• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pinti çalışma arkadaşı

Uzun süredir böyle olduğu için böyle düşünüyorum açıkçası. Onun yaptığı da ayıp. O zaman sağolun ben istemiyorum diyebilir.

Ama bu sizin keyfi olarak yaptığınız bir şey. İş zorunluluğu değil. Mesela bazı iş yerlerinde, çay/kahve parası olur, her ay çalışandan bu para alınır.

Böyle ortak şeylerin ofis ortamında konuşulması gerek. Gelen kişiye "bizim aramızda böyle bir döngü var sırayla birbirimize bir şey ısmarlıyoruz katılır mısın?" Katılırım deyip bir şey almazsa sıkıntı olur.

Ama sormadan ısmarlayıp, sonra pinti demek doğru değil ve ayıp.
Kendisine düzenli olarak bir şeyler alan insanlara bir şey ismalarlamayi akıl edemiyorsa eğer bana almayın demesi gerekir.

O da çalışan ben de çalışanım. İlk başta ben de öyle düşünüyordum ama insan bir kere demez mi? Ben niye bir şey almıyorum diye. O kadar da değil.
ne kadar tutuyor mesela aldığınız şeyler
çikolata vs gibi şeyler mi?

eski ekibimde bikaç kere ben aldım bi de bir arkadaşım baktım alan eden yok başka bıraktık sonra
ama sizde herkes alıyormuş o hariç
olmadı ikram ederken bigün sizden de bekliyoruz x bey diyebilirsiniz şaka ile :)
ya da bilemedim

Ama bu sizin keyfi olarak yaptığınız bir şey. İş zorunluluğu değil. Mesela bazı iş yerlerinde, çay/kahve parası olur, her ay çalışandan bu para alınır.
Keyfi evet ama her hafta olan bir şey. Şimdi hepimiz bir şeyler alıyoruz, sadece ona almasak garip kaçar. Alsak artık gına geldi. O da demiyor ki bana almayın 😂 neyse herhalde söylemek lazım.

ne kadar tutuyor mesela aldığınız şeyler
çikolata vs gibi şeyler mi?

eski ekibimde bikaç kere ben aldım bi de bir arkadaşım baktım alan eden yok başka bıraktık sonra
ama sizde herkes alıyormuş o hariç
olmadı ikram ederken bigün sizden de bekliyoruz x bey diyebilirsiniz şaka ile :)
ya da bilemedim
Kahve, tatlı, çikolata, nadiren yemek gibi şeyler. Yemek olmadığını düşünürsek 200-300 lira arası tutuyor toplamda sanırım her seferinde aldığımız şeyler. Yani bana batıyor artık. Bir kere bile bir şey alır insan.

Zaten çevremde fazlasıyla var yani pinti derken de dışarı çıktığımızda hesabı ödetmeye çalışanlardan bahsediyorum. Onu bir şekilde aşıyorum, ya görüşmüyorum bir daha ya da garson geldiğinde herkes kendi yediğini ödesin diye başta atlıyorum hemen. Yoksa bana kalıyor.

Ama ofiste bizden yaşça küçük bir arkadaşımız var, Z kuşağı işte. Küçük bir ofiste çalıştığımız için, işyerine bir şey söyleyeceğimiz zaman diğerlerine de söylemek zorunda kalıyorum(yiyecek vs). Her gün değil ama haftada 1-2 mesela. Diğer arkadaşlarım mahcup olup diğer zamanlarda kendileri söylüyor. Yani böyle bir dönüşüm var aramızda. Ama bu Z kuşağı arkadaş, küçük diye çok takılmadım ama artık 50 kere ben bir şeyler ısmarlamışımdır bir kere kendisi böyle bir şey yapmadı. Durumu yok dicem ama o kadar da sanmıyorum yani.
Onun yüzünden ben de kısıtladım kendimi. Siz olsanız ne yaparsınız? Ofis küçük olduğu için tek başıma hareket edemiyorum, garip kaçıyor sanki. Büyük bir dert değil biliyorum ama gerçekten pinti ve düşüncesiz insanlara katlanamıyorum.
Hatalı olan sizsiniz

Normalde yemekhanede yiyoruz ama yemek kötü çıkarsa dışardan söylüyoruz ya da tatlı, kahve gibi şeylerden bahsediyorum. Gelenek gibi benden önce de öyleymiş yani. Haftada bir biri söylerse diğer hafta başkası söyler gibi doğal bir süreç aslında 😅 Ama bu arkadaş en son gelenimiz ve epeydir sadece yiyor, içiyor ama bişey almıyor. Anlatabildim mi?
Ona almayın bu kadar basit.

Bu devirde kanka kankasina yemek ismarlamiyor, en ucuz dürüm olmuş 80 lira. Siz deli misiniz?
Sipariş vermeden önce "arkadaşlar, hanimeliden sipariş vericem,kendine bir şey isteyen var mı?" Diyin. Canı çeken menüye baksın sipariş versin,gelince de ödesin.
Hatta mesela bu çocuk ben derse şey de 'odeme nakit mi olacak kartla mi diye soruyor,ne diyim?'
😂

Küçük bir ofiste çalıştığımız için, işyerine bir şey söyleyeceğimiz zaman diğerlerine de söylemek zorunda kalıyorum(yiyecek vs)
Hatalısın sadece kendine söyleyeceksin yemeğini diğerlerine almak zorunda değilsin. Zaten herkes benzer kazanıyorsundur canı isteyen kendine söylesin.

