- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #5.441
iyi akşamlar kızlar , pgt hakkında sizden öğrenmek istediğim birşey var. benim ilk bebeğim trizomi 18 nedeniyle sonlandırılmıştı, sonra 2. gebeliğimde de düşük oldu, onun sonrasında eşim ve ben kromozom analizi yaptırdım karyotip analizi deniyor sanırım bunlar nromal çıktı, ama 3. gebeliğim de düşükle sonlandı, az önce ilk sayfaları okurken kromozom sayısı değil de ayrıntılı olarak kromozom dizilişleriyle ilgili bir testten bahsedilmiş, acaba benim böyle birşey mi yaptırmam lazım bir sonraki gebelik için, yani yaptırdığım karyotip analizi testi yeterli değil mi? sizler ne gibi tahliller yaptırdınız ?
chnbcim canım gecmis olsun zor kısmı atlattın...yumurta sayında güzel,artık sabırla beklicez 3 gün umarım saglıklı embriyolar bulunur.gelismelerden haberdar et mutlaka,hepimiz duacıyız...
canım sabahın kör vakti ne işin var buralarda.uyusana sıcacık yatağında :)
şaka biyana nasılsın kaçıncı haftadasın?
inciii sen görüşüyordun sanırım chnbyle yeni bir haber varmı?
Canım 29 hafta olduk.5 dk.bir tuvalete gidiyorum daralıyorum uyuyamıyorum.ailemde sıkıntılar var.ve bebegime bisi olcak diye cok korkuyorum.
Canım 29 hafta olduk.5 dk.bir tuvalete gidiyorum daralıyorum uyuyamıyorum.ailemde sıkıntılar var.ve bebegime bisi olcak diye cok korkuyorum.
Merhaba ,
Ben cam kemik hastasıyım. Eşim sağlıklı. O nedenle bizde %50 risk var. Ben de pgt yaptıracağım. Ancak pgt den önce bazı genetik testleri yaptırıp ; mutasyonun hangi gende olduğunu tespit etmek gerekiyor. Bu tespit edildikten sonra yumurta ve spermle dışarda döllenen embryonun genetiğine bakılarak bu hastalığa sahip olup olmadığı belirleniyor. Sağlıklı embryo varsa onlar transfer ediliyor. Ve gebelik oluşması bekleniyor.
Maalesef devlet pgt yöntemiyle tüp bebek tedavi ücretini karşılamıyor. Sadece hasta çocuğun varsa ona uygun donör kardeş yapacaksan karşılıyor. Ben avukatım. Bu konuda çeşitli engelli dernekleri ile iletişim halindeyim. kamuoyu baskısı ve dilekçelerle SGk'ya başvurduk. Ancak daha sonuç yok. Ben en son AKİM'e yazdım. AKİM SGK'ya yönlendirmiş. SGK'nın değerlendirmeye aldığı şeklinde bilgi geldi. Ben dava açma aşamasındayım. Dava yoluyla bu haksızlığı gidereceğiz inşallah...
Çok geçmiş olsun bu arada. Başka merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz. Hepimiz yardımcı oluruz size...
geçmiş olsun....
yanlış biliyorsam düzeltin lütfen ama siz hastaysanız ve eşinizde taşıyıcılık yoksa bebeğiniz en fazla taşıyıcı olarak dünyaya gelmezmi normal şartlarda....
İnciciğim ;
Kolay gelsin canım.. Hamarat arkadaş :) İnci sordum ama görmedin galiba. Sende mutasyon bulunamış mıydı ? Yani babana yaptırdığın testte ? Mutasyon bulunamadan pgt yi nasıl yaptılar ? Bende de öyle bir risk var da o yüzden çok şaşırdım. Mutasyon bulunamadan pgt yapılabilmesine...:44:
Bu arada chnb' ye çokkk sevindim. İnci konuşursan lütfen selamlarımı ilet.. Dualarım onunla..
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim ....bizde ikinci bebeği kaybedip kistik fibrozis taşıyıcısı olduğumuzu öğrendiğimizden beri hiç ikinci çocuğu düşünmemiştik...kızıma Rabbim uzun ömür versin dedik şükrettik....ama kızım inanlımaz derecede kardeş istiyor yalvarıyor söz hiçbirşey istemem almam yeterki bi kardeşim olsun die ağlıyor çevremizdeki herkesin ikinci çocuğu var çocuklar arası bi durum olsa herkes kardeşini koruyor buda kızımın dahada çok üzülmesine sebeb oluyor böyle olunca bende dayanımıyorum kistik fibrozis çok sık rastlanan bi hastalık değil nasıl olduda eşim de bende taşıyıcı çıktık pgt yi araştırdım ama o kadarmasraf yapabilecek durumda değiliz maalesefkeşke devlet karşılasaydı bide ben çok korkuyorum ya testi doğru yapamazda hasta bebeği yerleştirirlerse die çünki biz kızımda böyle bir durumla karşılaştık üstelik çok ünlü adı duyulmuş bir labaratuvarda kızımda k.f. li çıkmıştı sonradan yapılan birçok testte ve kan tahilinde sorun olmadığı anlaşıldı kimseyi korkutmak değil amacım sadece iyi örnekler duyarak korkumu yenebilirim diye düşüdüğüm için yazdım RAbbim herkesin yardımcısı olsun....
geçmiş olsun....
yanlış biliyorsam düzeltin lütfen ama siz hastaysanız ve eşinizde taşıyıcılık yoksa bebeğiniz en fazla taşıyıcı olarak dünyaya gelmezmi normal şartlarda....
Kizlar chnbden haber yok mu? Bugun dollenme haberi gelmistir. Ama bizim bilgimiz yok.
Incicim canim sen aramissindir onu. Bizi de bilgilendir lutfen.
Eşim sağlıklı ben hasta olduğum için herhalukarda hasta olma riski %50 dendi. Şu anda bir genetik testim yapıldı. Mutasyonu bulamadılar. İkinci testi yaptırma aşamasındayım. Keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı...Çok sevinirdim..
Allah Allah ben bildiğimi anlatayım sizde bi dr sorun isterseniz eşim ve ben taşıyıcıyız bebeğimize anneden bir gen babadan bir gen geliyor eğer her iki gen hasta iste bebek hasta; genlerden biri sağlıklı ise bebek taşıyıcı oluyo şöyleki Eki Görüntüle 331403
şimdi siz hastasınız eşiniz değil öyleyse sizden hasta gen eşinizden sağlıklı gen gelicek ve bebeğiniz en kötü ihtimal taşıyıc olacak...
genetik hastalıklar için benim bildiğim ve dr umuzun anllatığı bu sizde bi sorun isterseniz tekrar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?