Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar selamlar ;

Naz canım çok çok sevindim.:16: Allah aşkına kendini yorma artık :20: Misafir faaln kabul etme. Anlayışlı olsun biraaz insanlar. Bizim için bebeklerimizden önemli birşey yok. Ne büyük zorluklarla sahip olduk onlara :39: Rabbim tüm melekleri korusun..

Ben de bugün işyerinde çok kötü birgün geçirdim. Sabahtan beri ağlıyorum. Haketmediğim bir sürü şey oldu. Eğer maddi sorunlarım, kredilerim olmasa bir dakka durmazdım. Ama elim mahkum.. İnşallah bebeğime birşey olmamıştır. :43: Bana bunu yaşatanları da Allah'a havale ettim. Lanet kapilatist sistem. Bıktım usandım gerçekten de.. Bebeğime birşey olacak diye çok korkuyorum. :18: Çok yoğun stres var burada.. Allah yardım etsin..

Test sonuçlarım geldi. Toxoplazmam ve diğer virüs pozitif. Yani maşallah iki virüsü de daha önce almışım :1: Zamanında çok kedi baktım. Ondan sanırım. Bir de kansızlık çıktı. Üstüne de açlık kan şekerim düşük. Bugün Zeynep Kamile gittik. Pıhtılaşma için yarın kan vereceğiz. Doktor geç kalmışsınız dedi. Bir de neden pGT yaptırdın dedi :26: %50 riski alamadığım için dedim. Yani bir pgt düşmanlığıdır gidiyor. :27:

Akasyam canim , bir kulagindan girecek bir kulağından çıkacak söylenenler. başka yolu yok bunun. sadece bebek icin dusunme bunu , bebekten once SEN vardın , kendini bu kadar arka plana taman dogru degil. Once kendi ruh saglıgını kendın ıcın bozmamalısın. bunu hayatımızın genel prensıbı halıne getırmelıyız. hamıle ol veya olma... hamıle olman sana ayrı bir yaptırım gucu verıyor ıse o zaman ıkı kat duymayacaksın soylenenlerı. hem kendın hem de bebegın ıcın . anlastık mı tatlım?
Lavecim,

Benim bildiğim -daha doğrusu gittiğim genetikçilerin söylediği (bunlara forumda ismi en çok geçen isimler dahil) parca büyükse erken kayıp ihtimali artıyor.
Benim de, annemin de hep 10.haftaya kadar kayıplar oldu. Nitekim benim kromozomlar da küçüklerden değil (6,7)... Doğal denemeye hafifçe beni yönlendiren genetikçilerle -Allah korusun- sağlıksız birey ihtimalini sorgularken yukarıdaki bilgiyi destekleyici yorumlar yaptılar. "Problem varsa yaşamla bağdaşamaz çünkü kromozomlar ileri kromozomlar değil, büyükler" dediler. Hamile kalman zor bu yüzden demediler. Fakat erken kayıp üzerinde durdular.

Benim senin durumunla ilgili vurgulamak istediğim şu: erken derken bazen o kadar erken ki, ilk kese oluşmaya yüz tutup yolk kesesi ve emriyo dahi oluşamadan kayıp olabiliyor. Sende de bu olmuş olabilir.
Ayrıca, kafamdaki diğer şeyi de söyleyeyim hamile neden kalmadım sorgunla ilgili.
Dostum ben, kayıp yaşayıp kürtaj olduğum embriyo bile oluşmayan gebeliğimde, isteyerek gebe kalmamıştım. Plansız ve aslında kalınmaması gereken şartlarda kaldım (anladın, anladın:)..) Şimdiye gelirsek 1 yıldır planlıyorum, kalamıyorum, olmuyor. Doktor şunu söylüyor: tamamen psikolojik. Bu genetik konuya takılmıyorum sanıyordum... Takılıyormuşuz. Bu psikoloji inanılmaz güçlü dedi bana. Hamile kalmayı çok ciddi etkileyebilecek kadar güçlü. Bazı bünyelerde bu olabiliyor dedi.

