Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

canım 5. gun yapılan bıyposıde bıldıgım kadarı ıle cok cabuk ılerlıyor konu.
mesela benım gecen hafta pgt yapıldı.
pazar gunu genetık doktoruyla gorustum.
pazar gunu benım embryoların 5. gunu ıdı ve bana 3. gun sonucunu bıldırdı, olumuszdu ancak 1 tanesınde sonuc alınamamıstı ve embryo 5. gune gıtmıs oldugu ıcın onu 5. gun tekrar pgt yapacaklarını soyledı. biz konustugumuzda oglen saat 13:00 idi ve biz o gun yapın deseydik ertesi sabah erkenden hastanede hazır bulunmamız gerekıyordu transfer için.
6 gün sabahı transfer oluyor yani.

ama biz hucreyi aldırıp embryoyu dondurttuk ve herhangi bir zamanda bakacaklar aldıkları biyopsiye .
1-2 haftaya sanırım , olur da düzgüğn çıkar ise o zaman donmus tedavisi ile transfer edecekler.

uzun uzadıya anlattım ama senin sorunun cevabı 6. gun sabah erkenden transfer yapılabıldıgı ve 5. gun pgtsi icin cok sıkı bir çalışma yapıldığı.

CHNB , INCI ben bu arada Izmir Izmir diyorum ama IMSIYI unuttum tamamıyle.
burada IMSI olmadan ben yapamam.

PETUNYACIM bildigim kadarı ile Smyrna da IMSI teknıgı yok .
degıl mı?Bilmeme ihtimaline karşı açıklayayım ; IMSI bir sperm secme tekniği makinası.
Benim bildiğim Izmirde hiç bir merkezde olmadığı .
Kentte tedavi oldum ben 3 kere, o zamanlar yoktu orada.

Canım ben Volkan Bey durumumu sana anlatayım canım:

Biz eşimle 10 kasımda Okmeydanı Memoriale gidip Cumhur Beyle tanıştık. Eşimin sorunu olan kağıtta bir tutatrsızlı gördü ve preferik kanda kromozom analizini tekrarladı. 2 gün sonra da Ataşehir Memorialde görevli perinatolog Doç. Dr. Arda Lembet'e gittik. Benim tüm geçmişimi anlattık. Okmeydanının bize pgt önerdiğini ve testi tekrarlattığını söyledik. O da yanımızda Prop. Dr. Volkan Baltacıyı aradı sesi dışarı verdi ama çoğu dediğini hatırlamıyorum yapılan yeni kan sonucuna göre değerlendirileceği konuşuldu. 10 gün sonra gelen sonucu ben ArdaBeye yolladım. O da Volkan Beyle değerlendirmiş ve karara pgt çıktı ama ben hiç kendisiyle görüşmedim hangi yöntem olacağı da bildirilmedi.

Biliyorsun ben yaza düşünüyordum o ara da amh kötü çıkınca apar topar ocak tatiline çektik burada tedavim başladı ve İstanbul'a 9. gün gittik. Cem Bey'le görüştük hala pgt yöntemi belli değildi ben ona Volkan Bey buraya mı gelecek yoksa biopsi Ankaraya mı gidecek dedim. O da Volkan Bey gelecek dedi.Yumurta toplanıp 3. güne bana Cem Bey telefon edince ben micro arrayle mi olacak fishle mi dedim o da sizin için fish yeterli maddi açıdan da dedi daha uygun. Ben de bizim 47 yani sayı sorunu var ya bu yüzden fish yeterli diye düşündüm marker sorunu aklıma gelmedi. Yani ben deVolkan Betle görüşme talebinde bulunmadım onlar da teklif etmediler. 2 sonra zaten biliyorsun sağlıklı olan 2 embriyom durdu diye transfer olmadı.

Hataya dönünce ben Volkan Beyle görüşmek istedim ama Ataşehiri arayıp telefon istemedim. İnternetten Genartı bulup aradım. Oraya durumu izah ettim Volakn Beyle konuşmam lazım dedim o zaman cep telini verdiler ama benim pgt mi yaptı demeseydim verirler miydi bilmiyorum. Zaten yurt dışındaydı 4 gün sonra gelince aradım. Sen talep etmezsen bence gidip Ankarada yaptırmazsan biz görüştürelim demezler bence. Şayet merkez değiştireceksen Ankaraya Genarta git bence orası onun ve eşi de tüp bebek dr si bildiğim kadarıyla...

