- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #6.921
günaydın herkese sormak istediğim bir şey var dün birşey duydum genetik danışmanıklarda bir sonraki gebelik için olasılığa bakılıyormuş bilgisi olan varmı?
iNŞALLAH SAĞLIKLA DOĞACAK...
amin kızlar inş..Herşey yolunda görünüyor çok şükür. İnşaallah bu şekilde devam eder ve sağlıcakla alırsın evladını kucağına canım.
canım çok geçmiş olsun.selam kızlar, geçmişi okumaya çalıştım ama bu halde okuduklarımı da pek anlamadım sanırım.
ilk tüp denemesini geçen sene temmuzda yaptırdık ve malesef negatifi aldık. sonrasında kist çıkması, transfere 4 gün kala adet olmam vb nedenlerle dondurulmuş ile transfer hali ocak ayına kaldı. ocak ayında ilaçsız olarak dondurulmuşlar ile transferim yapıldı. Elhamdulillah, 1 tanesi tutundu. beta hcg değerlerim harika katlanarak devam etti, kese süper göründü. sülale boyu bayram yaptık tabi. herşey çok yolundaydı. mide bulantılarım bile başlamıştı. 6. haftada gittik dr'a. kese 12 mm, embriyo gözüküyor ama kalp atışı için erken olabilir, 2 hafta sonra gelin dedi. 8. haftada yani geçen hafta güle oynaya gittik. ultrasonda "kese 20 mm, 6 haftaya uygun, kalp atışı yok" dedi. Allahımmmm, o sesi bir daha kimseye yaşatmasın Rabbim. o boşluk sesi, o insanı yutan ses. alınması lazım dedi, tüp bebek merkezine gittik o da aynı şeyi söyledi. başka bir dr a gittik o da aynı şeyi....3 hekimin de görüşü; kromozom bozukluğu olabilir oldu. pzarteis günü kürtajla alındı ve bu masal da burda bitti.
kürtajda çıkan parçayı, bir genetik laboratuvarına yolladık. birşey çıkmaz dedi 2 dr'da. ama yolladık yine de. bekliyoruz sonucu. genetik bakabiliriz sizden dediler. onu da yaptıracaz inşallah. pgt olabilir dedi 1 dr. ama embriyoların zarar görme olasılıkları da olabilir dedi. karmakarışık kafam. ne yapacağımızı, nasıl yola başlayacağımızı bilmiyorum. ruhsuz, duygusuz, saçma bir haldeyim. yakın vadede; pgt yaptıranlar; embriyonun zarar görüp görmeceği konusunda fikirlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. bu arada; 2 tüp bebek dr u; ilk düşükte tesadüfü olabilir, pgt ye gerek yok dediler. ama bana makul bir yol gibi geliyor.bir de yaşım 34, bu yüzden de gerekli geliyor. pgt uygulanacaksa; acıbadem maslakta uygulanacak sanırım. kızlar; Allahım hepimizi ve tüm isteyenleri
tez zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlarımıza kavuştursun inşallah. (Amin)
mervecim kasık ağrısı hamilelik belirtisi bile olabilir. ya da stresten fln. üzme kendini. stres herşeyin düşmanıBen ağlıyorum şuan
Olabilir değil mi belkide psikolojiktir
Evet ilk bebekte bir sorun varsa bir sonraki gebelik için alınacak önlemleri belirtiyorlar canım.
alınacak önlemler?
alınacak önlemler?
benim ilk çocuğum sağlıklı ikinci gebeliğimde öğrendik eşimin ve benim aynı genetik hastalığı taşıdığımızı çok büyük tesadüfmüş akrabalık felan da yok sonra hamile kalırsam %25 saglıklı %50 taşıyıcı %25 hasta çocuğumuz olacağını öğrendik şimdi ben riske atamıyorum korkuyorum aynı şeyleri tekrar yaşamaktan ...ama dün öğrendiğime göre bir sonraki hamileleiğin oranı dedi ama benim bildiğim araştırdığım kadarıyla bu oran her hamilelik için geçerli nasıl önlem alınabilirki?
Canım o zaman pgt yaptıracaksınız. Evet her hamilelik için geçerli olan riskler var ama bizler farklıyız. Bizler birer hastalık taşıyoruz ve bunun önlemini almalıyız.
sağol canım
bende tek şansımın pgt olduğunu bliyorum ama dr bana genetk danışmalığa gidip bir sonraki hamilelikte riske baktırırsın risk az ise normal yollardan hamile kalabilirsin diyince ben daha önce hiç danışmalığa gitmedim açıkçası hastalık belli risk belli yapılacak belliydi maddi durum yüzünden pgt teyi yaptıramadığımız için hamile kalmamayı tercih ettim dünde bunu öğrenince bilmediğim başka birşeymi var acaba diye merak ettim açıkçası ...
her hamilelikte derken kendi hamileleiğimden bahsettim her hamileliğimde de oranlar değişmiyor.
yaa kusura bakma aceleyle yazıyorum birazdan çıkmam gerek die o yüzden cümleler havada kalınca yanlış anlattığımı fark etmişim:)) işte umut birşey duyunca acaba bilmediğim birşeymi varda ben kaçırdım die insan hevesleniyo...
Anladım canım. Ben de her hamilelikte farklı sorunlar ve farklı oranlar olabiliyor onları söylemek istedim. Benim de bebeğim %50 sağlıklı olabilir, yüksek bir oran belki ama ben göze alamıyorum. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
İnciciğim biz seninle aynı durumdayız. Tek fark ben cam kemik hastasıyım sen kas hastalığı taşıyıcısısın. Ben de %50'yi göze alamıyorum. İşin ilginci benim gibi cam kemik olup da hamile kalan ya da çocuğu olan tek bir tane sağlıklı örnek görmedim. Maalesef çocuk hasta doğdu. Bunu bilmem de normal yoldan denemekten vazgeçiriyor beni. Ben haftaya Cumhur Bey ile ayrıntıları görüşmeye gideceğim. Merak ettiğim bazı hususlar var. Örneğin : Yumurta toplamadan sonra sağlıklı bulunabilmede bir oran var mı ? Bu oranı arttırmak için yapılabilecek birşey var mı ? Tek çözüm çok yumurta toplanması mı ? Çok da toplansa hiç sağlıklı bulunmayabilir mi ? Aklımda sorular sorular... İlkinde bulamama ihtimalleri beni çok üzüyor. Tekrar tekrar aynı stresleri yaşamak falan... Ne biliyim karamsarlık çöktü üstüme. Bizim de sadee tüp bebek olsaydı herşey çok daha kolaydı. Ama yumurta sperm döllenecek, bunların arasında sağlıklı bulunacak, bunlar bize tutunacak...Bu işlemin ne kadar zor olduğunu şimdi şimdi daha net anlıyorum.. İhtimal hesaplamalarından yoruluyorum
özelden mesaj attım canım aldınmı?
merhaba arkadşlarrrrr
inci senide görmeyi çok isterim eger sende istersen tabi
petunya nasılsın? Yoksun uzun zamandır...
iyiyim cnm ben de bi saattir ne yazayım da tekrar katılayım aralarına diyordum :) biraz uzak kalmak istedim kafam çok karıştı
adet olmayı bekliyorum psikomu ayakta tutmaya çalışıyorum bu arada nisanda tedaviye başlayacak var mı aramızda? biliyor musun?
Var canım ben başlıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?