Kromozom translokasyonlarıyla ilgili çalışmaların kökeni öyle yüzyıllar değil. Türkçe kaynaklar kısıtlı. Aslında benim anladığım (bunu dr.lar söylemedi ama okuduklarımdan anlayıp yorumladığım) her kromozom noktasının ortaya çıkarabileceği bazı haller/durumlar var (çünkü gen taşıyorlar). Down'ın bi adının olması o kromozomla ilgili daha sık problem görülmesi ve bu yöndeki araştırmaların anlamlı bir sonuca varmış olması. Bi kaynakta mesela bilmem kaçıncı kromozomun bilmem kaçıncı zerreciğiyle başka bir kromozomun a noktasına yapışması -mesela- kansere, mesela 6 parmaklı olmaya, mesela zor hamile kalmaya, mesela hızlı saç dökülmesine, mesela bağışıklık sisteminin zayıf olmasına- vs vs gibi belki daha kabul edilebilir sonuçlara da sebep olabiliyormuş.

Benim kromozomlarımdaki bu sorun, bende de muhakkak bir etki yaptı. Bunun ne olduğunu bilmiyorlar çünkü birebir aynı kromozomların aynı noktalarının aynı kollarındaki diğer kromozomun aynı zerreciğiyle birleşen birkaç örnek incelenip bir sonuca varılıp bunu da dokümante etmemişler henüz. Elimizde bize ışık tutacak birşeyler olsaydı kuşkusuz daha iyi hissederdik. Çünkü başımıza ne geleceğini çok bilmiyoruz pgt siz bir bebek denediğimizde.

Çok uzattım ama örnek olarak konuyla ilgili internetten bişeyler kopyalıyorum buraya:

1.Kromozom:En büyük kromozom...Alzheimer hastalığı,prostat kanserine eğilim,baskın sağırlık,doğuştan katarak,Rh faktörü,akciğer kanserine yatkınlık

2.Kromozom:Sık görülen birçok hastalığa neden oluyor.belleğin oluşumuyla ilgili bilgiler,kolon(kalın bağırsak) kanseri,kas gelişimini engelleyen gen,doğuştan gece körlüğü,2 tip şeker hastalığı.

6. kromozom: Şizofreniye eğilim,bağışıklık sistemi ,disleksiye yatkınlık,kroner damar sertliği,epilepsi

7.Kromozom: Kolon kanseri,sinir sistemi tümörü,otizm(içedönüklük),şizofreniye yatkınlık,kronik akciğer iltahabı,şişmanlık

21.Kromozom:Alzheimer hastalığı,amyotrofik lateral skleroz(Stephen Hawking’in hastalığı),manik depresif psikoz,Down sendromu,ilerleyici miklonik sara,parkinson,lösemi.

Bazen şu noktaya geldiğim de oluyor: olmazsa da en kötü ihtimalle olmaz. Ve ben, biz hayata sadece bunun için gönderilmedik. Hayatın amacı değil.
Yine de olumlu bitirelim mektubuzu:
Allah nasip etsin hepimize.

İzzcim merhaba ,

cok detaylı anlatmıssın . tesekkurler .

ben dun Volkan Bltacı ıle telefonda gorusutum. Sagolsun Hazadem aradı once ve benım arayacagımı soyledı ben de aradım .

cok uzun bır konusma olmamasına ragmen , bana bır kac soru sordu ;

1) yas kac?
2) translokasyon anneden mı babadan mı gecıyor?
3) translokasyon kadında mı erkekte mı?
4) aılede erken menapoza gıren var mı?
5) kırılma noktaları neresi? ( bu soruyu ben hic boyle bir tereddtum oldugunu bılmeden sordu , kendiliginden)

hepsını cevapladım. 37 / bılmıyorum/ kadında/ yok /q21 q13

sımdı kadın olması olasılıgı dusurur dedı
translokasyon erken menapozu tetıkler dedı. eger babadan gecıyorsa etkılemez ama anneden gecıyorsa etkıler dedı. ben de son tedavımde 8 yumurta toplandıgını ve hepsının dollendıgını soyleyınce, a ıyı o zaman sızın translokasyon rezervınızı etkılememıs dedı .q21 icinde :5:bu baya buyuk bır kopma , hamıle kalma olasılıgını dusurur dedı. ben de dogal yoldan mı yoksa tup ıle mı bu olasılıgı soyluyorsunuz dedım , iki turden de dedı. burada tabı benım aklıma erken kaybetme meselesı geldı ama Volkan Beyın soyledıgı sey erken kaybetmek degıldı , hamıle kalma olasılıgını dusurmesı ıdı. yani canlar benım ıcın calıyor kızalr :ssz:soyledıgı tek olumlu sey translokasyonun benım rezervıme etkı etmemıs olması ıdı. buna sevındım en azından .

