- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #22.021
Kızlar selamlar ;
Naz canım çok çok sevindim.Allah aşkına kendini yorma artık
Misafir faaln kabul etme. Anlayışlı olsun biraaz insanlar. Bizim için bebeklerimizden önemli birşey yok. Ne büyük zorluklarla sahip olduk onlara
Rabbim tüm melekleri korusun..
Ben de bugün işyerinde çok kötü birgün geçirdim. Sabahtan beri ağlıyorum. Haketmediğim bir sürü şey oldu. Eğer maddi sorunlarım, kredilerim olmasa bir dakka durmazdım. Ama elim mahkum.. İnşallah bebeğime birşey olmamıştır.Bana bunu yaşatanları da Allah'a havale ettim. Lanet kapilatist sistem. Bıktım usandım gerçekten de.. Bebeğime birşey olacak diye çok korkuyorum. :18: Çok yoğun stres var burada.. Allah yardım etsin..
Test sonuçlarım geldi. Toxoplazmam ve diğer virüs pozitif. Yani maşallah iki virüsü de daha önce almışımZamanında çok kedi baktım. Ondan sanırım. Bir de kansızlık çıktı. Üstüne de açlık kan şekerim düşük. Bugün Zeynep Kamile gittik. Pıhtılaşma için yarın kan vereceğiz. Doktor geç kalmışsınız dedi. Bir de neden pGT yaptırdın dedi :26: %50 riski alamadığım için dedim. Yani bir pgt düşmanlığıdır gidiyor.
![]()
Akasyam canim , bir kulagindan girecek bir kulağından çıkacak söylenenler. başka yolu yok bunun. sadece bebek icin dusunme bunu , bebekten once SEN vardın , kendini bu kadar arka plana taman dogru degil. Once kendi ruh saglıgını kendın ıcın bozmamalısın. bunu hayatımızın genel prensıbı halıne getırmelıyız. hamıle ol veya olma... hamıle olman sana ayrı bir yaptırım gucu verıyor ıse o zaman ıkı kat duymayacaksın soylenenlerı. hem kendın hem de bebegın ıcın . anlastık mı tatlım?
Lavecim,
Benim bildiğim -daha doğrusu gittiğim genetikçilerin söylediği (bunlara forumda ismi en çok geçen isimler dahil) parca büyükse erken kayıp ihtimali artıyor.
Benim de, annemin de hep 10.haftaya kadar kayıplar oldu. Nitekim benim kromozomlar da küçüklerden değil (6,7)... Doğal denemeye hafifçe beni yönlendiren genetikçilerle -Allah korusun- sağlıksız birey ihtimalini sorgularken yukarıdaki bilgiyi destekleyici yorumlar yaptılar. "Problem varsa yaşamla bağdaşamaz çünkü kromozomlar ileri kromozomlar değil, büyükler" dediler. Hamile kalman zor bu yüzden demediler. Fakat erken kayıp üzerinde durdular.
Benim senin durumunla ilgili vurgulamak istediğim şu: erken derken bazen o kadar erken ki, ilk kese oluşmaya yüz tutup yolk kesesi ve emriyo dahi oluşamadan kayıp olabiliyor. Sende de bu olmuş olabilir.
Ayrıca, kafamdaki diğer şeyi de söyleyeyim hamile neden kalmadım sorgunla ilgili.
Dostum ben, kayıp yaşayıp kürtaj olduğum embriyo bile oluşmayan gebeliğimde, isteyerek gebe kalmamıştım. Plansız ve aslında kalınmaması gereken şartlarda kaldım (anladın, anladın:)..) Şimdiye gelirsek 1 yıldır planlıyorum, kalamıyorum, olmuyor. Doktor şunu söylüyor: tamamen psikolojik. Bu genetik konuya takılmıyorum sanıyordum... Takılıyormuşuz. Bu psikoloji inanılmaz güçlü dedi bana. Hamile kalmayı çok ciddi etkileyebilecek kadar güçlü. Bazı bünyelerde bu olabiliyor dedi.
Kromozom translokasyonlarıyla ilgili çalışmaların kökeni öyle yüzyıllar değil. Türkçe kaynaklar kısıtlı. Aslında benim anladığım (bunu dr.lar söylemedi ama okuduklarımdan anlayıp yorumladığım) her kromozom noktasının ortaya çıkarabileceği bazı haller/durumlar var (çünkü gen taşıyorlar). Down'ın bi adının olması o kromozomla ilgili daha sık problem görülmesi ve bu yöndeki araştırmaların anlamlı bir sonuca varmış olması. Bi kaynakta mesela bilmem kaçıncı kromozomun bilmem kaçıncı zerreciğiyle başka bir kromozomun a noktasına yapışması -mesela- kansere, mesela 6 parmaklı olmaya, mesela zor hamile kalmaya, mesela hızlı saç dökülmesine, mesela bağışıklık sisteminin zayıf olmasına- vs vs gibi belki daha kabul edilebilir sonuçlara da sebep olabiliyormuş.
