- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #5.461
Gelincik gelirsen yaz bize canım. Merak ediyorum seni.
Huhu kimse yok mu?
canım benim beni merak etmişin bu aralar fazla giremedim girsemde hemen çıkıyorum zaman bulamadım yazmak için.... tedavimde sona doğru geldik sayılır yumurtalarım istenilen büyüklüğe ulaşırsa yarın çatlatma iğnesini yapacam inşallah... sen nasılsın misafirlerin gelmiş sanırım bende chnb yi merak ettim naptı acaba diye geçmişi okumadım bi bakayım inşallah iyi haberler vardır.......
İnci tanem nasılsın tatlım iyi misin biraz üstünden atabildin mi
Topiğe girmiyordum kaç günden beri seni merak ettim iyisindir inşallah
Öptüm seni Allah'a emanet ol
canım benim beni merak etmişin bu aralar fazla giremedim girsemde hemen çıkıyorum zaman bulamadım yazmak için.... tedavimde sona doğru geldik sayılır yumurtalarım istenilen büyüklüğe ulaşırsa yarın çatlatma iğnesini yapacam inşallah... sen nasılsın misafirlerin gelmiş sanırım bende chnb yi merak ettim naptı acaba diye geçmişi okumadım bi bakayım inşallah iyi haberler vardır.......
Kızlar chnb'nin herkese çok selamı var. 6 embriyodan 5'i pgt'ye gidiyormuş bugün. Doktoru 1-2 sağlıklı bekliyorum demiş. İnşaallah sağlıklı çıkarlar. Olumlu olması durumunda çarşamba transfer olacakmış. Şimdilik haberler böyle. Dua edelim...
bu işin matematiği bildiğimiz mendel çaprazlamaları gibi değil ne yazık ki. ben de ilk duyduğumda senin gibi düşünmüştüm.
şöyle özetleyebilirim %50 meselesini: bebek 23 kromozom anneden 23 kromozom babadan alıyor. örneklersem; 11. kromozomda problem varsa örneğin, 11. kromozomun problemli ebeveynden gelme ihtimali %50. yani 11. kromozom ya anneden ya da babadan gelecek. annede problem varsa, 11. kromozom anneden gelirse problem oluyor, babadan gelirse sıkıntı olmuyor. durum kabaca böyle..
bu işin matematiği bildiğimiz mendel çaprazlamaları gibi değil ne yazık ki. ben de ilk duyduğumda senin gibi düşünmüştüm.
şöyle özetleyebilirim %50 meselesini: bebek 23 kromozom anneden 23 kromozom babadan alıyor. örneklersem; 11. kromozomda problem varsa örneğin, 11. kromozomun problemli ebeveynden gelme ihtimali %50. yani 11. kromozom ya anneden ya da babadan gelecek. annede problem varsa, 11. kromozom anneden gelirse problem oluyor, babadan gelirse sıkıntı olmuyor. durum kabaca böyle..
daha neler duyucaz neler öğrenicez ben böyle olduğunu bilmiyordum tüh ya üzüldüm şimdi bana anlatan prof. bu iş fermuar gibi diye tarif etmişti karşılıklı gelirse genler hastalık oluyo diye ..o zaman mendel çaprazlaması ne...ne işe yarıyorda anlatılıyor ...sadece taşıycı olanlar içinmi geçerli.....şimdi içime karamsarlık çöktü yaaa....
Dotomes sadece taşıyıcılar için geçerli olduğunu ben tahmin ettim.:44:Öyle olabilir gibi geldi bana. Bence sen ikinci bir genetikçiden görüş al. Ama benim hastalığım için %50 kesin bir rakam. Tüm doktorlar aynı şeyi söylüyorlar. Belki senin hastalığın için farklı olabilir. Sen yine de doktor görüşü almadan emin olma.
Kızlar az önce adet oldum. 1 hafta erken geldi, normal midir bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?