senın psıkolojık dıye anlatmaya calıstıgın boyutu anlayamadım ben canım . Turkcesı su mu oluyor; psıkoloık olarak bılıncaltımız o kadar bu ısle yogun kı bu duzgun kromozom uretmemızı de mı etkılıyor?? eger bu ıse soylemek ıstedıgın cok fena bır boyuttayız o zaman .

Passiflora bitkisel bir ürün. Zararı olmaz diye düşünüyorum ama ben kendimi tutacağım. Galiba önemli olan algıyı değiştirmek. Takmamak. Buna başarabilirsem iyi olacak. Bende de panik atak var. Düzelmiştim ama hamilelikte yine ara ara yokluyor. Dayanıyorum. Sanırı bebek kalp atışları panik atağı tetikliyor. Ya da anne olmanın gerginliği :31: Bu arada doktora mail attım. Ama dönmedi. Nur Hanım'ı çok arıyorum. Asla cevap vermemezlik etmezdi. :19: Aynur Hanım mailimi görmedi mi bilmiyorum ama test sonuçlarıma dönüş yapmamış.. :31:

canım Aynur Hanim maile cevap atmaz.
bana da hıc atmadı .
ben hep sekreter bolumune gonderırdım raporlarımı.
Ilkya hanımın maılı vardı bende. o Aynur Hanıma ıletırdı , sonra aksamustu ben yıne arardım onları .

kızlar oğlum melek oldu.................

içimden bir tel koptu mesajını okuyunca.
Allah sabır versın arkadasım .

Naz tekrar çok geçmiş olsun canım. Rabbim bir daha yaşatmasın, Eylül sağlıkla zamanında gelsin inşaallah...

Akidem kolposkopim yapıldı canım.

Chnb canım aynı durumdayım, Tulip'in mesajını okuyunca nasıl oldum anlatamam :14: Allah kimseleri evlat acısıyla imtihan etmesin...

Kızlar herkese selam. Allah nasip ederse ben yarın ameliyat oluyorum. 1 gün hastanede kalacağım. Dualarınızı eksik etmeyin... Sizi ve kuzucuklarınızı çok öpüyorum. Allah'a emanet olun.

canım bir dakika anlayamadım .
amelıyat dedıgın lezyonları mı yakacaklardı o mu?
amelıyat mı bu ?

Akasya bu konu o kadar hassas ki. benim eşimin sorunu çok ciddi bir sorun değildi. cumhur bey, amniyoda sizin sorun belli olsa ben sonlandırma imzası atmam dedi yaşamla bağdaşıyor. o yüzden de doğal konusunda biraz daha cesur olabildik. Ama çok önemli bir rahatsızlık olsaydı kesinlikle pgt de ısrarcı olurdum. bu durumlar çok farklı çok...

Akasya bu konu o kadar hassas ki. benim eşimin sorunu çok ciddi bir sorun değildi. cumhur bey, amniyoda sizin sorun belli olsa ben sonlandırma imzası atmam dedi yaşamla bağdaşıyor. o yüzden de doğal konusunda biraz daha cesur olabildik. Ama çok önemli bir rahatsızlık olsaydı kesinlikle pgt de ısrarcı olurdum. bu durumlar çok farklı çok...

Akasyam canim , bir kulagindan girecek bir kulağından çıkacak söylenenler. başka yolu yok bunun. sadece bebek icin dusunme bunu , bebekten once SEN vardın , kendini bu kadar arka plana taman dogru degil. Once kendi ruh saglıgını kendın ıcın bozmamalısın. bunu hayatımızın genel prensıbı halıne getırmelıyız. hamıle ol veya olma... hamıle olman sana ayrı bir yaptırım gucu verıyor ıse o zaman ıkı kat duymayacaksın soylenenlerı. hem kendın hem de bebegın ıcın . anlastık mı tatlım?