Benim kromozomlarımdaki bu sorun, bende de muhakkak bir etki yaptı. Bunun ne olduğunu bilmiyorlar çünkü birebir aynı kromozomların aynı noktalarının aynı kollarındaki diğer kromozomun aynı zerreciğiyle birleşen birkaç örnek incelenip bir sonuca varılıp bunu da dokümante etmemişler henüz. Elimizde bize ışık tutacak birşeyler olsaydı kuşkusuz daha iyi hissederdik. Çünkü başımıza ne geleceğini çok bilmiyoruz pgt siz bir bebek denediğimizde.
Çok uzattım ama örnek olarak konuyla ilgili internetten bişeyler kopyalıyorum buraya:
1.Kromozom:En büyük kromozom...Alzheimer hastalığı,prostat kanserine eğilim,baskın sağırlık,doğuştan katarak,Rh faktörü,akciğer kanserine yatkınlık
2.Kromozom:Sık görülen birçok hastalığa neden oluyor.belleğin oluşumuyla ilgili bilgiler,kolon(kalın bağırsak) kanseri,kas gelişimini engelleyen gen,doğuştan gece körlüğü,2 tip şeker hastalığı.
6. kromozom: Şizofreniye eğilim,bağışıklık sistemi ,disleksiye yatkınlık,kroner damar sertliği,epilepsi
7.Kromozom: Kolon kanseri,sinir sistemi tümörü,otizm(içedönüklük),şizofreniye yatkınlık,kronik akciğer iltahabı,şişmanlık
21.Kromozom:Alzheimer hastalığı,amyotrofik lateral skleroz(Stephen Hawkingin hastalığı),manik depresif psikoz,Down sendromu,ilerleyici miklonik sara,parkinson,lösemi.
Bazen şu noktaya geldiğim de oluyor: olmazsa da en kötü ihtimalle olmaz. Ve ben, biz hayata sadece bunun için gönderilmedik. Hayatın amacı değil.
Yine de olumlu bitirelim mektubuzu:
Allah nasip etsin hepimize.
İzzcim merhaba ,
cok detaylı anlatmıssın . tesekkurler .
ben dun Volkan Bltacı ıle telefonda gorusutum. Sagolsun Hazadem aradı once ve benım arayacagımı soyledı ben de aradım .
cok uzun bır konusma olmamasına ragmen , bana bır kac soru sordu ;
1) yas kac?
2) translokasyon anneden mı babadan mı gecıyor?
3) translokasyon kadında mı erkekte mı?
4) aılede erken menapoza gıren var mı?
5) kırılma noktaları neresi? ( bu soruyu ben hic boyle bir tereddtum oldugunu bılmeden sordu , kendiliginden)
hepsını cevapladım. 37 / bılmıyorum/ kadında/ yok /q21 q13
sımdı kadın olması olasılıgı dusurur dedı
translokasyon erken menapozu tetıkler dedı. eger babadan gecıyorsa etkılemez ama anneden gecıyorsa etkıler dedı. ben de son tedavımde 8 yumurta toplandıgını ve hepsının dollendıgını soyleyınce, a ıyı o zaman sızın translokasyon rezervınızı etkılememıs dedı .q21 icinde

senın psıkolojık dıye anlatmaya calıstıgın boyutu anlayamadım ben canım . Turkcesı su mu oluyor; psıkoloık olarak bılıncaltımız o kadar bu ısle yogun kı bu duzgun kromozom uretmemızı de mı etkılıyor?? eger bu ıse soylemek ıstedıgın cok fena bır boyuttayız o zaman .
Passiflora bitkisel bir ürün. Zararı olmaz diye düşünüyorum ama ben kendimi tutacağım. Galiba önemli olan algıyı değiştirmek. Takmamak. Buna başarabilirsem iyi olacak. Bende de panik atak var. Düzelmiştim ama hamilelikte yine ara ara yokluyor. Dayanıyorum. Sanırı bebek kalp atışları panik atağı tetikliyor. Ya da anne olmanın gerginliğiBu arada doktora mail attım. Ama dönmedi. Nur Hanım'ı çok arıyorum. Asla cevap vermemezlik etmezdi.
Aynur Hanım mailimi görmedi mi bilmiyorum ama test sonuçlarıma dönüş yapmamış..
![]()
canım Aynur Hanim maile cevap atmaz.
bana da hıc atmadı .
ben hep sekreter bolumune gonderırdım raporlarımı.
Ilkya hanımın maılı vardı bende. o Aynur Hanıma ıletırdı , sonra aksamustu ben yıne arardım onları .
kızlar oğlum melek oldu.................
içimden bir tel koptu mesajını okuyunca.
Allah sabır versın arkadasım .
Naz tekrar çok geçmiş olsun canım. Rabbim bir daha yaşatmasın, Eylül sağlıkla zamanında gelsin inşaallah...
Akidem kolposkopim yapıldı canım.
Chnb canım aynı durumdayım, Tulip'in mesajını okuyunca nasıl oldum anlatamamAllah kimseleri evlat acısıyla imtihan etmesin...
Kızlar herkese selam. Allah nasip ederse ben yarın ameliyat oluyorum. 1 gün hastanede kalacağım. Dualarınızı eksik etmeyin... Sizi ve kuzucuklarınızı çok öpüyorum. Allah'a emanet olun.
canım bir dakika anlayamadım .
amelıyat dedıgın lezyonları mı yakacaklardı o mu?
amelıyat mı bu ?