Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

dOĞRU BELLİ OLMUYOR BU BELİRTİLER YANILTICI. bEN BİR SEFERİNDE ADETİM 4-5 GÜN GEÇTİ TM BELİRTİLER var kan testi yaptırdım tamam dedim değerim kaç onu öğreneceğim. Negatifdeyince dr. nasıl olur yanlışlık olmalı demiştim. İnşallah hamilelik belirtisidir. Sen doğal hamile kaç kez kaldın ve zor mu hamile kalmıştın?

Hiii gerçekten mi ayy yaa kıyamam sana Allah'tan Annen orada
Diyet yapsan veremezdin haa bu 3 kiloyu

Ah canım Allahtan. Annem oğlanla ilgileniyor. Diyet ve yürüyüşle ayda 3-4 anca:)) Ama ben hep derim 100 kilo olaydım da bu bulantılar olmayaydı...

evet gerçekten ne ara saat akşam 6 oluyor farketmiyorum bir bakıyorum herkes toplanmış gidiyor
Evet okulda zaman geçiyordu bizim de...

ben hiç doğal hamile kalmadım ki o yüzden zor mu kolay mı bilmiyorum sadece şunu söyleyebilirm kromozom testinden önce 3 ay denedik 2 ay ara sonra dr doğal deneyin demişti bu 2. ay bundan da anlaşılmaz ama sanırım değil mi?

trizom 21 down mu oluyordu :44:
bi de volkan bey bana down da olabilir demişti o nasıl oluyor ki ,yani down farklı bir olay bizimki farklı bir olay ,sonradan down a mı çeviriyor acaba bu kromozom bozuklukları :44:

Canım bilemiyorum bu konuyu.İnşallah sağlıkla hayırlısıyla doğal hamile kalırsın.Ama süre kısa olmuş. Eşinin sperm analizi filan yapılmştır sorun yoksa kalırsın inşallah...

trizom 21 down mu oluyordu :44:
bi de volkan bey bana down da olabilir demişti o nasıl oluyor ki ,yani down farklı bir olay bizimki farklı bir olay ,sonradan down a mı çeviriyor acaba bu kromozom bozuklukları :44:

Evet canım ya... Trizomi 21 down. Ben de anlamıyorum ben bizim sağlıksız embriyolarda bekliyordum ki eşimin rahatsızlığı çıkacak. Ama Volkan Beye sormuştum. Benim eşim 46 xy, 47 xyy, 48 xyy mozaik. Bir de ne olduğu belli olmayan marker kromozom var. Dediki o marker kromozoma bağlı olarak dedi.

Cumhur Bey de bu durum sizin yaş gurubunuzda sağlıklı birinde de aynı olurdu dedi. 2farklı genetikçi 2 ayrı yorum.

Bu arada döllenme sırasında da olabiliyormuş. Hani hiç sorunu olmayan çiftlerin down sendromlu çocukları oluyor ya onun gibi...

evet aynen ,sağlıklı çiftlerde de olabiliyor aynı sorun ,yani aslında normal yoldan da olsa risk var ama biz daha riskliyiz orası ayrı tabi..
ben de hep benimle aynı sorun çıkabilir sanıyordum ama volkan bey bana da down da olabilir dedi ..demekki herkeste bu risk var bizde daha çok sadece

bu arada burada neden liste yapılmıyorki .bir çok topikte herkesin adı ve yanında geçirdiği evrelerin olduğu listeler yapılıyor..bizde de yapılıp güncellense ii olmaz mı<? hem herkes birbirini kolayca takip eder ,hem yeni gelen olursa eklenir ,unuttuklarıız olursa listeden hatırlarız filan ..

Merhaba kızlar,
Cinsiyet konusu geçmiş. Cinsiyete bağlı rahatsızlıklarda seçim yapılmasına yasal olarak izin veriliyor. Pgt'yi araştırdığım dönemlerde bu bilgi de karşıma çıkmıştı.

