Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Bir de bu tüp bebekte olan trizomi olsaydı bebeğiniz down sendromlu olurdu, diğeri düşerdi dedi. Doğal düşünüyorsanız mutlaka amniyosentez yaptırmanızı öneririm dedi...

Eşimin yanında aradım bilakis, ama hala doğal konusunda fikri değişmedi. İçimde huzursuzluk var...

Marker kromozomlar

Her 2.500 gebelikten 1 tanesinde normal kromozom sayısına ek olarak orijini bilinmeyen küçük bir ekstra kromozom bulunur ki buna marker kromozom adı verilmektedir. Bu kromozomların %90 kadarının akrosentrik kromozomların perisentromerik bölgeleri ile kısa kollarından kaynaklandığına inanılmaktadır (DAPI + distamycin A boyaması ile yapılan çalışmalar sonucunda bu kromozomların yarısının 15 numaralı kromozomdan kaynaklandığı gösterilmiştir). Böyle durumlarda parental karyotip kesin olarak incelenmelidir ve değişik kromozom boyaları kullanılarak ekstra kromozomun orijini açıklanmalıdır.

İşte bizim bu marker kromozom bilinmiyor. Bu marker durumu olunca Volkan beyin dediğine göre diğer kromozom problemleri olma olasılığı artıyor...

cnhb canım sonuçlarında sizde olmayan kromozom sorunları çıkmış.
bizde de öyleydi, cinsiyet kromozomlarında 18 de sorun vardı.
benim yaşım gayet uygun, 13-14 ün olması diğerlerini artırır diye bi açıklama da yapmadı dr.
dr.un söylediği ve benim araştırdığıma göre bu çok normal.
hiç sorunu olmayan sağlıklı bi çift hamile kalmayı denediğinde 5.ay hamile kalmışsa önceki aylarda böyle sağlıksız döllenmeler oluşuyo ve adetle atılıyo kadın hamile kaldığını bile farketmiyo.
her çift yaşarmış bunu, oranlar çok yüksek, doğanın bi tür dengesi.

biz tüp bebekte böyle döllenmeleri de inceliyoruz görüyoruz. oran artıyo bu yüzden.
yaşla veya başka genetik soruna sahip olmakla ne kadar ilgilidir bilmiyorum ama bi ilgi varsa bile korelasyon çok düşüktür.

tekrarlayan düşüklerden dolayı, tedbir amaçlı pgt yapılan çiftler var kromozom sorunu olmayan.. pgt sonucunda 13te 18 de veya başka kromozomda sorun olan embriyo çok çıkıyo dedi dr.
bu çok normal yani.
yine dr.umun bi cümlesini yazayım, biz tüp bebekte doğal olanın dışında bişey yapıyoruz. kromzom normal olmasına rağmen 18 sorunluysa bizim nasıl bebeğimiz olcak dediğimizde söyledi bunu.
yaşama başlamadan elenicek embryoyu bile test ediyoruz dedi.

karışık oldu biraz ama anlatabildim sanırım

ben eşini anlıyorum aslında..
tüp bebek çok stresli bişey, gönlüne göre olur inş.

Sağ olasın canım bu konular gerçekten kafa yorucu. Cumhur Bey beni doğal düşünmeye yönlendirdi Volkan Bey de normal çiftlere göre anomali riski yüksek diyor amniyo yaptırın mutlaka diyor. Eşimi ben de anlamaya çalışıyorum ama korkularım anlamamı zorlaştırıyor:))

Merhaba cennetkuslarim yazdiklarini okudum, sormak istediklerini sorabilirsin?
Benim kizim biraz buyudu biraz daha rahat gelebiliyorum
Yardimci olabilecegim bir sorun olursa elinden geleni yaparim.

canim benim inan cevap yazdigina cok sevindim bende hollandada kaliyorum den haagta,canim kizini ALLAH bagislasin,canim ilk sorum sizdeki sorun neydi,ben esimle akrabayim ve sorunumuz genetik daha onceki yazilarimi okumussundur belki,seninki kacincida tuttu?bende gecen ay maastrichte gittim ve pgt ile bile olsa yinede embyoda sadece bizde cikan tasiyici hastaliga bakabiliriz butun hastaliklara bakamayiz dediler,o yuzden korkuyorum,hadi bilmedigimiz bir hastalik daha cikarsa diye,sence maastricht mi?yoksa turkiyemi kafam karisti,belki sorunumuz ayni deyildir ama yinede tavsiyelerin benim icin onemli,alvast bedankt...groetjes...

canim ozleme sormussun ama ben cvp vereyim
bende hollandada kaliyorum benim esimdede 13 14 kromozom bozuklugu var
bizde once maastrich te gittik
ben 26 yasindayim esim 36
ilk denememizde tuttu cok sukur iki kizim var simdi cok sukur cokta sagliklilar bizede ayni seyleri soylemislerdi allah yardimcin olsun
bu arada ozlemin adina cvp veriyim benim arkadasim cunku ayni zamanda yaptirmistik onunda maastrichte oldu
bu arada ben memorail e gitmistik hollandada yaptirmadan onc e ama yaptirmadan aglayarak geri geldim
cunku para gozuyle bakiyolar insana ben hollanda derim ama sen bilirsin
bende hep inat ediyodum burda yaptirmam diye ama inan bana burasi 1000 kat daha iyi
iki tarafida gordum ben

canim benim cok sagol cevap verdigin icin bende aslinda burayi cok istiyorum tr yi hic istemiyorum ama burda sadece bizden cikan iki hastaliga bakabiliriz diyorlar acaba tr de daha fazla genetik tarama yapiliyormuki?size tam olarak ne dediler?yuzde yuz gezond olur dedilermi bizde demediler iste?o yuzden kafam karisti senin ne guzel ilkinde olmus ALLAH kizlarini sana bagislasin...

