Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

günaydın inci ve kızlar...gece yazdığım mesajı telefondan yazdım.duygularımı yazmak istediklerimi tam ifade edemedim galiba telden olunca ama anlatabilmişimdir inşallah.

hayirli sabahlar hitucicigim cok naziksin ilgilenip cevap vermisin cok tesekkür ederim ben diyorumki bu 10 düsükten hic biride saglikli degilmiydi yada hepside anomalilimiydi yoksa bu troidinde etkisi varmiydi acep yani 10 da bir demi sansim yoktu tabi nasip hersey etrafima bakip neden neden diye baslayan sorular allak bullak ediyo bazen diyom bir tane var yeter bazende iste bilmiyom bunuda ruhum diyo nefsimmi

Canım aynı psikoloji bende de var. Bir tane var şükür ama bir tarafım devam diyor...Anlamıyorum kendimi. ...

lave............

ne söylemeliyim diye düşündüm ama bişey bulamadım çünkü biz ne söylesek suan boşş bunu en iyi bilenlerdenim..sadece sunu bilki tutunduğunu da görmek umut olmuyor hatta ben artık dahada karamsarım acaba bundan sonraki bütün bebeklerimde bi hastalık mı çıkacak ....acaba bizde bir kromozomal hastalık mı var vs..sürekli düşünüyorum..embriyolarım var pgt yapılamiyor burda belki onlar konulunca tutacak ama sağlıklı mı bilemediğimizden sonuç ne olacak diye düşünmekten kafayı yiyecemm..emin ol önce bulup sonra kaybetmek en acısı...göğsünden gewlen sütleri boş bir kaba ,peçeteye akıtmanın acısını yasayan bilir..o başka hiçbir acıya benzemiyor..

bizlerin yapacağı tek sey var hepimiz biliyoruz tevekkül etmek,bol bol dua etmek..allah biliyor en iyisini....

Carmenncim canım dogru soyluyorsun.
bulup kaybetmek bulamamaktan daha acıdır .
buna dıyecek bır seyım yok .
yasadıklarını okurken ıcım cız ettı , yasamak kımbılır nasıl zordur.

bulunamadıkca umutsuzluga dusuyorum.
allahım herseyı bılır , bızden ıyı bılır, bunu bıldıgım ıcın dun olumsuz sonuc gelınce
gozumden bır damla yas akmadı.
bılıyordum bunun bana Allah tarafından verıldıgını.
şükrettim yine . Allahım sana şükürler olsun , vardır bir bildigin elbet dedim.

Ancak umut o kadar onemlıymıs kı kaybedınce ayakta duramıyorsun.
onunde senı bekleyen gercege gercek anlamda ınanmaya calısmak cok zor.

umuyorum ben yanlıs dusunuyorumdur.
umuyorum bır gun ben de saglıkla anne olurum .
hepimiz insallah bir gun anne olalım.

canım genetik bir problem varsa eşinde yada sende 10 düşük olabilir.bu düşükleri guatrında desteklemiştir.direkt etkisi yoktur bence.troid değerlerin çok mu yüksek?
birde şunu söyleyim.benim 4 tüp bebek tedavimde 3.güne ulaşan toplam 14 embriyom vardı.bunlardan 10 tanesi sağlıksız 4 tanesi sağlıklı idi.sağlıklıların bir tanesi gelişimini devam ettirmediği için transfer edilmedi.birisi transfer edildi ama tutmadı.diğer ikisi tuttu Allaha şükür.istatistik olarak düşünürsek sende sağlıklıyı bulamaış olabilirsin her seferinde ama bir kızın var bildiğim kadarıyla.Allah bağışlasın.istatistik olarak düşünrsen 10 da 10 bulamayabilirsin.ama ilk denemede doğal yoldan sağlıklıyı bulanlarda var.bu işler istatistikten çok nasip bence.sevgiler...

