- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.321
Kizlar merhaba ,
2-3 saat girmedim yine neler olmus. Bu aralar sayfamiz pek canli masallah.
Ben de gorusmek isterim sizlerle. Biz de cocuk istiyorum sitesinden 7 arkadas falan tanisip toplanmistik ve surekli toplaniyorduk. Koptukartik ama. Hepsi Allahin izniyle dogurdu. Bir ben kaldim aralarindan. Meger benim sorunum ne buyukmus de o zamanlar bilmiyordum . Aralarinda en gec ve sebepsiz infertil olan bendim ve herkes en cok benden umutluydu. Ilk sen kalirsin diyorlardi. Diyecegim gorusmek cok keyifli oluyor gercekten.
Kimler nerede simdi bir yazsaniza.
Incicim pastani da yedin mi? Bak ben geldigimden beri eve musli, cips yedim. Sonra da misir patlattim. Simdi de tatli olarak ne yesem diye dusunuyorum. Kilo boyle aliniyor haber vereyim .
Mattikacim guzel dilegin icin sagol. 10+2 ye gelmen cok guzel bir durum gercekten. Verecegin karar zor. Ben olsam ben de arada kalirdim . Simdi kordon , oburu ( adini hatirlayamadim ) ve amniyo arasindaki fark yapilma zamanlarinin farkliolmasi ve buna ek olarak da risklerinin yuzdelerinin degismesi mi?
Bu arada benim hucrelerin ne kadarina yayilmis olabilecegi konusundaki soruma bir yorum yapmamissiniz. Siz bunu dusundunuz mu hic?
Tek gen , mozailik ve translokasyon arasindaki sans yuzdeleri konusunda benim de bir bilgim yok.
Amiiiiinnnnnnnnnnn :) Ben de ne zamandır kitap okuyamıyorum daha doğrusu okurken kendimi pek veremiyorum. Evde neredeyse 1000 kitaplık kütüphane var ama haftalardır bir kitap bile bitirebilmiş değilimHeveslendim şimdi :) İskender'i nasıl buldun? Ben Aşk kitabına büyük bir hevesle başlamıştım ama yarıda bıraktım, pek hitap etmedi bana.
Kizlar merhaba ,
2-3 saat girmedim yine neler olmus. Bu aralar sayfamiz pek canli masallah.
Ben de gorusmek isterim sizlerle. Biz de cocuk istiyorum sitesinden 7 arkadas falan tanisip toplanmistik ve surekli toplaniyorduk. Koptukartik ama. Hepsi Allahin izniyle dogurdu. Bir ben kaldim aralarindan. Meger benim sorunum ne buyukmus de o zamanlar bilmiyordum . Aralarinda en gec ve sebepsiz infertil olan bendim ve herkes en cok benden umutluydu. Ilk sen kalirsin diyorlardi. Diyecegim gorusmek cok keyifli oluyor gercekten.
Kimler nerede simdi bir yazsaniza.
Incicim pastani da yedin mi? Bak ben geldigimden beri eve musli, cips yedim. Sonra da misir patlattim. Simdi de tatli olarak ne yesem diye dusunuyorum. Kilo boyle aliniyor haber vereyim .
Mattikacim guzel dilegin icin sagol. 10+2 ye gelmen cok guzel bir durum gercekten. Verecegin karar zor. Ben olsam ben de arada kalirdim . Simdi kordon , oburu ( adini hatirlayamadim ) ve amniyo arasindaki fark yapilma zamanlarinin farkliolmasi ve buna ek olarak da risklerinin yuzdelerinin degismesi mi?
Bu arada benim hucrelerin ne kadarina yayilmis olabilecegi konusundaki soruma bir yorum yapmamissiniz. Siz bunu dusundunuz mu hic?
Tek gen , mozailik ve translokasyon arasindaki sans yuzdeleri konusunda benim de bir bilgim yok.
Sagol canim iyiyim.
Urettik ama bir seyi cozduk mu diye dusunuyorum:26:
Kendim icin sunu biliyorum, Cumhur Bey anlatmisti. Ben yumurta uretirken 46 xx kromozomumun hepsini veriyormusum yumurtalarima ki bunlarin arasindan 1 adet 2 ve 1 adet 15 translokeli. Dollenirken esimden 23 adet alacak , onda bir problem olmadigini dusunursek saglam gelecek ondan , ve benden de 23 adet alacak. 2 ve 15i hangi 2 ve 15 ten alacagi onemli.