İzzcim merhaba ,

cok detaylı anlatmıssın . tesekkurler .

ben dun Volkan Bltacı ıle telefonda gorusutum. Sagolsun Hazadem aradı once ve benım arayacagımı soyledı ben de aradım .

cok uzun bır konusma olmamasına ragmen , bana bır kac soru sordu ;

1) yas kac?
2) translokasyon anneden mı babadan mı gecıyor?
3) translokasyon kadında mı erkekte mı?
4) aılede erken menapoza gıren var mı?
5) kırılma noktaları neresi? ( bu soruyu ben hic boyle bir tereddtum oldugunu bılmeden sordu , kendiliginden)

hepsını cevapladım. 37 / bılmıyorum/ kadında/ yok /q21 q13

sımdı kadın olması olasılıgı dusurur dedı
translokasyon erken menapozu tetıkler dedı. eger babadan gecıyorsa etkılemez ama anneden gecıyorsa etkıler dedı. ben de son tedavımde 8 yumurta toplandıgını ve hepsının dollendıgını soyleyınce, a ıyı o zaman sızın translokasyon rezervınızı etkılememıs dedı .q21 icinde :5:bu baya buyuk bır kopma , hamıle kalma olasılıgını dusurur dedı. ben de dogal yoldan mı yoksa tup ıle mı bu olasılıgı soyluyorsunuz dedım , iki turden de dedı. burada tabı benım aklıma erken kaybetme meselesı geldı ama Volkan Beyın soyledıgı sey erken kaybetmek degıldı , hamıle kalma olasılıgını dusurmesı ıdı. yani canlar benım ıcın calıyor kızalr :ssz:soyledıgı tek olumlu sey translokasyonun benım rezervıme etkı etmemıs olması ıdı. buna sevındım en azından .

senın psıkolojık dıye anlatmaya calıstıgın boyutu anlayamadım ben canım . Turkcesı su mu oluyor; psıkoloık olarak bılıncaltımız o kadar bu ısle yogun kı bu duzgun kromozom uretmemızı de mı etkılıyor?? eger bu ıse soylemek ıstedıgın cok fena bır boyuttayız o zaman .

canım Aynur Hanim maile cevap atmaz.
bana da hıc atmadı .
ben hep sekreter bolumune gonderırdım raporlarımı.
Ilkya hanımın maılı vardı bende. o Aynur Hanıma ıletırdı , sonra aksamustu ben yıne arardım onları .

içimden bir tel koptu mesajını okuyunca.
Allah sabır versın arkadasım .

canım bir dakika anlayamadım .
amelıyat dedıgın lezyonları mı yakacaklardı o mu?
amelıyat mı bu ?

Her zaman mümkün olmuyor canım. Hormonların da etkisi ile insan hassaslaşıyor. Daha önce hamile olan arkadaşlar da benzer sorunlar yaşadılar . Elimden geldiğince kulak arkası etmeye çalışacağım. Valla Nur Hanım hemen cevaplardı. Ben öyle alıştığım için şaşırdım. İşyerinin doktoruna gösterdim. Aynur Hanım'dan hala ses yok :31:

Nesrin canım Arda Bey'in muayene ücreti ne kadar ? Kontrol muayenesi ücretsiz mi ? :26:

Akasya, sen PGT'nin kesin çozum olduguna inanıyorsun anlaşılan. uztune ustluk Zeynep Kamil hastanesi gibi Turkiye'nin en onde dogum hastanesi doktorları bile sana '' neden PGT yaptırdın'' demiş. Demekki bir zararı olabilir diye duşunuyorlar. Doktorların bile ithilafa düştüğü bir konuda bu kadar ısrarcı olma. Bazıları için umut olsada benim gibi kişiler için umut gibi gorunmuyor. Foggie'nin de dedigi gini dogru hastalar için umut olabilir. Burası PGT sayfası yani PGt hakkında bildiklerimizi paylaşım sayfası. PGT'nin olumlu yanları oldugu gibi olumsuz yanları da var. PGT yetkili satıcısı gibi PGT'yi savunman tuhaf. Gerçekten de bu yardımcı ureme tekniklerinden biri sadece. kesin çozum degil. Ayrıca tum yontemler hala deneme safhasında bunu unutma.
Down riski konusuna gelince dogal ya da IVF, her 35 yaş civarı hamilelik için zaten bu risk alınıyor zaten. PGT gibi amniyosentezinde riskleri var. Bu tercih meselesi ama olumlu olumsuz yonleriyle bırak da bildiklerimi paylaşıp fikir edinelim de kendimeize en uygun olanı yapılmasına karar verelim.

