- 16 Mayıs 2011
- 1.184
- 43
- 158
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #19.321
Aşk olsun cnm ya hellalik bir durum yok ama helal olsun yinede ...
Kuzum özür dilerim vallahi yaaa ne olur kusura bakmaaa ne zamanda tedavi günün hemen büyük zevkle yazıcammm
blastosist embriyosu cnm yani en iyi kalitede olan embriyolar hiç canını sıkma emin olmak adına beklemeyi tercih etmiş demekki ...
benimde tedavimde 5. gün transferi yapmışlardı 5 günü 32 bölünüyor ve embriyonun son hali olmuş oluyor.
Canım yeditepedeki doktorum şöyle demişti ...
Farzet bir portakal gibi düşün dedi bundan pgt için parça alıcaz ee parça aldıgımızda 8 dilimli bir portakaldan alsakmı yaşamı dewam eder yoksa 32 parçalılımı?
ben bekliycem ve gelişimi iyi oldugu için korkmuorum dedi ve sonuna kdr bekleyip volkan baltacı gelip parça aldı.
Oyüzden korkma Allahın izniyle bişey olmıycak
Ya bende sorun var sanırım vallahi ben çok az hissediorum hatta hissetmiorum sanırım
eşim elini koyuyo ama nafilee tık yok
Gece kalkmısim oturma odasındaki kanepeleri acmisim gidip yatmışim onlara sabah bi kalktım kanepedeyim
Kafayı siyordum iyice
Sen gitt o sıtcerı bir güzel sökkkkkkkk
Boyacı demiş abla sen naaptın, gelin seni yaktı vallahi demiş , kaynanam demişki ben sana parasını verim sen ben yaptım de adam demiş hayatta sölemem beni sıkı sıkı tembihledi boya sürme die sen söktün demiş
Ay hazadeeemmmmm
Kızlar sinirden deliriorummmmmmm
Ewin göçebe gibi biliyorsunuz boya yapılıyor ...
Yatak odamda yatağımın başlıgında eni 2 metre olan bir sticker yaptırmıştım 150 tl ..
Neyse boyacıya dedimki beyfendi lütfen aman aman sakın stıckerım kirlenmesin ince fırça ile yapın adamcazda beni arada hanımefendi aldım dedi fırçayı tamam dedim.
Adam bebegin odası olacak odanın duvar kagıtlarını sökerken kayınwalidemdee adama kolaylık olsun die bilin ne yapmı ş
Boyacı demiş abla sen naaptın, gelin seni yaktı vallahi demiş , kaynanam demişki ben sana parasını verim sen ben yaptım de adam demiş hayatta sölemem beni sıkı sıkı tembihledi boya sürme die sen söktün demiş
Merhaba MAttikacim, masilsin ? Bebegin nasil? Herseynyolunda insallah ha? Bol bol sutunu veriyor musun fistik oglana?***selam kızlar..
akasya ya 3.gün ya da 5.gün biyopsi alınıyo genelde, arada dokunmak riskli oluyo bunu ben de duymuştum. demek ki senin bebişler hızlı büyüdüğünden dokunmak istememişler.
inş bebeğin onların arasında ve yakında gelicek annesine.
inci smear konusunda sakinleşmişsin, inş hiç bi sorun da çıkmıcak..
Saka ... Gercekten bitirdin mi bir kavanozu? Gerci sasirdigima bakma ben de tutmasam yerim . Yarim kavanozdan sonra esime al bunu onumden benim diye tutusturuyorum elineAkasyam senin güzel haberinin şerefine 1 kavanoz nutella hüpledim
Insallah ben de guzel bir surpriz yasarim. Bu istatistikler beni tilt ediyor. Yok 10 da 2 cikar 4 de cikmayabilir.Canım benim de son kontrolde 10 mm olan bile vardı. Sadece 5 tanesi olgun demişlerdi. O 10 mm olan biri büyüdü. Toplam 9 topladılar. 7 'si olgun çıktı.. Moralini bozma.. Opuda belli olur herşey..
