- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.261
var guzelim valla... niye vermişler , manyak mı bunlar?:18:
erken gelıyorarmıs baya , ben sanıdm öğleden sonra .
ben de öpüyorum hitucim seni. tabi ki vereceğim haber.
olur belki bir gün neden olmasın ?
hımmm anladım anladım jeton geç düştü nedense.bugün yapacak ozaman pgtyi değilmi?peki sonuç nezaman belli olacak???
evet canım bugun yapacak ama sonuc ne zaman gelır onu sormadım .
sanırım yarın gelir.
takılmıyorum Hitucim hic bir seye takılmıyorum ben artık :)
İma var doğru diyorsun benim akıllı arkadaşım :):):)
oyle olması gerek mantık olarak tabi.
ama gecen sefer bana 5. gun haber vermişlerdi düzgün olmadığını.
dediğin gibi ama yarın haber verecekler ki transfer de ertesi gün olacak.
Kızler merhaba beni hatırlarmısınız bilmiorum ama;
3düşük 2 tüp bebek tedavim var 3 ve 7 kromozmlarımda translokasyon var şimdi 3. tüpe başlıycam öncesinde neler yapmamı önerirsiniz(
Canım peki yarına kadar bakıp yarına transfer olsa olmaz mı? Benim korkum şu ne kadar anne rahmine yerleşse daha iyi olmaz mı yani bazen diyorlar ya dışarıdansa anne rahimi daha doğal orada tutunabilir diye. İşte ben kendim için buna takılmıştım 4 güne konulsaydı yaşarlar mıydı sağlıklılar. Cem Bey de bana perşembenin gelişi çarşambadan belli olur demişti yaşamazdı demişti gerçi.
Sayıya gerçekten takılmamak lazım dediğin gibi hiçbir şeye de. Nasip de varsa olacak canım. DSüşünsene ben bilmeden sağlıklı bir oğlum oldu, bilmeden yine 25. haftaya taşıdığım bebeğim. Kısmet yalnızca...
Üzüntünü anladığımı da belirtmekistiyorum. Ama dua edeceğiz bu mübarek günde. Bir de ne yap ne et Cumhur beye de sağlıklı inşallah çıkacak Semra hanım yapsın transferi...
Kızler merhaba beni hatırlarmısınız bilmiorum ama;
3düşük 2 tüp bebek tedavim var 3 ve 7 kromozmlarımda translokasyon var şimdi 3. tüpe başlıycam öncesinde neler yapmamı önerirsiniz(
Laveciğim 3 taneden sağlıklı bulunma ihtimali çok yüksek. Aslında senin dediğin gibi gerçekten de sayıya takılmamak lazım. 10 tane de olsa hiç sağlıklı çıkmayabilir. Bir tane de olsa sadece o sağlıklı olabilir. Tamamen sürpriz yumurtaNe dersek diyelim vakti saati geldiyse olur. Sen içini ferah tutur. Güzel haberlerini bekliyorum. Bol bol dua ediyorum senin için..
Canım kızlar bu konuda daha tecrübeli. Sana daha iyi tavsiyelerde bulunacaklardır. Aslında bunu ben de merak ediyorum. Özel olarak yenilmesi , içilmesi gereken birşey var mı ? Benim ilk aklıma gelen sigara içiyorsan onu bırakabilirsin. Ben de kızların fikirlerini ve tavsiyelerini merak ediyorum. :26:
Laveciğim ;
Sayı konusunda şöyle bir mantık yürütüyorum ben. Mesela ben hastayım. Eşim sağlıklı. Dolayısıyla bizim hasta çocuğumuz olma riski %50. Buradan şu sonuç çıkıyor. O hasta gene ait hücreyi ( yani diyelim 15. gen ) benden alırsa bebeğim hasta oluyor. Ama babadan alırsa bebeğim sağlıklı oluyor. Normal yolla denediğimde de bu böyle, pgt de de bu böyle. Şimdi diyelim benden 5 yumurta toplandı. Ancak ne yazık ki 5'i de benim hasta genimi benden aldı. Bu yumurtaların tümü hasta oluyor. Diyelim ki ; 1 tane toplandı. Veeee benim hasta genimi benden değil babasından aldı. 1 tane de olsa bu yumurta sağlıklı oluyor. Eğer çok sayıda yumurta toplanırsan sadece şansı arttırıyor olabilirsin. Hasta geni olmayan yumurta bulma şansı. Bu aynı şuna benziyor bence : Bir markanın sürpriz yumurtaları var. Hepiniz bilirsiniz :) Siz bu yumurtaların için Şİrinler oyuncağını arıyorsunuz. Bu yüzden bakkaldan 20 tane alıyorsunuz. Çok alayım da belki birinde çıkar diye. Ama o bakkala o oyuncaklı yumurtadan hiç gelmediyse 20 tane de alsanız Şİrinleri bulamazsınız.Sonra birgün aklınıza geliyor. Şu marketten bir tane alıp deneyim diyorsunuz. Bir bakıyorsunuz bu yumurtada Şirinler oyuncağı var. Çok karışık olmadı dimi Bu işler yüzünden yakında hepimiz genetikçi olup çıkacağız.
valla surpriz oyuncak ve şirinler kısmını pek güzel anladım ve örneğine de bayıldım .
ama gel gör ki asıl bilimsel kısmından hiç bir şey anlamadım.
zaten bu konuda benim baştan anlamadığım bir şey var o da ne biliyor musun?
diyorsun ya farz-ı misal 15. gende sorun var ve o geni benden alırsa hasta olur babadab alırsa hasta olmaz.
gülmeyin bana ama tamam mı??
zaten bir kromozomdan 2 adet yok mu ve bunun biri anadan biri babadan gelmiyor mu?
bana anlatırlarken bende 2 tane 2 2 tane 15 nolu kromozom var dediler. bunların birer tanesinde translokasyon var. yani 1 adet 2 ve 1 adet 15 saglma ama 1 adet 2 ve 1 adet 15 translokeli. e boyle olunca ben1 adet 2 annemden 1 adet 2 de babamdan almadım mı ? aynı sey tüm kromozomlar için geçerli değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?