Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

günaydın herkese sormak istediğim bir şey var dün birşey duydum genetik danışmanıklarda bir sonraki gebelik için olasılığa bakılıyormuş bilgisi olan varmı?

Evet ilk bebekte bir sorun varsa bir sonraki gebelik için alınacak önlemleri belirtiyorlar canım.

Son düzenleme:
iNŞALLAH SAĞLIKLA DOĞACAK...

Herşey yolunda görünüyor çok şükür. İnşaallah bu şekilde devam eder ve sağlıcakla alırsın evladını kucağına canım.
amin kızlar inş..

canım çok geçmiş olsun.
pahalı olan pgt, yani transfer etmeden embriyoların incelenmesi, embriyonun zarar görme riski çok çok düşük. zaten bu işlemi herkes yapamaz, işinin ehli olması lazım.
kürtaj materyalini genetiğe yollamışsınız anladığım kadarıyla bişey çıksa bile bi defalık olabilir.
senin ve eşinin preferik kandan kromozom analizini yaptırın. bunda sorun çıkmazsa pgt çok gerekli olmayabilir. her düşük yapana pgt önerilmiyor yani. zor bi süreç.
kan vericeksiniz ve sonuç çıkıcak, fakülte hastaneleri fln ücretsiz yapıyo, 1 ayda sonuç çıkıyo. özelde de şehrine göre fiyat değişiyo 150-300 arası kişi başı.
bir de senin pıhtılaşma testlerin yapılmalı.

Ben ağlıyorum şuan
Olabilir değil mi belkide psikolojiktir
mervecim kasık ağrısı hamilelik belirtisi bile olabilir. ya da stresten fln. üzme kendini. stres herşeyin düşmanı

ah hituci anne özlemi başka bişey..
bu gurbet işini aklım almıyo benim.. aynı senin gibi düşünüyorum şu ömrümde kaç günü ailemle geçirebilcem ki.
yılda birkaç hafta.
yazı nasıl hevesle bekliyorum annemi kardeşlerimi görcem diye.

Evet ilk bebekte bir sorun varsa bir sonraki gebelik için alınacak önlemleri belirtiyorlar canım.

alınacak önlemler?

benim ilk çocuğum sağlıklı ikinci gebeliğimde öğrendik eşimin ve benim aynı genetik hastalığı taşıdığımızı çok büyük tesadüfmüş akrabalık felan da yok sonra hamile kalırsam %25 saglıklı %50 taşıyıcı %25 hasta çocuğumuz olacağını öğrendik şimdi ben riske atamıyorum korkuyorum aynı şeyleri tekrar yaşamaktan ...ama dün öğrendiğime göre bir sonraki hamileleiğin oranı dedi ama benim bildiğim araştırdığım kadarıyla bu oran her hamilelik için geçerli nasıl önlem alınabilirki?

Son düzenleme:

Canım o zaman pgt yaptıracaksınız. Evet her hamilelik için geçerli olan riskler var ama bizler farklıyız. Bizler birer hastalık taşıyoruz ve bunun önlemini almalıyız.

Canım o zaman pgt yaptıracaksınız. Evet her hamilelik için geçerli olan riskler var ama bizler farklıyız. Bizler birer hastalık taşıyoruz ve bunun önlemini almalıyız.

sağol canım

bende tek şansımın pgt olduğunu bliyorum ama dr bana genetk danışmalığa gidip bir sonraki hamilelikte riske baktırırsın risk az ise normal yollardan hamile kalabilirsin diyince ben daha önce hiç danışmalığa gitmedim açıkçası hastalık belli risk belli yapılacak belliydi maddi durum yüzünden pgt teyi yaptıramadığımız için hamile kalmamayı tercih ettim dünde bunu öğrenince bilmediğim başka birşeymi var acaba diye merak ettim açıkçası ...

her hamilelikte derken kendi hamileleiğimden bahsettim her hamileliğimde de oranlar değişmiyor.

yaa kusura bakma aceleyle yazıyorum birazdan çıkmam gerek die o yüzden cümleler havada kalınca yanlış anlattığımı fark etmişim:)) işte umut birşey duyunca acaba bilmediğim birşeymi varda ben kaçırdım die insan hevesleniyo...

Son düzenleme:

Anladım canım. Ben de her hamilelikte farklı sorunlar ve farklı oranlar olabiliyor onları söylemek istedim. Benim de bebeğim %50 sağlıklı olabilir, yüksek bir oran belki ama ben göze alamıyorum. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.

