- 29 Temmuz 2010
- 11.665
- 2.953
- 248
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #8.901
arkadaşlar herkese merhabalar
bu arada ben uzun zamandır takip ediyorum burayı,bir ara yazdım ama kk şifremi unuttuğum için yazamadım...öncelikle burdan o kadar çok şey öğrendim ki..hepinize çoook ama çook teşekkür ediyorum...rabbim hepimizin yardımcısı olsun,siz uzun zamandır yazıştığınız için çok güzel bir arkadaşlığınız olmuş,çok imrendim...beni de aranıza alın lutfen...çünkü insan yakınında kimseyle paylaşamayınca iyice daralıyor..ama iyiki burası var....bana umut oluyorsunuz....yoksa ne yapardım bilmiyorum....ben bir ara yazmıştım ama unutulmuştur tahmin ediyorum,bana mozaik turner sendromu teşhisi koyuldu...turner sendromlu kişiler hiçbir şekilde çocuk sahibi olamazlarmış,benim durumumu pgt gösterecek,2 negatif tüp bebek denemem var,şimdi haziranda tedavim başlayacak...pgt sonucunu görmeden birşey söyleyemeyiz diyor doktorlar,volkan hocayla muhterem hocayla yüzyüze görüştüm,herşey pgt ye bağlı...o zaman durumum netlik kazanacak....Rabbim hepimizin yardımcı olsun,mübarek saatler hürmetine dualarımız kabul olsun inşallah...
akasyacım,çok yakın bir arkadaşımın çocuğunda çıktı,arkadaşım hamileyken bebeğin bacağındaki kemiğin birinin ince olmasından şüphelendiler,doğduktan sonra 2-3 kez üstüste kırıklar oldu,göz bebekleri biraz mavi gibiydi,,teşhis koyuldu arkadaşım refakat iznine ayrılmak zorunda kaldı,okula gelemiyor, çocuğu erkek, şu an 2,5 yaşında,son alçısı daha haftasonu çıktı,,ama yürümeye korkuyor,bir de şimdi bir kızı oldu,8 aylık falan şimdi,ondan da korkuyorlar,ama baktırmadılar ona henüz..senin ailede başka birinde var mı?sende de kırıklar oldu mu?Allah yardımcın olsun akasyacım,cidden zor bir durum,
bana gelince,ben 32 yaşına kadar haberim bile yok,mozaik turner sendromu diye birşey hayatımda hiç duymamıştım bile,Allahımın takdiri,sağlık olsun,dediğin gibi inşallah olur,burdan hepimiz seneye bu zamanlar inşallah bebeklerimizle ilgili haberleri paylaşıyor oluruz
Benim ailemde hiç kimsede yok. Ailemin ilk çocuğuyum. Benden 10 yıl sonra doğan kardeşim Allah'a şükür sağlıklı. Tek ben hastayım yani. Evet bende de 12 yaşıma kadar kırıklar oldu. Yaklaşık 6 kere falan. Kırığım sadece bacak kemiğimde oldu. 12 yaşımdan beri kırığım yok. Ama tabii dikkat ediyorum kendime. Bir de benim de boyum kısa. Skolyozum var. Az da olsa işitme kaybım oldu. Yok yok yaniYine de şükür diyorum. İyi bir mesleğim, işim var. Evliyim. Mutluyum Ama tabii bugünlerim hep ailemin sayesinde. Çook emek verdiler. Ballar, arısütleri, su terapileri.. Ne duyarsalar yaptılar. Arkadaşına tavsiyem ergenlik dönemine kadar çocuğa çok dikkat etsin. Kırıkları olmaması için çaba harcasın. Ergenlik dönemine kadar kırık sayısı az olursa ileriki yaşları için daha iyi oluyor. Bol bol yüzme ve egzersiz yaptırsın. Güneşten mutlaka faydalandırsın. Hatta imkanı varsa tüm yazı deniz ve güneşle geçirsin. Güneş ışığı bizim için çok önemli.Şimdi ilaç tedavileri var. Onları aksatmasın. En önemlisi de çocuğu eve kapatmasın. Çocuk sosyalleşsin.. Yine soracakları birşey olursa her zaman yardım ederim. Ayrıca bizim bir engelli sitemiz var. Orada da cam kemikli çocuğu olan aileler paylaşımda bulunuyor. Dilerse orayı da inceleyebilir. Epey faydasını görür. Geçmiş olsun tekrar
chnb selam canım, rapor mu aldın dönem sonuna kadar?
Amin canım çok sağol. Ailem en büyük şansım... Haklarını ödeyemem.Bu arada hamilelik nasıl gidiyor ? Bebiş nasılKızımız diyorum ben ona. Kız olarak hissediyorum. Hayırlısı. Bence de rapor alman çok iyi olmuş. Riske atılacak birşey değil bu. Ben de hamile kalırsam büyük oranda yatarak geçireceğim. Daha şimdiden ufaktan işyerinde çıtlattım. Sonra şok olmasınlar diye
Bu arada bu hafta 3 şişe serum yedim. Damarlarım o kadar inceymiş ki defalarca deneyip buluyorlar başta büyüklere takılanları deniyorlar o kalın geliyor sonra da bebeklere takılan sarı renkli olanı takıyorlar. O da ince hemen tıkanıyor. Bugün yine tıkanmış ve taktırmadım serum ellerim kollarım çok acıyor. Yarın taktırırım kontrolüm var zaten...
