Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

ivit başka bi sitede gördüm bilmem senmişsin gibi geldi öle hissettim

:)))) kendimi dedektif gibi hissettim ölesine hastalıkları incelerken rastladım dedimya öle hissettiğim için sordum umarım rahatsız etmemişimdir sorumla:)))

dünden beri aranıp aranıp duruyorum çok kafam karışmıştı ama sonunda anladım her hastalık için farklı bi durum genetik hastalıklar belki akıllarınızı karıştırmış olabilirm kusura bakmayın ama benimde aklım çok karışmıştı

ALINTI

Bazı irsî hastalıklar tek bir genin mutasyona uğramasıyla ortaya çıkabilir. Genellikle temel yapı taşları olan proteinlerde bozukluk yüzünden ortaya çıkan bu hastalıklara misâl olarak akondroplazi, ailevî hiperkolesterolemi, nörofibromatoz, osteogenesis imperfecta (cam kemik hastalığı) verilebilir.

Doğuştan metabolizma bozukluklarına sebep olan bazı hastalıklar aile için çok yıkıcıdır. Antitripsin, fenilketonüri, cystik fibrozis, orak hücreli anemi ve thalassemi gibi hastalıklar akraba evliliğinden doğan çocuklarda daha sık görülür. Bu durum, anne ve babanın aynı mutant geni, ortak aile fertlerinden alma ihtimalinin, ortak bir atadan gelmeyen kişilerin yaptığı evliliklerdekinden daha yüksek olmasından kaynaklanır.

Bazı hastalıklarda klinik belirti vermeyen taşıyıcı kişiler özel moleküllerin arandığı biyokimyevî testlerle belirlenebilmektedir
. Duchene tipi kas distrofisi, hemofili ve hunter sendromu bu tip hastalıklardandır. Bazı hastalıkların iki ya da daha çok sayıda küçük mutant gen ile çevre faktörlerinin karşılıklı tesiri neticesi ortaya çıktığı düşünülür. Çocuklardaki beyin ve omurilik bozuklukları, doğuştan kalb anomalileri, doğuma bağlı kalça çıkığı, pilor stenozu, yarık dudak ve yarık damak gibi sık görülen doğuştan mevcut bozukluklardır.

Erişkinlerde ise iskemik kalb hastalıkları, şizofreni, alerjik hastalıklar ve hipertansiyon çok faktörlü kalıtıma örnektir.

Bazı hastalıklar ise genlerin mutasyonu olmadan da, kromozomların sayı eksikliği veya fazlalığı sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Bunların en çok bilinenleri mongolizm, klinefelter sendromu, surner sendromu'dur.

Bazı hastalıklar ise kromozomların parçalarındaki kopma, katlanma veya eklenme gibi yapı bozukluklarından kaynaklanır. Meselâ kromozomun bir parçasının silinmesiyle 'kedi sesi sendromu' isimli bozukluk ortaya çıkmaktadır.

merabalar kızlar bu gece 2.30 da çatlatma iğnemi yapacam inşallah... çarşamba günüde opu var..belki eşimde microtese olacak 1 tüp dondurulmuş spermimiz var o yeterli olursa olmayacak... ilk başlarda olmayan heyecanım yeni yeni başlamaya başladı... Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallahh.

Chnbyi çok merak ettim inşallah hayırlı haberlerle gelir incim görüştüysen yaz canım sen de müsait değilsin ki bizde seni sıkıştırıyoruz...

canim ,

Insallah hersey yolunda gider.
Hepimiz cok emek harcadik ve harciyoruz.
Yuce rabbim hepimize armaganini teker teker versin istiyorum, bekletmeden , aratmadan , hayirlisi ile.
Heyecan bir noktasinda basliyor,biliyorum .
Iyi sanslar diliyorum guzelim sana.

Chnbden haber gelmedi , ben de merak ettim .

inşallah canım Rabbim emeklerimizin karşılığını verecektir... sende kısa bi süre sonra tekrar başlayacaksın inşallah bu sefer herşey yolunda gitsin inşallah... takiplerini yine izmirdemi yaptırmayı düşünüyorsun...

Amon canim amin.
Evet hayirlisiyla baslayacagim. Yok gelincik bu sefer Istanbula gelmeyi dusunuyorum.
Zor olacak benim icin ama bu sefer boyle denemek istedim.
Herseyo orada yapsinlar... Gecen sefer yasadigim terslik dolayisi ile tum ihtimalleri saf disi birakmak istiyorum.
Ilaclari da hastaneden alacagim. Bence degisen bir sey olmayacak ama yine de bir kez de boyle deneyeyim.

evet canım bencede takiplerini istanbulda yaptır en azından için rahat eder kafanda bu yönden bi kaygı olmaz... belki değişen şeyler olur bence ilk başta semra hanımla başla çok titiz ve dikkatli birisi takiplerinin hepsinde bulunamasada onunla başlamak motive edici güven veriyor insana...

:)))) kendimi dedektif gibi hissettim ölesine hastalıkları incelerken rastladım dedimya öle hissettiğim için sordum umarım rahatsız etmemişimdir sorumla:)))

Yok canım est.. Rahatsız olmadım. Bir engelli sitesinde yazıyorum ben. Muhtemelen orada görmüşsündür. Oranın çok eski üyesi olduğumdan aile gibi olduk. O yüzden fotom var orada

Hadi bakalım hayırlısı. İnşaallah herşey yolunda gider canım benim. Sona yaklaştıkça heyecan da artıyor. Doktor kaç yumurtan olduğunu söyledi mi? Bu arada ben de yarın hastanedeyim :) Kaçta olacak opu?

Kızlar chnb ile konuştuğumu 2-3 sayfa önce yazmıştım :) Yine yazayım. 5 embriyo dün pgt'ye girecekti. Sağlıklı çıkarlarsa çarşamba günü transfer olacakmış. Bu akşam konuşuruz yine onunla. Yeni haber varsa iletirim sizlere de.

Son düzenleme:

merhaba Incıcım,

sen yarın hastaneye kıst ıcın mı gıdıyorsun?var mı yok mu kontrole ??

dun sonuc cıkmıstır , haberımız nıye yok??

merhaba Incıcım,

sen yarın hastaneye kıst ıcın mı gıdıyorsun?var mı yok mu kontrole ??

dun sonuc cıkmıstır , haberımız nıye yok??

Merhaba canım. Evet kist için gidiyorum, bir de şu yeni tedavi işini konuşacağım bakalım. Transferin iptal olduğu gün kendimde olmadığım için fazla bir şey konuşamamıştım. Hastane bizden haber bekleyin demiş, dur bir arayayım.

Konuştum şimdi. Yarın 13.30'da gelin demişler. Sonuç da o zaman belli olacakmış. Dua istiyor bizlerden...

Oyyy kıyamam yaaa. Çok duygulandım.. Allah yardımcısı olsun.. Dualarımız onunla. İnşallah olacak.. İnciciğim konuşursan selamlarımızı ve dualarımızı ilet lütfen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…