Liste olayını daha öncede konuşmuştuk. Konuyu açan arkadaş pek uğramıyor buraya. Listeyi ilk sayfaya koymak, düzenlemek için konu sahibi olmak gerekiyor. Yönetime bildirirsek yardımcı olabilirler belki. Ben bir sorayım.

Canım benim yazıştığım rahimağzı topiği var. Orayı açan arkadaş da uğramıyordu başka bir arkadaş yaptı ama ilk sayfada olmadı haftada bir defa filan yayınlıyor tabi ilk sayfada olsa iyi olurdu. Bilmiyordum yönetime mesaj atıldığını. Sanki Şifa yapacak gibi anlamıştım. Yanlış mı hatırlıyorum...

İlk sayfada olsa daha güzel olur bence canım. Bazen sayfalar alıp başını gidiyor takip etmesi zor olur. Şimdi bir konuya denk geldim, konu sahibi ilgilenemediği için başka bir üyeye devredilmiş konu ve o düzenliyor listeyi. Sifa liste olsun demişti bir ara. Gelsin de soralım ona :) Kim yapmak isterse onun ismini verelim konu sahibi o olsun.

3-4 Tane embriyo biraz zor canım Tabiki Rabbim isterse O dilerse olur ama görünen köy kılavuz istemez
Hele b,itane sağlıklı çıksında

mervecim benim kromozom tahlil sonucum çıktığında,tüp bebek yapmayı düşündüğüm merkezin dr larından biri bana bence bu sonuca göre zor dedi.ben de beynimden vurulmuşa döndüm.çünkü benim başka büyük bir sorunum daha var.dr bana emriyolarında sağlam bulmak çok zor dedi.tabi ben ozamn hiç bişey bilmiyordum.tahlil sonucumun en altında genetik danışma önerilir yazıyordu.ben dr la konuşmaya giderken dr sonucu bana vermişti nasılsa herhalde yaptımayacak diye,çünkü merkezler yapılan tahlil sonuçlarını kendi dosyalarına koyuyorlar.neyse ben de dayanamadım tahlilin yapıldığı lab.a gittim.ordaki artık dr mu genetikçimi bilmiyorum bana açıklama yaptı.dediki örneğin on tane emriyon var bunlardan bir tanesi maozaik olabilir.çünkkü yapılan tahlilde 36 kromozom normaldi 4 faklı imiş.ısrarla sordum bu farklılık nedir diye bebek anormal mi olur hayır dedi.
kromozom yapım
45 1
47 3
36 tanesi normail işte.

daha önce üç tüp denemesi yaptım.yapmadan önce o dr yada kendini dr sana müsvette dediki bu bakılan kan hücresinde görülendir.yumurtaya geçmesi çok az bir olsılıktır dedi ve pgt yapılmadan bana üç tüp yaptı.ben pgt masrafından ziyade böyle bir sorunun embriyoma geçmemesine sevinmiştim.neyse baktım buca denemeden bişey çıkmadı bende dr değiştirdim.rabbim hepimize nasip etsin bebek inşaAllah.

o kadar çok dr la görüştümki sanırım istanbuldaki belli başlı tüm merkezlerle görüştüm.yanılmıyorsam bir dr bana eğer bebeğin erkek olursa sorun olmaz demişti.yeni dr da bir tüp tedavisi yaptık üç emriyomuz oldu ve donduruldu.şansımızın yüksek olması için yine yapmayı düşünüyoruz.

ayyy mervem sağlıklı emriyo sayısından başladım künyemi anlattım

Kızlar bir şey soracağım. Günde 1 tane coraspin kullanıyorum. Dün gece içmeyi unutmuşum. Sabah 5'te uyandım ve aklıma geldi içtim. Bu gece yatarken içsem bir şey olur mu? 24 saat geçmesi gerekiyor mu üstünden?

incicim aspirin zaten kanı sulandırmak için.ama zararı olurmu bilemiyorum canım ya.

Bilmiyorum benim iğne öyle oldu hem akşam hem sabah vuruldum. Bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…