- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #9.601
Akasya kuzum,oylarımı sana veriyorum.Ama şartım var lütfen sağlıklı çocukları olanlarınkini de karşılasınlar.... 2., 3.çocuğu da yaparım menopoza girmeden ben bu gidişle...
Arkadaşlar
uzun zamandır bazı arkadaşlarımızın dayanamayıp erken test yaptırdıklarını görüyorum.
Niçin 12 gün sonra test istenildiğini merak ettim.Öğrendiğime göre embriyolar 6 günlük olunca 32 hücreli ve daha sonra kromozonlaşmaya başlayınca hücresinden çıkarak rahime yerleşiyor .Bunu günışığının bize gösterdiği video belgeselde de izledik.Bu çıkmadan sonra embriyo yerleşmeye çalışıyor ya başarıyor yada yarıda kalıyor.genelde transferden sonraki 3 gün ise 12 sonra ,5 gün ise 10-12 gün sonra kan testi isteniliyor.
Bunu sebebi eğer embriyo yerleşmişse tam olarak 11-12 gün organ gelişimi başlıyor.Bu da tutunan embriyonun artık sağlıklı bir başlangıç yaptığını gösteriyor.Alınan kan değerleri dr buna göre değerlendirme alıyor.Eğer değer düşük çıkıp ,ilerlemeler düzensiz olursa bu embriyonun tutunduğunu fakat organ gelişimde problem olduğunu gösteriyor ve buna kimyasal gebelik olarak adlandırılıyor.Ya 5- 6 haftada adet kanaması ile verilen ilaçlarla gebelik sonlanıyor.
Arkadaşlar sizleri biraz sabırlı olmanızı rica ediyorum.Bu sakın erken yapan arkadaşlara bir laf olarak adlandırılmasın .Bunu bende yaşadım nasıl sabırsız ve heyacanlı olduğunuzu anlıyorum.Bundan sonra dr test günü testinizi yaptırısanız 12 gün baz alınarak daha doğru teşhis konulabilir.Tüm deneyen arkadaşlara sabır ve güzel haberler almalarını diliyorum.
Akasya kuzum,oylarımı sana veriyorum.Ama şartım var lütfen sağlıklı çocukları olanlarınkini de karşılasınlar.... 2., 3.çocuğu da yaparım menopoza girmeden ben bu gidişle...
merhaba arkadaşlar
burası o kadar hızlı ilerliyor ki,sayfaları okumak bile çok zaman alıyor...volkan hoca ile ilgili yazdıklarınızı okudum,biraz canım sıkıldı,muhterem bahçe bir arkadaşın dediği gibi çok tatlı bir insan,çok samimi,volkan hoca biraz daha soğuk doğru...ama cidden doktorların genelinde böyle bir durum var artık..hele bu tüp bebek işi tam bir ticarete dönüşmüş durumda...ben burda araştırıp insanların çook tatlı,çook şöyle,çoook böyle,bir numara falan dedikleri bir dr a 2.denememi yaptırdım,ya bende bir sorun var,ya da insanlar fazla abartıyor.bana direkt ne ise onu yapacağız,"şapkadan tavşan çıkarmayacağız" dedi..zaten çıkmadı da...zaten o kadar meşguller ki,genetik sorunu merkeze faksladık,tlfnda bile lutfedip konuşmadı,randevu alıp gelsinler demiş,hani çok iyilerdi...
PSİKOLOJİ falan kimsenin umrunda değil,onların derdi belli,biz o merkez senin bu merkez benim geziyoruz işte,artık fazla bir şey beklemeyeceğiz biz,ben kendi adıma son rapor hakkımı kullanmak adına burayı seçtim,o yönde kendimi inandıracağım,çünkü beni anlamalrını beklemek sadece kendimi kandırmak oluyor,Allahım yüzümüze baksın inşallah,bu durumlarla daha fazla bizi muhatap etmesin,hayırlsıyla evlatlarımıza kavuştursun inşallah,
yok canım yumurta rezerv sorunum varGeçmiş olsun. Hayırdır? Bu meseleileilgili mi?
sağol incim , doğal derkensifacım hayırlı olsun canım. Doğal deneyecek misin?
yok canım yumurta rezerv sorunum varbu yüzden 2. tüp bebek tedavime kadar tahliller takipler yaptırıyorum
sağol incim , doğal derkenyumurtlama günlerini değerlendirmeyi mi bahsediyorsun ohohohoo her ay doğal deniye deniye 6 yıl oldu tabi bir yandan da dr tedavileri filan
evet canım hep denedik ilk 1 yıl hariç hiç korunmuyoruzOlsun canım ya dene ne olacak. Bakarsın olur. Baksana yumurta kocaman olmuşAma denersen fmf riskini de göze alman gerek maalesef
evet canım hep denedik ilk 1 yıl hariç hiç korunmuyoruzayy evet yaaaa fmf var işin içinde ne biliyim denerim yinede :44: Rabbim mucizemizi pgt li nasip etsin inşallah
haklısın canım benim yaa aynen öyle vallaİşte hastalık insanın elini kolunu bağlıyor. Ben de evlendiğimden beri korunuyorum mecburen. Hakkında hayırlısı olsun inşaallah. Doğal yoldan olmamasının hikmeti belki de çocuğunun fmf olmayacak olmasıdır.
haklısın canım benim yaa aynen öyle valla
bugün fısh ve mikro bahsi geçmiş ne demek :26: bana hamiş hamiş yoracağım ya seni
inci ben sakaryadayım,2.denemeyi istanbulda yaptırmıştım malum yakın diye,ama bu genetik işi çıkınca,ailem ankara da,haziran da okullar da kapanınca ankara da denemeyi düşünüyorum,genart ta gibi...sen nasılsın?dinlenebiliyor musun?
inci ben sakaryadayım,2.denemeyi istanbulda yaptırmıştım malum yakın diye,ama bu genetik işi çıkınca,ailem ankara da,haziran da okullar da kapanınca ankara da denemeyi düşünüyorum,genart ta gibi...sen nasılsın?dinlenebiliyor musun?
inci sen de mi memorial da yaptırdın son denemeyi?senin kaçıncı denemen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?