• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pinti çalışma arkadaşı

MoonlitSoul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2019
937
576
103
Zaten çevremde fazlasıyla var yani pinti derken de dışarı çıktığımızda hesabı ödetmeye çalışanlardan bahsediyorum. Onu bir şekilde aşıyorum, ya görüşmüyorum bir daha ya da garson geldiğinde herkes kendi yediğini ödesin diye başta atlıyorum hemen. Yoksa bana kalıyor.

Ama ofiste bizden yaşça küçük bir arkadaşımız var, Z kuşağı işte. Küçük bir ofiste çalıştığımız için, işyerine bir şey söyleyeceğimiz zaman diğerlerine de söylemek zorunda kalıyorum(yiyecek vs). Her gün değil ama haftada 1-2 mesela. Diğer arkadaşlarım mahcup olup diğer zamanlarda kendileri söylüyor. Yani böyle bir dönüşüm var aramızda. Ama bu Z kuşağı arkadaş, küçük diye çok takılmadım ama artık 50 kere ben bir şeyler ısmarlamışımdır bir kere kendisi böyle bir şey yapmadı. Durumu yok dicem ama o kadar da sanmıyorum yani.
Onun yüzünden ben de kısıtladım kendimi. Siz olsanız ne yaparsınız? Ofis küçük olduğu için tek başıma hareket edemiyorum, garip kaçıyor sanki. Büyük bir dert değil biliyorum ama gerçekten pinti ve düşüncesiz insanlara katlanamıyorum.

Yani diğerleriyle aramızda öyle bir dönüşüm var. Bir ben söylesem öbür gün diğeri gibi. Pek bireysel takılmıyoruz. Aynı şeye geliyor aslında hepimiz için 😅 bir kişi hariç.

Ofis küçük diye niye ısmarlama gereği duyuyorsunuz?

Hepiniz maaşlısınız, hepinizin telefonu ve interneti var, ağzı var ee o zaman?

Arayıp kendinize sipariş verin ve kapatın, “bana da söyle” diyen olursa söyleyin, telefonu kapattıktan sonra “şu kadar tuttu, hazırla da gelince verirsin” diyip geçin.

Böyle ısmarlama mevzularında genelde büyük küçüğe ısmarlar
Küçükten ısmarlama bekleyeni de ilk defa görüyorum
O da çalışan ben de çalışanım. İlk başta ben de öyle düşünüyordum ama insan bir kere demez mi? Ben niye bir şey almıyorum diye. O kadar da değil.

Zaten çevremde fazlasıyla var yani pinti derken de dışarı çıktığımızda hesabı ödetmeye çalışanlardan bahsediyorum. Onu bir şekilde aşıyorum, ya görüşmüyorum bir daha ya da garson geldiğinde herkes kendi yediğini ödesin diye başta atlıyorum hemen. Yoksa bana kalıyor.

Ama ofiste bizden yaşça küçük bir arkadaşımız var, Z kuşağı işte. Küçük bir ofiste çalıştığımız için, işyerine bir şey söyleyeceğimiz zaman diğerlerine de söylemek zorunda kalıyorum(yiyecek vs). Her gün değil ama haftada 1-2 mesela. Diğer arkadaşlarım mahcup olup diğer zamanlarda kendileri söylüyor. Yani böyle bir dönüşüm var aramızda. Ama bu Z kuşağı arkadaş, küçük diye çok takılmadım ama artık 50 kere ben bir şeyler ısmarlamışımdır bir kere kendisi böyle bir şey yapmadı. Durumu yok dicem ama o kadar da sanmıyorum yani.
Onun yüzünden ben de kısıtladım kendimi. Siz olsanız ne yaparsınız? Ofis küçük olduğu için tek başıma hareket edemiyorum, garip kaçıyor sanki. Büyük bir dert değil biliyorum ama gerçekten pinti ve düşüncesiz insanlara katlanamıyorum.
biz birşey yiyeceksek eğer hepimiz ortaklaşıyoruz, yemeği teslim alacak kişiye baştan parayı veriyoruz. Bizde 6-7 kişiyiz

Ben şunu anlamadım ofiste diyelim 4-5 kişisiniz ne alırken böyle topluca sipariş veriyorsunuz? Öğle yemekleri değildir herhalde. Çikolata vs mi bahsettiğiniz?

Sadece kendinize ısmarlayın. Turkiyede en sevmediğim şeylerden birisi bu sanırım, bir şey alınca yer misin diye sorma zorunluluğu.. bence bırakın bu ortak yeme içmeyi sadece kendinize söyleyin. Ben olsam açık acil derdim o şekilde zor oluyor diye ama size zor gelirse şöyle yapın, rejimdeyim ya da midem kötü bir süre salata vs yicem diyip tek kendinize öyle ilgi çekmeyen bir şeyler söyleyin sonra yavaş yavaş normal yemeğe geçersiniz kimse de noldu demez.

Bir de o z kuşak arkadaş yeni mezunsa kyk borcu ilk defa kendi parasıyla telefon iş kıyafeti alma vs vs derken biraz zor oluyor ilk seneler. Sadece bencillikten olmayabilir durum, ısmarlayıp onu da ısmarlamak zorunda bırakmamak daha iyi olacaktır.

Böyle ortak şeylerin ofis ortamında konuşulması gerek. Gelen kişiye "bizim aramızda böyle bir döngü var sırayla birbirimize bir şey ısmarlıyoruz katılır mısın?" Katılırım deyip bir şey almazsa sıkıntı olur.

Ama sormadan ısmarlayıp, sonra pinti demek doğru değil ve ayıp.

Normalde yemekhanede yiyoruz ama yemek kötü çıkarsa dışardan söylüyoruz ya da tatlı, kahve gibi şeylerden bahsediyorum. Gelenek gibi benden önce de öyleymiş yani. Haftada bir biri söylerse diğer hafta başkası söyler gibi doğal bir süreç aslında 😅 Ama bu arkadaş en son gelenimiz ve epeydir sadece yiyor, içiyor ama bişey almıyor. Anlatabildim mi?

Böyle ortak şeylerin ofis ortamında konuşulması gerek. Gelen kişiye "bizim aramızda böyle bir döngü var sırayla birbirimize bir şey ısmarlıyoruz katılır mısın?" Katılırım deyip bir şey almazsa sıkıntı olur.

Ama sormadan ısmarlayıp, sonra pinti demek doğru değil ve ayıp.
Uzun süredir böyle olduğu için böyle düşünüyorum açıkçası. Onun yaptığı da ayıp. O zaman sağolun ben istemiyorum diyebilir.

Back
X