Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Merhaba ,

Ben cam kemik hastasıyım. Eşim sağlıklı. O nedenle bizde %50 risk var. Ben de pgt yaptıracağım. Ancak pgt den önce bazı genetik testleri yaptırıp ; mutasyonun hangi gende olduğunu tespit etmek gerekiyor. Bu tespit edildikten sonra yumurta ve spermle dışarda döllenen embryonun genetiğine bakılarak bu hastalığa sahip olup olmadığı belirleniyor. Sağlıklı embryo varsa onlar transfer ediliyor. Ve gebelik oluşması bekleniyor.

Maalesef devlet pgt yöntemiyle tüp bebek tedavi ücretini karşılamıyor. Sadece hasta çocuğun varsa ona uygun donör kardeş yapacaksan karşılıyor. Ben avukatım. Bu konuda çeşitli engelli dernekleri ile iletişim halindeyim. kamuoyu baskısı ve dilekçelerle SGk'ya başvurduk. Ancak daha sonuç yok. Ben en son AKİM'e yazdım. AKİM SGK'ya yönlendirmiş. SGK'nın değerlendirmeye aldığı şeklinde bilgi geldi. Ben dava açma aşamasındayım. Dava yoluyla bu haksızlığı gidereceğiz inşallah...

Çok geçmiş olsun bu arada. Başka merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz. Hepimiz yardımcı oluruz size...

İnciciğim ;

Kolay gelsin canım.. Hamarat arkadaş :) İnci sordum ama görmedin galiba. Sende mutasyon bulunamış mıydı ? Yani babana yaptırdığın testte ? Mutasyon bulunamadan pgt yi nasıl yaptılar ? Bende de öyle bir risk var da o yüzden çok şaşırdım. Mutasyon bulunamadan pgt yapılabilmesine...:44:

Bu arada chnb' ye çokkk sevindim. İnci konuşursan lütfen selamlarımı ilet.. Dualarım onunla..

Merhaba...gecmis olsun.yaptırdıgınız karyotip analizinin kaç hücre bakıldıgını sorun,20 hücre ise testinizi 100 hücre bakan biyere tekrarlatın.mozaiklik gibi rahatsızlık 20 hücrede görünmüyor mesela.benim basıma geldi...

chnbcim canım gecmis olsun zor kısmı atlattın...yumurta sayında güzel,artık sabırla beklicez 3 gün umarım saglıklı embriyolar bulunur.gelismelerden haberdar et mutlaka,hepimiz duacıyız...

chnbcim canım gecmis olsun zor kısmı atlattın...yumurta sayında güzel,artık sabırla beklicez 3 gün umarım saglıklı embriyolar bulunur.gelismelerden haberdar et mutlaka,hepimiz duacıyız...

canım sabahın kör vakti ne işin var buralarda.uyusana sıcacık yatağında :)
şaka biyana nasılsın kaçıncı haftadasın?
inciii sen görüşüyordun sanırım chnbyle yeni bir haber varmı?

canım sabahın kör vakti ne işin var buralarda.uyusana sıcacık yatağında :)
şaka biyana nasılsın kaçıncı haftadasın?
inciii sen görüşüyordun sanırım chnbyle yeni bir haber varmı?

Canım 29 hafta olduk.5 dk.bir tuvalete gidiyorum daralıyorum uyuyamıyorum.ailemde sıkıntılar var.ve bebegime bisi olcak diye cok korkuyorum.

Canım 29 hafta olduk.5 dk.bir tuvalete gidiyorum daralıyorum uyuyamıyorum.ailemde sıkıntılar var.ve bebegime bisi olcak diye cok korkuyorum.

canıııım seni okadar iyi anlıyorumki.bende öyleydim.her gün bittiğinde şükrettim Allaha bugünde geçti hayırlısıyla diye ama maşallah canım az kalmış.Allahım hayırlısıyla sağlıkla sizlere bağışlasın bebeğini inş.canım.isim düşündünüzmü?

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim ....bizde ikinci bebeği kaybedip kistik fibrozis taşıyıcısı olduğumuzu öğrendiğimizden beri hiç ikinci çocuğu düşünmemiştik...kızıma Rabbim uzun ömür versin dedik şükrettik....ama kızım inanlımaz derecede kardeş istiyor yalvarıyor söz hiçbirşey istemem almam yeterki bi kardeşim olsun die ağlıyor çevremizdeki herkesin ikinci çocuğu var çocuklar arası bi durum olsa herkes kardeşini koruyor buda kızımın dahada çok üzülmesine sebeb oluyor böyle olunca bende dayanımıyorum kistik fibrozis çok sık rastlanan bi hastalık değil nasıl olduda eşim de bende taşıyıcı çıktık pgt yi araştırdım ama o kadarmasraf yapabilecek durumda değiliz maalesefkeşke devlet karşılasaydı bide ben çok korkuyorum ya testi doğru yapamazda hasta bebeği yerleştirirlerse die çünki biz kızımda böyle bir durumla karşılaştık üstelik çok ünlü adı duyulmuş bir labaratuvarda kızımda k.f. li çıkmıştı sonradan yapılan birçok testte ve kan tahilinde sorun olmadığı anlaşıldı kimseyi korkutmak değil amacım sadece iyi örnekler duyarak korkumu yenebilirim diye düşüdüğüm için yazdım RAbbim herkesin yardımcısı olsun....

geçmiş olsun....
yanlış biliyorsam düzeltin lütfen ama siz hastaysanız ve eşinizde taşıyıcılık yoksa bebeğiniz en fazla taşıyıcı olarak dünyaya gelmezmi normal şartlarda....

