- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #9.521
Canım PGT ve TÜp bebek tedavi ücretlerim ile genetik testlerimin ödenmesi ve bu konuda yasal düzenleme yapılarak ; herkese ödeme yapılması hususunda dava açıyorum.
canım süpermiş ,aç bizde açarız gerekirse..aynı şeyi bende dün düşündüm,hastaneye raporumu yeniletebilir miyim diye gittim,pgt yapılacakmış dedim,inanmayacaksınız ama araştırma hastanesi dr u "o ne " dedi...düşünün artık,raporda erkek infertilitesi yazıyordu,değişir mi diye söyledim ,sonra aklıma geldi genetik rahatsızlığı devletin ödemediği...bir daha söylemeyceğim,zaten dr bile bilmiyor....
2007'de ödüyordu canım. 2010'da ya da 2009 olabilir SUT'u değişitirip genetik hastalığı SUT'tan çıkardılar. Yorumsuz..
bilmiyorum hiç gebelik olmamasına yol açmaz ki genetik sorunlar, düşüklere kimyasal gebeliklere yol açar.topiği okuyordum bi ara ama yetişemedim kendim gibi birini bulamadım ..
okumaya devam ediyorum zaten fısat buldukça ..
angela ne oldu peki ..
hamile kaldı düştümü..
ama bende düşük sorunu olsa düşük yapardım diyorum daha çok benimki döllenemiyor diyorum ama bilemiyorum..
diğer sebepler neler olabilirki :44:
yani tüm testlerim yapıldı :44:
inş. akasyacım.. amniyo yaptırmadık ya, ozaman kesin bilirdiniz şimdi yüze 70 doğruluk payı deyip duruyolar.Mattika canım harika bir haber bu..Doktorun yanılacağını zannetmiyorum.. Makineler de oldukça kaliteli.. Çok net görebiliyorlar diye biliyorum. İnşallah sağlıkla gelecek bebiş Buradan da anlıyoruz ki oranlar %20 dese de Allah "OL" desin yetiyor... Sırt eğimi duruşla ilgilidir bence. Çünkü sırt kemiğinde sorun olsa organları da sıkıştırırdı. Organların konumunda da bu sorun anlaşılırdı bene.. Sen içini ferah tut.. Herşey iyi olacak.. Sıkıntılı günler bitti Allah'ın izniyle..
çok şükür canım içim rahatladı ama bi yandan da endişeler bırakmıyo. rahat olmaya çalışıyorum, rahatım da allahın izniylemattika canım iyi haberlerle gelmişsin. Gözün aydın. İnşaallah böyle devam eder. Sırt eğriliği duruşundandır kızların dediği gibi. Allah korusun öyle bir şey olsa organlara da baskı yapar. Minik fındığın sağlıkla büyüyorDüğünle de herkes öğrenmiş olur, kimseye tek tek söylemek zorunda kalmazsın
size takılmaktan işlerimi yapamadım, güya bilgisayarın başına okulun işleri için oturmuştum
neyse hazırlanıp gideyim bari.
inci ve hazade bebişlerinize felak nas okuyun, sağlıkla tutunsunlar deyüçok heyecanlı ya
herkesi öptüm
size takılmaktan işlerimi yapamadım, güya bilgisayarın başına okulun işleri için oturmuştum
neyse hazırlanıp gideyim bari.
inci ve hazade bebişlerinize felak nas okuyun, sağlıkla tutunsunlar deyüçok heyecanlı ya
herkesi öptüm
Vallahi bize bağlanan kopamıo canım
Ya kızlar embriyoo ilk 2 günde tutundu tutundu, Tutunamadı tutunamadı dimii
Öyle mi? Ben ilk 72 saat çok önemli diye okumuştum ama bilmiyorum canım ya. Stresi artıyor değil mi
chnb geçmişi mi okuyorsun :)
yani 3 gün o zaman canımm... Ay ewet yaa stres başladı annemde ewde aman yavas ol yavas hareket et dio durmadan.Anne öle yapma diorum belki hamile deilim kızım canın bişey istiomu dioo onlar tam modda ama ben böle olsun istemiorum belki hamile deilim çünkü
Pozitif hazade gitmesin :) Ben eşim ve sizler hariç kimseyle konuşamıyorum. Ne zormuş ya.
Yok canım Negatif deilim hayırlısı olsun diorum herzaman ama olmayadabilir yanii kendimizi kesinmiş gibi motive etmekde doğru deil...