Lave canım bence Genart'ı arayıp Volkan Bey'le pgt düşündüğünü söylersen görüştürürler seni... Telefonunu kaydetmedim etseydim verirdim sana canım...

Lave aklıma şunlar da geldi canım: Oğlanı test için Okmeydanı Memoriale götürdüğümde Volkana Bey'in sonucunu gösterdim dedi ki biz artık 3. gün embriyosuna işlem yapmıyoruz. Sonra ben olsaydım bu kromozomlardan farklı kromozomlara da bakardım dedi. Ben de sormadım hangilerine. Aklıma da şu takıldı internette marker krmozomu araştırırken marker kromozom sorunu olanların yüzde 50 sinde 15. kromozomda sorun vardır. Ama Volkan Bey bizim 15. kromozoma bakmamış.Acaba Cumhur Bey 15. kromozomu da mı kastetti? Bir de şu aklıma geldieşimin preferik kan sonucunu Cumhur Bey yaptı ya 15.kromozoma o kanda bakmamış mıdır 15 olup olmadığını bilmez mi? Bunlar kafamda oluşan sorular. Ve cevabının şimdilik önemi yok belki de doğal denediğimiz için...

Yani Volkan Bey bence fishte 3. gün embriyosuna bakıyor... Microyu bilmem canım...

İnşallah o tek yumurtan sağlıklı çıksın tutunsun 9 ay sonra sağlıkla doğsun hatta bu yurta pgt06 gibi 2 ye bölünüp ikiz olsun senin de bir kız bir oğlun olsun amin... Gönlümden geçenler bunlar canım...

selam kızlar, bebeğim iyiydi çok şükür, ben böyle 3 güne 1 dr.a giderek geçircem heralde 9 ayı.
allah sağlıkla tamamlamayı nasip etsin de.

chnb canım pgt deneyince hemen olsa keşke.. hiç doğal denemezdik, ama ben allaha sığındım, inş olucak bu defa

Canım benim çok sevindim canım. Bence bu bebeğin sağlıcakla doğup üzmeyecek annesini...

Evet keşke hemen olsa ben de yaza kadar doğal denerim olmazsa tekrar baskı oluştururum bak ben sana doğal deneyeceğimize söz verdim olmadı derim o zaman bir pgt daha olabilir ama yine bence 8 yumurta benzer sonyç gelir ama belki bu sefer gelişimleri durmaz ne bileyim ben de senaryo kuruyorum kafamda...

allah hayırlısını versin canım..
her türlüsü zor.

CHNB canim yazdiklarini okudum.
Simdi CUmhur Beyin artik 3. Gun embryosuna pgt yapmak istemedigini bilip baska birine 3. Gun yaptirabilir miyim bilemedim.
Ama gecmise de bakiyorum . Mesela Hitucimin 3. Gun yapildi ama Allaha sukur bir sorun cikmadi. ayni sekilde Secginin de oyle, bildigim kadariyla eyetkiner diye bir arkadas var onun da oyle... Yani simdiye kadar pgt yaptiran herkesin sanirim 3. Gun bakildi pgtsine. E bakiyorsun hepsi normal sukur, ama bir taraftan bilir kisinin soyledikleri de var. Kafam bu acidan biraz karisik.

Zaten Izmirde Imsi olmadigi surece benim burada tedavi olmam , pgtyi Volkan Bey de yapsa cok mantikli gorunmuyor.
Gerci Imsi kullanmayan merkezler de onu pek onemsemiyor .

Senin durumuna gelince. Kromozom analizinde illa bakilmistir 15 e, sonucta hepsine bakiliyor. Dedigin gibi su an dogal denediginiz icin cok onemi yok ama bir daha tedaviye gerek kalirsa ki insallah kalmaz o zaman bunu Cumhur Beye sorup icini rahatlat. Farkli gorusler beni rahatsiz ediyor , hele ki boyle ciddi bir meselede.

