- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.281
o zamnda şu sorun var 15 diyelim babada da sorunluysa ne olur o zaman hep mi 15. sorunlu olur bir de bu yönü var...
o zamnda şu sorun var 15 diyelim babada da sorunluysa ne olur o zaman hep mi 15. sorunlu olur bir de bu yönü var...
on puanlık uzman sorusu. Biri Cumhur Bey'i çağırsın bize bir açıklama yapsın Canım güzel bir mantık yürütmüşsün. Ben de olan 15. gen hasta ise ve bu hasta genin yarı çekirdeği sağlıklı ise ( yani örneğin babamdan gelen sağlıklı parça ) acaba o sağlıklı parça aktarıldığında mı benim çocuğum sağlıklı oluyor ? Ama şunu düşünüyorum benim 15. genim hasta ise bunun tamamı hasta olmuyor mu ? Bir kısmı mı hasta
on puanlık uzman sorusu. Biri Cumhur Bey'i çağırsın bize bir açıklama yapsın Canım güzel bir mantık yürütmüşsün. Ben de olan 15. gen hasta ise ve bu hasta genin yarı çekirdeği sağlıklı ise ( yani örneğin babamdan gelen sağlıklı parça ) acaba o sağlıklı parça aktarıldığında mı benim çocuğum sağlıklı oluyor ? Ama şunu düşünüyorum benim 15. genim hasta ise bunun tamamı hasta olmuyor mu ? Bir kısmı mı hasta
Kızlar bu konu bizim tahmin ettiğimizden daha karışık bence. Mesela bazı hastalıklar var. Anne de baba da taşıyıcı. Yani her ikisinin hücrelerinde de bu hastalıktan var. Bu durumda bile bazen %25 risk var diyorlar. Anne de taşıyıcı baba da taşıyıcı olmasına rağmen bebek %75 ihtimalle sağlıklı doğabiliyor. Örneğin : Genetik bir hastalık olan kistik fibrozda böyle. Yani anne ve baba da taşıyıcı olsa bile %100 geçer diyemiyorlar. :44:
bence bir kısmı hasta
yani 2 tane 15 var ya sende. bir tanesi hasta bence.
bunu sana söylemediler mi ki?
bence bir kısmı hasta
yani 2 tane 15 var ya sende. bir tanesi hasta bence.
bunu sana söylemediler mi ki?
Kızlar Acıbadem Genetika'nın sayfasında şöyle bir bilgi buldum. Oran çok yüksek değil mi sizce de ? :26: Yani 4 embryo varsa 1'i sağlıklı oluyor. 2'si hem sağlıklı hem taşıyıcı.. Yoksa ben mi herşeyi birbirine karıştırdımNeyse daha fazla zihnimizi yormayalım.
PGT’de sağlıklı embriyo bulma ihtimali nedir?
Tek gene bağlı hastalıklarda tamamen sağlıklı bir embriyo bulma ihtimali ¼ iken sağlıklı ve taşıyıcı embriyo bulma olasılığı ½’ dir. Dolayısıyla sağlıklı embriyo bulma olasılığı ¾’tür
kızlar acıbadem genetika'nın sayfasında şöyle bir bilgi buldum. Oran çok yüksek değil mi sizce de ? :26: Yani 4 embryo varsa 1'i sağlıklı oluyor. 2'si hem sağlıklı hem taşıyıcı.. Yoksa ben mi herşeyi birbirine karıştırdımNeyse daha fazla zihnimizi yormayalım.
Pgt’de sağlıklı embriyo bulma ihtimali nedir?
Tek gene bağlı hastalıklarda tamamen sağlıklı bir embriyo bulma ihtimali ¼ iken sağlıklı ve taşıyıcı embriyo bulma olasılığı ½’ dir. Dolayısıyla sağlıklı embriyo bulma olasılığı ¾’tür
bende sizinle görüşmeyi çok isterim.lavequenin dediği gibi birgün görüşürüz belki.chnb ye söz veremem ama sizde benimle görüşmek isterseniz isranbula ve izmire geldiğimde ararım sizi.
Yine bu kulüpte tanıştığm iki arkadaşımla yüzyüze görüşmüştük ankarada çok güzel oluyo.sanki birbirini senelerdir görmeyen iki akradaşın buluşması gibi oluyo.aynı şekilde bende sizi beklerim.
Babanız dediğim embriyoların babası yani eşin:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?