Pimpirikli eş..

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.933
119.041
598
35
Merhaba
Nasıl konu yazsam bilemiyorum benim eşim çok pimpirikli
Herşeyi inceliyor olmadı mı tekrar yapıyor benim sinir olduğum an bu.. çok temiz biri. Ben temiz değilim pimpirikli de değilim. Çocuğun üstü başı kirlenmesini istemiyor batırdı mi kıyamet koparıyor ben isterdim batirsin kirlensin. Ne olcak ev temiz olcak çalıştığım için saygı duyuyor ama pislige daginikliga tahammül edemiyor sizin eşleriniz pimpirikli mi? Tahammül edebiliyor musun? Çocugum da babası gibi olmasını istemiyorum ... Çok zor
Teşekkür ederim..

Pazar günleri ve hafta ici aksamlari tabiri caizse eşimle evin içine ediyoruz :KK8:gibi yiyip içip dagitiyoruz hiç pimpirikli değil ben kalkıp topluyorum sonuçta beğenmiyorsa ya dagitmayacak ya da toplamama yardım edecek yapacak bişey yok :KK53:

Heh benim başımda da var bir tane.

Zamanla törpüleniyor ama törpülemeniz gereken sizsiniz.

Ben de temiz ve titiz biriyim.
Bir tane kedimiz var.
2 çocuğum var.

Her akşam eve gittiğimde eve mutlaka bir süpürge çekiyorum.
Çalışan anne olduğum için, elimden geldiğince evi tertipli tutmaya çalışıyorum.
3 haftada bir düzenli olan evime yardımcı alıyorum ki, tempolu hayatımda evimin temizliği aksamasın.

Ancak evimin temiz olmadığı zamanlar var.
2 yaşında olan oğlum yemek yedirirken bazen ağzından yemekleri atıyor.
Elinde yiyecek birşey varsa (sadece mutfakta birşeyler yer çocuklarım) etrafa saçabiliyor.
Ben gerçekten o an yorgunluğumdan dolayı ne yapacağımı şaşırabiliyorum.
Ama çocuk sonuçta, dağıtacak, kirletecek, kendisi de kirlenecek.
Kış aylarında olduğumuz için çocukları 3 günde bir yıkıyorum mecburen, ancak ufaklık kendini bazen hakikaten çok kirletiyor, o zaman mecbur kirlendikçe yıkıyorum.

Pimpirik kısmına gelince, aman diyeyim, eşinizi telkinleyin.
Eşim de öyleydi, hemde fazlasıyla, sonra baktı ki olmuyor.
Ne kadar pimpiriklenirse pimpiriklensin, olacak birşeyin önüne geçilmiyor.
O yüzden siz elinizden geldiğince ona aksini gösterin...

Kavramlari karistiriyorsunuz sanirim ta da eksik anlatiyorsunuz.Bahsettiginiz titizlik, pimpiriklik degil.Bunu asiri pimpirik bir insan olarak yaziyorum.Bir rahatsizligim varsa 2 -3 ayri doktora gidip gerekli gereksiz tum tetkikleri yaptirmam,telefon actigim ailem,esim acmazsa amerikan baskani dahil heryeri ayaga kaldirmam,ocagi kapattigima emin olmama ragmen yoldan donup tekrar bakmam gibi..

Aşırı derece pimpirikli. Ben rahat biriyim kedi köpek sevebilirim çocuğu da sevdirmiyor korkutuyor çocuğu kavga ettim bunun için. Sevmeyecekmis dokunmayacakmis ben hayvanlarla iç içe buyudum

Kavramlari karistiriyorsunuz sanirim ta da eksik anlatiyorsunuz.Bahsettiginiz titizlik, pimpiriklik degil.Bunu asiri pimpirik bir insan olarak yaziyorum.Bir rahatsizligim varsa 2 -3 ayri doktora gidip gerekli gereksiz tum tetkikleri yaptirmam,telefon actigim ailem,esim acmazsa amerikan baskani dahil heryeri ayaga kaldirmam,ocagi kapattigima emin olmama ragmen yoldan donup tekrar bakmam gibi..
Kaynanam pimpirikli titiz biri.. çocukları kendi gibi yetiştirmiş. Annem de titiz bizi kadar da abartmadi ben fazlasını istemem. Çok zor oluyor basetmesi.

