Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Buluşalım buluşalım Çooookkkkk mutlu olurum
Yedim canım yedim. Sen maşallah bayağı bir yemişsin Yatmadan börek yemeyi düşünüyorum
Sorunu gördüm ama önceden böyle bir şeyi hiç duymamıştım. Bu problemin yumurtaların tamamına yayılabileceğini bilmiyordum :26:

Ben de son 5 aydir elime aldigim her kitabi yarim biraktim.
En son Zulfu Livanelinin Serenadini okudum ve onun uzerine bir kitap bulamadim. O yuzden hep biraktim aldiklarimi yarida .

iskenderi okumadim. Icim cekmedi o kitabi.

CHNb Ahmet Umitin kitabi nasil?

sağol canım.. bu haftaya gelmemiz bile iyi bişeyin göstergesi ama hiçbişey kesin değil tabi.
kordon sentezini önermiyo canım dr.

ya 12.haftada koryon villus= plesantadan parça alınması
ya da 16. haftada amniyo.

risklerde çok bi fark yok. tecrübeli bi dr olursa risk aynı. yapılma zamanı farklı bir de amniyo daha yaygın türkiyede.

translokasyon için bişeyler biliyorum ben diğerleri hakkında fikrim yok.
sen mozaik misin canım?
eşim mozaik değil mesela neresinden hücre alınıp incelense aynı translokasyon çıkarmış.
mozaik olunca sağlıklı yumurta çıkma ihtimali daha yüksek tabi.

bu arada ben konyadayım, bi tek angel benimle aynı şehirde. ona da ulaşamıyoruz. doğum zamanı gelmiş midir acaba

Lave sorununun cevabını bilmyorum yayılma işini. Ben Hatay Antakya'dayım. iskender'in kapağındaki görüntü bana da itici geldi ama ben Elif Şafak'ı severim. Okuduğum kitaplarını okuma sırama göre yazayım: Baba ve Piç, Siyah Süt, Aşk, Pinhan, Araf, Bitpalas. Aklıma gelenler bunlar. Çoğunu beğendim...

Ahmet Ümit'i geçen yıl keşfettim malesef, en sevdiğim yazarlar arasında üst sırayı aldı hemen. Onunda okuma sırama göre: Bab- ı Esrar, İstanbul Hatırası, Beyoğlu Rapsadisi ve dün bitirdiğim Patasana'sını okundum. En çok İstanbul Hatırası'nı beğendim.(Bana İstanbul sevgimi farkettiren kitap) ve Beyoğlu Rapsodisini sevdim...

İnci Aşk fena değildi aslında... Onu sevmediysen diğerlerini de sevmeyebilirsin. Siyah Süt'ü seversin tahminimce..

Buluşalım...

O zaman senin durumunda sanki amniyo mu daha mantikli gorunuyor.
Plesantadan parca da amniyo gibi mioluyormus? Yani islem ayni zorlukta mi?

Mozaik degilmisim canim. Neye gore bunu soyledi dr onu da tam bilmiyorum ama boyle soylemisti. Her hucremde oldugunu soylemisti. Sacina baksak oradanda cikar dedi. Isim zor olanindan yani canim.
Her hucremizde varsa nasil uretecegiz normalii ben de orasini anlayamiyorum. Kafam almiyor. Ve moralim o yuzden de pek yuksek degil.

Yayilma gibi bir durum var . Semra hanim soylemistiilk gittigimde. Yumurtalarinin yuzde kacina bu translokasyon yayildi bunu bilemeyiz dedi. Tam bir kumar oynadigimiz yani. Belki de coguna yayildi ve bu altin yumurta .... Neyse kotu de dusunmek istemiyorum ama gercekten elimdekilerle cok da iyi dusunemiyorum.

Benim eşim mozaik işte.Cumhur beye sordum eşimde yüzde 50 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 48 xyy var bu bizim yüzde 50 sağlıklı anlamına mı gelir dedim o da karaciğeriincelesek ayrı, sperme baksak ayrı oran çıkar dedi. Bir de marker var malesef bir türlü de öğrenemedik bu hangi numaralı kromozoma ait. İşte bu marker de diğer anomali oranını artırıyormuş bunu da Volkan bey demişti...

Sağlık sigortası beklemek mantıklı ama şu var eşimin sperm hızı düşük çıkmıştı benim amh den korkuyorum ya birden daha da düşerse diye o yüzden kendi haline bıraktım...

Bence emin ellerde yapılırsa koryon villusu yani plesanta daha mantıklı 12 haftalar çünkü. 16 DA YAPILDIĞINDA DİĞERİ SONUÇ AĞIR BİR PROBLEM ÇIKTIĞINDA BİR İKİ HAFTADIR bebeğin hareketlerini hissetmeye başlamış olunur sonlandırma gibi bir karar alınırsa anne bence daha etkilenir. Tabi bu kararda ikisi de zor. Kendim için düşündüm düşüklerime de üzüldüm ama erken doğumuma çok daha fazla.

Mattika ben yanlış hatırlıyorsam düzeltsizin sorunda bebek ya düşecek erken haftalarda, ya da problemliyse doğunca fazla yaşamayacak. Allah korusun. Ne kadarda olsa bu işlemlerde düşük riski az da olsa var. Bunu da düşün derim...

Mozaiklik kotunun iyisi yani canim.
Translokasyonda ben mozaiklik duymadim .
Genelde herkes iki adet kromozomdan bahsediyor ve bunlarin translokasyonlu oldugundan.
Mattika canim sizin translokasyon mozaik mi peki? O raporda mi yaziyor?

