Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Evet evet. Ben kk dan bir arkadaşımla haftanın 2-3 günü mutlaka telefonlaşırım 2 kere de yüz yüze görüştük. Birinde yemeğe gittik birinde oğlumla onun evine. Gerçekten çok güzel bir duygu. Benzer sorunlar yaşamışlar olarak müthiş bir frekans tutması oluyor. 2 kişi daha var görüştüğüm kk dan yüz yüze... İnci Hituci, Lave, Akasya diğer arkadaşlar ben de çok isterim ben tüm yaz oradayım. Sağlıkla hamile kalırsam gerçi yatarım ben ziyarete gelirsiniz. Hasta ziyareti sevaptır:))

Yaza kadar hamile kalma

Yarın nasip olursa eşimle 7.yılımızı dolduruyoruz. Hey gidi günler hey Yaşlandığımı hissediyorum Siz şimdi bana 7 yıl da ne ki dersiniz

Yaza kadar hamile kalma

Olabilir İnci. Ben özel sağlık sigortası yaptırdım 2 ay önce. Yaptırınca ilk 5 ay hamile kalmama şartı var. Amh de düşük çıkınca biliyorsun pgt yi yazdan şubata öne çektik. Aslında yaza kadar kalmasam maddi olarak bize çok iyi olacak...

Yarın nasip olursa eşimle 7.yılımızı dolduruyoruz. Hey gidi günler hey Yaşlandığımı hissediyorum Siz şimdi bana 7 yıl da ne ki dersiniz

Ah canım yıllar geçiyor. Bizim de 11 yıl oldu. Ama 7 yıl da az değil. Allah inşallah 8. yılınızı bebişlerinizle kutlamayı nasip eder.

Peki bugün nasıl geçti misafir faslı? Yeseydin bol bol...

Şaka diyorum canım :) Hayırlısı Allah'tan...
Güzel geçti, yiyebildiğim kadar yedim. Kardeşimin doğum günü bugün. Annem pasta almış, akşam ondan da götüreyim
Amin canım amin.

Afiyet olsun canım biz deoğlanla uyumuşuz biraz. Nöbetçiydim yoruldum derste çoktu eşim de geç geliyor hatta şimdi yine uyuyabilirim.:))1 saat uyudum çamaşır makşinesinin sesine uyandım:))

Hafta sonu geldi, dinlenirsin biraz :) Gerçi iş güç derken insan nasıl geçtiğini anlamıyor. Bir kadının evladıyla uyuması ne güzel bir duygudur :)

laveque canım 3 embriyondan sağlıklı embryolar çıksın inş, hep birlikte dua ile transferini bekleyelim bu defa.

kızlar akasyanın hastalığı ile translokasyon farklı şey. bizimki sayısal anormallik.
onunki kromozomlarla taşınıyo sadece.
chnb nin mozaikliği de farklı mesela.

başta çok merak etmiştim okumuştum ama unutmuşum şimdi ayrıntıları.
genetik doçenti 6 da 1 sağlıklı olma ihtimali , 6 da 1 taşıyıcı olma ihtimali, 6 da 4 sağlıksız olma ihtimali var demişti.
şimdi dr.um genetikçilerle vs görüşmüş yüzde 20 sağlıklı ihtimali var illa test yapalım diyo.
oranlara bakmıyo ama bu iş, sonuçta binde bir de olsa bi ihtimal varsa allah ol dedikten sonra olur.
istatistik böyle bi bilimdir. tavlada zar atarsın ihtimali hesaplarsın 6-6 gelme ihtimali 36 da 1 dir.
bazen üst üste 6-6 gelir, bazen 100 defa atsan gelmez.

Hafta sonu geldi, dinlenirsin biraz :) Gerçi iş güç derken insan nasıl geçtiğini anlamıyor. Bir kadının evladıyla uyuması ne güzel bir duygudur :)

Allah bu duyguyu sizlere de nasip etsin canım. Yine uyuyayım dedim uyuyamadım çamaşır astım yeni çamaşır attım. Şimdi katlma işi... İşbitmez. Bugün Elif Şafak'ın İskender'ine başladım. Dün Ahmet Ümit'in Patasana'sını okudum... Farklı dünyalara götürüyor romanlar insanları hiç bilmediği dünyalara...

Bu işler karışık canım işin içinden çıkamadık zaten...Moziklik farklı onu geçtim marker kromozom da farklı... Joker diyorum ben ona her kromozom olabilir o:))

Mattika amniyo yaptıracak mısın canım?

bilmiyorum canım dr.um koryon villus öneriyo ısrarla, ankarada tecrübeli isimler var randevu alırım senin için dedi.
kordosentez değil ama bu koryon villus başka.

bebeğin kordonundan parça alınırsa kordosentez
plesantadan alınırsa koryon villus oluyo
amniyo sıvısından alınırsa amniyosentez.

amniyo dersek 16. haftada yapılıyomuş belli olana kadar 2-3 hafta geçse çok geç diyo dr.
koryon villus 12. haftada yapılıyo ve 1 hafta içinde sonuç çıkıyomuş.

bugün dr.a gittim 10+2 yiz, hareket ediyodu bebeğim.. ilk defa bu haftaya geliyorum çok şaşkınım.
bikaç dr.a daha danışmayı düşünüyoruz test konusunu.

sanırım yaptırırsam da amniyo yaptırıcam o çok daha yaygın olduğundan güvenli geliyo bana.
bi yandan 20.haftaya gelmişken bi anormallik çıkarsa ne yaparım ki.
dr.un dediği ne kadar erken öğrenirsek o kadar iyi.

bi tarafım amniyo diyo, bi tarafım 2 hafta sonra koryon yaptır sonucu al rahatla diyo.
bi yanım o senin bebeğin hiçbir riske atma diyo.

allah yardımcımız olsun

Canım Angel şöyle yapmıştı bebeğin tüm ölçümlerini ikili taramaları filan yaptırıp görünüşte ve değerlerde bir şey çıkmayınca hiçbir şey yaptırmadı. Onun teli de yok bizde sorardık dr filan... Zor bir karar canım. Şu ikili artı ensekalınlığı filan bakılsın ona göre iyi bir dr ye sor istersen... Seni anlıyorum doğalın da bu süreci çok zor...