Ama hamileyiz rahat ol sen
Gelgitler yaşıyorum. İlk tedavimde kendimi öyle kaptırmıştım ki sonuç hüsran olunca neye uğradığımı saşırdım. Pgt ile ilk denemede olur diye düşünüyordum cahilliğe bak... Evet canım hayırlısı, inşaallah bu sınavı alnımızın akıyla geçeriz...
Ben yavaş yavaş hazırlanıp iğneye gideyim. Öpüyorum hepinizi
işte içerde ya döllenemiyor ya da dölleniyor tutunamıyor adetle de atılıyor diye tahmin ediyorum ben ..bilmiyorum hiç gebelik olmamasına yol açmaz ki genetik sorunlar, düşüklere kimyasal gebeliklere yol açar.
kimyasal gebelik geçirmişsindir mutlaka, döllenme oluyo ama tutunmadan kabediliyo, kadınlar farketmiyo bile.
angel normal yolla hamileydi, doğurdu ama gelmiyo bayadır.
gebelik oluşmaması gerçekten sebepsiz de olabilir. dr.lar hemen bi şeye kesin bağlıyolar. 7 embriyodan hiç sağlıklı çıkmamıştı bizim. tüp bebek dr.u bu sizin düşükleri de açıklıyo sakın normal denemeyin dedi. şimdi 5. aya geldik nerdeyse.
bu konularda şuna şu sebeptir diye kesin yargıya varmak doğru değil. etkiliyo denebilir ancak.
inş. akasyacım.. amniyo yaptırmadık ya, ozaman kesin bilirdiniz şimdi yüze 70 doğruluk payı deyip duruyolar.
inş sağlıkla doğsun oğlum da dr.lar yorum yapsın dursun. gerekirse götürür gösteririm
çok şükür canım içim rahatladı ama bi yandan da endişeler bırakmıyo. rahat olmaya çalışıyorum, rahatım da allahın izniyle
Geçmiş olsun canım. Bugün de bitti serumun şükür. Bulantılar bitene kadar takılacak mı her gün?
Bugün çenemiz düştü
Hayırlısıyla yavrularımıza kavuşalım onun için ayrı bir topik açarız inşaallah :)
selam kızlar ne çok yazmışsınız oku oku bitmedi
bugün ayrıntılı ultrasona gittik, farklı dr.a gitmek iyi olur diye düşünmüştüm ama sevmedim, sadece bi dr.a devam edicem sanırım bundan sonra.
çok şükür bi sorun yoktu, sırtı hafif eğri duruyo, duruştandır ama yine de takip edilsin dedi. inş kötü bişey değildir.
bacağı kısa denmişti şimdi arayı kapatmış.
ağzını açıp kapatıyodu maşallah.
okulda öğrencilerim doğum iznini sordular iyice belli oluyo artık
haftasonu eşimin kuzeninin düğününe gitcez ve tüm sülale duycak, çok kasıyoruz kendimizi duyarlarsa duysunlar dedim en sonunda. bilmiyorum doğru mu yaptım.
günaydın kızlar
arkadaşlar ben birazdan kahvaltımı yapıpdr a kontrole gidiceğim velhasıl tüm gün yokum merak etmeyin akşama fırsat bulursam gelirim öptüm hepinizi
aynen, birkaç doktorla mail ve tel yoluyla görüştüm ben de. birebir görüştüğüm 4 dr haricinde. volkan bey de birebir görüştüklerimden biriydi. evet güven veriyor, profesyonel çalıştıkları kolayca anlaşılıyor. ben işin psikolojik yanını da çok önemsediğimden, pgt deneyecek olursam muhterem beyi tercih etmeyi düşünürüm ama.
tekrar geçmiş olsun...
az önce de başka bir arkadaşın alıntısıyla yazdım. doktorlar tespitlerinde aynı ama önerilerinde farklı şeyler söylediler bana. çok uzun analtmayıp, sonuç odaklı yazayım. birkaç soru sorayım müsadenle.
1.) yaş kaç?
2.) çocuk var mı? problemi var mı?
3.) düşük-ölü doğum vs var mı?
4.) düşük-kürtaj asla kabullenemeyeceğin bir psikoloji oluşturur mu sende? yoksa sağlıklı bir bebek elde etmek için 1-2 tane böyle bir durumu kabullenebilir misin?
o kadar doktorla görüştükten sonra benim anladığım, bu sorulara vereceğin cevaba göre ne yapacağına karar veriyorsun. olay bu.
teşekkürler cnm... defalarca düşük yapmış biri olarak artık deneme yanılma yönteminden yıprandım yeterince pgt düşünüyorum, yaptıranların paylaşımlarını hangi aşamalardan geçtiklerini bekliyorum.. çok zor Allah kimseye yaşatmasın kızlar...