İnciciğim biz seninle aynı durumdayız. Tek fark ben cam kemik hastasıyım sen kas hastalığı taşıyıcısısın. Ben de %50'yi göze alamıyorum. İşin ilginci benim gibi cam kemik olup da hamile kalan ya da çocuğu olan tek bir tane sağlıklı örnek görmedim. Maalesef çocuk hasta doğdu. Bunu bilmem de normal yoldan denemekten vazgeçiriyor beni. Ben haftaya Cumhur Bey ile ayrıntıları görüşmeye gideceğim. Merak ettiğim bazı hususlar var. Örneğin : Yumurta toplamadan sonra sağlıklı bulunabilmede bir oran var mı ? Bu oranı arttırmak için yapılabilecek birşey var mı ? Tek çözüm çok yumurta toplanması mı ? Çok da toplansa hiç sağlıklı bulunmayabilir mi ? Aklımda sorular sorular... İlkinde bulamama ihtimalleri beni çok üzüyor. Tekrar tekrar aynı stresleri yaşamak falan... Ne biliyim karamsarlık çöktü üstüme. Bizim de sadee tüp bebek olsaydı herşey çok daha kolaydı. Ama yumurta sperm döllenecek, bunların arasında sağlıklı bulunacak, bunlar bize tutunacak...Bu işlemin ne kadar zor olduğunu şimdi şimdi daha net anlıyorum.. İhtimal hesaplamalarından yoruluyorum

Canım embriyo sayısı arttıkça sağlıklı bulma oranı da artıyor. Evet dün ben de onu düşündüm. Tedaviye başla, sonra düşün yeterli yumurta toplanacak mı, toplananlar döllenip gelişecek mi, sağlıklı çıkacak mı, transfer olacak mı, olursa tutunacak mı, tutunursa 9 ay sağlıkla geçecek mi...

petunya nasılsın? Yoksun uzun zamandır...

iyiyim cnm ben de bi saattir ne yazayım da tekrar katılayım aralarına diyordum :) biraz uzak kalmak istedim kafam çok karıştı
adet olmayı bekliyorum psikomu ayakta tutmaya çalışıyorum bu arada nisanda tedaviye başlayacak var mı aramızda? biliyor musun?

Var canım ben başlıyorum :)

Kızlar hepinize merhaba ,

Bir kac gundur giremedim. Aslında aklım sizde ama sanırım bu iki tedavinin üst üste gelmesi beni biraz yormuş olmalı.

yarım saatimi ayırdım şimd,i geçmişi okumak icin. Bunun da bu zorluğu oluyor konular alıyor başını gidiyor ...

aklıma kalan kadar bir seyler yazayım ben de.

Ilk kalbimi dağlayan şey Hitucimin anne özlemi oldu Hitucim seni anlıyorum ben .
Annemden hic uzak kalmadigim icin anlıyorum hem de. Ayni dehirde ve aynı semtte oturmamıza ragmen , 1 hafta görmezsem boğazım düğümlenir benim .
Senin özlemin kimbilir ne seviyeded,ir??? Uçakla ilgili yazdığını anlayamadım ama cümleyi 2 kere okumamam rağmen .
Eşine rica etsen , seni götürse...Ya da uçak melesesini anlasam ona da yorum yapacağım ama ...
sen gitsen kızlarınla, tek başına halledemez misin?
veya annen gelse ?

Mattikacım yolunda gitmesine cok sevindim su ana kadar herseyin .
hep boyle olsun insallah sonuna kadar .

Lavinia sanırım aramıza yenı katıldın .
Uzucu seyler yasamıssın .gecmiş olsun .
Aslında kızlar durumumuz cok zor ve üzücü ama bu kadar seyin arasında güzel olan şey EN AZINDAN saglam embryo bulunmazsa transfer edilimiyor olamsı ve Lavinia'nin yaşadığı riskleri minimize ediyor olmamız .

Chnb canım sen de iyisin inşallah ...

benim embryodan haber yok bu arada .
gecen gun eşim aramış Cumhur Beyi , sormus.
Cumhur Bey bu işi yapan kişinin izinde olduğunu söyledi.
gelince bakacakmış.
benim hiç bir beklentim yok kızlar o embryodan .
beklenti kısmına girmeyelim zaten , o konuda ruhen baya eksilmiş durumdayım ben .

çok okudum ama yazarken şu anda aklımdan gidiverdi neler yazıldığı

Arkadaşlar merhabalar, bir süredir sizi takip ediyorum, tam yelkenlerimi suya indirmişken bana moral oldunuz.
Bizde başarısız 2 tüp bebek denemesinden sonra, başka bir merkezde 3. denemeden önce genetik test sonucu; bende pıhtılaşma sorunu, sağ tüp kanalında genişleme ve eşimde translokasyon çıktı. Hepsinin çaresi var ve pgt şart dedi dr muz, başladık bizde... 17 yumurta toplandı 7 tane embiryo oluştu 6 tanesi sağlıklı dendi ancak pgt sonucu hepsi translokasyonlu taransfer edilemez dediler. Dr gelin bir konuşalım neler yapabiliriz dedi henüz konuşmaya gidemedik (İstanbul dışında oturuyoruz bu arada) büyük hayal kırıklığı yaşadık... Ben bu adet dönemimde tekrar başlamak istiyorum. Ancak aynı merkez mi yoksa başka biryer deneyelim karar veremedim. Pgt de genetik laboratuvarların iyi olmasının çok önemli olduğu söyleniyor hep.. Yaklaşık 10 gün var adetime kararsız kaldım. Birkaç merkezle görüşmek istiyorum önce, burda memorial dan çok bahsediliyor birkaç yerleri varmış hangisini tavsiye edersiniz bana, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu arada çocuk sahibi olmak isteyen bütün arkadaşlara en kısa zamanda umutlarımıza kavuşmamızı diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…