Lave, canım zor bir süreç canım hepimiz yaşadığımız şey karşısında kafamızı takacak şey buluyoruz. Ben de artık amh nedeniyle artık kalitesiz embriyo mu üretiyorum ki 5. güne kadarsağlıklı embriyolarım gidemedi diye düşünmüyor değilim canım. Evet herkes bir şey buluyor kafasına takacak. Ama ümitsizlik yok. Gücünün yettiği kadar dene maddi manevi... Altın yumurta, şirinler çıkacak yumurta mutlaka çıkacaktır. Burada paylaşmıydım bilmiyorum. Genç yaşlarındaki çocuklarını kaybetmiş 50 yaşında bir anne menopoza girmiş olduğu halde anne olmuş. O'nun gücü her şeye yeter, o ol derse olur. Hangi peygamberdi hatırlamıyorum. Bir çift varmış çocuklrı olmuyormuş çok üzülüp ağlıyorlarmış. Bu peygamber Allah'a sormuş: Bu çiftin çocukları olacak mı? Allah:"Olmayacak." demiş. Sonradan bu çiftin çocukları olmuş. Allah'a sormuş peygamber. O da:" O kadar dua ettiler ki, onlara evlat verdim." demiş. Şimdi dua zamanı. Dualarımdasın canım benim...

Hituci benim oğlumu biliyorsun 46 xy. Ama 2. çocuğum biliyorsun ilki düşmüştü nedenini bilemiyoruz.

Hitucim ,

benim umudum gercekten yok , kalmadı, içim söndü, şevkim yok oldu, bebekle ilgili en ufak bir hayalim kalmadı .

canııım...

seni okadar iyi anlıyorumki...
tedavideki o halimi hatırladım bu yazdıklarını okuyunca.
kendimi gördüm sende.yeniden yaşadım o anları seninle birlikte...
eksiksiz aynı şeyleri hissetmiştim bende.
yazacak çok şey var aslında ama kelimeler yetmiyo bunu anlatmaya.
Allah okadar büyükki bizim için çok zor olan hatta imkansız gibi görünen şeyleri hiç beklemedimiz bir anda kolaylıkla hemde hayallerine bile sığmayacak güzellikle altından bi tepsi çıkartıveryor karşına.inşallah rabbim sizlerede nasip eder anne olmayı en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla inşallah.Amin.

Amin canım amin inşaallah...

Hituci benim oğlumu biliyorsun 46 xy. Ama 2. çocuğum biliyorsun ilki düşmüştü nedenini bilemiyoruz.

canım şuana kadar takip ettiğim kadarıyla kromozom sorunundan dolayı senin haftalarında bebeğini kaybeden pek yok.genetik sorun olunca genelde ya yaşamla bağdaşıyor doğuyor yada ilk haftalarda kalbi duruyor düşüyor.doğanlarda ya ilk günlerde hayatını kaybediyor taşıdığı genetik hastalıktan dolayı kalp vs. yada hasta bir şekilde hayatına devam ediyor down vs.
senin düşüğün rahim yetmezliği yada plesenta previya olabilir.düşmeden önce bir süre kanaman oldumu?öyleyse plasenta previadır.bu benim fikrim tabi bunlardan başka bi sebepte olabilir.
cumle düşüklüğünden düzeltme yaptım hocam pardon :)

Son düzenleme:

Canım erken doğumum rahimağzı yetmezliği büyük ihtimal. Prof bana rahim boynun çok kısa dedi. Leke benim tüm hamileliklerimde olur erken doğumda adet kanaması gibi kanama başladı. Hastanede tadaviyle durdu ama suyum geldi sonra 2 gün sonra kaçınılmaz son. Plesenta previa üzerinde hiç düşünmedik. Bunu da sorarım dr me. Hiç aklıma bu gelmedi. Bir de o çıkarsa yandım ama 7.5 yaşındaki oğlumda kanama olmamıştı başlarda lekem olmuştu. Düşüklerimin erken dönemdekilerin nedeni hala belli değil.

Kömür bitmiş almadılar ev buz gibi ne yapacağız dondum vallahi...

inci saol canım bende iyiyim şükür Allaha.
chnb plasenta previayı ultrasonla tespit edebiliyolar genelde.her gebelikte olacak diye bir şart yok.
birkaç ay önce eşimin kuzeni 7 aylık bebeğini kaybetti bu sorun yüzünden.Allah kimseye evlat acısı vermesin zor çok zor.

1. ve 4. düşüğüm:

1. de lekelenme başladı kanamaya döndü. Düştü incelenmedi.

4. düşüğümde lekelenme pıhtılaşma iğnesini kesince başladı ve ertesi gün kürtaj oldum. Zaten erken düşüklerde kanama olabiliyor sanırım...

Amin canım. Kardeşimin eltisi de aynı nedenden 9 aylık bebeğini kaybetti. Plesenta ayrılmış kanama başlamış bebek karnında ölmüştü. Şu an 29 haftalık ikiz kızlarına hamile.İnşallah sorun olmadan doğarlar... Amin...

İnci gülüm Üsküp hazırlıkları başladı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…