OPU çıkışı ayılırken söylediklerim şunlar olmuş. Sizin suçunuz değil benim damarlarım çok ince. ( 6. da bulmuşlardı damar yolumu:))
Eşim sperm verebildi mi? Böyle bir korkum vardı. Sayım için hastaneden dönmüştü bir keresinde.
Embriyolar aNKARAYA MI GİDECEK?
akasyacım,çok yakın bir arkadaşımın çocuğunda çıktı,arkadaşım hamileyken bebeğin bacağındaki kemiğin birinin ince olmasından şüphelendiler,doğduktan sonra 2-3 kez üstüste kırıklar oldu,göz bebekleri biraz mavi gibiydi,,teşhis koyuldu arkadaşım refakat iznine ayrılmak zorunda kaldı,okula gelemiyor, çocuğu erkek, şu an 2,5 yaşında,son alçısı daha haftasonu çıktı,,ama yürümeye korkuyor,bir de şimdi bir kızı oldu,8 aylık falan şimdi,ondan da korkuyorlar,ama baktırmadılar ona henüz..senin ailede başka birinde var mı?sende de kırıklar oldu mu?Allah yardımcın olsun akasyacım,cidden zor bir durum,
bana gelince,ben 32 yaşına kadar haberim bile yok,mozaik turner sendromu diye birşey hayatımda hiç duymamıştım bile,Allahımın takdiri,sağlık olsun,dediğin gibi inşallah olur,burdan hepimiz seneye bu zamanlar inşallah bebeklerimizle ilgili haberleri paylaşıyor oluruz
selam kızlar öncelikle sorum trkuz a ve hepinize bana kromozomlarında mozik var dendi.sorum şu bütün mozik olanlar aynı anda mozaik turnermidir ve bu ne demk.şimdiden teşekkür ederim.
tedavide olan inci ve hazade yede hayırlısıyla devam etmesini diliyorum.
HuhuBen geldim Sohbet koyu
Hoşgeldin şeker.. Evet bu aralar maşallah topiğimizde sohbetler koyu.. Heyecanlı ve keyifliyizAllah bozmasın daha da arttırsın inşallahh. Bu arada sipariş ettiğim bal, polen, arı sütü , propolis karışımım ile organik yayla balım geldi Tadı kötü olur diye düşünmüştüm ama çok güzel. Bir de kıyak yapıp dibek kahvesi hediye etmişler Sevdim ben bu firmayı. Alışverişe devam
Hehehe :) Çok alemsinBakalım ben ne saçmalayacağım. Daha önceki bir ameliyatımda ( opu değil büyük bir ameliyat ) uyanırken yaprak sarması istiyorum diyerek uyanmışım Ve koskaca bir tencere sarmayı hastaneye getirtmiştim. Bazen manyak olduğuma emin oluyorum
İnsan ne dediğini bilmiyor. Demek sarma varmış bilinçaltında:))
Allah son kez yaşatsın canım İkiz olsun da bir daha uğraştırmasın. Amin...
selam kızlar öncelikle sorum trkuz a ve hepinize bana kromozomlarında mozik var dendi.sorum şu bütün mozik olanlar aynı anda mozaik turnermidir ve bu ne demk.şimdiden teşekkür ederim.
Canım değildir tabi. Benim eşim de mozaik ama turner bayanda olur cinsiyete bağlı kromozomlarda olur. Erkeklerde klinifelter 47xxy, süper erkek 47 xyy olabilir eşim de 2. sinin mozaiği. Siz mozaik olmasaydınız hiç yumurtanız olmazdı boynunuz çok kısa olurdu.Boyun kısmı çok kısa olurmuş. Angel de turner mozaikti ben yazıştım gayet normalmiş görünüşü. Ama arkadaşımım turner kuzeni varmış hiç yumurtası yokmuş boynu da çok kısaymış.
Hoşgeldin şeker.. Evet bu aralar maşallah topiğimizde sohbetler koyu.. Heyecanlı ve keyifliyizAllah bozmasın daha da arttırsın inşallahh. Bu arada sipariş ettiğim bal, polen, arı sütü , propolis karışımım ile organik yayla balım geldi Tadı kötü olur diye düşünmüştüm ama çok güzel. Bir de kıyak yapıp dibek kahvesi hediye etmişler Sevdim ben bu firmayı. Alışverişe devam
chnbcim canım, Allah razı olsun. Seninle konuşmak terapi gibi geliyor
Akasyacım maşallah sana hayranım gerçekten. Ailesi süper kendisi süper
mattika sen nasılsın? Bir dahaki kontrol ne zaman?
Anesteziden sonra herkes bir şeyler söylemişBen söyledim mi bilmiyorum kimse bir şey demedi Sadece sedyeden kalkıp başka bir sedyeye yatırılışımı hatırlıyorum
Canım ne demek. Benim az mı kahrımı çektin pgt sonrası. Birbirimize destek olmak için varız.
Eşine sorsana ne demişsin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?