemiyor

cnhb nete giremiyo heralde ama sayısı baya iyi, allahın izniyle sağlıklı çıkcak, bize de umut olcak inş.

Sağol canım. Sen yeter ki gel, neler neler yaparım sana ve fındıklarına :)

Evet pgt yapılıyor. Misal ben :) Ben genetik bir hastalık taşıyıcısıyım ve pgt yaptırdık. Benim durumum karışık biraz gerçi. Akasya arkadaşımız var topikte. O kendisi hasta ve çocuğuna geçmemesi için çabalıyor. Genetik hastalık taşıyıcılığında mutasyonun bulunması gerek ki sağlıklı embriyo seçilebilsin. Maalesef devlet ödemiyor. Sadece hasta bir çocuğunuz varsa ikinci çocuk için ödeme yapıyor diye biliyorum ama tam emin değilim. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…