Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Gelincik gelirsen yaz bize canım. Merak ediyorum seni.

canım benim beni merak etmişin bu aralar fazla giremedim girsemde hemen çıkıyorum zaman bulamadım yazmak için.... tedavimde sona doğru geldik sayılır yumurtalarım istenilen büyüklüğe ulaşırsa yarın çatlatma iğnesini yapacam inşallah... sen nasılsın misafirlerin gelmiş sanırım bende chnb yi merak ettim naptı acaba diye geçmişi okumadım bi bakayım inşallah iyi haberler vardır.......

Çok sevindim canım. Hadi bakalım hayırlısı olsun. Sizlerden güzel haberler alırız inşaallah. Evet misafirler geldi, ancak gece girebiliyorum ben de. Bugün gezmeye çıktılar, işe başlamadan bir bakınayım dedim :) Müsait oldukça yaz bize. chnb'ye bugün haber gelecekti, ararım onu öğleden sonra. İnşaallah iyi haberler verir. Çok öpüyorum canım.

İnci tanem nasılsın tatlım iyi misin biraz üstünden atabildin mi
Topiğe girmiyordum kaç günden beri seni merak ettim iyisindir inşallah
Öptüm seni Allah'a emanet ol

Canım benim sağolasın, daha iyiyim şükür. Misafirler var, kendimle başbaşa kalmaya vaktim olmuyor. Kendimi oyalamaya çalışıyorum fazla derin düşünmemek için. Sen nasılsın?

gelincik canım merhaba,

valla sona geldin sen de:)
ben de bu aralar cok sık gıremedım , gercı gırıp bakıyorum arada ama baya da sakın .
Incinin mısafırlerı var , Htucı cocuklarla mesgul, Chnb zaten Istanbulda , Mattika cok gelmiyor ...
sen de pek yoktun ortalarda.
ınsallah senın ıcın de Chnb ıcın de harıka olsun hersey .
Siz bizım yuzumuzu guldurun , bıze umut olun ınsallah .

Incı canım Chnb ıle konustugunda haber ver olur mu bıze

Kızlar chnb'nin herkese çok selamı var. 6 embriyodan 5'i pgt'ye gidiyormuş bugün. Doktoru 1-2 sağlıklı bekliyorum demiş. İnşaallah sağlıklı çıkarlar. Olumlu olması durumunda çarşamba transfer olacakmış. Şimdilik haberler böyle. Dua edelim...

aman pek guzel ya ...
harıka bır haber bu .
olacak ınsallah CHNBnın .

da anlamadıgım bır sey var..
doktoru neye gore 1-2 saglıklı beklıyormus?
bızde boyle bır beklentı olmadı hıc
bır parametresı var da bız mı bılmıyoruz acep?

İzz evet ben de böyle biliyorum canım. Sanırım arkadaşın verdiği tablo taşıyıcı olanlar için geçerli. Ancak ben hasta olduğumdan bendeki hasta gen çocuğa geçerse, yani örneğin diyelim benim 7. kromozomumda bozukluk var 7. kromozom benden alındı bu durumda çocuk maalesef hasta doğuyor. Ben de genetikçileri dinleye dinleye bu sonuçları çıkardım. Burayı okuyan diğer arkadaşlar için de bilgi olsun diye açıklama yaptım.

Chnb'ye ben de çok sevindim. Epey yumoş toplanmış. Hadi inşallah 1 tane de olsa sağlıklı bulunur. Dualarım onunla.. Ben de kısmetse cumartesi günü Cumhur Bey'e kan vermeye gideceğim. Orada yine ayrıntılı konuşurum. Test sonucu gelince de bütçeyi denkleştirip yola çıkarız. Ama benim bu işlemler eylülü bulabilir. Malum borçlar....

daha neler duyucaz neler öğrenicez ben böyle olduğunu bilmiyordum tüh ya üzüldüm şimdi bana anlatan prof. bu iş fermuar gibi diye tarif etmişti karşılıklı gelirse genler hastalık oluyo diye ..o zaman mendel çaprazlaması ne...ne işe yarıyorda anlatılıyor ...sadece taşıycı olanlar içinmi geçerli.....şimdi içime karamsarlık çöktü yaaa....

Son düzenleme:

Dotomes sadece taşıyıcılar için geçerli olduğunu ben tahmin ettim.:44:Öyle olabilir gibi geldi bana. Bence sen ikinci bir genetikçiden görüş al. Ama benim hastalığım için %50 kesin bir rakam. Tüm doktorlar aynı şeyi söylüyorlar. Belki senin hastalığın için farklı olabilir. Sen yine de doktor görüşü almadan emin olma.

Her hastalığa göre değişiyor bu sanırım canım. Bunu ben bir sorayım Cumhur Bey'e. Mesela ben taşıyıcıyım ama benim de hastalık geçirme riskim var çocuğuma.

İnciciğim kullandığın ilaçlar nedeniyle hormonların değişmiş olduğundan erken regl olman normaldir bence. Senin hastalığı çocuğuna geçirme riskin kaç ? Senin de %50 mi ? Ben kas hastalıkları için %25 gibi bir rakam hatırlıyorum. :26:

kusura bakmayın anlamaya çalışıyorum sadece

şimdi bulduğum yazıya göre fermuar sistemi oluyo sizde bi bakın isterseniz

Alıntı....

Vücudumuz milyonlarca hücreden (cells) meydana gelir. Her bir hücre, tam bir gen takımı
içerir. Binlerce genimiz vardır. Kalıtım yoluyla çoğu genin iki kopyasını alırız: birisi
annemizden, diğeri babamızdan gelir. Genler birtakım talimatlarla hareket ederek
büyümemizi ve vücudumuzun çalışma biçimini belirler. Bu talimatlarda gerçekleşen
değişikliklere mutasyon (mutation) (veya değişim) adı verilir. Mutasyonlar (veya
değişimler), bir genin doğru şekilde çalışmasını engelleyebilir. Bir gende meydana gelen
mutasyon (değişim), genetik hastalığa neden olabilir.
Genler, kromozom (chromosome) adı verilen ipliksi yapıların üzerinde taşınırlar. Hepimizin
her bir hücresinde 46 kromozom vardır. Kromozomlarımızı kalıtım yoluyla anne ve
babamızdan alırız: 23 kromozomdan oluşan bir takım annemizden, 23 kromozomdan
oluşan bir takım da babamızdan gelir. Böylece, 23 kromozomdan oluşan iki takımımız
veya 23 çiftimiz olur. Bir kromozom çiftine cinsiyet kromozomları (sex chromosomes) adı
verilir. Diğer 22 çifte ise otozomlar (autosomes) denir. Otozomal (autosomal) genlerdeki
değişimler (mutasyonlar), otozomal genetik hastalıklara neden olabilir.

eğer mendel çaprazlaması olmasaydı kızım sağlıklı olmazdı çünki anne ve baba olarak aynı mutasyonu taşıyoruz ....

herhalde bu her hastalığa göre değişiyor ama hala kafam basmadı açıkçası....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…