iyi de arkadaşım sen niye bu kadar PGT savunucususun? Ben normal yolla hamile kaldım. Aynı risklere sahibim. İkili tetsi amniyosentez falan.. yaptırıyorum herkes gibi. Bence AED kendi fikrini soylemiyor doktorların kendine soyledigini soyluyor. Bana da doktorlar PGT maliyetinin tup bebek maliyetine yakın oldugundan ve çok yumurtası olanlar için bir tercih olabileceginden ama yumurtaya zarar verme durumu olabilceginden soz etmişlerdi. Bunu soylemesinde ne gibi bir sakınca var. Sonuçta bu bir yontem tıpkı diğerleri gibi. Burada herkes fikrini ve öğrendiklerini paylaşıp fikir sahibi olmaya çalışıyor. Kimse kimseye niye şunu bunu seçtin demiyor. Sen bu şekilde hamilesin diye herkes de tutacak diye bir şey yok. Sadece benim fikrim demeyin.Sana olan şey %100 herkeste tutmaz. %100 bu yontemle tutacakmış gibi herkese umut verip boşuna insanlara para harcatman bence saçma. Doktorlar doğru hastaysa zaten bu yontemi önereceklerdir. demekki o doğru hasta değilmiş. Merak etmeyin kimsenin umudu kırılmaz . Bana da tup bebek denmişti ama spontan olarak hamile kaldım.Bu Allah'ın işi. Sonuçta o verirse oluyor. gerisi hep fasa fiso.
hepimiz pgtye inanıyoruz sadece akasya değil
kendimiz de kendi aramızda konuşuyoruz duyduklarımızı ancak buraya gelip bir tane doktorun pgtye karşı olmasını savunup da bundan genelleme yaparak pgt sağlıklı değil gibi bir yaklaşıma girmek asıl mevzumuz
siz iki kişisiniz sizin doktorlarınız karşı ama biz kaç kişiyiz kaç tane doktora görünüyoruz hiçbiri karşı değil
şimdi genellemey vurursak sizin doktorlarınızı mı dikkate almak gerekiyor bizimkilerimi
sizin doktorlarınız istisna kalmış ve istisnalar kaideyi bozmaz
bizim için de amniyosentez öyle basit birşey değil
o dereceye gelmiş bir bebeği de biz aldırma taraftarı değiliz
burda riskli gebelikleri olup amniyosentez yaptırmayan insanlar var
biz kolay yolu seçmedik zor olanı seçtik
tüm olumsuz olasılıkları tutmama riskini göze alıp pgt deniyoruz
kolay yolu deneyip amniyosentezi değil
ayrıca bir kısmımızın pgt ile bile şansı çok azken doğal yolu bekleme gibi ne sabrı ne vakti var ..
ne güzel söylemişsiniz işte ALLAHın takdiri diye
ama ALLAH da boş oturun ben veririm demiyor böyle bir islam anlayışı dinimizde yok
emeksiz ALLAHın birşey vereceği de yok
işte biz o emeği gösteriyoruz burada
kanserli olsaydınız nasılsa ALLAHtan geldi deyip tedavi olmayacak mıydınız yollarını yöntemlerini araştırıp denemeyecekmiydiniz soruyorum size
ne yapalım ölürsem ölürüm mü diyecektiniz
işte bzim yaptığımız da bu ve sizin anlamdığınız da bu
biz ne kadar yüzde yüz bir yöntem olmasa da o kanseri baştan kurutmak için önlem alıyoruz
sonradan kanser olursak o ayrı ama biz önlemimiz almış bir şekilde içimiz rahat olrak şansımızı deniyoruz
sizin yaptığınız gibi pgtyi para tuzağı olarak da görmüyoruz
size kanser olma riskiniz çok yüksek ama şöyle bir tedavi var ve ücreti şu kadar deseler koşa koşa etekleriniz tutuşa tutuşa o riski ortadan kaldırmak için tedavi yollarını seçmezmisiniz
işte bizim yaptığımız da bu
bu mantığı anlamk size çok zor geliyor ama ben bu kadar ayrıntılı anlattıktan sonra da anlamıyorsanız niyetinizi sorgulayın
yani siz illa pgtye karşısınız diye başkalarını da yönlendirmeyin hakeza bunun vebali de büyük
dediğiniz gibi herşey ALLAHtan..
ben şahsen amniyosentez vebalini üzerime almaktansa para döküp pgt yaptırmayı daha doğru buluyorum..
pgtnin zararlı olduğunu söylemişsiniz ona da lafım şudur
madem herşy ALLAHın işi ozaman bizim sakat çocuğumuz olmayacaksa zaten pgt ile de olmayacak
yani olan sadece paramıza olmuş olacak
biz de bu parayı bu yola dökmüşüz dökmeye hazırız
o zaman bırakın da paramızın hesabını kendimiz yapalım
hakeza insanların tercihleri ile paraları kendi şahıslarına munhasırdır ve sorgulanma hakkı yoktur
şimdi lütfen bir daha bu topiğe uğramayın ,karşıysanız ayrı topik açıp yandaşlarınızla orada konuşun
öyleki burası pgt ile başarı sağlamış yada sağlamaya çalışan insanların topiği
bir daha burada huzuru bozmaya çalışırsanız kötü içerikle karşılaşacaksınız