Kaynanam pimpirikli titiz biri.. çocukları kendi gibi yetiştirmiş. Annem de titiz bizi kadar da abartmadi ben fazlasını istemem. Çok zor oluyor basetmesi.
Ben de kendimle bas edemiyorum bazen ki dedigim gibi benim pimpirikliklerim cok dah farkli alanlarda.Temizlik ,titizlik konusunda neyseki uyumumuz var.Evi bok goturse de salla bosver diyebiliyoruz ikimizde ama diger konularda zorluyorum esimi.Elinde olan bisey degil bu cidden insanin.

Heh benim başımda da var bir tane.

Zamanla törpüleniyor ama törpülemeniz gereken sizsiniz.

Ben de temiz ve titiz biriyim.
Bir tane kedimiz var.
2 çocuğum var.

Her akşam eve gittiğimde eve mutlaka bir süpürge çekiyorum.
Çalışan anne olduğum için, elimden geldiğince evi tertipli tutmaya çalışıyorum.
3 haftada bir düzenli olan evime yardımcı alıyorum ki, tempolu hayatımda evimin temizliği aksamasın.

Ancak evimin temiz olmadığı zamanlar var.
2 yaşında olan oğlum yemek yedirirken bazen ağzından yemekleri atıyor.
Elinde yiyecek birşey varsa (sadece mutfakta birşeyler yer çocuklarım) etrafa saçabiliyor.
Ben gerçekten o an yorgunluğumdan dolayı ne yapacağımı şaşırabiliyorum.
Ama çocuk sonuçta, dağıtacak, kirletecek, kendisi de kirlenecek.
Kış aylarında olduğumuz için çocukları 3 günde bir yıkıyorum mecburen, ancak ufaklık kendini bazen hakikaten çok kirletiyor, o zaman mecbur kirlendikçe yıkıyorum.

Pimpirik kısmına gelince, aman diyeyim, eşinizi telkinleyin.
Eşim de öyleydi, hemde fazlasıyla, sonra baktı ki olmuyor.
Ne kadar pimpiriklenirse pimpiriklensin, olacak birşeyin önüne geçilmiyor.
O yüzden siz elinizden geldiğince ona aksini gösterin...
Penceremin önüne kediler geliyor çok da seviyorum yiyecek veriyorum eşim kovuyor onları ya eşimi görünce kaçıyorlar kediler nankormus peh rahat büyüdüm tavuklar kediler köpekler iç içe buyudum ne demek istediği anlıyorum onların. Eşim anlamıyor o büyümemiz sevdirmemis ailesi çok titiz temiz olsun istiyor ben basedemiyorum çocuğu da kendi gibi olsun istiyor ben istemiyorum o konuda hiç anlaşamıyoruz .

Ben de kendimle bas edemiyorum bazen ki dedigim gibi benim pimpirikliklerim cok dah farkli alanlarda.Temizlik ,titizlik konusunda neyseki uyumumuz var.Evi bok goturse de salla bosver diyebiliyoruz ikimizde ama diger konularda zorluyorum esimi.Elinde olan bisey degil bu cidden insanin.
Ben pimpirikli titiz değilim yinede evi temiz tutarım çok fazla kaçmak istemiyorum korkuyorum hastalıklı bişey bu. Çok zor olduğu gayet iyi anlıyorum eşimi de bu hastalığa kapan annesi... titiz büyüdü annesi evi hep temiz tutmuş oyuncaklarla pek oynamamış dagittirmamis çocuğu torununa gelincegelince yapıyor ama hemen topluyorlar :)

Penceremin önüne kediler geliyor çok da seviyorum yiyecek veriyorum eşim kovuyor onları ya eşimi görünce kaçıyorlar kediler nankormus peh rahat büyüdüm tavuklar kediler köpekler iç içe buyudum ne demek istediği anlıyorum onların. Eşim anlamıyor o büyümemiz sevdirmemis ailesi çok titiz temiz olsun istiyor ben basedemiyorum çocuğu da kendi gibi olsun istiyor ben istemiyorum o konuda hiç anlaşamıyoruz .