Son düzenleme:
geçmiş olsun....
yanlış biliyorsam düzeltin lütfen ama siz hastaysanız ve eşinizde taşıyıcılık yoksa bebeğiniz en fazla taşıyıcı olarak dünyaya gelmezmi normal şartlarda....

Eşim sağlıklı ben hasta olduğum için herhalukarda hasta olma riski %50 dendi. Şu anda bir genetik testim yapıldı. Mutasyonu bulamadılar. İkinci testi yaptırma aşamasındayım. Keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı... Çok sevinirdim..

Anngelcim merhaba ,

Daha once de seninle yazistigimiz gibi, butun bu kotu dusunceleri beyninle halledeceksin. Sorunlari onun gucuyle asacaksin. Sorunun ne oldugunu bilmiyorum ama her ne ise lutfen dusunme. Sadece bebegini dusun, ona konsantre olmaya calis.

Kizlar chnbden haber yok mu? Bugun dollenme haberi gelmistir. Ama bizim bilgimiz yok.
Incicim canim sen aramissindir onu. Bizi de bilgilendir lutfen.

Kızlar iyi geceler. Misafirlerim var, ancak gelebildim. chnb ile konuştum. 6 yumurta döllenmiş. Pazartesi tekrar arayacakmışlar hastaneden. Beklemek çok zor diyor. İnşaallah güzel haberler gelir. Dua edelim. Müsait olduğumda gelip geçmişi okumak istiyorum inşaallah. Hepinizi çok öpüyorum.

Canım benim durumum biraz karışık. Topikte sadece bizim kızlar olmadığı için yazmak istemiyorum. Belki bir gün anlatırım inşaallah :)

Allah tamamına erdirsin canım. Sıkıntılar inşaallah gelip geçecek. Sen sadece bebeğine odaklan, sadece onu düşün. Allah'ın izniyle kucağına aldığını da yazacaksın buraya.

Allah kızına sağlıklı uzun ömürler versin inşaallah. Kan testlerinde zaman zaman yanılmalar olabiliyor maalesef ancak pgt gibi ciddi bir konuda doktorların oldukça hassas davranacağını düşünüyorum. Bu topikte pgt ile hamile kalıp bebeğine kavuşan arkadaşlar oldu. Biz elimizden geleni yapıp tevekkül edeceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

geçmiş olsun....

Akasyacım dotomes arkadaşımız yazınca benim de aklıma geldi. Böyle bir ihtimal olabilir mi?

Kizlar chnbden haber yok mu? Bugun dollenme haberi gelmistir. Ama bizim bilgimiz yok.
Incicim canim sen aramissindir onu. Bizi de bilgilendir lutfen.

Haberi yazdım canım :) Sen nasılsın?

Kızlar bu sabah eltimle kayınbiraderim geldi. 1 hafta kadar bizdeler. Onlar gideceki kayınvalidemler gelecek. 10 gün kadar da onlar kalır. Yoğun bir 2 hafta beni bekliyor :)

merhaba arkadaşlar, size birşey sormak istiyorum, 3 düşük yaptım, 2. düşüğümden sonra eşim de ben de kromozom analizi yaptırdık diye yazmıştım daha önce, ve bir arkadaş kaç bantta bakıldı ona dikkat et diye yazmıştı, şimdi eski sonuçlara baktım şöyle birşey diyor:

incelenen metafaz sayısı GTG: 20 (300 - 400 Bant aralığı)
incelenen metafaz sayısı HRB: 20 (550 - 850 Bant aralığı)

bunlarda normal konstitüsyonel karyotip herhangi bir değişikliğe rastalanılmamış yazıyor ama sanırım bunlar yeterli değil değil mi???
daha geniş bantta mı baktırmam gerekiyor? çünkü bundan sonra sanırım normal gebelik düşünemeyeceğim, tek şans pgt sanırım??? yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler, bebek bekleyen ve isteyen tüm arkadaşlar da umarım sağlıkla kavuşurlar bebeklerine...

Allah Allah ben bildiğimi anlatayım sizde bi dr sorun isterseniz eşim ve ben taşıyıcıyız bebeğimize anneden bir gen babadan bir gen geliyor eğer her iki gen hasta iste bebek hasta; genlerden biri sağlıklı ise bebek taşıyıcı oluyo şöyleki

şimdi siz hastasınız eşiniz değil öyleyse sizden hasta gen eşinizden sağlıklı gen gelicek ve bebeğiniz en kötü ihtimal taşıyıc olacak...

genetik hastalıklar için benim bildiğim ve dr umuzun anllatığı bu sizde bi sorun isterseniz tekrar...

Son düzenleme:
Benim de aklım karıştı. Keşke öyle olsa ama ben Çapa'dan tutun da birçok devlet ve özel hastanedeki Genetikçilerle görüştüm. Hepsi %50 risk var dediler. İnternette cam kemik ile ilgili yerli ve yabancı sitelerde de risk %50 olarak belirtiliyor. Sanırım benim genlerimde hastalık olduğundan benim genlerim baskın gelirse çocuk direkt hasta doğuyor. Eğer eşimin genleri baskın gelirse, eşim sağlıklı olduğundan çocuğum sağlıklı doğacak. Doktorların söylediğinden benim anladığım buydu.:44:

bu işin matematiği bildiğimiz mendel çaprazlamaları gibi değil ne yazık ki. ben de ilk duyduğumda senin gibi düşünmüştüm.
şöyle özetleyebilirim %50 meselesini: bebek 23 kromozom anneden 23 kromozom babadan alıyor. örneklersem; 11. kromozomda problem varsa örneğin, 11. kromozomun problemli ebeveynden gelme ihtimali %50. yani 11. kromozom ya anneden ya da babadan gelecek. annede problem varsa, 11. kromozom anneden gelirse problem oluyor, babadan gelirse sıkıntı olmuyor. durum kabaca böyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…