çok geçmiş olsun ..
bizim gibi mozaik olanlarda hasta çocuk olmuyormuş sanırım daha çok düşük ya da döllenememe sorunu oluyormuş ..
İnş. hepimizi sağlıklı evlatlar doğruruz
DİKKAT!PGT düşünen translokasyon taşıyıcıları forumdaki kromozom rakamlarına dikkat kesilmeliler derim. Neden? Prob [en azından telaffuzu bu:) ] diye birşey var ve kromozom testi bunlarla yapılıyor. Bu problar, her kromozom için farklı ve tedavi görecek kişinin bunları satın alması gerekiyor. Şansı varsa tedavi gördüğü merkezde bu proba rastlar ve tedavi başlayabilir. Ya da merkezin bu probu temin etmesini bekler.
YİNE DİKKAT!
Problar uzun ömürlü değiller. bazıları 3 aylık bazıları daha uzun süre muhafaza edilebiliyor.
SONUÇ:
PGT deneyecekseniz, ortak kromozom problemi olan arkadaşlarla aynı merkeze gidilip prob kardeşliği yapılabilir, tedavi daha uygun fiyata gelir.
ÖRNEK: benim 6 ve 7 kromozomlarda parça değişimi var. Algıda seçicilik: 2 arkadaşın daha 7.kromozomunda parça değişimi olduğunu farkettim. İlgili tıp merkezinde 7.kromozom için prob yoksa birlikte sipariş verilebilir falan.
Bilmem anlatabildim mi?:)
ben volkan hocayla,muhterem bahçeyle ve cumhur beyle konuştum,hepsinin söylediği aynı şey pgt yapmadan hiçbir şey söyleyemeyiz dediler,senin durumun benden biraz farklı,seninki süper dişi,benimki mozaik turner...ama ikisinde de tek çözüm pgt...bende senin gibi hiç gebelik elde edemedim,sanırım bu yüzden..bir de bu durum kanda düşük çıkıp hücrelerde oran artabilirmiş,deride,karaciğerde vb...
Benim eşim de süper erkek. Söyleyişi ne kadar hoş aslında süper kelimesi hep olumlu çağrışım yapıyor:))
yani asıl sebep pgt de çıkıyor öylemi ..vay be daha neler çıkacak kimbilir ..
ama bende hep süper dişi hem mozaik var ..
demek bu oranın artması da pgt de belli oluyor yani ,ALLAH KORUSUN pgt de daha kötüsü de çıkabilir diyorsun öylemi ..
Hey ALLAHIM yaaa..
Canım bize de Cumhur Bey dedi karaciğerden alsak başka çıkar, spermden alsak başka çıkar. Mozaiklik böyle bir şey galiba...
Amh ben de yaptırmıştım 0.3 menopoz sınırı çıktı apartopar pgt ye gitmiştik...Yoksa bu yaz yaptıracaktık biz...
Çok sağol canım. Destek olmanız yeter. Ben bu işi kendime iş edindimTaktım kafaya yani. Dava sürecindeki gelişmeleri de aktarıyor olacağım. Medyaya çıkarsak da haber ederim.
Takipçiniz canım...
chnb nasılsın canım?
Öyle mi? Ben ilk 72 saat çok önemli diye okumuştum ama bilmiyorum canım ya. Stresi artıyor değil mi
chnb geçmişi mi okuyorsun :)
Evet canım oku ku bitmedi:)) Yeni arkadaşlar katılmış. Topik topik olalı böyle yazılma görmedi.:)
yani 3 gün o zaman canımm... Ay ewet yaa stres başladı annemde ewde aman yavas ol yavas hareket et dio durmadan.Anne öle yapma diorum belki hamile deilim kızım canın bişey istiomu dioo onlar tam modda ama ben böle olsun istemiorum belki hamile deilim çünkü
tEYZENİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM. tORUN SEVDASI İŞTE:))
chnb beğene beğene geliyor
BEĞENDİ...
işte içerde ya döllenemiyor ya da dölleniyor tutunamıyor adetle de atılıyor diye tahmin ediyorum ben ..