Giden sticker olsun be guzelim bosver.haklisin sinir olmakta ama boos verrrr...Kızlar sinirden deliriorummmmmmm
Yatak odamda yatağımın başlıgında eni 2 metre olan bir sticker yaptırmıştım 150 tl ..
Neyse boyacıya dedimki beyfendi lütfen aman aman sakın stıckerım kirlenmesin ince fırça ile yapın adamcazda beni arada hanımefendi aldım dedi fırçayı tamam dedim.
Adam bebegin odası olacak odanın duvar kagıtlarını sökerken kayınwalidemdee adama kolaylık olsun die bilin ne yapmı ş
İncim neden çağırdığını ben de anlamadım. Transfer için mi dedim. Yok dedi hemşire. Sizin 4. gününüzmüş. genel bir kontrol olacak. OHSS kontrolü yapılacak dedi. Biriyle mi karıştırdılar diye düşündüm ama zannetmem
İncim neden çağırdığını ben de anlamadım. Transfer için mi dedim. Yok dedi hemşire. Sizin 4. gününüzmüş. genel bir kontrol olacak. OHSS kontrolü yapılacak dedi. Biriyle mi karıştırdılar diye düşündüm ama zannetmem
Saka ... Gercekten bitirdin mi bir kavanozu? Gerci sasirdigima bakma ben de tutmasam yerim . Yarim kavanozdan sonra esime al bunu onumden benim diye tutusturuyorum eline
Ana bismillah... Bir de bu mu cikti? Ohss ile senin ne ilgin olabilir ki?
Gercekten karistirmis olabilirler mi?
Akasyacim yarin benim derandevum saat 10:30 dainsallah yarin gorusecegiz o zaman . Bosver sen yanlislikla cagirdilarsa da sorma gel erken gel biraz bari oturup konusalim ben cikinca ha?
Ana bismillah... Bir de bu mu cikti? Ohss ile senin ne ilgin olabilir ki?
Gercekten karistirmis olabilirler mi?
Akasyacim yarin benim derandevum saat 10:30 dainsallah yarin gorusecegiz o zaman . Bosver sen yanlislikla cagirdilarsa da sorma gel erken gel biraz bari oturup konusalim ben cikinca ha?
iyi çok şükür, büyüyoruz bakalımEvet canım öyle açıkladılar. Benimkiler 4. gün haline gelmişler. Hücre birleşmesi başlamış. O yüzden dokunmak istemedi. Herşeyin hayırlısı inşallah.. Paşamız ne yapıyor annesiPamuk oğlan o
aman yarabbim şaka gibi, üstüne vazife olmayan iş bulma konusunda uzman bu kaynanalarKızlar sinirden deliriorummmmmmm
haha bi de adama suç atmaya çalışmışSen gitt o sıtcerı bir güzel sökkkkkkkk
iyiyiz incim, ne nasıl olur öğrenmeye çalışıyoruzMattika sağol canım. Sen nasılsın? Yavrun nasıl?
Merhaba MAttikacim, masilsin ? Bebegin nasil? Herseynyolunda insallah ha? Bol bol sutunu veriyor musun fistik oglana?***
Ya sorma Mattikam. Mantikliyim aslinda , kafam calisiyor, ama bir an geliyor icimi kara bulutlar kaplayiveriyor. Buradaki dr surekli dediki niye daha fazla doz vermediler sana , var ufak folikullerin onlar da buyurdu diye. Ben de dedim ki az ilacla kaliteli yumurta amacmis, oyle dediler dedim. Pek mantikli bulmadi gibi geldi bana.