haydi yolunuz açık ola

hepimiz pgtye inanıyoruz sadece akasya değil
kendimiz de kendi aramızda konuşuyoruz duyduklarımızı ancak buraya gelip bir tane doktorun pgtye karşı olmasını savunup da bundan genelleme yaparak pgt sağlıklı değil gibi bir yaklaşıma girmek asıl mevzumuz
siz iki kişisiniz sizin doktorlarınız karşı ama biz kaç kişiyiz kaç tane doktora görünüyoruz hiçbiri karşı değil
şimdi genellemey vurursak sizin doktorlarınızı mı dikkate almak gerekiyor bizimkilerimi
sizin doktorlarınız istisna kalmış ve istisnalar kaideyi bozmaz
bizim için de amniyosentez öyle basit birşey değil
o dereceye gelmiş bir bebeği de biz aldırma taraftarı değiliz
burda riskli gebelikleri olup amniyosentez yaptırmayan insanlar var
biz kolay yolu seçmedik zor olanı seçtik
tüm olumsuz olasılıkları tutmama riskini göze alıp pgt deniyoruz
kolay yolu deneyip amniyosentezi değil
ayrıca bir kısmımızın pgt ile bile şansı çok azken doğal yolu bekleme gibi ne sabrı ne vakti var ..
ne güzel söylemişsiniz işte ALLAHın takdiri diye
ama ALLAH da boş oturun ben veririm demiyor böyle bir islam anlayışı dinimizde yok
emeksiz ALLAHın birşey vereceği de yok
işte biz o emeği gösteriyoruz burada
kanserli olsaydınız nasılsa ALLAHtan geldi deyip tedavi olmayacak mıydınız yollarını yöntemlerini araştırıp denemeyecekmiydiniz soruyorum size
ne yapalım ölürsem ölürüm mü diyecektiniz
işte bzim yaptığımız da bu ve sizin anlamdığınız da bu
biz ne kadar yüzde yüz bir yöntem olmasa da o kanseri baştan kurutmak için önlem alıyoruz
sonradan kanser olursak o ayrı ama biz önlemimiz almış bir şekilde içimiz rahat olrak şansımızı deniyoruz
sizin yaptığınız gibi pgtyi para tuzağı olarak da görmüyoruz
size kanser olma riskiniz çok yüksek ama şöyle bir tedavi var ve ücreti şu kadar deseler koşa koşa etekleriniz tutuşa tutuşa o riski ortadan kaldırmak için tedavi yollarını seçmezmisiniz
işte bizim yaptığımız da bu
bu mantığı anlamk size çok zor geliyor ama ben bu kadar ayrıntılı anlattıktan sonra da anlamıyorsanız niyetinizi sorgulayın
yani siz illa pgtye karşısınız diye başkalarını da yönlendirmeyin hakeza bunun vebali de büyük
dediğiniz gibi herşey ALLAHtan..
ben şahsen amniyosentez vebalini üzerime almaktansa para döküp pgt yaptırmayı daha doğru buluyorum..
pgtnin zararlı olduğunu söylemişsiniz ona da lafım şudur
madem herşy ALLAHın işi ozaman bizim sakat çocuğumuz olmayacaksa zaten pgt ile de olmayacak
yani olan sadece paramıza olmuş olacak
biz de bu parayı bu yola dökmüşüz dökmeye hazırız
o zaman bırakın da paramızın hesabını kendimiz yapalım
hakeza insanların tercihleri ile paraları kendi şahıslarına munhasırdır ve sorgulanma hakkı yoktur
şimdi lütfen bir daha bu topiğe uğramayın ,karşıysanız ayrı topik açıp yandaşlarınızla orada konuşun
öyleki burası pgt ile başarı sağlamış yada sağlamaya çalışan insanların topiği
bir daha burada huzuru bozmaya çalışırsanız kötü içerikle karşılaşacaksınız