ben herşeyin bir sebebi olduğunu düşünüyorum sebepsiz kısırlık diye bişey yok bence mutlaka bir sebebi var ama kimisi buluyor kimisi bulamıyor..
angel ın kaç yıl olmamış peki ,belki doğal yolla oluyordur benim de ama zaman lazımdır 5-10 senede bir sağlıklı kromozom denk gelirse gebelik oluşur belki de ,demekki sağlıklı kromozomlu yumurta denk gelmiyorki gebelik de olmuyor ..
kesin yargı olmasa da herşeyin bir sebebi var en büyük sebep ALLAHIN TAKDİRİ tabiki ama bahanesi de var yani ..
bakalım cumartesi ne diyecekler ona göre bakacağız artık duruma ..
hayırlısı nyse o olsun ne yapalım ...
normal doktorunda mı volkan beydi ..Neden psikolojik yönünü önemsediğimden Muhterem beyi tercih ederim dedin canım?
Ben de bu konuda bir şey paylaşmak istiyorum: Benim de pgt mi Volkan bey yaptı. Sonuç belli oldu. Olumsuz olunca ben de internetten araştırıp Volkan beyin telini buldum. Yurtdışındaymış. Birhafta sonra arayın dendi.Ben de 6-7 soru hazırladım kafamda olan...4-5 tanesini sordum lütfen çabuk olur musunuz dedi bana ve ben buna kırıldım. Ben 5 embriyoma ki biri incelenememiş 1800 tl verdim 2 dakika fazla dinleyebilirdi ben kime soracaktım ki acaba sorularımı. Sonraki hafta ben de doğruca Okmeydanı Memoriale gidip sağ olsun Cumhur Gökhan Ekmekçiye sordum her şeyi ve oğluma da test yaptırdım. Ki bana gerek yok çıksa bile bir şey değiştiremeyiz dedi. Onu takdirettim 380 tl bir test ve özel hastane. Balıklama atlayabilirdi hemen yapalım tabi yapmak lazım filan. Paylaşmak istedim. Ben pgt yaptırsaydım bir daha Volkan beye yaptırmayacaktım bu yüzden...
...
Bence de canım çok yıpratıcı bir süreç. Ben 2 düşük, bir 25 haftalık erken doğumla bebeklerimi kaybettim. Oğlum var sağlıklı şükür bilmeden oldu bu sorunları bilmeen. Bir kez pgt denedik. Eşimde 47 xyy süper erkek sendromu mozaiklik var...
Ataşehir Memorialde oldu. 8 yumurta toplandı biri boş çıktı. 6 tane döllendi. 5 tanesi 3. güne gitti. o GÜN PGT YAPILDI. 2 GÜN SONRA ÇAĞIRDILAR. 2 sağlıklı, bir incelenememiş, 2 de sağlıksız çıktı ama sağlıklıların da gelişimi durmuş transfer yapılamadı. Şu an doğal hamileyim. iNŞALLAH SAĞLIKLIDIR...
cANIM BU BİLGİYİ NEREDEN EDİNDİN? Benim eşim mozaik ve2 kere düşük yaptım. Hasta çocuğum yok. Oğlum var 7.5yaşında test yaptırdım 46 xy sağlıklı çıktı. Erken doğumum başka sebeptendi...
Micro array de proba gerek kalmıyor...
Benim eşim de süper erkek. Söyleyişi ne kadar hoş aslında süper kelimesi hep olumlu çağrışım yapıyor:))
Canım bize de Cumhur Bey dedi karaciğerden alsak başka çıkar, spermden alsak başka çıkar. Mozaiklik böyle bir şey galiba...
Amh ben de yaptırmıştım 0.3 menopoz sınırı çıktı apartopar pgt ye gitmiştik...Yoksa bu yaz yaptıracaktık biz...
Delikız Allah yardımcın olsun canım. Hepimizin sınavı ayrı ayrı.. Sen benim yaptığımı yapma.. çok kafaya takma.. Zor biliyorum ama stresini atmaya çalış.. Ben çok düşündüm bir ara. İnsanın ciddi anlamda psikolojisi bozuluyor.Daralıyor.. Artık kendimi rahatlamaya çalışıyorum. Herşey olacağı yere varacak. Yaşayıp göreceğiz. Ama bu arada pozitifliği de elden bırakmayalım. Olur mu demeyelim. Olacak diyelim. Bebeğim gelecek diyelim.. Dua ve pozitif düşünce ile evreni etkileyebiliriz bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?