canim benim bisey sormak istiyorum bende volkan beyle cok gorusmek istiyorum ona nasil ulasabilirim acaba,site sinden hastanenin numarasini aldim ama cesaret edip ariyamadim,telefonda direk volkan baltaciyi mi istemem lazim?yoksa gorusmek icin illaki hastasi mi olman lazim cevaplarsan cok sevinirim k.i.b

Benim önceki hafta pgt mi Volkan Bey yaptı. Başta bunu söyleyerek aradım. Hatırladı. Hastası olmasaydım tepkisi nasıl olurdu bilemiyorum. Cumhur Gökhan Ekmekçiyi arayabilirsin. Çünkü o kesin cevaplar. Volkan Bey konusunda net bir şey söyleyemiyorum açıkçası. Ben Cumhur Beye önceden mail attım bana telefon etmişti...

canim tr de de yuzde yuz gezond olur diyemezler oyle bisey yok cunku heryerde ayni yapiliyo pgd
tiptada yok zaten oyle bisey
ben aslinda senin cok iyi anliyom ilk duydugumda bende oyle diyodum kabul etmek istemiyodum cunku
canim bide sana acizane tavsiyem fazla arastirma fazla takma kafani hersey olacagina variyor cunku

Canim ik woonde ook in den haag,nu woon ik in Zoetermeer
Gelelim sorularina bizim sorun esimdeydi 2ve 10 numarali kromozomlarda translocatie
Ben 2 gebelik yazarim biri dustu digeri oldu bende Maastricht gittim ve orada yaptirdim
Ben simdi esime sordum bizde tasiyici hastalik olmadigi icin Gewoon kromozomlara bakmislar
En saglikli hangisi ise onu sectiler bem 6 embriyodan 1 tane saglikli cikti
ve ben sana %100 maastricht derim yinede sen bilirsin
Benimde Ilkinde tuttu sukur fazla ugrasmadik
Bide cok guzel ilgileniyorlar biz cok memnun kaldik
Den haag neresinde oturuyorsun belkide tanisiyoruzdur, sen 3. Arkadassin buradan hollanda da
Hadi bakalim sende yapta bi bebis sen ben kardelen tanisiriz belki
Insallah Allah yar ve yardimcin olsun bu tedavide moral cok cok onemli moralini hep yuksek tut

Maşallah... İlk seferde başarılı olanlara çok mutlu oluyorum. İnşallah bundan sonra bu yolda devam edecek arkadaşların daen tez zamanda olur. Zor bir süreçmiş. Allah herkesin yardımcısı olsun. Amin...

İnci,Hituci, Leave, Mattika nerdesiniz? Nasılsınız?

ozlemcano kardelen cok sagolun tavsiyeleriniz icin canlarim,bende denhaagta pazara yakin oturuyorum o cevrelerde,kardelenin dedigi gibi fazla kafaya takmiyacam anders wordt ik gek,artik zaten oglum suan var cok hasta benim icin ilk oncelikle o geliyor,bakalim nasibimde varsa zaten rabbim verir bende ilerde insallah sizler gibi burdan yazarim,dedigin gibi burda 3 arkadas olduk kizlar siz nerelisiniz?ben aksarayliyim,hadi bebislerinizi benim yerime opun kendinize iyi bakin canlar...ik ga nu lekker naar bed en uitslapen:)))))))

bende aksaraylıyım :)))
sen sonradanmı gittin yurt dışına.

Kızlar selamlar..

Nasılsınız ? Keyifler iyidir umarım. Gelincik arkadaşımızdan haber var mı ? Büyük gün hangi gün ? Allah yardımcısı olsun. İnşallah bu sefer güzel haberleri alacağız. Hepimize moral olacak. Bu arada PGT yöntemi ile ilk seferde hamile kalan arkadaşlar olmuş. Onları okuyunca çok sevindim. Ve umutlandım.Zira bu aralar epey kötü haberler aldık. Umudumuz kırıldı.

Ben cumartesi Cumhur Bey'e gittim. kan verdim. Kanım İngiltere'ye gidecek. 1 , 1.5 ayda sonuç belli olur dedi. Kan tahlili faturası elime ulaştığında dvayı da açıyorum. Hepimiz için hayırlısı olsun..

Bende pazar à yakin oturuyodum marktweg de oturuyodum
Gorumcem oturuyor pazarin orada yeni evlerde belkide gormusuzdur birbirimizi
Oglunmu var Allah bagislasin rahatsizligi ne cok gecmis olsun
Bende ardahanliyim (kars,ardahan) Yanliz ardahan deyince burada pek kimse bilmiyor
Insallah biran once bas afwin tedavine sende yazarsin buradan

Kizlar selam
Herkez iyi umarim gelincikten haber varmi bugun testi vardi Rabbim ins hayirli sonuclarla gelir.
lavegue sen nasilsin canim tedaviye ne zaman basliyorsun?Allahim herkese maddi ve manevi guc versin ins herkesi kocaman öpüyorum hk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…