haydi yolunuz açık ola

Eline , yüreğine sağlık canım . Daha da bu tavır devam ederse şikayet butonu varsa onu kullanalım.

Eline , yüreğine sağlık canım . Daha da bu tavır devam ederse şikayet butonu varsa onu kullanalım.
evet akasyam bence de hiç muhatap olmaya gerek yok
yazarlarsa görmezden gelip kötü içerike basalım

bu kadar sıkıntımız varken bir de bununla gerilmeyelim

ay dur konuyu değiştireyim :1:

öğlen yoğurt yemiştim sızmış kalmışım bi 2 saat uyumuşum:1:
zor uyandım bıraksalar akşama kadar yatacaktım herhalde
evim de çok sıcak hamam gibi baygınlık geçiriyorum :1:
kalktım kahve aldım elime ayılmaya çalışıyorum
soyundum dökündüm tvnin karşısında
kargocuları bekliyorum gelseler de dışarı bi hava almaya çıksam patladım 3 gündür evdeyim :1:

Kızlar sağolun. Allah razı olsun hepinizden. Tulip'in haberini aldığımdan beri kendimi unuttum. Ne haldedir şimdi, Allah yardımcısı olsun...
Lave canım yakma değil bu, tamamen o bölgeyi alacaklar ve patolojiye gönderecekler. 1 ay sonra kontrol edecekler bir şey var mı yok mu diye.

Chnb canım bu arada dün Nur Hanım'la konuşurken bana gebelik oluşunca rahim ağzını sürekli kontrol etmek gerekecek dedi :( İşte ben de ondan korkuyorum dedim :)

Kızlar sağolun. Allah razı olsun hepinizden. Tulip'in haberini aldığımdan beri kendimi unuttum. Ne haldedir şimdi, Allah yardımcısı olsun...
Lave canım yakma değil bu, tamamen o bölgeyi alacaklar ve patolojiye gönderecekler. 1 ay sonra kontrol edecekler bir şey var mı yok mu diye.

anladım canım , operasyon dıyelim olur mu _?:ssz:amelıyat cok cıddı gorunuyor .
bız bu olayı cıddıye almıyoruz cunku .
ufak bır önlem diyelim .

bir cırpıda ol bitsin inşallah hemencecık .

anladım canım , operasyon dıyelim olur mu _?:ssz:amelıyat cok cıddı gorunuyor .
bız bu olayı cıddıye almıyoruz cunku .
ufak bır önlem diyelim .

bir cırpıda ol bitsin inşallah hemencecık .

Tamam öyle diyelim :) Ameliyathanede olacakmış ama :(
İlk ciddi operasyonum, inşaallah son olur ve alnımın akıyla çıkmak nasip olur.

