Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

bilmiyorum hiç gebelik olmamasına yol açmaz ki genetik sorunlar, düşüklere kimyasal gebeliklere yol açar.
kimyasal gebelik geçirmişsindir mutlaka, döllenme oluyo ama tutunmadan kabediliyo, kadınlar farketmiyo bile.
angel normal yolla hamileydi, doğurdu ama gelmiyo bayadır.
gebelik oluşmaması gerçekten sebepsiz de olabilir. dr.lar hemen bi şeye kesin bağlıyolar. 7 embriyodan hiç sağlıklı çıkmamıştı bizim. tüp bebek dr.u bu sizin düşükleri de açıklıyo sakın normal denemeyin dedi. şimdi 5. aya geldik nerdeyse.
bu konularda şuna şu sebeptir diye kesin yargıya varmak doğru değil. etkiliyo denebilir ancak.

inş. akasyacım.. amniyo yaptırmadık ya, ozaman kesin bilirdiniz şimdi yüze 70 doğruluk payı deyip duruyolar.
inş sağlıkla doğsun oğlum da dr.lar yorum yapsın dursun. gerekirse götürür gösteririm

çok şükür canım içim rahatladı ama bi yandan da endişeler bırakmıyo. rahat olmaya çalışıyorum, rahatım da allahın izniyle

size takılmaktan işlerimi yapamadım, güya bilgisayarın başına okulun işleri için oturmuştum
neyse hazırlanıp gideyim bari.
inci ve hazade bebişlerinize felak nas okuyun, sağlıkla tutunsunlar deyü çok heyecanlı ya

herkesi öptüm

Kolay gelsin canım

Vallahi bize bağlanan kopamıo canım
Ya kızlar embriyoo ilk 2 günde tutundu tutundu, Tutunamadı tutunamadı dimii

Vallahi bize bağlanan kopamıo canım
Ya kızlar embriyoo ilk 2 günde tutundu tutundu, Tutunamadı tutunamadı dimii

Öyle mi? Ben ilk 72 saat çok önemli diye okumuştum ama bilmiyorum canım ya. Stresi artıyor değil mi

chnb geçmişi mi okuyorsun :)

Öyle mi? Ben ilk 72 saat çok önemli diye okumuştum ama bilmiyorum canım ya. Stresi artıyor değil mi

chnb geçmişi mi okuyorsun :)

yani 3 gün o zaman canımm... Ay ewet yaa stres başladı annemde ewde aman yavas ol yavas hareket et dio durmadan.Anne öle yapma diorum belki hamile deilim kızım canın bişey istiomu dioo onlar tam modda ama ben böle olsun istemiorum belki hamile deilim çünkü

Pozitif hazade gitmesin :) Ben eşim ve sizler hariç kimseyle konuşamıyorum. Ne zormuş ya.

Yok canım Negatif deilim hayırlısı olsun diorum herzaman ama olmayadabilir yanii kendimizi kesinmiş gibi motive etmekde doğru deil...
Ama hamileyiz rahat ol sen

Gelgitler yaşıyorum. İlk tedavimde kendimi öyle kaptırmıştım ki sonuç hüsran olunca neye uğradığımı saşırdım. Pgt ile ilk denemede olur diye düşünüyordum cahilliğe bak... Evet canım hayırlısı, inşaallah bu sınavı alnımızın akıyla geçeriz...

Ewet canım bende kendimi kötüyede iyiyede aynı oranda alıştırmaya çalışıyorum çünkü hayatt dediğim gibi bu defa olmaz 4.denemede olur artık eskisi gibi canımı sıkmıorum vallahi napalımm allah beterinde korusun...

işte içerde ya döllenemiyor ya da dölleniyor tutunamıyor adetle de atılıyor diye tahmin ediyorum ben ..
ben herşeyin bir sebebi olduğunu düşünüyorum sebepsiz kısırlık diye bişey yok bence mutlaka bir sebebi var ama kimisi buluyor kimisi bulamıyor..
angel ın kaç yıl olmamış peki ,belki doğal yolla oluyordur benim de ama zaman lazımdır 5-10 senede bir sağlıklı kromozom denk gelirse gebelik oluşur belki de ,demekki sağlıklı kromozomlu yumurta denk gelmiyorki gebelik de olmuyor ..
kesin yargı olmasa da herşeyin bir sebebi var en büyük sebep ALLAHIN TAKDİRİ tabiki ama bahanesi de var yani ..
bakalım cumartesi ne diyecekler ona göre bakacağız artık duruma ..
hayırlısı nyse o olsun ne yapalım ...

Canım bugün de taktırırım. Yarın taktırmam. Ellerim dilensin:)) İnşallah canım benim açarız:))

Canım Hazade ne güzel demiş. Varsın belli olsun. Sağlıklı maşallah oğluşun...

günaydın kızlar

arkadaşlar ben birazdan kahvaltımı yapıp dr a kontrole gidiceğim velhasıl tüm gün yokum merak etmeyin akşama fırsat bulursam gelirim öptüm hepinizi

Geçmiş olsun. Hayırdır? Bu meseleileilgili mi?

Neden psikolojik yönünü önemsediğimden Muhterem beyi tercih ederim dedin canım?