Boyle bakinca ne var canim bir duzgun 2 bir duzgun15 gidemez mi veya1 translokeli 2 ile bir translokeli 15 gitmez mi diye dusunuyor insan ama oyle olmuyor sanirim. Mutemadiyen duzgun 2 translokeli 15 veya duzgun 15 ve translokeli 2 gidiyor.
Tabii bir de diger kromozom sorunlari da isin tuzu biberi. 2-15 duzgun de gitse trizomisi var monozomisi var... Onlari da gorduk.
Kizlar ben bu arada yanlis yazdim sonradan farkettim.
Ben yukarida yazdigim gibi saniyordum ki bu iyi senaryoymus meger. cumhur bey beni duzeltmisti . Dogru olan suymus.
Ben yumurta uretirken butun yumurtalara 46 xx veriyorum ama daha yumurta uretirken kimi eksik kromozomlu kimi saglikli oluyormus. Yani hepsi tam da emnryo asamasinda hangisini verdigim degil mesele, daha yumurta uretme asamasinda 2 duzgunu mu veriyorum yoksa bor duzgun bir bozugu mu veriyorum, o zamandan belli durum.
sağol canım.. bu haftaya gelmemiz bile iyi bişeyin göstergesi ama hiçbişey kesin değil tabi.
kordon sentezini önermiyo canım dr.
ya 12.haftada koryon villus= plesantadan parça alınması
ya da 16. haftada amniyo.
risklerde çok bi fark yok. tecrübeli bi dr olursa risk aynı. yapılma zamanı farklı bir de amniyo daha yaygın türkiyede.
translokasyon için bişeyler biliyorum ben diğerleri hakkında fikrim yok.
sen mozaik misin canım?
eşim mozaik değil mesela neresinden hücre alınıp incelense aynı translokasyon çıkarmış.
mozaik olunca sağlıklı yumurta çıkma ihtimali daha yüksek tabi.
bu arada ben konyadayım, bi tek angel benimle aynı şehirde. ona da ulaşamıyoruz. doğum zamanı gelmiş midir acaba
Lave sorununun cevabını bilmyorum yayılma işini. Ben Hatay Antakya'dayım. iskender'in kapağındaki görüntü bana da itici geldi ama ben Elif Şafak'ı severim. Okuduğum kitaplarını okuma sırama göre yazayım: Baba ve Piç, Siyah Süt, Aşk, Pinhan, Araf, Bitpalas. Aklıma gelenler bunlar. Çoğunu beğendim...
Ahmet Ümit'i geçen yıl keşfettim malesef, en sevdiğim yazarlar arasında üst sırayı aldı hemen. Onunda okuma sırama göre: Bab- ı Esrar, İstanbul Hatırası, Beyoğlu Rapsadisi ve dün bitirdiğim Patasana'sını okundum. En çok İstanbul Hatırası'nı beğendim.(Bana İstanbul sevgimi farkettiren kitap) ve Beyoğlu Rapsodisini sevdim...
İnci Aşk fena değildi aslında... Onu sevmediysen diğerlerini de sevmeyebilirsin. Siyah Süt'ü seversin tahminimce..
Buluşalım...
Benim eşim mozaik işte.Cumhur beye sordum eşimde yüzde 50 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 48 xyy var bu bizim yüzde 50 sağlıklı anlamına mı gelir dedim o da karaciğeriincelesek ayrı, sperme baksak ayrı oran çıkar dedi. Bir de marker var malesef bir türlü de öğrenemedik bu hangi numaralı kromozoma ait. İşte bu marker de diğer anomali oranını artırıyormuş bunu da Volkan bey demişti...
Sağlık sigortası beklemek mantıklı ama şu var eşimin sperm hızı düşük çıkmıştı benim amh den korkuyorum ya birden daha da düşerse diye o yüzden kendi haline bıraktım...