Son düzenleme:
evet akasyam bence de hiç muhatap olmaya gerek yok
yazarlarsa görmezden gelip kötü içerike basalım

bu kadar sıkıntımız varken bir de bununla gerilmeyelim

ay dur konuyu değiştireyim :1:

öğlen yoğurt yemiştim sızmış kalmışım bi 2 saat uyumuşum:1:
zor uyandım bıraksalar akşama kadar yatacaktım herhalde
evim de çok sıcak hamam gibi baygınlık geçiriyorum :1:
kalktım kahve aldım elime ayılmaya çalışıyorum
soyundum dökündüm tvnin karşısında
kargocuları bekliyorum gelseler de dışarı bi hava almaya çıksam patladım 3 gündür evdeyim :1:

Uykucuuu iyi şekerleme yapıyorsunnn bakıyorumdaa:27:
Bense cin gibiyimm sabahın köründe kalktımm,eşimde yandaki koltukta uyuyor du kalk dedimm bana kahvaltı hazırla acıktıkk:47::52:
Ondan sonra omlet yaptıı,süt koyduu:1:
Elinin lezzeti varmış afferin dedim ,iyi dalga geçtimmm:27:
Dünde ütü yaptıı elini yaktı beceriksiz :1: Ayy içim acıdı ama ilgi göstermedim:52:
Gözümün içine bakıyor yapma aşkım iyileşince ben yaparım demem için ,ama demedim:9:Suya tut geçer dedimm:47:

Akasyam Aynur Hanım'dan sonra gideceğin doktora karar verebildin mi? Bu arada cvs'de son durum nedir?

Canım henüz karar vermedim. Bu hafta cumartesi gitmem lazım. Eşim yok. Araba da pek kullanmıyorum bu aralar. O yüzden benim için sorun oluyor. Ataşehir'deki Memorial'a mı gitsem diye düşünmeye başladım :26: Evime çok yakın orası. Aynur Hanım CVS yapılmasını pek tasvip etmedi. Cihangir bey de CVS'ye sıcak bakmayacaktır dedi. Yapılacaksa amniyosentez yapılmalı diye düşünüyorum dedi.:26: Hatta bazı aileler amniyo sentez de yaptırmıyor diyerek ; üstü kapalı gerek olmadığını ifade etti. Zaten beni 12. haftada Cihangir Bey'e gönderecekler. O zaman da CVS süresi dolmuş oluyor. :31:

Canım henüz karar vermedim. Bu hafta cumartesi gitmem lazım. Eşim yok. Araba da pek kullanmıyorum bu aralar. O yüzden benim için sorun oluyor. Ataşehir'deki Memorial'a mı gitsem diye düşünmeye başladım :26: Evime çok yakın orası. Aynur Hanım CVS yapılmasını pek tasvip etmedi. Cihangir bey de CVS'ye sıcak bakmayacaktır dedi. Yapılacaksa amniyosentez yapılmalı diye düşünüyorum dedi.:26: Hatta bazı aileler amniyo sentez de yaptırmıyor diyerek ; üstü kapalı gerek olmadığını ifade etti. Zaten beni 12. haftada Cihangir Bey'e gönderecekler. O zaman da CVS süresi dolmuş oluyor. :31:

Hakkında hayırlısı olsun canım. Senin yavrun sağlıklı Allah'ın izniyle...

Tamam öyle diyelim :) Ameliyathanede olacakmış ama :(
İlk ciddi operasyonum, inşaallah son olur ve alnımın akıyla çıkmak nasip olur.

boşver sen amelıyathaneyı.
yıllar önce ben bir benimi aldırmıstım. onu da amelıayhanede yaptılar.
opu odasından cok bır farkı yoktu benım gırdıgım amelıyathanenın valla.
aletler maletler , yattıgın bır yatak, tepende ısık.
alısıgız bız bunlara :16:

bence de saglıklı Akasyam , aksı hıc ıcıme dogmuyor.
cıllop gıbı beben senın

Amin canım. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.. Bugün hiç keyfim yok. Rose'un kötü haberini aldım. :43: Eşim uzun süreliğine bir yere gidiyor. 15 gün falan yalnızım.. :25: Nasıl geçecek günler bilmiyorum :31:

Al benden de o kadar :(
Allah kavuştursun canım. Hızlıca geçsin inşaallah. Benim eşim de hafta sonu burada olmayacak. Sağ salim gidip gelsinler inşaallah...

Back
X