- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.601
slm bizim de resiprokal translokasyon sorunumuz var maalesefdoktorlar direkt tüp bebek + pgt dediler 1,5 senelik evliyim hiç hamile kalmadım o yüzden hiçbir tecrübem yok internetten okuduklarımla bşyler yapmaya öğrenmeye çalışıyorum siz neleri araştırdınız tüp bebek ve pgt yapılan merkezleri seçerken yardımcı olabilir misiniz bana lütfen
kızlar akşamdan beri çok huzursuzum, okuldan önce dr.a uğrıcam inş kötü bi haber yoktur.
bigün mutlu hamileyim bigün ertesi gün kürtaja gircekmişim gibi hissediyorum.
dua edin bana..
kızlar akşamdan beri çok huzursuzum, okuldan önce dr.a uğrıcam inş kötü bi haber yoktur.
bigün mutlu hamileyim bigün ertesi gün kürtaja gircekmişim gibi hissediyorum.
dua edin bana..
Ne oldu canım hayırdır? İnşaallah kötü bir şey yoktur.
canım inşallah kötü bişey yoktur.
seni okadar iyi anlıyorumki.
pgt yapıldıpı halde bende senin gibi hissediyordum.
her gün bitiminde oh bugünüde atlattık diye şükrediyordum Allaha.
bi problem olsa belirti verir büyük ihtimalle canım içini rahat tut.
Allah yar ve yardımcın olsun.
inci buralardasın galiba günaydın canım.
kızlar hepinize günaydım umarım herkes iyidir.
sağol inci tanesi ben izmirde yaşıyorum smyrna da tedavi olmayı düşünüyorum orası bana volkan baltacı ile çalıştığını söyledi ankaradan ekip geliyormuş 1 günde testin sonucunu alıp sağlıklı varsa transfer ediliyor dedi translokasyonu öğrendiğimden beri aklımda olan bir merkez genart ama hala kararsızım izmirde mi yaptırsam ankarada mı???
kendi kendimi yiyorum işte yasanki ankaraya gitsem daha mı iyi olacak? bazen kapılıp gidiyorum bu düşüncelere. stres rahimi dondurur diyorlar şu 10 gün geçsin adetim başlasın tedavi de başlasın hayırlısıyla herşey Allah'tan inş hepimiz en kısa zamanda alırız güzel haberlerimizi
Canım gördün mü sana yazmıştım...?
Arkadaşlar merhaba
Ben uzun süredir forumu takip ediyordum ama çok kısa süre önce üye oldum.. 31 yaşındayım. 2 sene önce sorunsuz gebelikten sonra doğum yaptım. oğlum doğduğunda öğrendik ki çok ciddi bir hastalığı var..beyin sapındaki solunum merkezinin etkilendiği santral hipoventilasyon...dünyada sadece 300-500 kişide var...genetik mutasyondan kaynaklandığı ortaya çıktı...11 ay 9 eylül unı. de yaşadım..en sonunda kurduğumuz solunum cihazları ve tüm ekipmanlar ile eve çıkmaya karar verdik. 2 ay yaşatabildik ve elimizde can verdi..1 yıl sonra bizi tekrar hayata tutundurabilecek şeyin yerini tutmasa da başka bir bebeğin varlığı olduğuna karar verdik.bu arada mutasyonu eşim taşıyormuş. Genetik uzmanların yönlendirmesiyle genart volkan hoca ile tanıştık.Bir takım testler sonucunda eşimde translokasyon da olduğu ortaya çıktı..pgt azgeçilmez oldu.İzmir de yapılan yumurta ve ilaç takibinden sonra ankara da toplama pgt ve transfer oldu..18 tane 1. kalite yumurta elde edildi fakat pgt ye 8 tanesi girebildi...8 tanesinden sadece 2 tanesi genetik açıdan temiz çıktı fakat testlerin hassasiyeti nedeniyle bu embriyolarda translokasyon tam olarak çalışılamadı. verilerin teorik değerlendirilmesi sonucu 2 tanenin transfer edilmesine karar verildi.fakat tutmadı...şimdi ben de 2. demem için nisan ayını bekliyorum...pgt yaptıran arkadaşlar bana kaç tane embriyo pgt ye girdi kaç tanesi sağlıklı çıktı yazabilirler mi?..hatta benim sayılarıma deneyimli arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim...
Canım gördün mü sana yazmıştım...?
bişey yok aslında içimde öyle bi his var. inş benim kuruntumdur.
canım okudum yazdıgını şimdi.
evet dogru soyluyorsun , genetık merkez hastanenın ıcınde degılse dedıgın sekılde sorunlar cıkabılır.
bır de oyle soru sorunca cabuk olur musunuz dıyecekcok fena, cok sinir bozucu.
hosuma gıtmedı.