İşte benim eşim de kedi istemiyordu eve.
Bende eşime dedim "senin ailenin yaptığı yanlışlar yüzünden çocuklarımı da o şekilde büyüteceğim anlamına gelmiyor, sen sevmiyorsan bu senin eksikliğin, benim çocuklarım aynı şeyi yaşamasınlar lütfen" dedim, o zaman birşey diyemedi...

Diyeceğim o ki, evinize evcil hayvan alırsınız almazsınız bu tabii ki eşiniz ile alacağınız bir karar, ben sadece yaşadığım birşeyi aktardım. Ancak evladınızı hayvan sevgisi ile büyütün gerçekten, merhameti, sorumluluğu, karşılıksız sevgiyi öğrensin... Bunu başka yol ile anlatabilmeniz zor ama imkansız değil, fakat en kolay yolu hayvan sevgisi gerçekten...

Allah kolaylık versin, ancak zamanla aşabilirsiniz tüm sorunlarınızı.
Yeterki karşılıklı anlayış olsun...

İşte benim eşim de kedi istemiyordu eve.
Bende eşime dedim "senin ailenin yaptığı yanlışlar yüzünden çocuklarımı da o şekilde büyüteceğim anlamına gelmiyor, sen sevmiyorsan bu senin eksikliğin, benim çocuklarım aynı şeyi yaşamasınlar lütfen" dedim, o zaman birşey diyemedi...

Diyeceğim o ki, evinize evcil hayvan alırsınız almazsınız bu tabii ki eşiniz ile alacağınız bir karar, ben sadece yaşadığım birşeyi aktardım. Ancak evladınızı hayvan sevgisi ile büyütün gerçekten, merhameti, sorumluluğu, karşılıksız sevgiyi öğrensin... Bunu başka yol ile anlatabilmeniz zor ama imkansız değil, fakat en kolay yolu hayvan sevgisi gerçekten...

Allah kolaylık versin, ancak zamanla aşabilirsiniz tüm sorunlarınızı.
Yeterki karşılıklı anlayış olsun...
En iyisini yapmışsin. Eşime yanlış yetiştiği farkındayım.. çocuğuma o şekilde yetiştirmek de istemiyorum oda beni yanlış yetistirdigimi düşünüyor rahat biriyim korkulacak bir durum yok kavga ediyorum o konuda. Köpek gelece hav hav diyor çocuk korkudan titiriyor bende nabiyosun ya sus dedim denese uyumazmış sinirlendim ben bu durum böle mi yetistircem dedim anlaşamıyorum bende salak saf buluyor dediğimi yapar diye düşünüyor sanırım ben çok yüz verdim buna. Salaksın dedi geçenlerde o an beynime vurulmamisa döndüm gerçekten sinirim bozuyor

Pislik, daginiklik cok farkli bir sey ama pimpirikli olmak cok farkli bir sey. Ben asla katlanamam daginikliga ve pislige ama pimpirikli bir insan degilimdir,yetecek kadar temiz ve duzenliyimdir. Hayvan da severim ama sonra gider elimi yikarim. Cocugu da ayni sekilde alistiriyorum.

Pislik ve dağınıklık farklı şeyler aslında, ben titiz değilimdir ama yaşadığım yer temiz ve toplu olsun isterim, oyuncak dağınıklığı dışında , oturduğum oda dağınık olsa rahat edemem ruhum daralır. Eşimde benim bir üst versiyonumdur ama bana karışmaz.

En iyisini yapmışsin. Eşime yanlış yetiştiği farkındayım.. çocuğuma o şekilde yetiştirmek de istemiyorum oda beni yanlış yetistirdigimi düşünüyor rahat biriyim korkulacak bir durum yok kavga ediyorum o konuda. Köpek gelece hav hav diyor çocuk korkudan titiriyor bende nabiyosun ya sus dedim denese uyumazmış sinirlendim ben bu durum böle mi yetistircem dedim anlaşamıyorum bende salak saf buluyor dediğimi yapar diye düşünüyor sanırım ben çok yüz verdim buna. Salaksın dedi geçenlerde o an beynime vurulmamisa döndüm gerçekten sinirim bozuyor

Eşlerimizde yanlış yetiştirilme sorunları oluyor malesef.
Ancak kadınlar daha araştırmacı daha pozitife eyilimliler bence.
O yüzden yine sizin elinizde bir çok şey.