Ya kızlar embryolog ile görüştüm. Allah'ıma bin şükür 6 embryomda birleşmiş. hücreler oluşmaya başlamış. Durumları çok iyiymiş. Ama bana dedi ki 2 gün daha bekleteceğim. Cumartesi teste göndereceğim.:26: Şu an gelişimleri çok iyi riske atmak istemiyorum. Bütün dünyada trend bu falan dedi. Cumhur Bey ile görüşmüş. Nur Hanım ile görüşmüş. Cumhur Bey tereddüt etmiş ama olur demiş. Şimdi hücreden parça alırsam kartopunu bozarım diyor. Ben risk alıyorum diyor. Offfff !! Ne düşüneceğimi şaşırdım.
8 aylıkken Burç Gentikte bakıldı Down Sendromu yok,yine Çapada yapılan testte de bakıldı onda da Down negatif ancak benzer bulgular başından beri var ve Kromozmlardaki en ufak bir hata büyük sonuçlar doğurabiliyor bilioyrsunuz,
Down sendromu kadar ağır olmasa da,kromozom yerine göre farklı sendrom adları var bu yüzden artık tek tek inceleniyor,
Çok beklemek sorun değil artık bizim için,çünkü nedense özel kurumlara çok da güvenemiyoruz,Çapadaki genetik bölümü bizimle inanılmaz ilgilendi,
Kızım ve benim kızımdan daha ağır durumda yavruların anneleri için de çok dua edin lütfen..
Sağlıkla bebeklerinize kavuşun hepiniz inşallah..
Sare kızım konusunda içimiz rahatlarsa birgün;Belki bu şekilde ben de bir erkek bebek sahibi olurum:26:..
Selam kızlar ;
Cumhur Bey ile görüştüm. Hiçbir risk alınmadığını söyledi. Benim embiryolar 3. günde 4. gün gelişmesi göstermişler. O nedenle embiryolog bugün parça almak istememiş. Eğer parça alırsam bütünü bozabilirim, hücrelerin yeniden birleşmesi sorun olabilir, gelişimleri durabilir demiş. O nedenle bugün hiç dokunmayayım demiş. Cumhur Bey de bunu mantıklı bulmuş. Eğer bugün parça alırsak risk alırız diyor. Gelişimleri durabilirmiş. Ben de kendisine güveniyorum. Onlar ne diyorsa o. Oluruna bıraktım. PGT cumartesi olabilirmiş. Ama pazar sabahına sarkarsa sonuç ; belki de dondurup bir dahaki ay transfer yapabilirlermiş. Tabii sağlıklı varsa.. Cumhur Bey umutlu konuştu. İnşallah Allah yardımcımız olsun.. Geç olsun da iyi olsun..En azından şu an 6 'sının da gelişimi çok iyi..Allah'a çok şükür..
Canım benim Allah razı olsun. Çok şükür daha iyiyim. Bulantılar da hamileliğin tuzu biberi. İnşaallah kolay atlatırsın
Akasyacim ne guzel gelisme bu... Hersey olmasi gerekenden de guzel gidiyor. Masallah valla. Bence de cikacak sagliki hem de bir kac tane.
Sagol tatlim. Degisiklik olsun dedim...enerji yaptim
Ben yarin sabah gidiyorum kismetse. Bugun ultrasona gittim. Ic acici degil durumum. 16 mm de var 11 de var. arada cok fark var. 11 olan ctesi catlatmaya kadar buyuyemez diye tahmin ediyorum. Hersey rabbime kalmis ama benim tablomparlak degil kizlar cok.umut kesmedim, mucizemi hala istiyorum yanlis anlamayin ama gercekleri de goruyorum. Biraz icim buruk .
çok teşekkür ederim arkadaşım,
kızımın konuşması neredeyse hiç yok,2 yaşındaydı tam yürüdüğünde,daha 2 aylıkken farkettiğimiz takip,algı ve psikomotor gelişim gerilikleri farkediyorduk,araştırmalarda 8 aylıkken down send bakıldı ama sonra kromozomların ayrı ayrı incelenmesi konusunda yönlendirilmedik hiç,başka araştırmalar yaptılar,MRlar,kanlar,idrarlar,ter tesleri vs.. bunlarda hiçbirşey çıkmadı ama bizim içimiz rahat etmiyordu..