Cumhur Bey adam gibi adam.diyecek bir laf yok insanlıgına.
sen soru sormak istemıyorsun o acıklama yapmak ıstıyor .
ya zaten canım kafamdan gelıp gıdıyor dusunceler... dedım ya memorıalı sevıyorum ama kac defa daha burada yapacagım dıye dusunuyorum .
memnun olmadıgın ıcın degıl benımki. bir degişiklik ne bileyim belki iyi mi olur diye dusunuyorum
belki de yine kurkcu dukkanı mısali donecegım memoriala.
array cok yeni canım , ben de farkındayım.
ben emının bızım vaka hastanede ılklerden mıcro arrayde.
Kızlar tekrar merhaba ,
ancak okudum geçmişi...
Yeni arkadaşlarımız var ve izmirli , bunu gördüğüme çok sevindim .
hoşgeldiniz petunya ve zeybek..
Ben de bir sonraki tedavimi belki izmirde ya da ankarada planlıyorum.
Volkan baltacı anladığım kadarıyla hem irenbeye hem de smyrnaya geliyor ...
Dogru mudur?
Bana sistemi anlatabilir misiniz??
Mattıkacım oyle endıselı endıselı yazmıssın , kalbım yerınden fırlayacaktı okurken :26:
Umarım hersey yolundadır. Doktora mı gıdıyorsun bugun ??
Hıtucım sen ne yapıyorsun ? Ozledım senı ben .
Chnb , ıncıcım sızler nasılsınız? Hemen ızmırde bır arkadas var demıssınız , valla cok hosuma gıttı okurken .
Ben gelmesem bıle benım adıma dusunen bırılerının varlıgını bılmek harıka bır sey
Gelıncık sen herhalde zafer sarhosusundur su aralar.
Akasya senden ne haber guzelım ?
Merve?? Sen de yoksun??
Unuttugum kımse varsa kusura Bakmayın ne olur.
teşekkürler laveque ben smyrna da başlayacağım tedavime. embriyolar 8 hücre olunca volkan beyin ekibi gelip tek hücre alıp ankaraya götürüyorlarmış orada testleri yapıp en geç 24 saatte cevap geliyormuş volkan baltacı özellikle kendisi yapıyormuş testleri bunu üstüne basa basa söylediler smyrna da yeterli sağlıklı varsa onları transfer ediyorlar ama tam sağlıklı çıkmadı taşıyıcı varsa sizden gelecek yanıta göre transfer yapılabilir ya da durdurulabilir.
teşekkürler laveque ben smyrna da başlayacağım tedavime. embriyolar 8 hücre olunca volkan beyin ekibi gelip tek hücre alıp ankaraya götürüyorlarmış orada testleri yapıp en geç 24 saatte cevap geliyormuş volkan baltacı özellikle kendisi yapıyormuş testleri bunu üstüne basa basa söylediler smyrna da yeterli sağlıklı varsa onları transfer ediyorlar ama tam sağlıklı çıkmadı taşıyıcı varsa sizden gelecek yanıta göre transfer yapılabilir ya da durdurulabilir.
teşekkürler laveque ben smyrna da başlayacağım tedavime. Embriyolar 8 hücre olunca volkan beyin ekibi gelip tek hücre alıp ankaraya götürüyorlarmış orada testleri yapıp en geç 24 saatte cevap geliyormuş volkan baltacı özellikle kendisi yapıyormuş testleri bunu üstüne basa basa söylediler smyrna da yeterli sağlıklı varsa onları transfer ediyorlar ama tam sağlıklı çıkmadı taşıyıcı varsa sizden gelecek yanıta göre transfer yapılabilir ya da durdurulabilir.
cnm bn genartı aradım ama volkan bey ile görüşmedim. koordinatörleriyle görüştüm. bana smyrna dan söyledikleri biz herşeyi sizin adınıza halledicez biz sorunumuzu öğreneli 2 hafta oluyor o yüzden bilmiyorum mesala senin sorduğun teknikler hakkında hiç bilgim yok neye göre değişiyor bana açıklarsan çok sevinirim smyrnadaki emb. gaye hn bize olabildiğince embriyoların 8 hücresini de ayırmadan inceliyoruz eğer kaliteliyse 1 hücre alıp pgt ye gönderiyoruz dedi bir de pgt başarı oranı %90 o yüzden gebeliğin 16. haftasında amniyosentez yapıcaz dedi yaşımı sormuşsun bir de 27 cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?