MATTIKA canim heyecanlandirdin bizi ya... Korktum sen oyle hissediyorum , belirtiler azaldi falan deyince.
Neyse cok sevindim canim. Zor gececek bu surec ama bak hersey ne guzel yolunda. Bu sefer voleyi vurdun bence insallah.

Son düzenleme:

Siz o bir embryoya umut bagladinizBence duzgun olsa sonuc verirdi niye vermesin ki?
Simdi benim yazdigim senaryoya bakin.
Belki de Cumhur Bey ilk defa micro arrayi bende denedi ve ilk defa saglikli bir embryo ile karsilasti makina .
Meger makinanin tepkisi buymus

Yani saka bir yana ama artik sakaya vurdum herseyi ; embryo duzgun olsaydi niye okuyamasin ki makina.
Bir yerlerde forumda okudum gecen gun , ha pardon mattika yazmisti sanirim, onun da bir embryosu cevap vermemis ve dr bunun sebei olarak embryonun gelisiminin durdugunu bu yuzden sonuc vermemis olabilecegini soylemis.
E benimkine bakinca embryo iyi durumdaymis. Nasil bir sey anlayamadim.

Chnb bir de demissin ya yumurta sayisi 8 diye...
E bu hep boyle olacak , benim de 9. Ama bu sayi cok da kotu degil.
Acaba diyorum bir seyler yiyip icsek bu toplanan yumurta adetinin daha fazlasinin dollenmesine bir etkimiz olur mu?
Bence su da onemli, yine Mattika yazmisti sanirim , tamam 9 toplandi bendean ama belki bir kaci olgun degildi ve onlar da dollenmedi. Bu konuacaba daha iyiye gitmez mi?
Yani tedavi sirasinda bu yumurtalar senkronize buyuse belki 9 un 8 i dollenecek. Ne bileyim. Dollenen sayisin artmasi bizim elimizde degil mi acaba?

Lave ben Seçgin'e 24 şur yapıldı biliyorum canım yani tahtın sallandı Cumhur Bey ilk sana yapmadı yani.... Çok üzgünüm...
Bence her embriyo farklı belki de seninki sağlamdır bilemiyorum sen ortada dur ne umutlu ol ne de umutsuz.

Artık 3. gün embriyosuna yapmıyor evet Cumhur Bey. Ama dediğin gibi Hituci'nin sanırım geçmişte çoğunun 3. gün embriyosu oldu. Seçgin bize ilk kez 24 şurda 5.güne beklendiğini yazmıştı hatırladın mı canım onun 24 şure.

Kendimle ilgili de şu an bir şey düşünmüyorum belki de şansımı zorluyorum aslında mantığım yeter sağlıklı bir evladın var diyor, hem de beklemediğim şekilde 46 xy çıkan. Ama niye bir tarafım hala devam diyor biliyorum da bilmiyorum da cevabını. Ben hep kolay hamile kalırdım kürtaj sonrası 3. korunmasız ay aklıma kürtajda tüplere filan zarar mı verdiler bu da geliyor aklıma. Ne bileyim hiç beklemeden kalırdım hamile 2 kere ilk ayda, bir kere 2. ayda bir kere de 3. ayda. Şimdi 3. ay oldu ve hamile olmayınca acaba diye düşünmeden edemiyorum evhamlıyım galiba...

Yumurtanın senkronize büyümesi için ne yapılır bilmiyorum canım. Bu ay ben bal çörek otu tarçın da yapmıştım aslında...