Pardon Mattiakcim yazmissin esinin mozaik olmadigini. Simdi okudum tekrar.
Translokasyonda mozaiklik diye bir sey yok sanirim.
Hic duymadim.
Chnbnin problemi gibi problemlerde oluyor sanki.

Pardon Mattiakcim yazmissin esinin mozaik olmadigini. Simdi okudum tekrar.
Translokasyonda mozaiklik diye bir sey yok sanirim.
Hic duymadim.
Chnbnin problemi gibi problemlerde oluyor sanki.

Laveciğim nasılsın iyi misin
Bir iki gün giremedim aklım hep sizde
Mattikada bide sende.Allah yardımcınız olsun
Umut olursunuz inşallah bizlere.

Merhaba Mervecim,

Inan sizlere umut olmayi ben de cok ama cok istiyorum.
Tum kalbimle hem de...
İnşallah canım inşallah
İnanki hep dualarımdasınız her namazımda
İsmini bilmiyorum ama
Topikteki arkadaşım diye dua ediyorum:)
Bu kadar emek veriyorsun uğraşıyorsun
Ne diyelim Allah emeklerini boşa çıkarmasın
Zoor çok zor
Uyumadın mı sen dahaaa

Günaydın kızlar...

Hareketli bir gece geçirdik.Oğlan dün çok erken yatmıştı babası geç geliyor ya gelince kaldır anne beni dedi. Bbabsı geldi geç geldi kaldırırsak da daha uyumaz diye kaldırmadık. Gece 3 te dikildi ayağa. Oram ağrıyor buram ağrıyor filan. Başta zannettik ki numara yapıyor uyumasın diye:)) Bu arada ben de uyuyorum ama midem bulanıyor diyorum ki sen psikolojik yapıyorsun kendime. Oğlan çıkardı,sonra biraz sonra da ben. Üşüttük mü anlayamadım. Eşim bir seviniyor benim çıkardığımı görünce... Yok dedim bak oğlan da çıkardı. Bir şey dokundu anlamadık...

Hituci nasılsın? Bunca yazılaı okuyup yorum yazabilecek misin? Yorumlarına ihtiyaç var:))

Hituci nasılsın? Bunca yazılaı okuyup yorum yazabilecek misin? Yorumlarına ihtiyaç var:))

günaydın canım.maşallah döktürmüşsünüz şimdi bitirdim okuma işini.genler hakkında bişey yazmicam o konu çok uzun telefondan giriyorum şuan.zor oluyo mesaj yazmak.
Kitaplara gelince bende çok seviyorum okumayı.aşkı okudum çok güzeldi.sonsuzluk hecesi LA var şimdi elimde.sonuna geldim ama bitirmeye fırsat olmadı henüz.sonrada iskender palanın katre-i matemini okuyacam inş.

Hituci ben İskender Pala hiç okumadım akademik kitapları dışında. Okumam lazım aslında Şu elimdekiler bitsin...

Biz de dışarı çıkacağız birazdan... Hava güzel sayılır...

Kizlar merhaba ,

Kimse yok gerci ama ben bir selam edeyim dedim.

Chnb canim cok gecmis olsun . Iyisiniz sanirim simdi oglun ve sen .

Hitucim geldin gittin sanirim sen , ben yakalayamadim seni .

Diger kizlar da yok

chnb kitap meselesi açılınca yarım kalan kitabımı bitireyim diye dolabı açtım birde ne göreyim istanbul hatırası var orda.çok şaşırdım göronce.eşim görümceden almıştı siz yazana kadar hiç dikkatimi çekmemişti.en kısa zamanda onuda okumak istlyorum merak ettim.

amniyo bebeğin içinde bulunduğu sudan almak oluyo canım.
koryon villus bebeğin plesantasından parça almak.
canım ya çift çift her kromozomumuz, biri anneden geliyo biri babadan. eşimin 13. ve 14. kromozomunun biri translokasyonlu biri normal.
eğer bebeğe normal olanı verirse taşıyıcı bile olmuyo bebek.
translokasyonda parça veren kromozomu verirse kendisi gibi taşıyıcı oluyo.
translokasyonda parçanın gelip yapıştığı kromozomu verirse, orda 2 parça kromozom oluyo, ozaman trizomi 13 oluyo, bebek sağlıksız oluyo.

bizim sonuçlarda kromozomların fotoğrafı da vardı ve genetikçi anlatmıştı bize ozaman.
sağlıklı şansı var deneyin demişti.
bilmem sana anlatabildim mi

ah canım trizomi 13 lü olursa doğsa bile 3-4 ay yaşıyomuş en fazla.
sindirim kalp ve beyinde anormallikler yüzdeki organlarda anormallikler vs.
aslında böyle bi bebeğin usg de farkedilmemesi de imkansız. bu yüzden 16.haftayı bekleyeyim diyorum.
koryon için 2 hafta sonra yaptırmamız lazım zaman yakın olunca cesaret edemiyorum.
amniyoyu beklerim ama yaklaştıkça belki ona da cesaret edemicem.
hiç test yaptırmamaya da cesaretim yok.

Laveciğim nasılsın iyi misin
Bir iki gün giremedim aklım hep sizde
Mattikada bide sende.Allah yardımcınız olsun
Umut olursunuz inşallah bizlere.
sağol canım inş senden de güzel, umutlu haberler gelir kısa zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…