Bence emin ellerde yapılırsa koryon villusu yani plesanta daha mantıklı 12 haftalar çünkü. 16 DA YAPILDIĞINDA DİĞERİ SONUÇ AĞIR BİR PROBLEM ÇIKTIĞINDA BİR İKİ HAFTADIR bebeğin hareketlerini hissetmeye başlamış olunur sonlandırma gibi bir karar alınırsa anne bence daha etkilenir. Tabi bu kararda ikisi de zor. Kendim için düşündüm düşüklerime de üzüldüm ama erken doğumuma çok daha fazla.
Mattika ben yanlış hatırlıyorsam düzeltsizin sorunda bebek ya düşecek erken haftalarda, ya da problemliyse doğunca fazla yaşamayacak. Allah korusun. Ne kadarda olsa bu işlemlerde düşük riski az da olsa var. Bunu da düşün derim...
Pardon Mattiakcim yazmissin esinin mozaik olmadigini. Simdi okudum tekrar.
Translokasyonda mozaiklik diye bir sey yok sanirim.
Hic duymadim.
Chnbnin problemi gibi problemlerde oluyor sanki.
Laveciğim nasılsın iyi misin
Bir iki gün giremedim aklım hep sizde
Mattikada bide sende.Allah yardımcınız olsun
Umut olursunuz inşallah bizlere.
İnşallah canım inşallahMerhaba Mervecim,
Inan sizlere umut olmayi ben de cok ama cok istiyorum.
Tum kalbimle hem de...
Hituci nasılsın? Bunca yazılaı okuyup yorum yazabilecek misin? Yorumlarına ihtiyaç var:))
amniyo bebeğin içinde bulunduğu sudan almak oluyo canım.O zaman senin durumunda sanki amniyo mu daha mantikli gorunuyor.
Plesantadan parca da amniyo gibi mioluyormus? Yani islem ayni zorlukta mi?
Mozaik degilmisim canim. Neye gore bunu soyledi dr onu da tam bilmiyorum ama boyle soylemisti. Her hucremde oldugunu soylemisti. Sacina baksak oradanda cikar dedi. Isim zor olanindan yani canim.
Her hucremizde varsa nasil uretecegiz normalii ben de orasini anlayamiyorum. Kafam almiyor. Ve moralim o yuzden de pek yuksek degil.
ah canım trizomi 13 lü olursa doğsa bile 3-4 ay yaşıyomuş en fazla.Benim eşim mozaik işte.Cumhur beye sordum eşimde yüzde 50 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 48 xyy var bu bizim yüzde 50 sağlıklı anlamına mı gelir dedim o da karaciğeriincelesek ayrı, sperme baksak ayrı oran çıkar dedi. Bir de marker var malesef bir türlü de öğrenemedik bu hangi numaralı kromozoma ait. İşte bu marker de diğer anomali oranını artırıyormuş bunu da Volkan bey demişti...
Sağlık sigortası beklemek mantıklı ama şu var eşimin sperm hızı düşük çıkmıştı benim amh den korkuyorum ya birden daha da düşerse diye o yüzden kendi haline bıraktım...
Bence emin ellerde yapılırsa koryon villusu yani plesanta daha mantıklı 12 haftalar çünkü. 16 DA YAPILDIĞINDA DİĞERİ SONUÇ AĞIR BİR PROBLEM ÇIKTIĞINDA BİR İKİ HAFTADIR bebeğin hareketlerini hissetmeye başlamış olunur sonlandırma gibi bir karar alınırsa anne bence daha etkilenir. Tabi bu kararda ikisi de zor. Kendim için düşündüm düşüklerime de üzüldüm ama erken doğumuma çok daha fazla.
Mattika ben yanlış hatırlıyorsam düzeltsizin sorunda bebek ya düşecek erken haftalarda, ya da problemliyse doğunca fazla yaşamayacak. Allah korusun. Ne kadarda olsa bu işlemlerde düşük riski az da olsa var. Bunu da düşün derim...
sağol canım inş senden de güzel, umutlu haberler gelir kısa zamanda.Laveciğim nasılsın iyi misin
Bir iki gün giremedim aklım hep sizde
Mattikada bide sende.Allah yardımcınız olsun
Umut olursunuz inşallah bizlere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?