Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

bılıyorum guzelım bılıyorum da moralımın bozulmasının sebebını buldum ...

Demek bu ay da cok kalıtelı yumurtlamadım dedım kendı kendıme. 9 da 5 dollendıgıne gore .
Bu arada sabah aklıma geldı benım ultrasonda 10-11 gorunuyordu :):):)
yarı yarıya bır kayıp yok bu sefer sukur tabı ama yıne gorunen gelmedı galıba ...

Yanı hıtucım guzel gıdecekse bır sey sankı hersey yolunda gıtmelı ...
9 yumurta toplandıysa bunun 8 ve ya 7sı dollenmelı ... Sacma dusunce bılıyorum ama ıste boyle.
Dunku o ferah yapım gıttı . Geldı karabasanlar
anestezının etkısıydı galıba dunku durum

senın kac embryo pgtye gıdıyordu hıtucı genelde

bnm 9 taneden sadece3 ü döllenmişti 3gün öldüm öldüm dirildim devam edemeyeckler diye 3üde 1.kalte oldu 1ini transfer ettiler tutundu minik meleğim ama hasta oldu işte...2sinide dondurdular....

21 tane yumurtam toplandığında ilk tedavimde 9 taneyle blasta gitmiştik negatif sonucu almıştım...
moralini bozma hiç şimdiden dur bakalım ....

ya aslına bılıyoruz bu sayıların nasıp olmadıgı surece hıc bır sey ıfade etmedıgını ama beyın oyle garıp bır sey kı Carmenn uretıyor da uretıyor ve tedavının ıcındeyken dusunme kapasıten daralıyor.

allahımmmm.

oyle ıcımden geldı .

Her iki embriyoya da uygulanıyor bildiğim kadarıyla. Yaptırdığınız merkezin genetik laboratuvarı yoksa anlaşmalı olduğu bir genetik birim olup olmadığını öğrenin. Allah yardımcınız olsun.

canım senın agzından bal damlıyor.
Benım baya moralım bozuldu .

Umutsuzluk yok

Seni anlıyorum canım benim. Sayılara takılmayalım desek de ben de o 3 sayısına fena takmıştım :) Ama olacaksa 1 tane de olsa olacak olmayacaksa 50 tane de olsa olmayacak. Bunu bildiğimiz halde çok takılıyoruz sayı olayına. Ben umutluyum. Seninkilerden sağlıklı çıkacak inşaallah...

benim icim bir yanıyor bir sönüyor.
olacagını dusundugum zamanlar parlak bır ruhum oluyor ama sonra bır anda asıl yuksek olan olasılık gelıverıyor aklıma ve kendımı kandırdıgımı dusunuyorum .
yuksek ıhtımal ,olmamasi, olmasi degil ki diyorum.
ama sonra aklima Hituci geliyor, anngel geliyor, secgin geliyor, mattika geliyor , pgt 06 geliyor ...
demek diyorum cıkıyor saglam embryo , hıc cıkmayacak dıye bır sey yok dıyorum , yıne alevlenıyor ıcım .
boyle gelgıtlı bır psıkolojı.
gercı sen de , hepınız de bu duyguları yasadınız ve emınım benım butun bu dusunduklerımi sız de dusunup ruhunuzu allak bullak ettınız.

Son düzenleme:

Bir o düşünceye bir bu düşünceye savruluyoruz. Kendimizi en kötüsüne hazırlamaya çalışıyoruz. Bak gördün mü aklına bu örnekler de geliyor. Hepsi bizler için umut dolu örnekler. Zaten umudumuz olsa yapamayız, her seferinde yeniden başlamak için o gücü kendimizde bulamayız. Dua edeceğiz sürekli sağlıklı çıksın ve transferden 12 gün sonra o güzel haberi alalım diye.

canim ben kisaca yazdiklarimi kopyaladim.sizler gibi benim ve esimde tasiyici bir gen rahatsizligi var.yaklasik 2 sene önce bebegimi kaybettim ve ben bu rahtsizligimizi dogumdan sonra ögrendim.ismi ( epidermolysis bullosa-kelebek hastaligi) diye geciyor. 2 hamileligimde bu riskim %25 yani tekrar bu rahatsizlik ortaya cikabilir ve ben tekrar bebegimi kaybede biliririm.doktorlar bana hamileligimin 10 yada 12 haftasinda bebegin beslendigi anne pastasindan parca alip bakcaklar bu rahatsizlik tekrar olusmusmu diye ama riskli bebegim saglikli olsa bile kaybetme durumum var oyüzden istemiyorum.yada 2 yöntem olarak pgt yi öneriyorlar doktorlar eger kabul edersek cok zor bir döneme giricegimizi söylüyor psikolojik olarak... ama pgt nekadar iyi bilmiyorum arastiriyorum oda icimi rahatlatmiyor tam anlamiyla.simdi kafam karisti ne yapcam bilmiyorum,bebegim olmasini cok istiyorum ama korkuyorum....

