- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.421
hayirli sabahlar hitucicigim cok naziksin ilgilenip cevap vermisin cok tesekkür ederim ben diyorumki bu 10 düsükten hic biride saglikli degilmiydi yada hepside anomalilimiydi yoksa bu troidinde etkisi varmiydi acep yani 10 da bir demi sansim yoktu tabi nasip hersey etrafima bakip neden neden diye baslayan sorular allak bullak ediyo bazen diyom bir tane var yeter bazende iste bilmiyom bunuda ruhum diyo nefsimmi
hayırlı geceler kızlar.yazmaya anca fırsat buldum.
Lave üzüntünü paylaşıyorum canım.keşke elimden daha fazlası gelse.
Benim durumumla kıyaslamışsın kendi durumunu.
Ama senin düşündüğün gibi hiçde umut verici değildi o olaylar benim içn.
Neden mi?ilk tedavimde sağlıklı bulamadık.ozaman acaba sağlıklıyı birgün bulurmuyum dedim.ikinci tedavimde tek sağlıklı embriyo transferi oldu ama tutunmadı.işte ozaman ben senin şuan ki hissettiklerini hissettiğime inaıyorum.dedimki kendi kendime ve eşime.
Sağlıklı bulmak büyük bir sorun bizim için.sağlıklıyı buldun ama oda tutmadı.ozaman bilmediğimiz biryerlerde bir problem daha var dedim tutunmayla ilgili.ozaman benim yorumuma göre bu sorunu çözmezsek nekadar sağlıklı bulursak bulalım tutunmadıktan sonra birşeye yaramaz.
işte o an en çok umutsuzluğa kapıldığm andı.
Hitucim ,
yazdiklarini o kadar iyi anliyorum ki .
saglam cikip tutmadigindaki psikolijini de anliyorum.
cunku benim de bulunup tutmasa ben de senin hissettiğinin aynısını hissederdim.
o da kotu bir sey tabi ki yani bulunup tutmaması .
hiç bulunamama ihtimali baştan kabus.
benim umudum gercekten yok , kalmadı, içim söndü, şevkim yok oldu, bebekle ilgili en ufak bir hayalim kalmadı .
Mattikacım dua et demisş , inancını yitirme.
Dua ediyorum elbet , surekli diliyorum içimden , dua etmeyi ve istemeyi bırakmadım .
ama olacagına inancım yok.
lave............
ne söylemeliyim diye düşündüm ama bişey bulamadım çünkü biz ne söylesek suan boşş bunu en iyi bilenlerdenim..sadece sunu bilki tutunduğunu da görmek umut olmuyor hatta ben artık dahada karamsarım acaba bundan sonraki bütün bebeklerimde bi hastalık mı çıkacak ....acaba bizde bir kromozomal hastalık mı var vs..sürekli düşünüyorum..embriyolarım var pgt yapılamiyor burda belki onlar konulunca tutacak ama sağlıklı mı bilemediğimizden sonuç ne olacak diye düşünmekten kafayı yiyecemm..emin ol önce bulup sonra kaybetmek en acısı...göğsünden gewlen sütleri boş bir kaba ,peçeteye akıtmanın acısını yasayan bilir..o başka hiçbir acıya benzemiyor..
bizlerin yapacağı tek sey var hepimiz biliyoruz tevekkül etmek,bol bol dua etmek..allah biliyor en iyisini....
hayirli sabahlar hitucicigim cok naziksin ilgilenip cevap vermisin cok tesekkür ederim ben diyorumki bu 10 düsükten hic biride saglikli degilmiydi yada hepside anomalilimiydi yoksa bu troidinde etkisi varmiydi acep yani 10 da bir demi sansim yoktu tabi nasip hersey etrafima bakip neden neden diye baslayan sorular allak bullak ediyo bazen diyom bir tane var yeter bazende iste bilmiyom bunuda ruhum diyo nefsimmi
Hitucim ,
benim umudum gercekten yok , kalmadı, içim söndü, şevkim yok oldu, bebekle ilgili en ufak bir hayalim kalmadı .
canııım...
seni okadar iyi anlıyorumki...
tedavideki o halimi hatırladım bu yazdıklarını okuyunca.
kendimi gördüm sende.yeniden yaşadım o anları seninle birlikte...
eksiksiz aynı şeyleri hissetmiştim bende.
yazacak çok şey var aslında ama kelimeler yetmiyo bunu anlatmaya.
Allah okadar büyükki bizim için çok zor olan hatta imkansız gibi görünen şeyleri hiç beklemedimiz bir anda kolaylıkla hemde hayallerine bile sığmayacak güzellikle altından bi tepsi çıkartıveryor karşına.inşallah rabbim sizlerede nasip eder anne olmayı en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla inşallah.Amin.
Hituci benim oğlumu biliyorsun 46 xy. Ama 2. çocuğum biliyorsun ilki düşmüştü nedenini bilemiyoruz.
incim de gelmiş hoşgeldin canım nasılsın?
chnb yorumum hakkında düşünceni bekliyorum canım.
canım şuana kadar takip ettiğim kadarıyla kromozom sorunundan dolayı senin haftalarında bebeğini kaybeden pek yok.genetik sorun olunca genelde ya yaşamla bağdaşıyor doğuyor yada ilk haftalarda kalbi duruyor düşüyor.doğanlarda ya ilk günlerde hayatını kaybediyor taşıdığı genetik hastalıktan dolayı kalp vs. yada hasta bir şekilde hayatına devam ediyor down vs.
senin düşüğün rahim yetmezliği yada plesenta previya olabilir.düşmeden önce bir süre kanaman oldumu?öyleyse plesenta previyadır yada rahim ağzı yetmezliğidir.bu benim fikrim tabi bunlardan başka bi sebepte olabilir.
Canım erken doğumum rahimağzı yetmezliği büyük ihtimal. Prof bana rahim boynun çok kısa dedi. Leke benim tüm hamileliklerimde olur erken doğumda adet kanaması gibi kanama başladı. Hastanede tadaviyle durdu ama suyum geldi sonra 2 gün sonra kaçınılmaz son. Plesenta previa üzerinde hiç düşünmedik. Bunu da sorarım dr me. Hiç aklıma bu gelmedi. Bir de o çıkarsa yandım ama 7.5 yaşındaki oğlumda kanama olmamıştı başlarda lekem olmuştu. Düşüklerimin erken dönemdekilerin nedeni hala belli değil.
Kömür bitmiş almadılar ev buz gibi ne yapacağız dondum vallahi...
inci saol canım bende iyiyim şükür Allaha.
chnb plasenta previayı ultrasonla tespit edebiliyolar genelde.her gebelikte olacak diye bir şart yok.
birkaç ay önce eşimin kuzeni 7 aylık bebeğini kaybetti bu sorun yüzünden.Allah kimseye evlat acısı vermesin zor çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?