• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Pil yutmuş! Acil!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Gtme ihtimali yoksa ambulans çağırsın..
yurtdışnda başım ağrıyor dediğinde bile gelmek zorundalar.. ordada öyle mi bilmiyorum.. yada eve doktor gönderiyorlar . Bn unuttum iyice türkiyedeki sistemi :skandal:

Belki çocuk dikkat çekmek içn söylemiştr. Panik yapmasın . Arabası olan bi komşudan fln yardım istesin birlikte götürsünler

Götüremiyor nedemek ya,götürecek. Bi arkadaşımın çocuğuda yutmuştu pil,bişey olmadı kakasında çıkmış ama ihmale gelmez bu işler.

Pili çıkarırsa bir sıkıntı yok ama gereken sürede çıkaramazsa zehirler ve o noktadan sonra bir çözüm yolu da yok. Daha gecenlerde Amerika'da bir çocuk yuttuğu pil yüzünden öldü. Ağlamaktan morarması pil zehirlenmesinden morarıp nefes alamayacak hale gelmesinden iyidir. Yalan da söylüyor olabilir ama risk risktir, böyle bir riski kimse göze almasın.

Hanımlar gittiler hastaneye çok şükür. . Hiçbir şey yutmamış, tertemiz...Röntgen çekilmiş pil mil yabancı bir cisim asla yokmuş..Vallahi mahvolduk hepimiz kaç saattir :< Daha 4.5 yaşında ama yalana bakın..

Pil yuttuysa doktor şart, çocuk cerrahisi endoskopi ile çıkarır pili.

Hanımlar acil yardım eder misiniz..
4.5 yaşındaki kuzenim annesine pil yuttuğunu söylemiş. Anneside o sırada lavabodaymış iki dakikalığına. Elim ayağım titriyor meraktan. Uzaktayız... Doktora götürün dedim çığlık çığlığa ağlıyormuş doktora gitmemek için. Anneside mahvoldu telefonda bile konuşamıyor ağlamaktan. Öksürme, morarma gibi şeyler hiç yokmuş her şey normal... Yakında değilim ki gideyim elim ayağım boşaldı nasıl kötüyüm anlatamam... Koca pili nasıl yutsun bu çocuk anlamadım ki , çıkaramaz bile pili kumandadan. İlk baştada başka şeyler yuttuğunu söylemiş. En son pil demiş. İlk olarak ne yapmalı? Doktora götürmekten başka çare yok dedim.. Çocuğu alıpta çıkamıyor ki tek başına kadın , sinir krizi geçiriyor çocuk... Lütfen yardım edin ne yapmalıyız??
bENİM OĞLUMDA 1 AY Önce saat pilinin ufağını yutmuştu ben işte iken eşim yemek yedirdikten sonra söylemiş.Hemen cerrahpaşaya gittik röntgen de pil bağırsaklarına inmiş dr 2 gün bakın tuvaletine çıkmazsa getirin dedi 3 günden sonra beklerse tehlikeliymiş.yanınızda giderken o pilin aynısından götürün

Doktordan baska care yoktu zaten.

Uzaktan kimse birsey yapamazdi

Iyi olmus gitmisler

Gtme ihtimali yoksa ambulans çağırsın..
yurtdışnda başım ağrıyor dediğinde bile gelmek zorundalar.. ordada öyle mi bilmiyorum.. yada eve doktor gönderiyorlar . Bn unuttum iyice türkiyedeki sistemi :skandal:

Belki çocuk dikkat çekmek içn söylemiştr. Panik yapmasın . Arabası olan bi komşudan fln yardım istesin birlikte götürsünler
Burda bir çocuk demirlerin üstüne düştü ve eline girdi bütün demirler. Acil ambulansı aradık. Ambulans bize 10 kere döndü gelmemiz lazım mı diye, çok mu önemli, yol bulamayız şimdi diye diye en son artık itfaiye gelip çocuğun elini kurtardı ambulans da 20 kere daha arayıp biz ısrarla gelin dedik diye 1 saat sonra geldi. O çocuk ne acılar çekti, ne kan kaybetti.
Yani burda genelde insan öldükten sonra geliyorlar. Aynı şekilde bir çocuğa araba çarptı gözümün önünde. Babası 1 saat bekledi biz kaldırmayın gelecek dedik. Ama adam artık kızım ölsün mü ne istiyorsunuz bırakın gelmiyor dedi aldı kucağına birinin arabasına attı götürdü. Ambulans da yarım saat sonra geldi.
Maalesef gelmek istemiyorlar. Hepsini tenzih ederim ama benim karşılaştığım çoğu olayda maalesef böyle.