Aslında sorununuzun tek sebebi açık iletişim kurmamanız. Buradaki arkadaş doğru bir noktaya değinmiş. Arkadaşlar kendime tost söyleyeceğim,
Z kuşağı arkadaş sen de ister misin? Hadi parları hazırlayalım’ı kibarca söyleyebilirsiniz. Ya da ofiscek herkes alöan usulü yapsın artık diye anlaşın.

Biz eskiden arkadaşlarımızla birbirinize ısmarlardık artık kendi aramızda alman usulu yapmaya karar verdik mesela. Dışarda en ucz şey
Zaten 50 liradan başlıyor.. Para hesabı yapmak ayıp değildir.

Ofis küçük diye niye ısmarlama gereği duyuyorsunuz?

Hepiniz maaşlısınız, hepinizin telefonu ve interneti var, ağzı var ee o zaman?

Arayıp kendinize sipariş verin ve kapatın, “bana da söyle” diyen olursa söyleyin, telefonu kapattıktan sonra “şu kadar tuttu, hazırla da gelince verirsin” diyip geçin.

Böyle ısmarlama mevzularında genelde büyük küçüğe ısmarlar
Küçükten ısmarlama bekleyeni de ilk defa görüyorum

İyi de okul değil ki, işyeri. Herkes maaşlı, küçük de büyüğün iş yükünü hafifletsin o zaman, nasılsa küçükler de büyüklere hizmet eder

Zaten çevremde fazlasıyla var yani pinti derken de dışarı çıktığımızda hesabı ödetmeye çalışanlardan bahsediyorum. Onu bir şekilde aşıyorum, ya görüşmüyorum bir daha ya da garson geldiğinde herkes kendi yediğini ödesin diye başta atlıyorum hemen. Yoksa bana kalıyor.

Ama ofiste bizden yaşça küçük bir arkadaşımız var, Z kuşağı işte. Küçük bir ofiste çalıştığımız için, işyerine bir şey söyleyeceğimiz zaman diğerlerine de söylemek zorunda kalıyorum(yiyecek vs). Her gün değil ama haftada 1-2 mesela. Diğer arkadaşlarım mahcup olup diğer zamanlarda kendileri söylüyor. Yani böyle bir dönüşüm var aramızda. Ama bu Z kuşağı arkadaş, küçük diye çok takılmadım ama artık 50 kere ben bir şeyler ısmarlamışımdır bir kere kendisi böyle bir şey yapmadı. Durumu yok dicem ama o kadar da sanmıyorum yani.
Onun yüzünden ben de kısıtladım kendimi. Siz olsanız ne yaparsınız? Ofis küçük olduğu için tek başıma hareket edemiyorum, garip kaçıyor sanki. Büyük bir dert değil biliyorum ama gerçekten pinti ve düşüncesiz insanlara katlanamıyorum.
Alman usulü en makbulü.. Kimse kimseye bir şey ısmarlamasın, alışkanlık haline gelince zor oluyor..

Bu arada yaşadığımız bir durumdan bir örnek vermek istedim, benim eşim dışarıda yemek yiyemiyor dokunuyor, bu yüzden evden götürüyor.

Ekip arkadaşı 1 yıl boyunca eşimle ortak yedi, ortak dediğim kendisi ekmek ya da yoğurt gibi şeyleri almış ama ben iki kişilik koyuyordum eşime de kalsın doysun diye.

Çocuklar olunca yemek yapamadım haliyle bir süre, eşim arkadaşlarıyla dışarıdan bir şeyler alıp mutfakta pişiriyorlardı. Ekip arkadaşı yemek yerken birgün mutfağa girmiş eşim, afiyet olsun demiş. Arkadaşı buyur etmemiş :))))

Benim de böyle bir ev arkadaşım vardı, ortak bir şey alınacağı zaman herkesten az para verirdi. Ben markete giderken bana da şunu alır mısın ya deyip alacağım şeyin parasının yarısını verirdi, ben hani nerede paranın tamamı demek yerine kendi cebimden tamamlardım :KK61: bunu defalarca yapınca anladım kasıtlı yaptığını. Böyle kurnaz insanlardan nefret ediyorum. Söyleyin bence açık açık. Bu arada benim arkadaş zengindi baya.

Eli açık biri olduğumu düşünüyorum. Buna rağmen sürekli bu şekilde ısmarlama yoluna gitmem. Çalıştığım ekipte astım olanlara çok defa kahve atıştırmalık vs almışlığım vardır ama kendi içimden gelerek jest olsun diye yaparım.
Yemek söyleyeceğim isteyen var mı demek kolay. Ama anladığım kadarıyla g.tir gibi uygulamalar üzerinden çikolata atıştırmalık gibi şeyler alıp minimum paket tutarını geçmek için yapıyorsunuz bunu. Çok gereksiz. Alın bir kutu baya baya kutu çikolata atın çekmecenize. Sadece x için değil diğerleri ile de yanlış bir ilişki oluşturmuşsunuz. Grupta samimi arkadaşlarınız varsa durumdan rahatsızlık duyup duymadıklarını sorun şaka yollu. Eğer onlar da rahatsız olduysa bir dahaki siparişe Alman usulü dönelim diyin. Ya da bugün senden olsun mu diyin x e

Son düzenleme:
Back
X