Ben de bu konuda bir şey paylaşmak istiyorum: Benim de pgt mi Volkan bey yaptı. Sonuç belli oldu. Olumsuz olunca ben de internetten araştırıp Volkan beyin telini buldum. Yurtdışındaymış. Birhafta sonra arayın dendi.Ben de 6-7 soru hazırladım kafamda olan...4-5 tanesini sordum lütfen çabuk olur musunuz dedi bana ve ben buna kırıldım. Ben 5 embriyoma ki biri incelenememiş 1800 tl verdim 2 dakika fazla dinleyebilirdi ben kime soracaktım ki acaba sorularımı. Sonraki hafta ben de doğruca Okmeydanı Memoriale gidip sağ olsun Cumhur Gökhan Ekmekçiye sordum her şeyi ve oğluma da test yaptırdım. Ki bana gerek yok çıksa bile bir şey değiştiremeyiz dedi. Onu takdirettim 380 tl bir test ve özel hastane. Balıklama atlayabilirdi hemen yapalım tabi yapmak lazım filan. Paylaşmak istedim. Ben pgt yaptırsaydım bir daha Volkan beye yaptırmayacaktım bu yüzden...

Gerçekten sorulara verilen cevaplar önemli. Düşük belli bir yere kadarkabulleniliyor da ilerleyen haftalardasorunlu denilip sonlandırma kararını aileye bırakmak bence en büyük travmalardan biri olsa gerek...

Bence de canım çok yıpratıcı bir süreç. Ben 2 düşük, bir 25 haftalık erken doğumla bebeklerimi kaybettim. Oğlum var sağlıklı şükür bilmeden oldu bu sorunları bilmeen. Bir kez pgt denedik. Eşimde 47 xyy süper erkek sendromu mozaiklik var...

Ataşehir Memorialde oldu. 8 yumurta toplandı biri boş çıktı. 6 tane döllendi. 5 tanesi 3. güne gitti. o GÜN PGT YAPILDI. 2 GÜN SONRA ÇAĞIRDILAR. 2 sağlıklı, bir incelenememiş, 2 de sağlıksız çıktı ama sağlıklıların da gelişimi durmuş transfer yapılamadı. Şu an doğal hamileyim. iNŞALLAH SAĞLIKLIDIR...

çok geçmiş olsun ..
bizim gibi mozaik olanlarda hasta çocuk olmuyormuş sanırım daha çok düşük ya da döllenememe sorunu oluyormuş ..
İnş. hepimizi sağlıklı evlatlar doğruruz

cANIM BU BİLGİYİ NEREDEN EDİNDİN? Benim eşim mozaik ve2 kere düşük yaptım. Hasta çocuğum yok. Oğlum var 7.5yaşında test yaptırdım 46 xy sağlıklı çıktı. Erken doğumum başka sebeptendi...

Micro array de proba gerek kalmıyor...

Delikız Allah yardımcın olsun canım. Hepimizin sınavı ayrı ayrı.. Sen benim yaptığımı yapma.. çok kafaya takma.. Zor biliyorum ama stresini atmaya çalış.. Ben çok düşündüm bir ara. İnsanın ciddi anlamda psikolojisi bozuluyor. Daralıyor.. Artık kendimi rahatlamaya çalışıyorum. Herşey olacağı yere varacak. Yaşayıp göreceğiz. Ama bu arada pozitifliği de elden bırakmayalım. Olur mu demeyelim. Olacak diyelim. Bebeğim gelecek diyelim.. Dua ve pozitif düşünce ile evreni etkileyebiliriz bence...

normal doktorunda mı volkan beydi ..
benim doktorum aysun hanım..
ya insanlık hali sonuçta onlar da insan genel olarak öyle biri değilse anlık bişeye bu kadar kızmamak gerek bence
ama genel olarak soru sorulmaz bi tipse o sıkıntılı olur tabi.
çok geçmiş olsu. peki eşindeki oran ne merak ettim.
yani biz süepr dişi filan diyoruz ama bu sadece belli oranda süper dişi oluyor..
yani hücrelerimizin %100 ündeki kromozomlar bozuk değil sonuçta mesela bende %4 bozuk ..
yani bu da bence o oranda etkiliyordur bizi diye tahmin ediyorum ..
yoksa bi tane 46 xy kromozomu taşıyan hücre olması ile 10 tane olması aynı olabilirmi..
her kromozomum bozukluğu insanda farklı şeylere yol açıyor okumuşsununuzdur muhtemelen..
mesela down sendromu 21.kromozomla alakalı ..
Bizde bu tip bir rahatsızlık yok ,bizimki daha çok gebe kalamama ya da düşükle alakalı ..
bakalım ahm bende ne çıkacak ..

senin yaşın kaç acaba bende de çıkarmı korkmaya başladım .bu genç yaşta menopoz sınırı olabilirmiki ALLAHIM

çok sağol
ben daha yeni şoktayımya ondan
zamanla alışacağım başka çarem yok ..
ama senelerce uğraşmak da var işin içinde ,biz bebelerimizle gün geçirmek varken sürekli bu meseleyle uğraşıyoruz
tadı tuzu kaçıyor insanın valla
yeni ev aldık yeni mobilya alma telaşındaydım şimdi hiçbişey alasım yapasım yok iştahım kaçtı onun sevincini bile yaşayamadım
ALLAHIM YARDIM ET BİZE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…