+ ben yurt disindayim.dogumdan sonra bebegim ölmeden hem ondan hemde esim ve benden kan aldilar ve arastirmaya gönderdiler ve 6 ay bekledim sonucunu.hem bebegimin acisi,hemde bu sürec bitirdi beni,sonuclar geldiginde bana sadece 10 yada 12 hafta parca alip bakcaz dediler benim o günden beri icim rahat etmiyor istemiyorum bu yöntemi.cok bunaldigim icin ara verdim yani cocuk planini geriye attim.yaklasik 3 4 aydir düsünüyorum.tekrar saglikli kafayla arastirmalara koyuldum.gen doktoruna gitim gecen haftalarda ve bana pgt söyledi.ben kesin yardimci olurmu saglikli bebek dünyaya getire bilirmiyim dedigimde,oda yardimci olur ama %100 diyemem dedi cünki sizin vucüdunuzda bu rahatsizlik var yani tasiyicisiniz.dogacak bebek sagliklida olsa bu hastaligi tasiyacak sizin gibi dedi.ha suda var dedi saglikli görünür ama makine hatasi olur gözden birsey kacar sagliksiz yumurtada verebilinirde dedi kafam iyice karisti

+simdi benden ve esimden tekrar kan aldilar ve tekrar bakicaklar genlerimize ilk yapilan arastirmada sadece bebegimin üzerinde olan hastalik incelenmis belki baska rahatsizligimizda olabilirmis 2 hafta yada en gec 4 hafta sonuclar cikar dedi. 1hafta gecti,simdi sonucu bekliyorum insallh bisey cikmaz.

+ simdi önümde görünen 3 secenek var parca isini istemedigim icin geriye 2 secenek kaliyor.ya pgt yaptiricam yada normal yolla tekrar denicem.normal yolla yaparsam doguma kadar bilemicem sagliklimi degilmi.pgt de zor bi dönem bilmiyorum anlican :26:
neyse insallah senin hersey yolunda giderde yumus yumus bebislerin olur,olucaginada eminim insallh.

canım benim kaç embriyomun döllendiğini merak etmişsin.hemen yazayım.
ilk tedavimde 14 yumurtam toplandı,11 tanesi işleme girdi,7 tanesi döllendi,3. günde 3 tane embriyo kalmıştı ama hiçbirisi sağlıklı değildi.
ikinci tedavimde 17 yumurta toplandı, 11 tanesi işleme girdi, 7 tanesi döllendi 3. güne 2 tane kaldı, ikiside sağlıklı çıktı.
üçüncü tedavimde 9 yumurtam toplandı, kaç tanesinin işleme girdiğini hatırlamıyorum ama 6 tanesi döllenmişti.3. güne 5 tane kaldı ama malesef hiçbirisi sağlıklı değildi.
dördüncü tedavimde 10 tane yumurta toplandı.kaçtanesinin döllendiğini hatırlamıyorum ama 3. güne 4 tane kalmıştı.iki tanesi sağlıklı çıktı.
işte böyle canım.inşallah bu defa sağlıklı bebeklerin olurda hayırlısıyla.benim gibi tuvalete gidecek vakit bile bulamazsın

Allah razı olsun arkadaşım çok tşkler. valla benim mrkz bu konuda beni hiç aydınlatmadı açıkçası bende sormadım negatifi alınca biraz dinlendim ve bu süre zarfında araştırıyorum. merkezime güvenmiyorum 2 tedavime başlamadan önce dr.uma genetik testleri yapalım dedim oda yok önce tedavimizi yapalım tutmazsa sonra yaparız dedi. tutmayınca hemen dondurulmuşlar ile yapalım malesef o da tutmadı. bizde herşeye inandık herşeyi kabul ettik. ama artık orada devam etmek istemiyorum şuan bütün testlerimi ve yaptırmak istiyorum ve sizin yazıları okunca sormak istedim. ama dondurulmuşlarım olduğu için çok kararsızım farkıl yere gitmek konusunda ama aynı yerde de yaptırmak istemiyorum. ama merkezle konuşucam pgt işlemi için bakalım arkadaşım inşlh bebeğime ulaşmak için önümdeki engelleri aşarım.

Canım yazdıklarını okudum.
Bır matematıgı yok bu ısın , yıne ve tekrar ve yenıden onu anladım .
Ama ıcım söndü benım.
Karardı.
Neden dıye sorma .
Bılmıyorum.

Son düzenleme:
laveque biraz duruldun mu kuzum?

yok durulmadım be gülüm.
sabahtan beri kalp atışlarımı bir duysan ,
sacma sapan , tekleyerek atıyor.
elimde değil.

biliyorum hiç b,ir sey degişmeyecek.

bugun iyi ki hastane beni aradı . yoksa ben sanırım arayamayacaktım .
gecen seferki gibi geliyor aklıma.
cumhur bey arayacak . zaten daha soylemeden ses tonundan bellıydı gecen sefer. soylemesıne gerek bıle yoktu .
maalesef saglıklı bulamadık dedı. saglık olsun , anladım dedım.
o numarayı telefonumda gorecegım zaman aklıma gelıyor gun ıcınde sureklı.
nedense telefonun ucundakı sahıstan gonlume gore cumleler hayal edemıyorum .
neden gelmıyor kı aklıma hıc????

Canım yazdıklarını okudum.
Bır matematıgı yok bu ısın , yıne ve tekrar ve yenıden onu anladım .
Ama ıcım söndü benım.
Karardı.
Neden dıye sorma .
Bılmıyorum.

ben biliyorum çünkü bunların aynısını bende yaşadım.yaşanan olumsuz deneyimler ve kayıplardan dolayı bu hisler.ozamanlar bende anne olmamıştım ve annelik duygusu bana çok uzak geliyrdu.hiç anne olmayacakmışım gibi hissediyordum.
bekleme safhalarında hep olumsuz gelişmeler olacak diye benimde elim telefonlara gitmezdi.eşim bana atardı sen ara diye ben eşime atardım.
beynimizin oluşturduğu bir savunma mekanizması belkide.
canım arkadaşım sen böyle kendini kötü hissedince ben çok mutsuz oluyorum.gerçekten bu böyle.ben yaşadım,bebeğim diye yastıklara yorganlara sarılıp çok ağladım ama siz yaşamayın istiyorum.
neyse şimdi silkelen ve kendine gel zaten bugün sigara içecem bahanesiyle beni ektin küstüm ben sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…