Benim eşiminde garip halleri ve tavırları oluyor çocuklara karşı.
Bende kendisini kenara çekip "bana bak, eğer çocuklara böyle davranırsan/çocuklara bu şekilde örnek olursan, ilerde yaşayacağımız sorunları sen ve ben yaşayacağız ve biz düzeltmek zorunda kalacağınız bu problemleri. Bir başkası gelip sihirli değnek ile çocuklarımızda oluşturduğumuz yanlışları kaldırmayacak, lütfen ona göre davran. Mantıklı bir şekilde davranışlar sergilemelisin ki, biz de çocuklarımız ile alakalı minimum sorun yaşayarak, daha sorunsuz dönemler geçirelim. Kimse mükemmel değil ama biz elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız." diyorum.

İşin kötü tarafı bunu sürekli hatırlatmak, sürekli olarak "hayatım napıyorsun sen!" gibi bir nida ağzımdan çıkmak zorunluluğunun olması...
Zaman alıyor, erkekler bence çocukları ile büyüyorlar bana göre.
Kadınlar anne olduğunu öğrendikleri andan itibaren bebek doğana kadar kendini zaten bu sürece adapte ediyor.
Ancak babalar yaşadıkça, tecrübe ettikçe öğrenip ilerliyorlar bir çok konuda.
Beni de bu çok yoruyor mesela.

Merhaba
Nasıl konu yazsam bilemiyorum benim eşim çok pimpirikli
Herşeyi inceliyor olmadı mı tekrar yapıyor benim sinir olduğum an bu.. çok temiz biri. Ben temiz değilim pimpirikli de değilim. Çocuğun üstü başı kirlenmesini istemiyor batırdı mi kıyamet koparıyor ben isterdim batirsin kirlensin. Ne olcak ev temiz olcak çalıştığım için saygı duyuyor ama pislige daginikliga tahammül edemiyor sizin eşleriniz pimpirikli mi? Tahammül edebiliyor musun? Çocugum da babası gibi olmasını istemiyorum ... Çok zor
Teşekkür ederim..
Eşimle ikimizde rahat insanlarız çocuğumuz yok evi ikimiz dağıtıyoruz şuan hamileyim bebek gelince ev nice olur bilmiyorum bi tane reklam var eve çocuk bu halde mi getirilir diye sonra gidip çamurlanıp geliyorlar biz de öyle oluruz sanırım . Benim annem aşırı titizdi kendini yıprattı ben annem gibi olmak istemiyorum dedim hep o yüzden sizi anlıyorum . Hiç bunalmayın temizliğe laf söylüyorsa siz süpürün o Vileda yapsın ya da o süpürsün yani eşinizi de işin içine katın

Eşimde evliliğin ilk 2 yılında çok çok abartırdı temizlik işini. Evi temizlerdim, olmamış derdi kıyameti koparırdım al kendin yap o zaman diye. Sonra kendisi yapmaya başladı ve pimpirikliği azaldı. :KK48:

Eşimle ikimizde rahat insanlarız çocuğumuz yok evi ikimiz dağıtıyoruz şuan hamileyim bebek gelince ev nice olur bilmiyorum bi tane reklam var eve çocuk bu halde mi getirilir diye sonra gidip çamurlanıp geliyorlar biz de öyle oluruz sanırım . Benim annem aşırı titizdi kendini yıprattı ben annem gibi olmak istemiyorum dedim hep o yüzden sizi anlıyorum . Hiç bunalmayın temizliğe laf söylüyorsa siz süpürün o Vileda yapsın ya da o süpürsün yani eşinizi de işin içine katın
öle yapıyoruz..
hala pimpirkiliği geçmiş degil. huyu öle ailesinden kaynaklaniyo.

Back
X