şimdi burdan gelen yorumları sen kuzenine telefonda söyleyip zaman kaybetmeyin, direk kuzenine linki at o takip etsin.....:işsiz:

Hanımlar gittiler hastaneye çok şükür. . Hiçbir şey yutmamış, tertemiz...Röntgen çekilmiş pil mil yabancı bir cisim asla yokmuş..Vallahi mahvolduk hepimiz kaç saattir :< Daha 4.5 yaşında ama yalana bakın..
İyi bari çok şükür.

Çok geçmiş olsun verilmiş sadakaları varmış.
Umarım aile bundan sonra çocuğa yalan söylememeyi ve kandırmanın ne kadar kötü birşey olduğunu öğretir, aksi halde önemli bir durum halinde ihmal olabilir...

Hanımlar acil yardım eder misiniz..
4.5 yaşındaki kuzenim annesine pil yuttuğunu söylemiş. Anneside o sırada lavabodaymış iki dakikalığına. Elim ayağım titriyor meraktan. Uzaktayız... Doktora götürün dedim çığlık çığlığa ağlıyormuş doktora gitmemek için. Anneside mahvoldu telefonda bile konuşamıyor ağlamaktan. Öksürme, morarma gibi şeyler hiç yokmuş her şey normal... Yakında değilim ki gideyim elim ayağım boşaldı nasıl kötüyüm anlatamam... Koca pili nasıl yutsun bu çocuk anlamadım ki , çıkaramaz bile pili kumandadan. İlk baştada başka şeyler yuttuğunu söylemiş. En son pil demiş. İlk olarak ne yapmalı? Doktora götürmekten başka çare yok dedim.. Çocuğu alıpta çıkamıyor ki tek başına kadın , sinir krizi geçiriyor çocuk... Lütfen yardım edin ne yapmalıyız??
112 yi arayın hemen durumu anların onlar sizi yönlendirecek

Gecmis olsun da bu çocuğun acilen disipline edilmesi lazım, daha 4-5 yaşındayken boyleyse bir de ergenlik cagina geldiğine ne olur düşünsenize! Tam bir kabus!

Hazir cikmisken ordan cok iyi bir pedagoga gitsinler. Ebeveynler de bir kursa yazilsin anne baba egitimi alsin... Cocuk kendi kendine yetismedi sonucta. Bu olay, yalan soylemeleri, sinir krizi gecirip kaskati kesilmesi... Aile simdiye kadar yardim alirdi bilincli olsaydi zaten ama neyse... Belki bu kadar insanin 8 sayfadir yazdiklari biraz etkili olur

Çok teşekkür ederim hepinize, yüreğim ağzıma geldi. Çok şükür yutmamış bir şey de rahatladık. Geçen yıl ailesi düzenli bir şekilde pedagoga götürdü, ama ben hiçbir değişiklik göremedim açıkçası. Hatta bize geldiklerinde benden su istiyor “çabuk suyumu getir dedim sana” şeklinde. Yada istediği bir şeyi anında yapmadım diyelim kafama bir sürü oyuncak yiyorum. Bende çok şaşırıyorum dumur oluyorum açıkçası. Tablet bağımlısı.. Ben kendimce buna yoruyorum. İnşallah düzelir ama hiç sanmıyorum gittikçe rayından çıktı gibi.. Bu son olayla da mahvolduk, önemli bi sınavıma bile giremedim kaçırdım.. Hepinize tekrar çok teşekkür ederim ilginiz için, çok sağolun vaktinizi ayırdığınız için..

Mune Mune Ablacım çok şükür bir şey yok, konumu kapatır mısın?

Back
X