2 linin bi anlamı yok canım ya bizim durumda.
o sadece ihtimal veriyo.ihtimalin olduğunu biz de biliyoruz.

dr.um sağolsun araştırdı bizim için.
angel iyidir inş sadece onu merak ediyorum ben.

dr.um daha şimdiden benim içime sağlıklı olduğu doğuyo dedi :)
tabi pek bilimsel bi söylem olmadı ama öyle hissediyorum dedi.

ama 2liyle usg ile olcak iş değil bize kesin kanıt lazım...

Dr n ile arnda artık duygusal bir bağ oluşmuş bizim de öyle. Kızım olursa adını Zeynep koyacakmış...

Drn de gerçi tecrübelerine dayanara da sezmiş olabilir...

Dr n ile arnda artık duygusal bir bağ oluşmuş bizim de öyle. Kızım olursa adını Zeynep koyacakmış...

Drn de gerçi tecrübelerine dayanara da sezmiş olabilir...

biliyo musun ben ilk defa bu gebelikte gittim bu dr.a
ama frekans tutma meselesi bu. tuttu bi kere.

biliyo musun ben ilk defa bu gebelikte gittim bu dr.a
ama frekans tutma meselesi bu. tuttu bi kere.

Benim Hataya geldiğimden beri aynı dr hatta az önce facede yazıştık. Arkadaş olduk:)) Erken doğumumdaki bebeğimden beri aynı hiç değiştirmedim kendisinin bilgisi dahilinde başka dr lere de gittim. Tüp bebek iğnelerimi de o yaptı. Senin de frekans tutmuş... Ne güzel...

Kizlar merhaba ,

2-3 saat girmedim yine neler olmus. Bu aralar sayfamiz pek canli masallah.

Ben de gorusmek isterim sizlerle. Biz de cocuk istiyorum sitesinden 7 arkadas falan tanisip toplanmistik ve surekli toplaniyorduk. Koptukartik ama. Hepsi Allahin izniyle dogurdu. Bir ben kaldim aralarindan. Meger benim sorunum ne buyukmus de o zamanlar bilmiyordum . Aralarinda en gec ve sebepsiz infertil olan bendim ve herkes en cok benden umutluydu. Ilk sen kalirsin diyorlardi. Diyecegim gorusmek cok keyifli oluyor gercekten.

Kimler nerede simdi bir yazsaniza.

Incicim pastani da yedin mi? Bak ben geldigimden beri eve musli, cips yedim. Sonra da misir patlattim. Simdi de tatli olarak ne yesem diye dusunuyorum. Kilo boyle aliniyor haber vereyim .

Mattikacim guzel dilegin icin sagol. 10+2 ye gelmen cok guzel bir durum gercekten. Verecegin karar zor. Ben olsam ben de arada kalirdim . Simdi kordon , oburu ( adini hatirlayamadim ) ve amniyo arasindaki fark yapilma zamanlarinin farkliolmasi ve buna ek olarak da risklerinin yuzdelerinin degismesi mi?

Bu arada benim hucrelerin ne kadarina yayilmis olabilecegi konusundaki soruma bir yorum yapmamissiniz. Siz bunu dusundunuz mu hic?

Tek gen , mozailik ve translokasyon arasindaki sans yuzdeleri konusunda benim de bir bilgim yok.

Lave nasılsın canım? Bayağı teoriler ürettik bugün:)

Sagol canim iyiyim.
Urettik ama bir seyi cozduk mu diye dusunuyorum:26:

Kendim icin sunu biliyorum, Cumhur Bey anlatmisti. Ben yumurta uretirken 46 xx kromozomumun hepsini veriyormusum yumurtalarima ki bunlarin arasindan 1 adet 2 ve 1 adet 15 translokeli. Dollenirken esimden 23 adet alacak , onda bir problem olmadigini dusunursek saglam gelecek ondan , ve benden de 23 adet alacak. 2 ve 15i hangi 2 ve 15 ten alacagi onemli.
Boyle bakinca ne var canim bir duzgun 2 bir duzgun15 gidemez mi veya1 translokeli 2 ile bir translokeli 15 gitmez mi diye dusunuyor insan ama oyle olmuyor sanirim. Mutemadiyen duzgun 2 translokeli 15 veya duzgun 15 ve translokeli 2 gidiyor.

Tabii bir de diger kromozom sorunlari da isin tuzu biberi. 2-15 duzgun de gitse trizomisi var monozomisi var... Onlari da gorduk.

Bence ozel saglik yaptirdiysan dayan guzelim. 3 ayin kaldi zaten dolmasina. Bu kadar beklemissin , bir ise yarasin bari.

Amiiiiinnnnnnnnnnn :) Ben de ne zamandır kitap okuyamıyorum daha doğrusu okurken kendimi pek veremiyorum. Evde neredeyse 1000 kitaplık kütüphane var ama haftalardır bir kitap bile bitirebilmiş değilim Heveslendim şimdi :) İskender'i nasıl buldun? Ben Aşk kitabına büyük bir hevesle başlamıştım ama yarıda bıraktım, pek hitap etmedi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…