Sonra kromozomların ayrı ayrı incelenmesi işini öğrendik ve Çpada devm etmeye başladık işte..
Hayır bir problem var kızımda,herşey bizim için sonuçta,bunu kabul ettik,artık teşhisi koyulsun istiyorum,yoksa bir anne ister mi hiç çocuğu için bunları,,
Size de çok geçmiş olsun,sizde durum nedir,gelişim düzeyi vs..?
Tuliprosa sizin ailede ve akrabalarda sma hastası veya taşıyıcısı yoktu değil mi?
yoktu canım. akraba olmayan tanıdıklardan bazıları oğlumu görünce ona benzer yakınlarının olduğundan bahsediyorlar ama benim akrabalarımdan hiç örnek yok.
maşallah akasyam çoookk sevindim güzel gelişiyorlarmış. keşke risk alıyorsunuz ama sorun olursa yeni tedavide ücret almazsınız di mi desydin?
canım sarkarsa pazara niye donduracaklar anlamadım ben?
..
Yetisirsin , ben de beklerim seni orada cikinca hemen gitmem hastanedenAaaaa çok sevindim canımİnşalllah yetişebilirim sana. Ben 10 gibi evden çıkmayı planlıyorum. Denk geliriz bence Valla niye çağırdıklarını ben de hiç anlamadım. OHSS olma durumum yok. Bakalım yarın anlayacağız...
Bu arada istatistiklere takılma. En canlı şahidi benim. Nur Hanım üstüne basa basa defalarca sadece 5 yumurtan var dedi. sayı artmaz dedi. Ama arttı..
Oyle mi diyorsun Mattikam? Insanin aklina bir kurt dusuveriyor. Bu arada en buyuk 16 en kucuk 11 arada baya fark var gibi geldi bana.. Herhalde 11 den bir sey olmaz, 16 da cok buyuk erken catlamasin mazallahordaki dr.a bakma bence hiç, bu memorialde kaçıncı tedavin, seni tanıyan bilen onlar..
bol bol emzirmek dışında bi iş yapmıyorum
akide canım hayırlısı buymuş, başka söylenecek söz yoktransfer olup da herşey iyiyken negatifi almak en zoru olsa gerek.
allah gönlüne ferahlık versin. sıkıntını alsın.
inci canım bence smear testini tekrarla, hemen moralini bozma, bu konularda ilk anda insan üzülüyo ama boşa üzüldüğü çıkıyo sonra ortaya.
akide canım seni merak edip girmiştim,ne söylesek boş,
en son bir buçuk ay önce negatif almış biri olarak,seni çok iyi anlıyorum,
Allah yardımcımız olsun,yine aynı günü yaşamış gibi oldum,ağladım ama ne yapsak kader işte
benim de 1.kalite embriyoydu ama tutmadı,nasip başka bir açıklaması yok inan...
Evet cnm zaman en iyi ilaç,insallah cnm deneyeceği..Senin tedavin nasıl gidiyor hersey yolundadır umarım..ah canım benim en iyi ilaç zaman. zamanla toparlanacaksın. ben oğlumun hastalığını ilk öğrendiğimde herkes zaman herşeyin ilacı zamanla toparlayacaksın diyorlardı. mantık olarak hak veriyordum ama şu zaman göz açayıp kapayana kadar geçse de bende alışsam diyordum.
allah maddi olarak güç kuvvet versin de bebeğine kavuşana kadar tekrar dene.
Öyle olacağım hazadem,sağol cnm..Günaydın cnm zamanla herşey geçio inan bana Allahım sabrını verio inşallah herşey daha güzel olucak seni güçlü kadınsın bilioyorum alatıcaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?