Bu arad Cem Bey bana yaklaşık bir sene 8 yumurta kadar olur dedi bana. Sonra yavaş mı hızlı mı bilmem ama düşecek bu amh değeriyle...

ne bileyim ben de korktum canım ama haftalar ilerledikçe belirtiler değişirmiş, ne bileyim hiç bu haftalara gelmedim ki.

makinanın tepkisi değil de test çalışmamış olabilir.
biz 24 sure yaptırmadık ama genetikçi risk olarak bazı embriyoları test edememe riski var demişti.
bizim fish olduğunda alınan biyopside çekirdeğe rastlanmamış, yani embryo bölünmüş ama sağlıklı bölünmemiş.
senin fish olmadığına göre testten kaynaklanan bi durum olabilir. dondurup başka yöntemle bakmaları iyi olmuş. cevap vermiyo deyip geçmemişler.
ne zaman bakılcak tam olarak?

döllenecek yumurta sayınsıın iyi olması yaşla, hormonlarla ve tedaviyi yapan dr.un yeteneğiyle ilgili.
yumurta geliştirici kürler var ama ilaçlarla beraber ters etki yapabilir, bitki de olsa ilaç sonuçta onlar da.
bana dr tedaviye yaşın hormonların vs çok uygun demişti ama 13ten 9 u döllendi, mutlaka fire oluyo.
her yumurta aynı boyda büyümüyo, çoğu büyüdüğünde çatlatıp topluyolar. bazıları yeterince olgunlaşmamış oluyo.
olgun olmayan yumurtaları da sayıyolar belki döllenirse diye ya da sayı bol görünsün diye.

Son düzenleme:
Yatmadan once bir bakayim dedimEvet hatirladim guzelim Secgin'i simdi, dogru diyorsun onun 24 sure olmustu.

Kafaya takinca da hamile kalinamiyormus canim. Belki onunla da etkisi vardir. Bir tup filmi cektirebilirdin aslinda eger dogal meselesii uzun vadeli dusunuyorsan.

Bu arad Cem Bey bana yaklaşık bir sene 8 yumurta kadar olur dedi bana. Sonra yavaş mı hızlı mı bilmem ama düşecek bu amh değeriyle...
Bu arada bu kouyla ilgili de kafamda celisen bir sey var. Ben amh falan yaptirmadim, ne oldugunu dailk sizden duydum.
Simdi senin amh kotu ve esittir 8 yumurta... Benim 9 yumurta ve doktorlar rezervlerin fena degil diyorlar. Nasil bir mantik bu anlamadim.

Evet hatirliyorum 24 sureda bazi embryolarin test edilememe riskii oldugunu konusmustuk bu sayfada. Fishde bu risk yok ama 24 sureun bir dezavantaji demistik.
Baska yontemle bakmayacak tatlim, yine micro array yapacak ama bu sefer 5. Gun embryosundan hucre aldi , ona bakacak. 3. Gune bakmisti oncesinde.

Valla ne zaman bakilacagini konusmadik. Gecen Pazar bize durumu anlatti. O anda ilk vermemiz gereken karar Pazar gunu yapilip yapilmayacagi ve eger Pazar gunu yapilmasina karar verirsek bizim sonucun ne oldugunu bilmeden apar topar Ptesi sabahi erkenden hastanede olmamiz veya olmamamiz karariydi.Telefonda bu karari verince , zamanini sormadim ama 1-2 haftaya yapariz dedi diye hatirliyorum Cumhur Bey.

Laveciğim sen yine de ara canım sor Cumhur Bey'i .

Ben de bakarım birkaç ay daha denerim olmazsa film çektiririm. Önceden çekilmişti ama kürtajdan 5ay kadar önceydi.

Amh değerin iyiyse canım yıllarca 9 yumurta kadar üretmeye devam eder bence yıldan yıla azalır. Benim sanırım rezerv az diye sayıdaki düşüş hızlı olacak...

Şimdi ben şunu anlamadım senin şu incelenecek embriyondan önce 3.gün mü alındı? İşlem anlaşılmayınca 5. gün de alındı hücre? Peki Cumhur Bey 3. gün embriyosuna işlem yapmıyoruz diyor ya yani şöyle mi oluyor. Dölleme yapılıyor. 5. güne kalanlardan biopsi alınıyor öyle mi? Ya da şöyle mi 3. gün biyopsi alınıyor alınan biyopsiler 2 gün daha bekletiliyor arada onlar bölünüyor. Ne bileyim kafam karıştı...

Bir de amniyosentez de neye bakılıyor? Tüm kromozomlara mı, fish gibi belli kromozomlara mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…